Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Podvodník s masem řádí online

Přerovsko -Muž z Přerovska si objednal maso a nezaplatil. Další dva muži z regionu se stali obětí internetového podvodníka. Případy řeší přerovští policisté.

Kolik bere hejtman a kolik prodavačka?

Svitavy -Marie prodává v řeznictví v malém městě. Za únor odpracovala 20 dní, 168 hodin tahala bedny s masem a uzeninami, sekala sekerou kotlety a pracovala i o sobotách. Na výplatní pásce v kolonce hrubá mzda přitom vidí 8600 korun, což je asi sedm tisíc pět set korun čistého. Marie je jen jedním z dlouhé řady zaměstnanců v Pardubickém kraji, kteří nedosáhnou na udávanou průměrnou hrubou mzdu v České republice. Ta je 21 692 koruny.

Psa si u nás v restauraci nedáte

TACHOVSKO - V souvislosti se sérií článků o psech, chovaných údajně v Přimdě na maso, nám Státní veterinární správa ČR zaslala následující článek

Zpracovali půl tuny masa

STŘÍBRO - Hektolitry zabijačkové polévky vařil Václav Fiala s kolektivem pro sobotní zabijačkové hody u Zlatého kalicha ve Stříbře.

Snoubení vín s velikonočními pokrmy

Jablonec nad Nisou - Velikonoce následují šest týdnů po Masopustu. Masopust provázejí neodmyslitelně zabíjačky. Je zajímavé, že doba pro naložení masa na uzení je stejná, a proto se udívalo právě o Velikonocích, nebo těsně před nimi.

Velikonoce přejí gurmánům - na odbyt jdou exotická masa

Praha - Velikonoce, svátky jara, pomalu klepou na dveře. Po dlouhé a tmavé zimě konečně přichází sluníčko, ráno nás místo sněhových vloček vítají zpívající ptáci a zimní šeď nahrazují veselé barvy. Velikonoce jsou pro obchodníky po Vánocích hned druhým nejdůležitějším obdobím v roce.

Seminář představí Leader

Vysoké Mýto - Zájemci o rozvoj svých sídel se sejdou v úterý 4. března v 16 hodin ve velké zasedací místnosti Městského úřadu ve Vysokém Mýtě.

Zvířata v olomoucké zoo ročně prožerou luxusní byt

Olomouc - Živit zoologickou zahradu není nic levného. V té olomoucké na Svatém Kopečku spořádají zvířata ročně krmení za několik milionů korun. Konkrétně vloni vydala zoo za potravu přes pět milionů. Nejdražším strávníkem je gepard– jedna šelma zchované smečky sežere maso za sedmdesát tisíckorun.

Novák: Jako řezník mám dost práce

Moravský Žižkov/ Devětačtyřicetiletý Josef Novák pracuje dvanáct let jako řezník. Žije ve Velkých Bílovicích a na nedostatek práce si nestěžuje.

Podlipansko zazářilo na veletrhu

Podlipansko - Místní akční skupina (MAS) Podlipansko vyjela do Lysé nad Labem, kde se uskutečnil osmý ročník společné výstavy měst, obcí, mikroregionů a podnikatelů Regiony České republiky.

Kus masa sem, kus masa tam

Ve Zlaté Olešnici je to snad začarované. Je jen málo tak velkých obcí na Jablonecku, do kterých jsme během posledních let vyjížděli za tak vážnými reportážemi, jako právě sem. A pokud jde o události spojené se zvířaty, tak Olešnice jednoznačně vede. Dva psi zdecimovali stádo ovcí chovaných pro radost vedle dětského hřiště. Majitel psů byl sice identifikován, ale věc odložena pro nedostatek důkazů.

Krůta: záhada objasněna!

Prostějov - Plastový předmět zapíchnutý v krůtě, s jehož původem si minulý týden nevěděla rady ani žena z Prostějova, která její maso upekla, ani místní veterináři a hygienici, je indikátor propečení drůbeže. Přišli na to odborníci ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).

Masnu si lidé prosadili díky anketě

Polešovice - Pro čerstvé maso a uzeniny už nebudou muset obyvatelé Polešovic jezdit do okolních obcí. Po zhruba pěti letech se totiž do jejich městysu „vrátí“ řeznictví.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Obecní zabijačky lákají lidi stále víc

Zlínský kraj - Obecní zabijačky jsou v kurzu. Doménu, která byla dříve specifická pouze pro rodinný kruh, lidé stále více vyhledávají. Přesvědčili se o tom i členové kostelanského sdružení Lajbl, kteří se letos rozhodli do tohoto trendu posledních let aktivně zapojit. Na jejich první veřejnou zabijačku dorazilo 150 lidí, snědlo se 60 litrů polévky a 220 kilogramů masa.

Obecní zabijačky lákají lidi stále víc

Slovácko - Obecní zabijačky jsou v kurzu. Doménu, která byla dříve specifická pouze pro rodinný kruh, lidé stále více vyhledávají. Přesvědčili se o tom i členové kostelanského sdružení Lajbl, kteří se letos rozhodli do tohoto trendu posledních let aktivně zapojit. Na jejich první veřejnou zabijačku dorazilo 150 lidí, snědlo se 60 litrů polévky a 220 kilogramů masa.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Lidé oceňují, když jim maso a rohlíky přiveze autobus

Táborsko - Velké městské hypermarkety přetáhly z mnoha vesnic zákazníky koloniálů a obchodů s potravinami. Ty zašly na úbytě, a na mnoha místech okresu tak musí zaskočit pojízdná prodejna. Jak ale nakoupit základní potřeby i v místech, kam kola autobusu plného potravin a dalšího zboží vůbec nezatočí?