Kreativ

ŠTÍTEK: metabolismus

Přehnané množství vitamínů vám může i uškodit.

Z vitamínů můžete i zešedivět

Ledvinové kameny, vyrážka nebo průjem - i tak můžete dopadnout, pokud to přeháníte s vitamíny. A pokud si dopřáváte hodně zinku a vitaminu C, aby vám rostlo víc vlasů, může na vás čekat ještě jedno nepříjemné překvapení. Jejich nadbytek totiž brání vstřebávání mědi, takže budete mít kštici sice bujnou, zato úplně šedivou.

Ilustrační foto

Tajemství císařských konkubín: Proč nestárnou?

Kráse a oddálení příznaků stáří se v Číně odjakživa věnovala velká pozornost. Konfuciánská etika dokonce přikazovala, aby člověk vypadal zdravě a ten, komu se v tváři začaly rýsovat vrásky, nebo na hlavě šedivět vlasy, se vůči ní významně prohřešil. Z tohoto důvodu rozvinula tradiční čínská medicína řadu metod, které zaručovaly dlouholetou vitalitu i mladistvý vzhled. Oblíbili si je obyčejní lidé i elita, ovšem ten, kdo se na nich stal doslova závislý, byly císařovy konkubíny.

Ilustrační foto

Doktor Leoš Středa odpovídá

Orlickoústecko /PTEJTE SE ODBORNÍKA/ - Máte řadu nezodpovězených otázek týkajících se (zdravé) výživy, hubnutí a podobně? Zeptejte se prostřednictvím Orlického deníku odborníka - doktora Leoše Středy. Přinášíme druhý díl nového seriálu.

Ilustrační foto

Hubněte s Deníkem a s B-Fit: soutěžící se snaží

Frýdek-Místek - První měsíc hubnutí už máme za sebou. Všichni soutěžící v programu Hubněte s Deníkem a s B-Fit chodí pilně cvičit buď pod dohledem trenéra na posilovacích strojích, nebo na power platu anebo navštěvují naše fitness centrum individuálně a mučí svá těla v kardio zóně na běhacích pásech či na steprech.

Alena Krejčí získala za svůj projekt, který zkoumá řeč buněk, stipendium L´Oréal pro ženy ve vědě ve výši čtvrt milionu korun.

Leukémií v Česku onemocní každý rok asi sto dětí

ČR - Leukémií v Česku onemocní každý rok asi sto dětí a i když se více než čtyři pětiny podaří vyléčit, někteří malí pacienti boj s rakovinou prohrají. Naději pro všechny s touto nemocí krvetvorby by do budoucna mohl znamenat výzkum Aleny Krejčí z Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity a Biologického centra AV ČR.

Ilustrační foto

Myslivci chystají zásoby pro lesní zvěř

Tachovsko – Mnozí lidé mají přikrmování zvěře spojené jen s mrazivými měsíci roku, kdy sníh znemožňuje nalézání potravy ve volné přírodě. Pravda je ale taková, že divoká zvěř potřebuje pomoci s obohacením jídelníčku mnohem dříve. Proto přípravy již začaly.

Ilustrační foto

Letní očista organismu podle barvy očí

Kolik barev očí vlastně existuje? Modrá, zelená, oříškově hnědá, šedá, světle modrá a mnohé další. Ve skutečnosti jsou ale jen dvě základní barvy očí, a to hnědá a modrá. A co se z nic dá poznat?

Nemocnice Trutnov

Nemocniční poradna odhalí dědičné choroby metabolismu

Trutnov – V místní Oblastní nemocnice pracuje již deset let při ordinaci pro poruchy metabolismu jedno z dvaceti šesti regionálních center programu MEDPED v republice. To je napojeno na celostátní síť s ústředím v Brně.

Majitelé firmy Fitness Food Menu Tomáš a Lucie Volfovi.

Posilovali, pak se pustili do podnikání

Znojmo /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Ještě zhruba před rokem byli manželé Lucie a Tomáš Volfovi obchodními zástupci, prodávajícími produkty jedné velké potravinářské firmy. Volný čas pak trávili ve fitness centru a zajímal je i zdravý životní styl. A v obou případech se setkávali se stejnou potíží. Obtížně sháněli zdravé, energeticky vyvážené a svým složením komplexní a navíc chutné jídlo.

Masáž lávovými kameny

Přerovská nemocnice láká na másáž lávovými kameny

Přerov – Novinku, která je určená zejména lidem s bolestmi zad a šíje, zavedli na rehabilitačním oddělení přerovské nemocnice. Speciální masáž lávovými kameny pomůže nejen od bolestí, ale pomáhá také při únavě a má i detoxikační účinky.

Masáž lávovými kameny. Ilustrační foto

Horkými kameny na bolest zad

Novinku, která je určená zejména lidem s bolestmi zad a šíje, zavedli na rehabilitačním oddělení přerovské nemocnice. Speciální masáž lávovými kameny pomůže nejen od bolestí, ale pomáhá také při únavě a má i detoxikační účinky.

