Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Máte chuť na rybu? Zde máte recepty

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Kostelecké uzeniny mají zelenou pro odkup firmy

VYSOČINA - Kostelecký gigant se opět rozrostl. Tentokrát se zaměřil na společnost Akrman Hodonín. Ta působí v potravinářském sektoru jako subjekt obchodující s masem a masnými výrobky.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Slovácko: maso zdraží o 30 procent

SLOVÁCKO - Zdražování masa, pečiva, mléčných výrobků, energií i pohonných hmot. S touto situací nyní bojují také lidé na Slovácku. Rohlík za dvě padesát, máslo za čtyřicet korun, chleba za třicet a třicet vajíček skoro za stovku.

Kunovský: Nabízíme maso bez chemických látek

BOHUSLÁVKY -Když před patnácti lety začínal Josef Kunovský s podnikáním, nebyl v oblasti výroby tlačenek, jitrnic či šunky žádným nováčkem. Vyučil se řezníkem, což nasměrovalo jeho další kroky.

Kunovský: Nabízíme maso bez chemických látek

BOHUSLÁVKY -Když před patnácti lety začínal Josef Kunovský s podnikáním, nebyl v oblasti výroby tlačenek, jitrnic či šunky žádným nováčkem. Vyučil se řezníkem, což nasměrovalo jeho další kroky.

Realizace programu se chýlí ke konci

TACHOVSKO - Po dvou letech společné práce se v Místní akční skupině Český Západ – Místní partnerství (MAS) chýlí ke konci realizace programu LEADER+, v jehož rámci bylo ve dvou výzvách podpořeno celkem 20 projektů a na jejich realizaci bylo rozděleno přes 12 milionů korun.

Marek Šebesta: Pokračuji v rodinné tradici řezníků

ZÁBŘEH - Pruhovaná markýza kryje vchod do oblíbeného řeznictví u kostela v Zábřehu, které patří Marku Šebestovi. I v době, kdy prodejnu a výrobnu provozovala státní organizace, lidé stejně říkali, že jdou pro maso k Šebestům.

Knihkupec doporučuje

Daniel Diehl a Mark P. Donnelly zkoumali význam pojídání lidského masa a kulturní a antropologické pozadí kanibalismu.

Ženu bil paličkou na maso

JABLONEC NAD NISOU - Jablonečtí kriminalisté dopadli zvlášť brutálního recidivistu. Jednadvacetiletý mladík v neděli v noci v panelákovém bytě v Jablonci Na Vršku napadl sedmdesátiletou ženu, kterou se pokusil opakovaně znásilnit a poté jí bil paličkou na maso do hlavy.

Ženu bil paličkou na maso

JABLONEC NAD NISOU - Jablonečtí kriminalisté dopadli zvlášť brutálního recidivistu. Jednadvacetiletý mladík v neděli v noci v panelákovém bytě v Jablonci Na Vršku napadl sedmdesátiletou ženu, kterou se pokusil opakovaně znásilnit a poté jí bil paličkou na maso do hlavy.

Kapesní průvodce gurmána ... Vůně opékaného masa láká kolemjdoucí

Takzvané hladové okénko společně s restaurací zachraňuje spěchající hladovějíci od rána až do rána. Kebab v Moskevské ulici sice obcházejí nejrůznější fámy, přesto si na nedostak zákazníků nemůže stěžovat. Obsluha je často mezinárodní, a dokáže plnit i nestandardní prosby.

Kauza Kuřim: polévání vodou, pálení cigaretami, klece pro psy a vyřezávání kusů masa

BRNO - Bití, polévání studenou i horkou vodou, pálení cigaretou po těle, řezání nebo zavírání do klecí pro psy. Takové mučení podle všeho prožili sourozenci Ondřej a Jakub, děti Kláry Mauerové. Týrání díky pozornému sousedovi odhalila policie v domě v Kuřimi na Brněnsku před půl rokem. Brněnskému Deníku Rovnost se podařilo získat policejní dokumenty, podle kterých si oba chlapci prošli opravdovým peklem.

Kauza Kuřim: polévání vodou, pálení cigaretami, klece pro psy a vyřezávání kusů masa

BRNO - Bití, polévání studenou i horkou vodou, pálení cigaretou po těle, řezání nebo zavírání do klecí pro psy. Takové mučení podle všeho prožili sourozenci Ondřej a Jakub, děti Kláry Mauerové. Týrání díky pozornému sousedovi odhalila policie v domě v Kuřimi na Brněnsku před půl rokem. Brněnskému Deníku Rovnost se podařilo získat policejní dokumenty, podle kterých si oba chlapci prošli opravdovým peklem.

