![](https://g.denik.cz/1/37/aktualne871307-mlynek-na-maso-j-porkert-z-30-let_prazena-list-l.jpg)
Strojky na maso Porkert po 126 letech domlely
HRADEC KRÁLOVÉ - Výrobce světoznámých litinových kuchyňských mlýnků J.Porkert ze Skuhrova nad Bělou na Rychnovsku dnes zkrachoval.
HRADEC KRÁLOVÉ - Výrobce světoznámých litinových kuchyňských mlýnků J.Porkert ze Skuhrova nad Bělou na Rychnovsku dnes zkrachoval.
MORAVSKÁ TŘEBOVÁ - Moravskotřebovsko a Jevíčsko se připravují na finanční podporu z evropských fondů. Když uspějí, rozdělí částku mezi obce a podnikatele. Města chtějí zvýšit zájem o region.
ČESKOBUDĚJOVICKO - Cyklisty, bruslaře i chodce sčítala během uplynulého víkendu Místní akční skupina Hlubocko – Lišovsko (MAS) na cyklostezce číslo 12 v úseku mezi Českými Budějovicemi a Hlubokou nad Vltavou.
Názvy obcí na Bruntálsku, pečetě a erby naznačují, že velký význam v jejich historii měla těžba a zpracování rud, zvláště pak železné rudy. Ta se ve středověku zpracovávala v tzv. hamru (z něm. Hammer = kladivo). Odtud také častý název obcí Hamr.
Po našem nedělním obědě si bude váš žaludek lebedit. Nebojte se klidně experimentovat s bylinkami a zeleninou – záleží jen na vaší chuti.
Zapomeňte na klasiku a zkuste si připravit lahodné, a navíc zdravé králičí maso s omáčkou z vlašských ořechů – takové dobrotě nebudete schopni odolat!
Otázka: Jak mám postupovat, když jsem si přinesla z nákupu zkažené maso a zjistila jsem to až doma?
PARDUBICE - „Přinesl jsem si domů vakuově zabalené maso z obchodu, dal vařit a těšil se na oběd. Jaké bylo ale moje překvapení, když maso v hrnci začalo velmi nepříjemně zapáchat,“ popsalBohumil Příborský, který se s žádostí o pomoc obrátil na redakci Pardubického deníku.
RYCHNOV N. K. - „Do toho obchodu jsem byl zvyklý chodit, ale už tam nepůjdu,“ začal svoji stížnost Jan Frátrik ze Skuhrova.
PARDUBICE - „Přinesl jsem si domů vakuově zabalené maso z obchodu, dal vařit a těšil se na oběd. Jaké bylo ale moje překvapení, když maso v hrnci začalo velmi nepříjemně zapáchat,“ popsalBohumil Příborský, který se s žádostí o pomoc obrátil na redakci Pardubického deníku.
OSTRAVA - Soud začal projednávat krvavý případ, ve kterém figuruje i násilník ze základní školy. Výběrčí si přišel pro splátku úvěru. Když vstoupil do bytu, netušil, že mu za chvíli půjde o život.
OSTRAVA, STUDÉNKA - Soud začal projednávat krvavý případ, ve kterém figuruje i násilník ze základní školy.
OSTRAVA - Soud začal projednávat krvavý případ, ve kterém figuruje i násilník ze základní školy.
CHEB - Spotřebitelé dávají přednost levnějším výrobkům ze zahraničí, i když nemusí být kvalitnější.
CHEB - Spotřebitelé dávají přednost levnějším výrobkům ze zahraničí, i když nemusí být kvalitnější
VÝCHODNÍ ČECHY - Jedenadvacáté století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.
VÝCHODNÍ ČECHY - 21. století je plné trendů, které se nevyhnuly ani gastronomii. Co je nového v oblečení obsluhujícího personálu?
Jedenadvacáté století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.
21. století je plné trendů, s nimiž se setkáváme na každém kroku, a tak se nevyhnuly ani gastronomii.
Telecí maso slaví svůj návrat na české stoly. Proto jsme pro vás tentokrát přichystali jídlo, ve kterém se báječně spojuje chuť jemného masa se šťavnatou karotkou a hráškem. Voňavá šalvěj pak dílo skvěle dokončí.
TACHOVSKO - Předseda agrárníků si neumí představit, že někde blokuje zásobování masem
JIŽNÍ ČECHY - Zákazníci už seženou i šunku bez konzervačních látek, kuře z přirozeného chovu či uzeniny bez lepku.
JIŽNÍ ČECHY - Novinkou v produkci jihočeských výrobců masa a masných výrobků jsou potraviny z kategorie zdravé výživy.
JIŽNÍ ČECHY - Novinkou v produkci jihočeských výrobců masa a masných výrobků jsou potraviny z kategorie zdravé výživy.
RYCHNOVSKO - Výrobci, kteří chtějí své produkty označit co nejdříve certifikátem „Orlické hory originální produkt,“ se přihlásili do výběrového kola, jehož 1. kolo sběru žádostí o udělení certifikátu bylo 25. května. Zájemci naleznou kontakty na internetových stránkách www.pohodavenkova.cz.
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech kuchař – číšník, cukrář, číšník i kuchař.
ANCHORAGE - Od okamžiku, kdy v roce 1986 vstoupilo v platnost mezinárodní moratorium na lov velryb, bylo zabito více než 29 tisíc velryb. Přestože moratorium na komerční lov velryb platí už 20 let, zabíjení kytovců pokračuje dál.
