Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Seminář představí Leader

Vysoké Mýto - Zájemci o rozvoj svých sídel se sejdou v úterý 4. března v 16 hodin ve velké zasedací místnosti Městského úřadu ve Vysokém Mýtě.

Zvířata v olomoucké zoo ročně prožerou luxusní byt

Olomouc - Živit zoologickou zahradu není nic levného. V té olomoucké na Svatém Kopečku spořádají zvířata ročně krmení za několik milionů korun. Konkrétně vloni vydala zoo za potravu přes pět milionů. Nejdražším strávníkem je gepard– jedna šelma zchované smečky sežere maso za sedmdesát tisíckorun.

Novák: Jako řezník mám dost práce

Moravský Žižkov/ Devětačtyřicetiletý Josef Novák pracuje dvanáct let jako řezník. Žije ve Velkých Bílovicích a na nedostatek práce si nestěžuje.

Podlipansko zazářilo na veletrhu

Podlipansko - Místní akční skupina (MAS) Podlipansko vyjela do Lysé nad Labem, kde se uskutečnil osmý ročník společné výstavy měst, obcí, mikroregionů a podnikatelů Regiony České republiky.

Kus masa sem, kus masa tam

Ve Zlaté Olešnici je to snad začarované. Je jen málo tak velkých obcí na Jablonecku, do kterých jsme během posledních let vyjížděli za tak vážnými reportážemi, jako právě sem. A pokud jde o události spojené se zvířaty, tak Olešnice jednoznačně vede. Dva psi zdecimovali stádo ovcí chovaných pro radost vedle dětského hřiště. Majitel psů byl sice identifikován, ale věc odložena pro nedostatek důkazů.

Krůta: záhada objasněna!

Prostějov - Plastový předmět zapíchnutý v krůtě, s jehož původem si minulý týden nevěděla rady ani žena z Prostějova, která její maso upekla, ani místní veterináři a hygienici, je indikátor propečení drůbeže. Přišli na to odborníci ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).

Masnu si lidé prosadili díky anketě

Polešovice - Pro čerstvé maso a uzeniny už nebudou muset obyvatelé Polešovic jezdit do okolních obcí. Po zhruba pěti letech se totiž do jejich městysu „vrátí“ řeznictví.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Obecní zabijačky lákají lidi stále víc

Zlínský kraj - Obecní zabijačky jsou v kurzu. Doménu, která byla dříve specifická pouze pro rodinný kruh, lidé stále více vyhledávají. Přesvědčili se o tom i členové kostelanského sdružení Lajbl, kteří se letos rozhodli do tohoto trendu posledních let aktivně zapojit. Na jejich první veřejnou zabijačku dorazilo 150 lidí, snědlo se 60 litrů polévky a 220 kilogramů masa.

Obecní zabijačky lákají lidi stále víc

Slovácko - Obecní zabijačky jsou v kurzu. Doménu, která byla dříve specifická pouze pro rodinný kruh, lidé stále více vyhledávají. Přesvědčili se o tom i členové kostelanského sdružení Lajbl, kteří se letos rozhodli do tohoto trendu posledních let aktivně zapojit. Na jejich první veřejnou zabijačku dorazilo 150 lidí, snědlo se 60 litrů polévky a 220 kilogramů masa.

Italská kuchyně nejsou pouze těstoviny

Hradec Králové -Kromě těstovin a pizzy jsou v Itálii oblíbené také pokrmy z ryb a masa nebo znamenitá rizota. Při přípravě jídla se používá široká škála bylinek, časté jsou bazalka, šalvěj, máta, majoránka, oregáno a další.

Lidé oceňují, když jim maso a rohlíky přiveze autobus

Táborsko - Velké městské hypermarkety přetáhly z mnoha vesnic zákazníky koloniálů a obchodů s potravinami. Ty zašly na úbytě, a na mnoha místech okresu tak musí zaskočit pojízdná prodejna. Jak ale nakoupit základní potřeby i v místech, kam kola autobusu plného potravin a dalšího zboží vůbec nezatočí?

Pod hrozbou stíhání se omluvila

Nový Bor - Z údajného zabíjení psů pro maso nařkla obyvatelka obce Okrouhlá u Nového Boru rodinu Jana Tancoše z novoborské čtvrti Arnultovice.

Krupoto bylo bez masa. Řešili to tři generálové

Přestože letci už Prostějov dávno opustili, má město stále svoji vojenskou posádku. Tvoří ji příslušníci speciálních sil, kteří se k Prostějovu hrdě hlásí a dokonce jeho jménem pojmenovali i svůj základní tábor při loňské bojové misi v Afghánistánu.

Z kravína zloděj ukradl přes dvě stě kilo masa

Horní Ředice - Policisté pátrají po pachateli, který zřejmě v noci z pátku na sobotu násilně vnikl do objektu kravína v Horních Ředicích. Poberta se tu zřejmě dobře orientoval a neodjel domů s prázdnou.

Nejen pro ženy

Ústí nad Orlicí - Recepty ze čtenářských sbírek na váš stůl

Zabijačka je na vsi pořád oblíbená

Zlínsko - Zimní a především vánoční čas je spojený s tradicí domácích zabijaček. Doba, kdy si lidé krmili ve chlévech vepře, aby je na sklonku roku nechali zabít, je ale nenávratně pryč. Přesto se lidé na vesnicích zabijaček ještě zcela nevzdali.