Kreativ

ŠTÍTEK: mikrovlnná trouba

Studenti chebského gymnázia měnili vodu ve víno. Před Gymnáziem Cheb se konal další ročník akce Věda před radnicí.

Studenti chebského gymnázia měnili vodu ve víno

Cheb - O tom, že věda může být zábavná a atraktivní, se mohli v těchto dnech přesvědčit všichni Chebané. Před místním gymnáziem se totiž konal už pátý ročník zábavné vědy v podání žáků a učitelů Gymnázia Cheb.

Ilustrační foto

Jakou vodu vybrat pro kojence

Náchodsko - Protože je voda pro život a zdraví tak důležitá, používáme kvůli správnému vývoji kojenců a batolat tu nejkvalitnější vodu, zjednodušeně pojmenovanou „kojenecká voda".

Ilustrační foto

Američan měl z popcornu poškozené plíce, vysoudil miliony

New York - Jistý Američan vysoudil odškodnění ve výši 7,2 milionu dolarů (skoro 138,5 milionu korun) za to, že mu vdechování umělého másla obsaženého v popcornu připravovaném v mikrovlnné troubě způsobilo onemocnění plic. Na svých internetových stránkách o tom dnes informuje britská BBC.

Ilustrační foto

Babo, raď! Jak...

Deník přináší rady, jak na nejrůznější zapeklité činnosti v domácnosti.

Sladkou snídani si dnes lidé stále častěji připravují z domácích přísad.

Zavařování se vrací. Pomáhá i mikrovlnka

Slovácko - Stále víc obyvatel Slovácka věnuje svůj čas zavařování ovoce a zeleniny či výrobě vlastních marmelád, kompotů nebo čalamád. Důvod je jednoduchý. Všichni se shodují na tom, že domácí výrobky jsou kvalitnější a často i levnější než ty, které se dají koupit v obchodech.

Sladkou snídani si dnes lidé stále častěji připravují z domácích přísad.

Zavařování se vrací. Pomáhá i mikrovlnka

Slovácko - Stále víc obyvatel Slovácka věnuje svůj čas zavařování ovoce a zeleniny či výrobě vlastních marmelád, kompotů nebo čalamád. Důvod je jednoduchý. Všichni se shodují na tom, že domácí výrobky jsou kvalitnější a často i levnější než ty, které se dají koupit v obchodech.

Zleva Hanka Sedláčková, Jana Šímová, trenérka Eva Jordová (nahoře) a Barča Macková při přípravě v tělocvičně školy v Cihelní ulici.

Eva Jordová vychovává budoucí mistryně

Bruntál - Třikrát týdně se i o prázdninách schází v tělocvičně Základní školy v Cihelní ulici v Bruntále děvčata, která propadla cvičení fitness. Jsou favoritkami mistrovství světa. Fitness se věnují pod vedením mistryně světa a zároveň pedagožky Evy Jordové. Je cítit, že děvčata mají v trenérce velký vzor.

Velké množství mikrobů bylo podle průzkumu na třech čtvrtinách vodovodních kohoutků, téměř polovině úchytů dvířek mikrovlnných trub, třetině klávesnic a úchytů dveří ledniček, na čtvrtině tlačítek chlazení vody a pětině tlačítek výdejových automatů.

Na pracovním stole se bakteriím daří. Lépe než na záchodovém prkénku

Praha - Až o 80 procent klesla míra nachlazení, chřipek a žaludečních obtíží u pracovníků firem, které se zapojily do projektu Zdravé pracoviště, říká šéf projektu Jan Pipek ze společnosti, která vyrábí hygienické vybavení pro firmy i domácnosti. Projekt zaměstnance vede k tomu, aby si uvědomili důležitost hygieny a rizika šíření infekcí. Před třemi lety začal v USA, teď se rozšiřuje do některých evropských zemí včetně Česka.

Začátkem dubna byly v Nemocnici Nové Město na Moravě otevřeny dva rodinné pokoje.

Rodinné pokoje už v novoměstské nemocnici fungují

Nové Město na Moravě - V okrese byly opětovně otevřeny takzvané Rodinné pokoje. Po zhruba sedmi měsících jsou dvě speciálně upravené místnosti s hospicovými lůžky k dispozici v Oddělení dlouhodobě nemocných Nemocnice Nové Město na Moravě.

Požár chatky v Černovíře

V Černovíře shořela chatka. FOTO

Olomouc – K požáru zahradní chatky v chatové oblasti Pustiny – Hulíkův Háj v olomoucké městské části Černovír vyjížděli ve středu odpoledne profesionální hasiči.

