Kreativ

ŠTÍTEK: mikrovlnná trouba

Anežka Laryšová (vlevo s brýlemi) v kroužku svých spolužáků.

Za video získala tablet a dvě stě tisíc pro školu

Karviná – Že fyzika je ve škole předmět hlavně pro chlapce či muže, nemusí být vždy tak úplně pravda. Důkazem toho budiž Anežka Laryšová ze Základní školy U Lesa v Karviné, letošní vítězka fyzikální soutěže Vím proč.

OSTROVSKÁ PORODNICE přišla s další novinkou. Tentokrát je to rodinný pokoj pro nastávající maminky.

Porodnice má pro nastávající maminky nový rodinný pokoj

Ostrov - Porodnice v ostrovské nemocnici prošla v minulých letech kompletní rekonstrukcí, disponuje moderním vybavením na porodních i operačních sálech. Od pátku nabídne nastávajícím maminkám další novinku, takzvaný rodinný pokoj.

Ilustrační fotografie.

Léčba křečových žil je moderní a šetrná

Třebíč - Chirurgické oddělení třebíčské nemocnice zavedlo moderních operační řešení křečových žil. Operují se pomocí radiofrekvenční sondy, která pracuje obdobně jako mikrovlnná trouba na základě vysokofrekvenčních elektromagnetických vln.

Ilustrační fotografie.

Letovičtí rozdělovali spolkům granty. Sportovci ještě čekají

Letovice – Nové hračky, možná i mikrovlnná trouba, ale především pokrytí nákladů na provoz, jako je nájem, zaplacení elektřiny nebo pořádání přednášek. Tam budou směřovat peníze, které z grantového systému města Letovice dostalo tamní Mateřské centrum Domeček. Letovičtí radní o tom rozhodli minulý týden.

Valentýnská zábava v Bělé nad Radbuzou.

FOTOGALERIE: Na Valentýnské zábavě v Bělé se kopalo na branku

Bělá nad Radbuzou /S DENÍKEM NA PLESE/ – Sobotní Valentýnská zábava v Bělé nad Radbuzou, kterou pořádal Fotbalový oddíl TJ Start Bělá nad Radbuzou, nebyla žádnou upjatou záležitostí. Bělští ji pojali po svém a v kulturním sále vyzdobeném srdíčky to pořádně roztočili.

Kurz výroby čokoládových bonbonů v ISŠ Jesenice

V cukrářské dílně voněla pravá belgická čokoláda

Jesenice - Čokoládové lanýže z pravé belgické čokolády se učili vyrábět žáci prvních až třetích ročníků Integrované střední školy
v Jesenici oboru cukrář a cukrářská výroba. Během odborného kurzu názorně viděli i si vyzkoušeli opravdu krok za krokem. Irena Burdová žákům prozradila i různé „fígle", aby se lanýže i například čokoládové pralinky opravdu povedly.

Ilustrační foto.

Hasiče zaměstnal požár rašeliny v květináči

Praha - Neopatrní kuřáci zaměstnali pražské hasiče opakovaně, také kvůli řádění žháře měli práci zřejmě nejméně ve dvou případech. Vyplývá to z víkendové bilance zásahu pražských hasičů, kteří během soboty a neděle hasili celkem šest požárů. Kromě nich zaznamenali ještě tři desítky dalších výjezdů. Mezi nimi mají tradičně převahu zásahy označované jako technická pomoc.

Namalovaná zranění figurantů vypadala opravdu věrohodně.

Cvičení v nemocnici prověřilo připravenost složek IZS a samotné nemocnice

Benešov – Taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému (IZS), které mělo prověřit postup, taktiku, vzájemnou koordinovanost a komunikaci složek IZS a samotné nemocnice se uskutečnilo uplynulý týden v Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov. Zkouškou prošel i traumatologický plán benešovské nemocnice, jehož smyslem je zajistit nasazení zdravotníků v krizových situacích.

Ilustrační fotografie.

Inspektoři rozdali v Brně stotisícové pokuty

Brno – Za znečišťování ovzduší v centru města dostala brněnská společnost Šmeral Brno od České inspekce životního prostředí stopadesátiti­sícovou pokutu. O sto tisíc korun víc musí zaplatit brněnský podnikatel Robert Kotlár, který ve Vranovské ulici provozoval nepovolenou sběrnu odpadů.

