Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Zabijačka je na vsi pořád oblíbená

Zlínsko - Zimní a především vánoční čas je spojený s tradicí domácích zabijaček. Doba, kdy si lidé krmili ve chlévech vepře, aby je na sklonku roku nechali zabít, je ale nenávratně pryč. Přesto se lidé na vesnicích zabijaček ještě zcela nevzdali.

Kapra? U Druláků raději maso

VELKÉ BÍLOVICE - Velké Bílovice - Následuje modlitba. Svíčky září. Na stole nechybí rybí polévka a kapr s bramborovým salátem.

Buchlovicko: zoufale chybí parkovací místa i peníze na ně

Buchlovicko - Zcela nedostatečnými parkovacími možnostmi trpěla v uplynulé sezoně frekventovaná turistická místa mikroregionu Buchlov. Radní připouštějí, že o místy až kritické situaci vědí, při jejím řešení jim ale údajně svazuje ruce nedostatek peněz.

Buchlovicko: zoufale chybí parkovací místa i peníze na ně

Zlínský kraj - Zcela nedostatečnými parkovacími možnostmi trpěla v uplynulé sezoně frekventovaná turistická místa mikroregionu Buchlov. Radní připouštějí, že o místy až kritické situaci vědí, při jejím řešení jim ale údajně svazuje ruce nedostatek peněz.

V rybách z Kauflandu našla inspekce červy

České Budějovice/ Dvacet šest kilo rybího masa plného červů objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v českobudějovické prodejně Kauflandu. Jako první o tom ve čtvrtek informoval zpravodajský server idnes.cz.

Maso z upytlačené zvěře může obsahovat zbytky medicíny, varují myslivci

KROMĚŘÍŽSKO - Na podávání léčebných látek zvěři v potravě se v těchto dnech soustřeďují myslivci na Kroměřížsku. Nejen milovníci zvěřiny, ale i provozovatelé restaurací by si proto měli dávat větší pozor. Kvůli pytlákům by se jim totiž mohl do kuchyně či na talíř dostat úlovek obsahující lék.

Maso z upytlačené zvěře může obsahovat zbytky medicíny, varují myslivci

KROMĚŘÍŽSKO - Na podávání léčebných látek zvěři v potravě se v těchto dnech soustřeďují myslivci na Kroměřížsku. Nejen milovníci zvěřiny, ale i provozovatelé restaurací by si proto měli dávat větší pozor. Kvůli pytlákům by se jim totiž mohl do kuchyně či na talíř dostat úlovek obsahující lék.

Zvěř v restauracích není lehké uhlídat

BŘECLAVSKO - Vrcholí sezóna zvěřinových specialit. Původ masa, které končí na talířích v restauracích, musejí ohlídat hygienici. Zkontrolovat vše je ale nemožné.

Zvěř v restauracích není lehké uhlídat

BŘECLAVSKO - Vrcholí sezóna zvěřinových specialit. Původ masa, které končí na talířích v restauracích, musejí ohlídat hygienici. Zkontrolovat vše je ale nemožné.

Maso z upytlačené zvěře může obsahovat zbytky medicíny, varují myslivci

ZLÍNSKÝ KRAJ - Na podávání léčebných látek zvěři v potravě se v těchto dnech soustřeďují myslivci na Kroměřížsku. Nejen milovníci zvěřiny, ale i provozovatelé restaurací by si proto měli dávat větší pozor. Kvůli pytlákům by se jim totiž mohl do kuchyně či na talíř dostat úlovek obsahující lék.

Dnes večer to bude "maso"

PRAHA/Č. TŘEBOVÁ - Večer čeká na boxera stáje SIAM Jindřicha Veleckého souboj proti soupeři ze Slovenska. Velecký je v souboji sice favoritem, ale českotřebovský boxer nehodlá rozhodně nic podcenit a na soupeře se pilně připravuje.

V Leaderu uspěly tři regiony Šumperska

ŠUMPERSKO - Obec Bohdíkov získala levně nový traktor, Loučná buduje minigolfové hřiště, Bludovská akciová společnost si koupí nádrž na naftu s výdejním stojanem. To vše díky dotačnímu programu Leader ČR, který vyhlašuje ministerstvo zemědělství.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Zákazníci se vracejí do malých obchodů

OSTRAVA - V posledních letech se menším obchůdkům specializovaným na čerstvé zboží, pečivo, maso, lahůdky začíná dařit lépe. Průzkumy společnosti Incoma Research potvrzují, že se do nich lidé vracejí.

Kostelecké uzeniny mají zelenou pro odkup firmy

TŘEBÍČ - Kostelecký gigant se opět rozrostl. Tentokrát se zaměřil na společnost Akrman Hodonín. Ta působí v potravinářském sektoru jako subjekt obchodující s masem a masnými výrobky.