Protesty proti řetězcům nejsou opodstatněné
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech kuchař – číšník, cukrář, číšník i kuchař.
BRNO - V restauraci U Rudého vola stráví host příjemné chvíle v anglicko-irské hospůdce, dojem kazí jen toalety vedle kuchyně
VÝCHODNÍ ČECHY - Třetímu ročníku učebního oboru Kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech Kuchař – číšník, Cukrář, Číšník i Kuchař. Tři žáci závěrečného ročníku posledně jmenovaného oboru připravili v rámci posledních příprav na závěrečné zkoušky minutky. Pod vedením učitelek odborného výcviku zúročili nabyté vědomosti a vyzkoušeli si ještě naposledy před praktickými zkouškami své dovednosti. Jejich úkolem bylo samostatně připravit několik minutkových pokrmů. Uvádíme některé z receptů, jež zdárně přetvořili v chutné pokrmy. Suroviny na recepty jsou rozpočítány vždy na jednu porci.
HRONOV, VRCHLABÍ - Třetímu ročníku učebního oboru Kuchař se blíží závěrečné zkoušky. V naší škole mohou získat žáci výuční listy ve tříletých oborech Kuchař – číšník, Cukrář, Číšník i Kuchař. Tři žáci závěrečného ročníku posledně jmenovaného oboru připravili v rámci posledních příprav na závěrečné zkoušky minutky.
VŠECHOV - Aeroklub ČR, Svaz modelářů ČR a Letecko-modelářský klub Sezimovo Ústí pořádá už o tomto víkendu mezinárodní soutěž FAI zařazenou do hodnocení letošního ročníku Světového poháru.
LOKET: Rozhovor s Robertem Kodymem a P. B. CH. o koncertu, který se nakonec neuskutečnil. Článek byl v roce 2007 stažený z internetu, jelikož skupina tenkrátkoncertní turné odvolala
BRNO - Malý podnik ve Svatoplukově ulici sice ničím neoslní, ale host se v něm nají jako doma. I s drobnými chybičkami.
PRAHA - Češi si oblíbili grilování, z čehož mají radost obchodníci. Prodej grilů, masa a grilovacích potřeb totiž v posledních letech výrazně roste a lidé podle obchodníků neváhají investovat do kvalitnějších a dražších grilů.
VELEHRAD - Vydáváním zbrusu nového desetideníku s názvem Buch’lover se na sklonku minulého týdne zabývala v Základní škole Velehrad koordinační schůzka ředitelů základních škol a představitelů mikroregionu Buchlov.
Rusko-polský spor znemožňuje dohodu mezi EU a Moskvou
Otázka: Jak mám postupovat, když si domů přinesu z nákupu zkažené maso?
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jiný úhel pohledu do světů vzdálených i nás bezprostředně obklopujících nabídne v pátek večer v českobudějovickém kině Kotva masová fotografická akce spojující vizuální a hudební projekci autorů.
ČESKOBUDĚJOVICKO - Domácí producenti masa doplácejí na nespravedlivé předpisy. Ty zvýhodňují mnohdy méně kvalitní produkty z dovozu.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - V posledních týdnech začalo nové kolo cenového boje mezi producenty, zpracovateli a prodejci masa a masných výrobků. Zemědělci například upozornili na svou kritickou situaci protestem na hranicích s Rakouskem, odkud se zvýšil dovoz masa.
Možná už jste to také zažili. Zatímco se marně pokoušíte shodit pár kil, vaši sousedé hubnou před očima. Stali se totiž vegetariány. Vychvalují vám přednosti rostlinné stravy, vyjmenují deset receptů na úžasné saláty a navrch přihodí, kolika nemocem díky tomu předejdou.
VELKÁ NAD VELIČKOU - „Já mám zeleninu převelice rád, ale maso je maso,“ smál se jeden z návštěvníků koštu klobás, který se uskutečnil v sobotu ve Velké nad Veličkou.
BRNO - Na rohu ulic České a Solniční se většinou Brňané zastavují pro párek v rohlíku nebo v létě pro zmrzlinu. Impozantní dům, jehož přízemí obchody okupují, je přitom starý skoro sto let. A téměř stejně dlouho tu funguje lahůdkářství rodiny Horčiců.
TÁBOR- Trendem ve vaření je rychlá a pohodlná příprava. Tomu odpovídá již rozporcovaná drůbež
ŽLUTICE/CHYŠE/VALEČ - Hospodyně z venkova čekají na pojízdné prodejny nebo jezdí do supermarketů.
POZNAŇ - Talíře evropských labužníků dobudou polští zubroni. Těší se na to několik polských chovatelů, kteří začali křížit zubry s domácími kravami. „Maso kříženců je velmi chutné, křehké a neobsahuje cholesterol,“ tvrdí Henryk Ordanik ze statku poblíž Poznaně.
KUTNÁ HORA - Husarský kousek se podařil kutnohorským policistům. Osmnáctiletý muž z Kutné Hory se nestačil ani rozkoukat, když se tento týden ve večerních hodinách v Kutné Hoře v ulici Masarykova vloupal do prodejny místního řeznictví.
VENDOLÍ – Chovatele ovcí a koz trápí česká legislativa. Ta jim téměř neumožňuje takzvaný přímý prodej masa spotřebiteli.