Kondor velký.

Vědci sledují ohrožené kondory velké pomocí GPS

Madrid - Vysílače GPS připevnili vědci v argentinské Patagonii deseti kondorům velkým, aby mohli monitorovat mimo jiné jejich pohyb nebo zvyklosti létání. Budou tak moci rovněž zlepšit ochranu tohoto ohroženého druhu, napsal španělský deník El Mundo.

Karvinské lázně Darkov uspořádaly regenerační program pro malé hokejisty českotěšínského oddílu. Kromě využité léčebnách prcedur absolvovaly děti také cvičení s fyzioterapeutem

Malí hokejisté se v lázních učili rehabilitovat

Karviné – Bazén, posilovna i tělocvična plná malých dětí. Na prostory lázně je to poněkud neobvyklý jev, ovšem nikoliv v Karviné. Před pár dny se tam malí českotěšínští hokejisté učili, jak mají rehabilitovat a jak správně zacházet se svým tělem a svaly po sportovní zátěži.

Projekt Mládneme s Deníkem

Sun City nabídne i bezbolestnou liposukci

Pardubice – Projekt Mládneme s Deníkem již běží několikátý týden a naše výherkyně Renata Kaufmanová z Pardubic, která se spolu se zástupkyní Pardubického deníku účastní omlazovací kúry prostřednictvím fotoomlazení, má již první třetinu procedury za sebou.

Profesor Jaroslav Rybka, dlouholetý specialista na léčbu cukrovky.

Profesor Rybka: Děkujeme, odcházíme, jsem nepodporoval

Zlín /ROZHOVOR/ – „Respektoval jsem ji, ale v důsledcích, které hrozily jsem ji nepodporoval,“ takto s odstupem necelého měsíce hodnotí kampaň Děkujeme, odcházíme profesor Jaroslav Rybka. Přední zlínský diabetolog, který dovolil Rudolfu Hrušínskému jako jedinému svému pacientovi kouřit ve své pracovně.

Mláďata medvěda baribala.

Tajemství spaní od medvědů by se lidem hodilo

Washington - Jsou to vlastně mistři světa v úsporách energie, tedy aspoň v době zimního spánku. Jejich „triky“ v době, kdy jsou v klidu, dokonce překvapily i vědce. A co víc, všechno to, co zvládá medvědí tělo, by se mohlo hodit lidem v medicíně i při vesmírných letech.

Klimakterium. Ilustrační foto

Gynekolog: Klimakterium není nemoc, podceňovat by se ale nemělo

V období, kdy vaječníky přestávají vylučovat hormony, dochází v ženském organismu k velmi vážným změnám. Zástupce primáře porodnicko-gynekologického oddělení Vítkovické nemocnice Ostrava Jaromír Měch tvrdí, že nejde o nemoc. Potíže, které s sebou přechod přináší, by se ale neměly podceňovat.

Ilustrační foto

Jíte správně? Omyly sdělí lékařka

Zlín – Začnu zdravě žít. To je vedle hubnutí zřejmě nejčastější předsevzetí do nového roku. Jak na to, poradí ve středu 5. ledna v Baťově mrakodrapu ve Zlíně lékařka Ľubica Cibičková z Hranic.

Ilustrační foto

Diety? Od Nového roku určitě začnu

Liberecký kraj – „Tak, ještě si dám silvestrovský ovárek, na Nový rok husu a pak už vážně začnu. Hned, jak dojíme cukroví.“ Nezazněla podobná věta náhodou i ve vaší hlavě?

Ilustrační foto

Diety? Od Nového roku určitě začnu

Liberec – „Tak, ještě si dám silvestrovský ovárek, na Nový rok husu a pak už vážně začnu. Hned, jak dojíme cukroví.“ Nezazněla podobná věta náhodou i ve vaší hlavě?

Vacushape zkracuje dobu, při které dochází ke spalování tuků ve svalech, až o třetinu – tedy na šest až osm minut. Při běžném cvičení byste přitom museli cvičit alespoň 20 až 30 minut.

VacuShape aneb chůze v podtlakové kabině

Ostrava – Nemůžete se zbavit tuků, které se ukládají v oblasti břicha, hýždí a stehen? Novou a prý také účinnou zbraní na boj s tuky v těchto partiích je přístroj VacuShape.

Jak spálit tuky co nejefektivněji, zajímá snad každého.

Tuky spálí intervalový trénink

Praha - Běháte, jezdíte na kole, plavete nebo provozujete jiný sport, a přesto se vám stále nedaří spálit přebytečný tuk a získat postavu, o jaké jste snili? Pak právě pro vás jsou určeny následující řádky.

Ilustrační foto

Kdo hodně pije, méně tloustne, tvrdí lékaři

Praha – Dlouhodobý nedostatek tekutin a nepravidelné stravování přispívají k obezitě. Nižší příjem tekutin zvyšuje ukládání tuků v těle a zpomaluje metabolismus. Varují před tím čeští dietologové, které oslovila agentura ČTK.