Máte chuť na rybu? Zde máte recepty

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Kostelecké uzeniny mají zelenou pro odkup firmy

VYSOČINA - Kostelecký gigant se opět rozrostl. Tentokrát se zaměřil na společnost Akrman Hodonín. Ta působí v potravinářském sektoru jako subjekt obchodující s masem a masnými výrobky.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Slovácko: maso zdraží o 30 procent

SLOVÁCKO - Zdražování masa, pečiva, mléčných výrobků, energií i pohonných hmot. S touto situací nyní bojují také lidé na Slovácku. Rohlík za dvě padesát, máslo za čtyřicet korun, chleba za třicet a třicet vajíček skoro za stovku.

Kunovský: Nabízíme maso bez chemických látek

BOHUSLÁVKY -Když před patnácti lety začínal Josef Kunovský s podnikáním, nebyl v oblasti výroby tlačenek, jitrnic či šunky žádným nováčkem. Vyučil se řezníkem, což nasměrovalo jeho další kroky.

Kunovský: Nabízíme maso bez chemických látek

BOHUSLÁVKY -Když před patnácti lety začínal Josef Kunovský s podnikáním, nebyl v oblasti výroby tlačenek, jitrnic či šunky žádným nováčkem. Vyučil se řezníkem, což nasměrovalo jeho další kroky.

Realizace programu se chýlí ke konci

TACHOVSKO - Po dvou letech společné práce se v Místní akční skupině Český Západ – Místní partnerství (MAS) chýlí ke konci realizace programu LEADER+, v jehož rámci bylo ve dvou výzvách podpořeno celkem 20 projektů a na jejich realizaci bylo rozděleno přes 12 milionů korun.

Marek Šebesta: Pokračuji v rodinné tradici řezníků

ZÁBŘEH - Pruhovaná markýza kryje vchod do oblíbeného řeznictví u kostela v Zábřehu, které patří Marku Šebestovi. I v době, kdy prodejnu a výrobnu provozovala státní organizace, lidé stejně říkali, že jdou pro maso k Šebestům.

Knihkupec doporučuje

Daniel Diehl a Mark P. Donnelly zkoumali význam pojídání lidského masa a kulturní a antropologické pozadí kanibalismu.

Ženu bil paličkou na maso

JABLONEC NAD NISOU - Jablonečtí kriminalisté dopadli zvlášť brutálního recidivistu. Jednadvacetiletý mladík v neděli v noci v panelákovém bytě v Jablonci Na Vršku napadl sedmdesátiletou ženu, kterou se pokusil opakovaně znásilnit a poté jí bil paličkou na maso do hlavy.

Ženu bil paličkou na maso

JABLONEC NAD NISOU - Jablonečtí kriminalisté dopadli zvlášť brutálního recidivistu. Jednadvacetiletý mladík v neděli v noci v panelákovém bytě v Jablonci Na Vršku napadl sedmdesátiletou ženu, kterou se pokusil opakovaně znásilnit a poté jí bil paličkou na maso do hlavy.

Kapesní průvodce gurmána ... Vůně opékaného masa láká kolemjdoucí

Takzvané hladové okénko společně s restaurací zachraňuje spěchající hladovějíci od rána až do rána. Kebab v Moskevské ulici sice obcházejí nejrůznější fámy, přesto si na nedostak zákazníků nemůže stěžovat. Obsluha je často mezinárodní, a dokáže plnit i nestandardní prosby.

Kauza Kuřim: polévání vodou, pálení cigaretami, klece pro psy a vyřezávání kusů masa

BRNO - Bití, polévání studenou i horkou vodou, pálení cigaretou po těle, řezání nebo zavírání do klecí pro psy. Takové mučení podle všeho prožili sourozenci Ondřej a Jakub, děti Kláry Mauerové. Týrání díky pozornému sousedovi odhalila policie v domě v Kuřimi na Brněnsku před půl rokem. Brněnskému Deníku Rovnost se podařilo získat policejní dokumenty, podle kterých si oba chlapci prošli opravdovým peklem.

Kauza Kuřim: polévání vodou, pálení cigaretami, klece pro psy a vyřezávání kusů masa

BRNO - Bití, polévání studenou i horkou vodou, pálení cigaretou po těle, řezání nebo zavírání do klecí pro psy. Takové mučení podle všeho prožili sourozenci Ondřej a Jakub, děti Kláry Mauerové. Týrání díky pozornému sousedovi odhalila policie v domě v Kuřimi na Brněnsku před půl rokem. Brněnskému Deníku Rovnost se podařilo získat policejní dokumenty, podle kterých si oba chlapci prošli opravdovým peklem.