Ilustrační foto.

„Dobrotety“ dětem v brodské nemocnici opět nadělovaly

Havlíčkův Brod – Návštěvy takzvaných Dobrotet se na dětském oddělení v havlíčkobrodské nemocnici už staly tradicí. „Dobré tety" jsou nezisková organizace sdružující lidi se širokým srdcem. 
Darovaly dětskému odděle-ní množství praktických věcí a drobných pozorností.

Nová mikrovlnná trouba Whirlpool JetChef.

Nové multifunkční mikrovlnné trouby Whirlpool JetChef vám usnadní práci

Čas a zdraví jsou nejcennějšími dary. Pokud jde o jídlo, vyhledáváme pokrmy, jejichž příprava nezabere příliš času a práce, ale které budou současně lahodné a nutričně hodnotné. Multifunkční mikrovlnné trouby Whirlpool z nové řady JetChef a JetChef Premium perfektně splňují všechny tyto podmínky. Popusťte uzdu své kulinářské fantazii a ohřívejte, pečte a zapékejte, rozmrazujte, rozpékejte a grilujte nebo vařte v páře. S širokou nabídkou příslušenství můžete v troubách JetChef připravit takřka cokoli.

Lidé nechávají v ulicíh Znojma nepotřebné předměty, které v domácnosti dosloužily.

Křesla nebo mikrovlnka: měly skončit ve sběrném dvoře, místo toho hyzdí ulice

Znojmo – V ulicích Znojma se na mnoha místech objevují nepotřebné a vyřazené předměty z domácností, které lidé neodvezli do sběrného dvora. Namísto to je postavili hned vedle popelnic, například mikrovlnná trouba trůní na chodníku v Rudoleckého ulici. V Rooseveltově se zase někdo zbavil starého křesla tak, že ho rozebral a opřel o strom. Nepořádek se čas od času objeví na různých místech Znojma.

Žáci zkoumali různé jevy a ve zprávě je předložili starostům.

Všeho s mírou. Školáci představovali výsledky analýz

Pomezí – V pátek 24. dubna 2015 pořádala Základní škola Pomezí v rámci týdne ke Dni Země konferenci projektu Všeho s mírou. Tento projekt je zaměřený na trvale udržitelný život a na naší škole má už šestnáctiletou tradici.

Ilustrační foto

V křoviscích na náměstí si kdosi stavěl kuchyň?

Chrast - Vynalézavost velká, ještě větší ale drzost. Tak je možné pravděpodobně nejpřípadněji vyhodnotit počínání neznámého chrasteckého nepořádníka, který si nedělal ani to nejmenší „násilí" s ekologickou likvidací své vysloužilé mikrovlnné troubou. Celou bílou bedýnku totiž naaranžoval přímo do parčíku na chrasteckém Náměstí, kde ji ledabyle ukryl pod houští z tamějších tisů.

Rekonstruovaná ubytovna Orlickoústecké nemocnice.

Ubytovna Orlickoústecké nemocnice září novotou

Ústí n. O. – Ubytovací zařízení pro zaměstnance nemocnice se dočkalo dlouho očekávané rekonstrukce. „V průběhu tří měsíců prošly zásadní změnou pokoje, sanitární zařízení i společné prostory jídelny," informoval Jiří Řezníček, ředitel Orlickoústecké nemocnice.

V devátém patře českolipské nemocnice vznikl díky sponzorům už čtvrtý pokoj, ve kterém mohou v důstojném prostředí umírající prožít poslední dny svého života se svými blízkými.

Nemocnice v Lípě má čtvrtý pokoj pro umírající

Česká Lípa - V devátém patře českolipské nemocnice vznikl díky sponzorům už čtvrtý pokoj, ve kterém mohou v důstojném prostředí umírající prožít poslední dny svého života se svými blízkými.

Další samostatný jednolůžkový pokoj otevřeli na sklonku minulého roku pracovníci Centra zdravotní a sociální péče Liberec v DPS na Borovém vrchu.

Senioři budou mít ve „Fialce" více soukromí

Liberec - Další samostatný jednolůžkový pokoj otevřeli na sklonku minulého roku pracovníci Centra zdravotní a sociální péče Liberec v DPS na Borovém vrchu. Pobytová odlehčovací služba Fialka tak nabídne klientům větší pocit soukromí.

