
Možnost volby
Vsetín - Zelenina nezelenina, hlavně, že děti k jídlu nikdo nenutí. Dobře si vzpomínám na to, jak před dvaceti lety v naší školní jídelně putovalo maso tajně pod stolem, až skončilo v igelitovém sáčku pečlivě schovaném pod svetrem.
Vsetín - Zelenina nezelenina, hlavně, že děti k jídlu nikdo nenutí. Dobře si vzpomínám na to, jak před dvaceti lety v naší školní jídelně putovalo maso tajně pod stolem, až skončilo v igelitovém sáčku pečlivě schovaném pod svetrem.
Afrika, Zimbabwe – Africká cesta dvojice vojkovických dobrodruhů Andrey a Reného pokračuje.
Děčín – V prvních dvou vzájemných duelech druhé hokejové ligy si hráči HC Děčín na celku SHC Maso Brejcha Klatovy pošmákli a dvakrát vyhráli.
Kyjev/Praha – Ukrajinští policisté spolu s tajnou službou zlikvidovali v západoukrajinském městě Chmelnyckyj zločineckou síť, která dodávala sexuální otrokyně do Česka. Informovala o tom agentura Ukrinform s odvoláním na místní úřady.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/ – Soutěž o nejlepší recept zná dalšího vítěze. V hlasování na webu Ústeckého deníku vyhrály mezi čtenáři Kuřecí nudličky se žampionovou směsí od Veroniky Drápalové.
Ukrajina – Ukrajinští policisté spolu s tajnou službou zlikvidovali ve městě Chmelnyckyj zločineckou síť, která dodávala sexuální otrokyně do Česka. Informovala o tom agentura Ukrinform s odvoláním na místní úřady.
Reklamě je jednoznačně těžké odolat. Koneckonců od toho také přece je, a tak se na vás sype nejen z televize, rádií, ale také z poštovní schránky.
Pelhřimov – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Děčínsko – Maso koupené od pytláků může být člověku smrtelně nebezpečné. Lesní zvěř totiž přenáší hned několik nebezpečných a nakažlivých nemocí.
Děčínsko – Na černo koupené maso od pytláků může být člověku smrtelně nebezpečné.
Některá města chtějí zpátky peníze, a to po státu, který jim je rozesílá a rozesílat bude. Na vině je chyba tvůrců zákona, takže se přišlo na to, že se miliony nemusely odvádět.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Vítězem dalšího čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Eva Jáklová s receptem Kuře alkoholik.
Třeboň– Vzdělávací projekt, do kterého se nyní mohou zájemci hlásit, jim může zdarma zajistit získání certifikátu odbornosti vcestovnímruchu.
Seriál - Dostali jsme se do závěru našeho seriálu. V něm si připravíme opravdu báječné kapří řízečky bez kostí!
Vodňany – Nové kapří maso by mohlo zlepšit stravovací návyky konzumentů a pomoci v boji s kardiovaskulárními nemocemi.
Tachovsko – Místní akční skupina (MAS) vyhlašuje dětskou výtvarnou soutěž o podobu loga, které by používali místní výrobci a řemeslníci působící v našem regionu při značení svých výrobků.
Strunkovice nad Blanicí – Spokojenost, tak přesně tímhle slovem označili obyvatelé městyse novou službu, která tu od čtvrtka začala fungovat. Úderem desáté hodiny dopoledne si totiž každý týden budou moci koupit čerstvé maso.
Pardubice - Zloděj se vloupal do výrobny lahůdek. Odtud si odnesl peníze a šedesát kilo dušené šunky!
Jindřichohradecko – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Jindřichohradecko – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Brno - Některé restaurace se z výsledků testu poučily. Jedna poslala kuchaře na školení, jak připravovat dezerty, další upravily jídelní lístky.
Třebíč – Poušov – Na 160 metráků vánočních ryb letos přichystala pro zákazníky Rybí líheň Poušov, s.r.o. v Třebíči, největší svého druhu v dřívějším komunistickém Jihomoravském kraji. Jde o hospodářství Moravského rybářského svazu.
Olomouc – Smažený kapr o Štědrém večeru zavoní ve většině domácnosti. Ale co jindy v roce? Česká ryba bohužel zaostává. Na českém kapříkovi si tak paradoxně pochutnávají v přímořských zemích, kam je tuzemští rybáři vyvážejí.
Ústí nad Labem /NOVÉ HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/– Vítězem čtvrtého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem Guláš bez míchání.
Polička - Masokombinát podepsal se společností Makro smlouvu o vytvoření nové platformy pro zpracování masa.
Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Jídelní lístek obsahuje všechny druhy masa, nechybí v něm ani specialita z jehněčího.
Litoměřice – Dobrou zprávu pro všechny spotřebitele asijských pochoutek z Litoměřic přinesli ve středu pracovníci litoměřického pracoviště Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje (KHS ÚK). Při kontrole vietnamských bister nebylo zjištěno, že by zde připravované pokrmy měly co do činění s vepřovým masem, pocházejícím z nelegální porážky prasat v Lovosicích.
