Kreativ

ŠTÍTEK: mikrovlnná trouba

Ilustrační foto.

Malé čtenáře knihovny lákají na hru Lovci perel

Blanensko – Poslech audio knihy, Family point nebo celoroční hra pro děti. Takové a mnohé další novinky čekají v tomto roce na návštěvníky knihoven na Blanensku. A že blanenské knihovny čtenáře stále lákají. Podle jejich pracovníků se počet čtenářů drží na stejném čísle jako v předchozím roce a například v Letovicích si dokonce lidé půjčovali knížky víc.

První turnaj se hrál v sokolovně v Křoví. Ke stolům zasedlo sedmdesát pět hráčů.

Mariáš ve třech se nejlépe trénuje v hospodě u piva

Ořechov – Hry a zvláště ty karetní, se odjakživa těšily velké oblibě a to především u mužské části populace. I když ženy jakožto náruživé hráčky se sem tam také objeví, jsou spíše jen takovou bílou vránou.

Policisté na kontrole chatek v Dolních Zálezlech.

Zloděj měl předčasné Vánoce: Vybílil chatu

Ústecko - Policisté neustále varují: Pokud opustíte automobil, nenechávejte tam nic, co by mohlo mít cenu. Stejné varování směrují policisté i k majitelům chat, protože tyto stavby jsou ohroženy zloději podobně jako auta.

Ilustrační foto.

Nikdy nepodceňujte požáry komínů

I když dnes již k topení spíše než tuhá paliva používáme plyn, jídlo ohříváme v mikrovlnné troubě a to, že máme na domě komín, už skoro ani nevnímáme, hasiči by tuto domněnku rychle vyvrátili. Čeští hasiči každoročně vyjíždějí k požárům způsobeným komíny průměrně tisíckrát.

Ilustrační foto.

Nikdy nepodceňujte požáry komínů

Zlínský kraj – I když dnes již k topení spíše než tuhá paliva používáme plyn, jídlo ohříváme v mikrovlnné troubě a to, že máme na domě komín, už skoro ani nevnímáme, hasiči by tuto domněnku rychle vyvrátili. Čeští hasiči každoročně vyjíždějí k požárům způsobeným komíny průměrně tisíckrát.

Ilustrační foto

Hříšně dobrá jablka

Nastává doba česání, skladování a zavařování. Jak na to, abyste se ze šťavnatých plodů mohli těšit co nejdéle?

Štěpánka Řežábková (vlevo) pořádá na sociální síti Facebook mezi maminkami veřejnou sbírku. Na snímku s malým pacientem staniční sestra oddělení kojenců a batolat Marie Sahulová a (vpravo) vrchní sestra Dětské kliniky Marie Lulková.

Andílci z Děčína pomohli i ústecké nemocnici

Ústí/ Děčín – Hračky, kočárky nebo mikrovlnná trouba. Tři dětská oddělení ústecké Masarykovy nemocnice se rozhodlo obdarovat občanské sdružení Andělé bez křídel 
z Děčína.

Kuřecí závitek s kaší

Pacienti: Jídlo zapáchá

Klatovy - V Klatovské nemocnici jsou lidé nespokojeni s kvalitou podávaných jídel. Nemocnice s kritikou nesouhlasí.

Ilustrační foto

Při rekonstrukci myslete i na stáří

Penzijní masáž. Tak by se dalo nazvat to, co se na nás v současnosti hrne ze všech stran. Není mezi námi snad nikdo, kdo by neslyšel, že je potřeba myslet na stáří a spořit si všemi možnými cestami. Jinak totiž prý reálně hrozí, že ze státního důchodu nevyžijeme, pokud se ho tedy dožijeme. A dále chceme-li si zachovat současný životní standard, musíme se o něj postarat sami, navíc pochopitelně s předstihem.

Jihlavanka

Za body z obalů káv Jihlavanka získáte pravý český cibulák

Svou oblíbenou kávu Jihlavanka si teď můžete vychutnat díky novému věrnostnímu programu v originálním českém cibuláku z porcelánky v Dubí u Teplic. Buclaté hrnečky, podšálky, cukřenku, konvičku na mléko či celé soupravy těchto výrobků z limitované edice získáte až do konce roku jednoduše za „Jihlavánky" z obalů káv. Každá chvíle, kdy si budete vychutnávat třeba tolik oblíbeného „českého turka" či jinak připravený šálek kávy, se tak může změnit v okamžik naplněný sváteční pohodou.

Ilustrační foto.

Ombudsman: Školní jídelny by měly být vstřícné k vegetariánům

Brno - Ombudsman Pavel Varvařovský se domnívá, že školy by měly být vstřícné k dětem vegetariánů a umožnit jim ohřát si ve školní jídelně své vegetariánské obědy přinesené z domova. Školám nelze nařídit, aby dětem v tomto ohledu vycházely vstříc, to ale podle ochránce práv neznamená, že nemohou být jídelny k jejich potřebám tolerantní.