Sychotínští hasiči pořádali v kunštátském kulturním domě už třináctý ples.

Na hasičském plese v Kunštátě zněly melodie z muzikálů

Kunštát /REPORTÁŽ/ – Plesová sezona na Blanensku odstartovala a ani v Kunštátu nezůstali pozadu. V sobotu večer v tamním kulturním domě pořádali ples sychotínští dobrovolní hasiči. Účastníky čekalo kromě tance i vystoupení taneční skupiny Bez dechu, muzikálové melodie v podání Alžběty Boucníkové a bohatá tombola.

Nová klubovna v Olešnici má kapacitu padesát míst k sezení.

Olešničtí mají novou klubovnu. Na rodinné oslavy i setkání spolků

Olešnice – Obyvatelé Olešnice mohou od nynějška využívat prostory nové klubovny u tamního kulturního domu. Bude sloužit na rodinné oslavy i schůze spolků. Vznikla z bývalého skladu nepotřebných věcí a má vlastní kuchyň vybavenou sporákem i ledničkou a její kapacita je padesát míst k sezení.

Ilustrační foto.

Tesco prodávalo popcorn s vysokým obsahem mykotoxinů

Brno – Kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistila, že v obchodech řetězce Tesco se prodává kukuřice k výrobě popcornu, která obsahuje výrazně nadměrné množství mykotoxinu fumonisinu, uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Ilustrační foto.

Byli postrachem chatařů. Teď spadla klec

Ústí nad Orlicí - Orlickoústeckým kriminalistům se podařilo objasnit případy vloupání v Ústí nad Orlicí, které se staly od července do září. Z nich byli v tomto týdnu obviněni dva muži ve věku 20 a 24 let.

Ilustrační foto.

Byli postrachem chatařů. Teď spadla klec

Ústí n. O. – Orlickoústeckým kriminalistům se podařilo objasnit případy vloupání v Ústí nad Orlicí, které se staly od července do září. Z nich byli v tomto týdnu obviněni dva muži ve věku  20 a 24 let.

Velkoobjemový kontejner. Ilustrační fotografie.

Chcete se zbavit extra odpadu? V sobotu máte šanci

Prostějov – Máte doma prošlé léky, staré pneumatiky či nábytek a nechce se vám s odpadem chodit na sběrný dvůr? Pak stačí vyčkat do soboty. Pracovníci technických služeb totiž lidem z okrajových částí města přistaví kontejnery na objemný, nebezpečný odpad a elektrozařízení.

Ilustrační foto

Pyrotechnik odvážel hned dva granáty

Praha - Ve znamení granátových poplachů byly uplynulé hodiny pro pražské policisty. Šlo ale o případy na sobě nezávislé – a především: okolí nebylo nijak ohroženo. To, že se oba nálezy „sešly" krátce po sobě, bylo dílem náhody – stejně jako fakt, že o nálezu z Hulanovy ulice v Uhříněvsi informoval policista Tomáš Hulan.

Ilustrační foto

Vestavné kuchyňské spotřebiče volí stále více domácností

Podíl vestavných elektrospotřebičů na prodejích bílé techniky v Česku stále roste, podle prodejců mají podíl již asi 30 procent. Stále více domácností volí při zařizování nebo rekonstrukci bytu či domu kuchyňskou linku s vestavnými spotřebiči.

Cvičení hasičů v Tescu

Požár vyděsil zákazníky, byl ale jen naoko

Tři jednotky hasičů vyjížděly v pondělí k požáru v hypermarketu TESCO v Rychnově nad Kněžnou. Naštěstí se  nejednalo o ostrý zásah, ale o cvičení, které ve spolupráci s vedením firmy zorganizoval Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou.

Ilustrační fotografie.

Luxusní dům na Pardubicku poničil požár, škoda je čtyři miliony

Bukovka (Pardubicko) - Luxusní rodinný dům v obci Bukovka na Pardubicku dnes odpoledne poničil požár. Škoda je čtyři miliony korun. V době požáru byl jeho majitel v zahraničí. Jeho příčinou je nejspíš závada na elektroinstalaci. Informovala o tom mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Ilustrační foto:

V zahradách se stále krade

Žatec, Louny – Zloděj v Žatci ukradl bazén, v lounské zahrádkářské kolonii odcizil mikrovlnnou troubu, elektrický vařič a nářadí.