Kreativ

ŠTÍTEK: metabolismus

Pacientům se věnovala Kateřina Šindelářová, zástupkyně vedoucího Ústavní lékárny.

Pacienti dostali dobré rady pro zdraví

Krnov - Pacienti, kteří ve čtvrtek 19. června navštívili lékárnu krnovské nemocnice, se mohli svěřit odborníkům se svými problémy, které se týkají metabolismu i celkové zdravotní kondice. V rámci celostátního Dne lékáren zde proběhla akce zaměřená na rizika spojená s metabolickým syndromem, kterým trpí až třetina populace.

Ilustrační foto.

Zdravý životní styl může zpomalit nástup cukrovky

Londýn – Vhodné a přiměřené stravování a dostatek pohybu chrání člověka před řadou civilizačních chorob, to je všeobecně známá věc. Vědci nyní považují za prokázané, že se tímto způsobem můžeme vyhnout cukrovce, anebo alespoň zpomalit její nástup.

V novém rehabilitačním zařízení cvičí kardiaci pod dohledem lékaře nebo sestry.

Otevřela se první tělocvična pro kardiaky

Zlín - Specializované pracoviště kardiologické rehabilitace funguje od začátku dubna ve zlínském lékařském domě v Kotěrově ulici. Jde v podstatě o tělocvičnu v rámci ordinace, kde mohou lidé cvičit za asistence lékaře.

Výstava Kamila Vargy otevřela Dny slovenské kultury.

Části těla množí nebo porcuje na kousky

České Budějovice - Fotografie kreslené světlem představil na včerejší zahajovací vernisáži Dnů slovenské kultury v radniční výstavní síni jejich autor, Kamil Varga.

nemocnice

Jak trávily Vánoce děti v nemocnici

„Na Štědrý den odpoledne na mě dolehla deprese. Naší Karolínce bude vlednu jeden rok. Jsou to první společné Vánoce a trávíme je bez tatínka vnemocnici,“ posteskla si paní Kačenová.

Ilustrační foto

Připitek alkoholem bez alkoholu

Východní Čechy - Vánoční přípitek bez kapky alkoholu – tak letos oslavila sváteční dny a oslaví i Silvestra řada lidí, kteří využívají možnosti, jak se pobavit ať už doma, či ve společnosti a přitom nezatížit svůj metabolismus alkoholem. Vzrůst poptávky po takzvaných dealkoholizovaných nápojích, tedy nealko alternativách běžných alkoholických nápojů jako je víno, sekt či pivo, roste každým rokem o několik desítek procent. Díky moderním technologiím, které umožňují následné odstranění alkoholu znápoje, se zákazníci mohou potěšit identickými chuťovými.

Ilustrační foto

Připijte si alkoholem bez alkoholu

Východní Čechy - Přípitek bez kapky alkoholu – tak se letos chystá oslavit sváteční dny řada lidí, kteří využijí možnosti, jak se pobavit ať už doma, či ve společnosti a přitom nezatížit svůj metabolismus alkoholem.

Ilustrační foto

Připijte si alkoholem bez alkoholu!

Východní Čechy - Vánoční přípitek bez kapky alkoholu – tak se letos chystá oslavit sváteční dny řada lidí, kteří využijí možnosti, jak se pobavit ať už doma, či ve společnosti a přitom nezatížit svůj metabolismus alkoholem. Vzrůst poptávky po takzvaných dealkoholizovaných nápojích, tedy nealko alternativách běžných alkoholických nápojů jako je víno, sekt či pivo, roste každým rokem o několik desítek procent. Díky moderním technologiím, které umožňují následné odstranění alkoholu znápoje, se zákazníci mohou potěšit identickými chuťovými

Ilustrační foto

Připijte si alkoholem bez alkoholu!

Pardubicko - Vánoční přípitek bez kapky alkoholu – tak se letos chystá oslavit sváteční dny řada lidí, kteří využijí možnosti, jak se pobavit ať už doma, či ve společnosti a přitom nezatížit svůj metabolismus alkoholem. Vzrůst poptávky po takzvaných dealkoholizovaných nápojích, tedy nealko alternativách běžných alkoholických nápojů jako je víno, sekt či pivo, roste každým rokem o několik desítek procent.

Ilustrační foto

Biologické hodiny řídí kyselina

Berkeley - Američtí vědci našli pravděpodobně cestu, jak pomoci milionům lidí trpících nespavostí a dalšími problémy souvisejícími s poruchami biologických hodin.

Tomáš Hůla si přišel změřit alkohol v dechu několikrát. Své výsledky si zapisoval, aby mohl kamarádům z hospody dokázat, že na tabulky se spoléhat nedá

Lidé testovali odbourávání

PLZEŇ - Kdo si chtěl vytvořit představu, jak rychle se právě jeho metabolismus vypořádá s odbouráváním alkoholu, mohl si bezplatně dýchnout v Pasáži Slavie. V pátek večer mu to umožnila Motoristická sekce aktivu Besip při Magistrátu města Plzně ve spolupráci s městskou policií. A že každé tělo spaluje alkohol jinou dobu, jsem se přesvědčila i na vlastní kůži.