Bezděčín - Při domácí zabijačce je platná každá ruka. Nikdo nezahálel a všichni měli práce nad hlavu. Za odměnu jsme dostali výslužku
Nová Ves – Celkem pět kusů uhynulé srnčí zvěře bylo myslivci postupně nalezeno v okolí obce Nová Ves na Velkobítešsku. Pytlák na území honitby Borovina-Vidonín před asi dvěma týdny postřílel nejen tři dospělá zvířata, ale i dvě zhruba roční srnčata.
Vrchlabí– Místní akční skupina Krkonoše vyhlásila vsouladu se Strategickým plánem Leader a Programem rozvoje venkova výzvu kpředkládání projektů.
Šaratice /VIDEO, FOTOGALERIE, REPORTÁŽ, AKTUALIZOVÁNO/ - Vedení Šaratic připomenulo atmosféru vesnických zabijaček
Lovosice /FOTOGALERIE/ - Nelegální porážku prasat a nepovolenou výrobnu v bývalém areálu zahradnictví v Lovosicích přišli zkontrolovat ve čtvrtek pracovníci Veterinární správy z Litoměřic.
Ústí nad Labem /FOTO,HLASOVÁNÍ UKONČÍME V 11.00/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Marie Šímová s receptem „Kuře s hlívou ústřičnou“.
Amsterdam – Už za pár let budou v obchodech možná běžně k dostání párky a jiné pochutiny vyrobené z umělého vepřového masa.
Třeština - Tři letní duby a patnáct javorů vysadili podél cest v třeštinské osadě Háj členové Místní akční skupiny (MAS) Mohelnicko spolu se zaměstnanci obce a členy jezdeckého oddílu, který má na Háji svůj areál.
Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.
Ústí nad Labem /FOTO, HLASOVÁNÍ DO 12.00/ – Vítězem druhého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem „Kuřecí játra se šťávičkou“. Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Rybí polévka, bramborový salát a obalovaný kapr – to je tradiční představa svátečního štědrovečerního menu. Slavnostní stůl si žádá slavnostní pokrm. Možností je ale více.
Prachatice – Další nová rubrika Prachatického deníku našim čtenářům pomůže třeba s nedělním obědem.
Ústecký kraj – Podle krajského hygienika Josefa Trmala z ústecké hygienické stanice se objevuje v Ústeckém kraji zatím naštěstí jen velmi málo pacientů s trichinelózou.
Praha - Zakáz mísení masa a mléka, používání vysvěceného košer nádobí či možnost modlitby v synagoze. Takový režim panuje v upraveném čtyřhvězdičkovém hotelu v Žitné ulici.
Jilemnice – Další statisíce korun na realizaci drobnějších projektů mohou získat obce, spolky i podnikatelé působící v jilemnickém regionu.
Olomouc – Zvěřinu v těchto dnech nabízí snad každá druhá restaurace. Odkud pochází maso, které zavoní hostům na talíři, a je po zdravotní stránce v pořádku? Hygienici a veterináři právě ukončili takové kontrolní tažení po restauracích v celém Olomouckém kraji.
Sokolovsko – I na ty nejmenší obce v regionu se dostalo při schvalování žádostí o dotace z takzvaného velkého Leanderu.
Jeseník /FOTOGALERIE/ – Správně rozbourat maso, připravit klobásky, tlačenky i jitrnice. Upéct chleba, housky, vánočku nebo vyrobit dort a zákusky už umí učni a jejich učitelé z mexického města Monterey, kteří jsou na dvou a půl měsíční stáži na Potravinářském učilišti v Jeseníku.
Krnov – Víkendové dny 7. a 8. listopadu přinesly až nezvyklý klid pro sloužící hasiče. Pouze neopatrnost domácího kuchtíka zalarmovala hned několik jednotek k zásahu.
Jižní Morava - O necelých deset procent méně skotu a prasat porazili jihomoravští zemědělci v období od ledna do září roku 2009.
Jižní Morava - O necelých deset procent méně skotu a prasat porazili jihomoravští zemědělci v období od ledna do září roku 2009. Zatímco loni v této době vyprodukovali chovatelé víc jak šestatřicet tisíc tun masa, letos to bylo v uvedeném období dvaatřicet tisíc osm set tun vepřového, jehněčího a hovězího.
Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/– Medvěd Umca zbrněnské zoo se ve čtvrtek před polednem vydal na cestu do Bratislavy. Zoologům se ho do přepravní klece nepodařilo nalákat na maso, museli ho proto na chvíli uspat. Do Bratislavy Umca dorazil kolem půl druhé odpoledne.
Dvaapadesátiletý Miroslav měl k dobrému jídlu vždycky dobrý vztah. Jak by ne, když byl vyhlášeným kuchařem na jednom moravském zámečku. Občasné otoky a bolesti kloubů na nohou a později i na palcích rukou se snažil ignorovat. Vůbec netušil, že by se mohlo jednat o záludnou dnu.