Ilustrační foto

Dětské centrum ve Znojmě má Family Point

Znojmo - Nové zázemí nabízí matkám s dětmi Dětské centrum na ulici Mládeže ve Znojmě. „Hned vlevo v přízemí je nová útulná místnost, vybavená vším, co maminky s malými dětmi potřebují. Pokud tedy maminky vyjdou s dítětem z domu, aby si vyřídily nákupy a pochůzky, nejrůznější úřední záležitosti nebo se jednoduše prošly na čerstvém vzduchu, a záhy zjistí, že jejich potomek potřebuje najíst či přebalit, mohou zajít právě do Family Pointu," uvedla mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Ilustrační foto

Pozor na chřipku na pracovišti, přenáší se velmi snadno

Všichni jsme zaznamenali, že chřipková epidemie se nám letos nevyhnula, počet nemocných je vysoký, u některých si nemoc vybrala nejvyšší daň. Do nejohroženější skupiny lidí patří mladá a střední generace, obézní lidé, těhotné ženy, astmatici, diabetici nebo osoby s poruchou imunity.

Ilustrační foto.

Některé mikrovlnné trouby na trhu se přehřívají, ukázaly testy

Praha – Některé mikrovlnné trouby prodávané na českém trhu se přehřívají. Teplota dvířek či povrchu pláště u některých z nich překračuje hodnotu 100 stupňů Celsia, trouby tak mohou způsobit popáleniny. Během spotřebitelských testů to zjistil časopis dTest.

DVA DNY odstraňovali pracovníci plynárenské společnosti závadu na plynovém potrubí na chebském sídlišti Skalka. Aby se k místu dobře dostali, vyhloubili bagrem díru.

Lidé na chebském sídlišti museli vydržet dva dny bez plynu

Bez plynu se museli dva dny obejít lidé z chebského sídliště Skalka. Plynaři totiž vyměňovali zkorodovaný kus plynové přípojky. Lidé se tak před koncem roku měli spolehnout na uvařené zásoby. Jak někteří sami uvedli, bez plynu byli ztracení. Naplno mohli dělníci plyn spustit až na Silvestra večer.

DVA DNY odstraňovali pracovníci plynárenské společnosti závadu na plynovém potrubí na chebském sídlišti Skalka. Aby se k místu dobře dostali, vyhloubili bagrem díru.

Lidé na chebském sidlišti museli vydržet dva dny bez plynu

Cheb - Bez plynu se museli dva dny obejít lidé z chebského sídliště Skalka. Plynaři totiž vyměňovali zkorodovaný kus plynové přípojky. Lidé se tak před koncem roku měli spolehnout na uvařené zásoby. Jak někteří sami uvedli, bez plynu byli ztracení. Naplno mohli dělníci plyn spustit až na silvestra večer.

Ilustrační foto

O pojištění nevážným tónem: Příběhy, které vykouzlí úsměv na tváři

Praha - U pojistných událostí většinou nejde o zábavné epizody, nicméně dodané podklady působí někdy velmi kuriózně. Dokládá to i mozaika příběhů zaznamenaných likvidátory pojišťovny Kooperativa. Také operátoři pojišťovny Generali vyřídí ročně statisíce telefonátů. Ať už jde o vyžádané rady nebo o hlášení škod. V takovém množství případů se vždy najdou popisy událostí, které s odstupem času vykouzlí úsměv i na tváři.

Ilustrační foto

Na chaty útočí zloději, nepodceňujte jejich zabezpečení

Jesenice – Do chaty v rekreační oblasti u Jesenice se vypravil neznámý poberta. Nejprve si vyhlédl garáž. Do té se dostal a poškodil ji. Zevnitř si ale nic neodnesl, proto zřejmě pokračoval v chatě. Odtud si odnesl televizor, set top box, rádio. Dále poničil vnitřek chaty. Celkem tak majitelce vznikla škoda ve výši zhruba jedenáct tisíc šest set korun.

Ilustrační foto

Na chaty útočí zloději, nepodceňujte jejich zabezpečení

Jesenice – Do chaty v rekreační oblasti u Jesenice se vypravil neznámý poberta. Nejprve si vyhlédl garáž. Do té se dostal a poškodil ji. Zevnitř si ale nic neodnesl, proto zřejmě pokračoval v chatě. Odtud si odnesl televizor, set top box, rádio. Dále poničil vnitřek chaty. Celkem tak majitelce vznikla škoda ve výši zhruba jedenáct tisíc šest set korun.

Turnaj v mariáši ve Studnicích.

