Kreativ

ŠTÍTEK: mikrovlnná trouba

Akce Zahoď mobil na olomouckém Horním náměstí

U orloje se házelo mobilem a vzpíraly mikrovlnky

Olomouc /FOTO/ – Ohrádka plná odpadků, barevné kontejnery, nefunkční fény, vysavače, rychlovarné konvice a mobily. Někdo by si mohl myslet, že se z Horního náměstí v Olomouci stal sběrný dvůr. Ale nebylo tomu tak. Konala se zde totiž akce s názvem Zahoď mobil

Akce Zahoď mobil proběhla v úterý na Masarykově náměstí. Uspořádala ji nezisková společnost ASEKOL zaměřující se na sběr a recyklaci elektroodpadu.

O tom, jak mobily vzduchem létaly

Ostrava /FOTOGALERIE/ -Pamatujete si ještě na svůj první mobilní telefon? Určitě to byla velká a těžká „herka“, kterou byste dnes studem nebyli schopni vytáhnout z kapsy. Jenže čas starých mobilních přístrojů znovu nadešel.

Zrenovovaný dům na kolečkách lze pořídit už za sto tisíc korun.

Jak se bydlí v mobilheimu? Prý dobře a levně

Ústí nad Labem – Chcete bydlet ve svém a na klasický byt či dokonce dům nemáte peníze? Pořiďte si mobilheim, neboli domek na kolečkách. Ústečan Ivan Zelycz a jeho přítel Milan Verba v takovém už druhým rokem ve Všebořicích žijí a netradiční bydlení si nemohou vynachválit.

llustrační foto

Jak se bydlí v mobilheimu? Prý dobře a přitom levně

Chcete bydlet ve svém a na klasický byt či dokonce dům nemáte peníze? Pořiďte si mobilheim, neboli domek na kolečkách. Ústečan Ivan Zelycz a jeho přítel Milan Verba v takovém už druhým rokem ve Všebořicích žijí a netradiční bydlení si nemohou vynachválit.

Ilustrační foto

Zapékací misky: ověřená klasika, která zpříjemní vaření

Zapékací misky nejsou v našich kuchyních žádným nováčkem. Pečicí nádoby z keramiky nebo porcelánu jsou zkrátka ověřenou klasikou, oblíbenou zejména pro svou odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě i noblesní vzhled. Proto také existuje mnoho receptů, při nichž můžeme jejich ceněné vlastnosti skvěle využít.

Ilustrační foto

Škola vaření: Zapékací misky - ověřená klasika

Zapékací misky nejsou v našich kuchyních žádným nováčkem. Pečicí nádoby z keramiky nebo porcelánu jsou zkrátka ověřenou klasikou, oblíbenou zejména pro svou odolnost, snadnou údržbu a v neposlední řadě i noblesní vzhled.

Václav Kohel ukazuje telefonní přípojku, která po zásahu bleskem vyhořela kousek od jeho hlavy

Blesk ničil. Do domu vnikl telefonem

Plzeň – „Strašná rána a najednou dva metry od mé hlavy začala hořet přípojka na telefon,“ popisuje svůj zážitek Plzeňan Václav Kohel, kterému v pondělí večer uhodil do domu blesk.

Zlodej v sídle firmy Algraf

VIDEO: Jak se dnes krade: z firmy odešel s mikrovlnkou

Olomouc - Jak do samoobsluhy si v pracovní den přišel zloděj do sídla firmy v olomoucké čtvrti Neředín. Procházel se nerušeně po chodbách a hledal vhodnou kořist. Za necelé dva týdny to byl prý při tom v budově už třetí případ podobné krádeže, kterou zachytily kamery.

PROUD NAPÁCHAL ŠKODY. Takto dopadly žárovky v domě Davida Mazance.

Výkyv elektrického napětí způsobil škody za statisíce

Vysoké Jamné – Televize, mikrovlnné trouby, elektrobudíky, přehrávače DVD, satelity, domácí kina, žárovky. Toto není výčet zboží elektroobchodu, ale spotřebičů, o které přišli lidé ve Vysokém Jamném. Zničení těchto věcí má na svědomí pondělní výkyv napětí v elektrorozvodné síti.

Ilustrační foto.

Policie šetří, zloděje vozí tramvají

Plzeň - Nemají topit, větrat, zalévat květiny, a pokud možno ani svítit. Z oddělení jim odstěhovali lednice, rychlovarné konvice a mikrovlnné trouby.Jízdy autem se povolují jen minimálně, doporučuje se jezdit tramvají nebo chodit pěšky.

Ilustrační foto.

Policie šetří: Zloděje vozí tramvají

Plzeň /AKTUALIZOVÁNO/ – Nemají topit, větrat, zalévat květiny, a pokud možno ani svítit. Z oddělení jim odstěhovali lednice, rychlovarné konvice a mikrovlnné trouby.

Ilustrační foto

Ze sklepů mizí rybářské náčiní,med i olej

Uničov/Olomouc – Dva skládací rybářské pruty, teleskopický rybářský prut, dva skládací navijáky, podběrák a batoh zmizely ze sklepa domu na ulici Dukelská v Uničově na Olomoucku. Neznámý pachatel se tam vloupal během posledních čtrnácti dnů, majiteli způsobil celkovou škodu ve výši sedmnáct tisíc korun.

Trojice nejlepších tipujících v podzimní části Fortuna ligy se sešli v redakci Nymburského deníku. Zleva je druhý Petr Bárta, uprostřed stojí vítězný Martin Brynych a bronzový byl Petr Cepek

Cepka porazil jeho tým, vyhrál Martin Brynych

Nymburk /FOTO/ - A je to venku. Až do úterního odpoledne nebylo jasné, kdo se stal vítězem podzimní části oblíbené tipovací soutěže – Fortuna liga s Nymburským deníkem. Tři hráči měli totiž po třinácti odehraných kolech shodně sedmadevadesát bodů.

Ilustrační foto

Některé mikrovlnné trouby mohou být nebezpečné

ČR - Některé mikrovlnné trouby na trhu jsou kvůli přehřívání horní části svého pláště nebezpečné. Teploty pláště překračují hodnotu 100 stupňů Celsia, lidé se tak mohou popálit nebo mohou vzplanout předměty, které by se na horní části trouby nacházely. ČTK to sdělilo sdružení spotřebitelů TEST.