Tři desítky diabetiků se sešli na startu pochodu Libušiným údolím, aby upozornili na alarmující počet 720 tisíc registrovaných nemocných diabetem v České republice.

Diabetici si vyšlápli Libušiným údolím

TŘEBÍČ - Tři desítky diabetiků a kokršpaněl Endy se včera v jednu hodinu odpoledne sešli na startu pochodu Libušiným údolím s jediným cílem – upozornit na alarmující počet 720 tisíc registrovaných nemocných diabetem v České republice.

Kaki persimon

Do obchodů míří zbrusu nové ovoce - kaki persimon

REGION - Koupit dnes v českých obchodech exotické ovoce není žádný problém. Je ho naopak tolik druhů, že často ani nevíme, jak se jmenují, či jak se konzumují. Další novinkou, která se od zítřka objeví na našem trhu, je španělské ovoce kaki persimon.

Kaki persimon

Do obchodů míří zbrusu nové ovoce - kaki persimon

OSTRAVA - Koupit dnes v českých obchodech exotické ovoce není žádný problém. Je ho naopak tolik druhů, že často ani nevíme, jak se jmenují, či jak se konzumují. Další novinkou, která se od zítřka objeví na našem trhu, je španělské ovoce kaki persimon.

MUDr. Jiří Pešina.

Jak předcházet chronickému onemocnění ledvin

STŘEDNÍ ČECHY - Úterní vydání Domácího lékaře, jež vysílá ČT 2 v 17.30, bude věnováno chronickému onemocnění ledvin. MUDr. Jiří Pešina vysvětlí, jaké jsou příčiny onemocnění, jaké jsou jeho příznaky a kdy je nutné zajít k lékaři.

MUDr. Jiří Pešina.

Jak předcházet chronickému onemocnění ledvin

STŘEDNÍ ČECHY - Úterní vydání Domácího lékaře, jež vysílá ČT 2 v 17.30, bude věnováno chronickému onemocnění ledvin. MUDr. Jiří Pešina vysvětlí, jaké jsou příčiny onemocnění, jaké jsou jeho příznaky a kdy je nutné zajít k lékaři.

Tamara. Na zanedbané klisně jsou patrné stopy po předchozích útrapách a nedostatku vody a potravy.

Pásli koně snad na betoně?

ČESKÝ BROD - Podaří se zuboženou klisnu od nezodpovědného majitele z Českého Brodu ve statku u Benešova zachránit?

Ilustrační foto

Zhubněte za čtyři týdny až čtyři kila!

PATŘÍTE MEZI TU POLOVINU ČECHŮ, KTERÁ TRPÍ NADVÁHOU či obezitou a chcete s tím něco udělat? Deník vám přináší podrobný redukční jídelníček na čtyři týdny, se kterým můžete za tuto dobu zhubnout až čtyři kilogramy. Zdá se vám to málo? Vězte, že není, protože postupnou redukcí váhy vám nehrozí tzv. jojo efekt, tedy rychlý návrat na původní hmotnost po přerušení diety. Až čtyři kila tak můžete shodit jednou provždy!

Ilustrační foto.

Linka na vyšetření krve ruší možnost vzniku chyby

KUTNÁ HORA - Zkumavku s čárkovým kódem obsluha vloží do automatického biochemického analyzátoru, který si načte požadavky lékaře z laboratorního informačního systému a během několika minut má lékař k dispozici celou škálu výsledku pacienta.

Čtyřnohý dobrodruh Miki ze Stupna (na snímku) dokázal přežít bez potravy třináct dní v kanalizační rouře.

Hrdina Miki přežil v kanále třináct dní

STUPNO - Neuvěřitelných třináct dní přežil kříženec jezevčíka Miki ze Stupna v rouře kanálu o průměru asi 25 centimetrů. Zachránili ho profesionální hasiči z Radnic.

Osud štiky je zpečetěn.

Rybářský servis: co dnes bere?

OLOMOUC - Dva velmi teplé dny opět poněkud zpomalí rybí metabolismus a braní nebude nejspíš nijak překotné – až na dvě výjimky, jimiž jsou sumec a úhoř.

Na konferenci jednalo téměř 200 odborníků na oblast nukleární medicíny z Čech i ze zahraničí.

Konference nukleární medicíny

HAVLÍČKŮV BROD - Mezi nejmodernější vybavená pracoviště patří oddělení nukleární medicíny havlíčkobrodské nemocnice. Proto také bylo vybráno Českou společností nukleární medicíny jako spolupořadatel již 29. ročníku odborné konference.

Alkohol v krvi testují dopravní policisté

Policisté se zaměří na alkohol u cyklistů

Děčínsko – Na cyklisty se v těchto dnech zaměřují dopravní policisté na Děčínsku. Nejen, že kontrolují povinnou výbavu jízdních kol, ale především měří hladinu alkoholu v krvi.