Jarní soutěž Trefa

Jarní soutěž v prodejnách Trefa je v plném proudu

KOMERČNÍ PREZENTACE-Každý zákazník, který v období od 28. 3. do 30. 4. 2012 nakoupí v jakékoliv prodejně Trefa alespoň za 400 Kč (na jednu účtenku), vyplní soutěžní kupón a ten spolu s účtenkou vhodí do slosovacího boxu, má šanci vyhrát některou z cen Jarní soutěže s Trefou. Celkem se soutěží o 27 mikrovlnných trub Daewoo – první cena, 27 kusových sad pro auto Black&Decker – druhá cena a 58 otevíráků Tefal Gourmet – třetí cena. Losování proběhne ve všech prodejnách Trefa 2. 5. 2012. 

Karneval pro děti

Tanec si užijí děti i dospělí

Malinová – Sbory dobrovolných hasičů v Krakově, Krakovci a Malinové zvou všechny děti, jejich rodiče, prarodiče a ostatní doprovod na dětský karneval,  který se uskuteční v sobotu 24. března od 14 hodin v kulturním domě v Malinové.

Dan Moravský

Hasičům bude zpívat hasič

Chodová Planá – /UVNITŘ ROZHOVOR/ Tradiční hasičský ples s jednou světovou premiérou a půlnočním překvapením pořádají v sobotu 17. března dobrovolní hasiči v Chodové Plané.

Elektroodpad. Ilustrační foto.

Svitavy koupí kontejnery na starou elektroniku

Svitavy – Televizory nebo staré mikrovlnné trouby a další elektronické přístroje už Svitavané nebudou muset nosit až do sběrného dvoru, případně házet do kontejnerů na komunální odpad.

Peníze se v mikrovlnné troubě vzňaly.

Peníze se v mikrovlnce ani neohřály, přímo shořely

Napajedla /FOTOGALERIE/ - Vyšetřovatel hasičů ze Zlína vyjel ve středu 11. ledna večer na hlášený požár peněz v obci Napajedla. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jednom z barů došlo k požáru peněz.

Ilustrační foto

Zloděj ohrožoval chataře lahví, pak zaútočil nožem

Přerov /IDENTIKIT/ – Dramatické chvíle zažil v úterý odpoledne padesátiletý chatař, který přistihl při činu zloděje v zahrádkářské kolonii Rybníky v Přerově – Předmostí. Muž zjistil, že je přestřižený řetěz na vstupní brance, která vede na pozemek sousedky. Šel se tedy podívat dovnitř a narazil při tom na zloděje, který z místa odnášel ukradené věci.

Ilustrační foto.

Dva zloděje přistihli přímo v chalupě

Proseč pod Ještědem - Při kontrolách chatových oblastí na Českodubsku narazili policisté minulý pátek na zloděje. Byli přímo v chalupě a do auta si chtěli odnést cenné vybavení.

Zleva: Vedoucí maloobchodu expert Elektro Karel Škvor, Jan Dolejš z Plzně, Miroslav Rajšl z Nevřeně, Miroslav Polívka z Neuraz, Lucie Zemanová z Křelovic s otcem Josefem

Nejlepší soutěžící Tip ligy převzali ceny

Plzeň – Titulem nejlepší tipér podzimní fotbalové Tip ligy Plzeň–město 2011 se může pyšnit Miroslav Rajšl z Nevřeně. Ten získal celkem 99 bodů a jako odměnu za prvenství si odnesl televizi.

Merci restaurant v brněnských Zábrdovicích.

V Merci rozumí biftekům, umí přiznat chybu

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Příjemné prostředí, jídlu není skoro co vytknout. A také obsluha se snaží. Sklenice i příbory se jen lesknou. To jsou jen některé přednosti, které vyjmenoval šéfkuchař Svitavské rychty Jiří Dlapka na adresu podniku Merci restaurant v brněnských Zábrdovicích.

Ilustrační foto.

Obce kupují kontejnery, přesto bojují se skládkami

Klatovy – Obce na Klatovsku investují tisíce korun do nakládání s odpady, přesto se v jejich katastrech hromadí černé skládky. Pokuty ale většinou nepadají, obce mají problémy dokázat, komu vyvezené odpadky patří.

Senior u PC

Jak pomoci babičkám a dědečkům

Mnichovo Hradiště -Spoustu úprav zvládnete sami, bez pomoci architekta i zedníka. Každého to jednou čeká. Podat pomocnou ruku je přece samozřejmost.

Čivava. Ilustrační foto

Ukradená čivava je zpátky u majitelky

Bílovice – Kuriózní vloupání do bytu, po němž zmizela mikrovlnná trouba, přípravna sodovky a především štěně čivavy nahlásila v úterý 20. září hradišťským policistům mladá slečna z Bílovic.

Ilustrační foto.

Zloději seberou vše, co lze zpenežit

Berounsko – Podle policie se zloději–chataři dělí do tří skupin. „Zloděj slušnák se vloupá do objektu, sní a vypije co může, otevře si láhev alkoholu, ale nic neničí a nedevastuje. Setkali jsme se s případem, že pachatel po sobě uklidil a ustlal postel.