Ve Studnicích se „vyrojilo“ téměř sto mariášníků

Studnice – Druhý prosincový víkend připravili členové Spolku přátel Studnic tradiční soutěž v mariáši. Protože se přihlásilo více než osmdesát hráčů, konalo se klání ve velkém sále kulturního domu ve Studnicích u Hlinska.

Sběrný dvůr v Bílovecké ulici v opavských Kylešovicích. I zde můžete dovézt elektroodpad.

Doneste do sběren elektro, dostanete dárek

Opava - Máte doma ve sklepě televizi, která už léta nefunguje? Přestala vám jít mikrovlnná trouba a už má po záruce? Pak tento elektroodpad doneste do sběrných dvorů. Dostanete za něj ještě dárek.

Chléb bez sacharidů za dvě minuty.

Hubněte s Orlickým deníkem 
(dr. Středa: nadváha.cz) – 29

Paní Lada Sitová z Lanškrouna si do facebooku zapsala: Dnes je to přesně půl roku, co jsem po denní hladovce zahájila nízkosacharidovou dietu. Dodržovala jsem ji plně 3 měsíce, po krátkém přerušení v době letních narozenin pak ještě další měsíc do odjezdu na dovolenou.

Ilustrační foto

Obecní dům trápí chaos v inventuře! Kam se poděl majetek za miliony?

Praha – Fiktivní mikrovlnná trouba za dva a půl milionu korun, neexistující mobily, televize nebo kopie secesních dekorací. To je jen zlomek účetního hospodaření Obecního domu z minulých let. Inventura odhalila, že městské akciové společnosti chybí majetek v hodnotě okolo 2,3 milionů korun.

Ilustrační foto.

V Obecním domě chybí majetek za 2,3 milionu korun

Praha – V Obecním domě v Praze chybí majetek za 2,3 milionu korun. Další majetek v pořizovací hodnotě 32,08 milionu korun je evidován tak špatně, že se jej dosud nepodařilo dohledat. Vyplývá to ze dvou inventur, jejichž výsledky dnes novinářům představil ředitel Obecního domu a předseda představenstva Vlastimil Ježek. Bývalý ředitel Tomáš Vacek výsledky kontrol zpochybňuje.

Vyšetřování krádeže v chatové oblasti. Ilustrační snímek.

Zloději nyní berou útokem opuštěné rekreační objekty

Příbram - Nástup podzimu je na venkově a v rekreačních oblastech spojený s osiřením mnoha rekreačních objektů. Majitelé chalup a chat se stěhují zpátky do měst. S tím ovšem vždy souvidí riziko vloupání do opuštěných objektů. Majitelé se chrání před vykradením různě.

Vyšetřování krádeže v chatové oblasti. Ilustrační snímek.

Zloději nyní berou útokem opuštěné rekreační objekty

Příbram – Nástup podzimu je na venkově a v rekreačních oblastech spojený s osiřením mnoha rekreačních objektů. Majitelé chalup a chat se stěhují zpátky do měst. S tím ovšem vždy souvidí riziko vloupání do opuštěných objektů. Majitelé se chrání před vykradením různě.

Vyšetřování krádeže v chatové oblasti. Ilustrační snímek.

Zloději nyní berou útokem opuštěné rekreační objekty

Příbram – Nástup podzimu je na venkově a v rekreačních oblastech spojený s osiřením mnoha rekreačních objektů. Majitelé chalup a chat se stěhují zpátky do měst. S tím ovšem vždy souvidí riziko vloupání do opuštěných objektů. Majitelé se chrání před vykradením různě.

Ilustrační obrázek

Zavařovat lze i v mikrovlnce

Naše babičky by zíraly při pohledu na moderní zavařování. Kdo vlastní mikrovlnnou troubu, nemusí si pořizovat hrnec s teploměrem ani kleště na vytahování horkých sklenic.

Ilustrační foto.

Zavařovat lze také v mikrovlnce

Východní Čechy - Naše babičky by zíraly při pohledu na moderní zavařování. Kdo vlastní mikrovlnnou troubu, nemusí si pořizovat hrnec s teploměrem ani kleště na vytahování horkých sklenic.

Ilustrační obrázek

Zavařovat lze i v mikrovlnce

Chrudim - Naše babičky by zíraly při pohledu na moderní zavařování. Kdo vlastní mikrovlnnou troubu, nemusí si pořizovat hrnec s teploměrem ani kleště na vytahování horkých sklenic.

Studenti chebského gymnázia měnili vodu ve víno. Před Gymnáziem Cheb se konal další ročník akce Věda před radnicí.

Studenti chebského gymnázia měnili vodu ve víno

Cheb - O tom, že věda může být zábavná a atraktivní, se mohli v těchto dnech přesvědčit všichni Chebané. Před místním gymnáziem se totiž konal už pátý ročník zábavné vědy v podání žáků a učitelů Gymnázia Cheb.