Kuřata z Vysokého Veselí do kafilerie

VYSOKÉ VESELÍ - Společnost Volanická zemědělská musela nechat zlikvidovat na své náklady 11 tisíc kuřecích brojlerů. V jejich mase veterináři objevili zakázaná antibiotika.

Kuřata z Vysokého Veselí do kafilerie

VYSOKÉ VESELÍ - Společnost Volanická zemědělská musela nechat zlikvidovat na své náklady 11 tisíc kuřecích brojlerů. V jejich mase veterináři objevili zakázaná antibiotika.

Podhorské louky spásají krávy z oblíbeného chovu Francouzů

JIŽNÍ ČECHY - Jihočeští farmáři zkouší chov normadského skotu. Podle odborníků je to ideální plemeno pro biozemědělství, které má v regionu vhodné přírodní podmínky. Normandský dobytek není náročný a produkuje kvalitní mléko pouze z trávy na podhorských pastvinách.

Deset tisíc kuřat zaplatilo životem

PRAHA - Celkem deset tisíc kuřat museli utratit farmáři ve Vysokém Veselí na Jičínsku. Vybíjení brojlerů nařídila Státní veterinární správa. Zjistila totiž při pravidelné kontrole, že jejich maso obsahuje zbytky antibiotika chloramfenikolu, jehož podávání zvířatům je přísně zakázané. Maso se na trh ke spotřebitelům nedostalo.

Peníze na projekty je možné získat z grantů

TŘEBOŇ - Jak získat finanční prostředky na podporu obecních, podnikatelských projektů či projektů neziskových organizací se mohou dozvědět ti, kdo se zúčastní setkání podnikatelů, zástupců veřejné správy, neziskových organizací a občanů území Místní akční skupiny Třeboňsko (MAS) ve čtvrtek 8. listopadu v kulturním centru Roháč v Třeboni.

Podhorské louky spásají krávy z Normandie

JIŽNÍ ČECHY - Jihočeští farmáři zkouší chov normadského skotu. Podle odborníků je to ideální plemeno pro biozemědělství, které má v regionu vhodné přírodní podmínky. Normandský dobytek není náročný a produkuje kvalitní mléko pouze z trávy na podhorských pastvinách.

Podhorské louky spásají krávy z Normandie

JIŽNÍ ČECHY - Jihočeští farmáři zkouší chov normadského skotu. Podle odborníků je to ideální plemeno pro biozemědělství, které má v regionu vhodné přírodní podmínky. Normandský dobytek není náročný a produkuje kvalitní mléko pouze z trávy na podhorských pastvinách.

Projekty jsou již vybrány

LITOMĚŘICKO - Úklidová technika pro obce, která napomůže vylepšit jejich vzhled, modernější počítačová vybavenost obecních úřadů nebo rozšíření služeb kompostárny v Malých Žernosekách. To je jen několik příkladů, které se podaří za finance získané Místní akční skupinou (MAS) České středohoří ještě letos zrealizovat v rámci programu Leader ČR.

Pod pokličkou, aneb maso z lesa, tělo plesá

STŘEDNÍ ČECHY - Ve středečním magazínu o zdraví a životním stylu a především o tom, co najdete v běžném jídle dobrého či špatného Pod pokličkou, jejž vysílá ČT 1 v 18.15, bude řeč o zvěřině.

Pod pokličkou, aneb maso z lesa, tělo plesá

STŘEDNÍ ČECHY - Ve středečním magazínu o zdraví a životním stylu a především o tom, co najdete v běžném jídle dobrého či špatného Pod pokličkou, jejž vysílá ČT 1 v 18.15, bude řeč o zvěřině.

Zloděj byl asi hladový

NOVÝ BOR - Chuť na pořádný kus masa pravděpodobně dostal zatím neznámý zloděj, který se nedávno vloupal do prodejný Plus v Novém Boru.

Šli obdivovat telátka, našli hromadu masa plnou červů

ZLATÁ OLEŠNICE - Za kravínem horské rodiné farmy Dolenec Zlatá Olešnice na Jablonecku leží rozkládající se těla dvou telat plná červů. Majitel Vrkoslav o tom nemá ani ponětí. Nic takového se u něj prý nemůže stát.