Kreativ

ŠTÍTEK: mikrovlnná trouba

Ilustrační foto

Kroužky a sporty v Hranicích: někde začínají nábory už v srpnu

Hranice – Na nedostatek vyžití pro školou povinné i mladší děti se v Hranicích určitě nebude důvod vymlouvat ani v příštím školním roce. Sportovní oddíly i Dům dětí a mládeže už se připravují na nábory a přijímání nových členů a žáků. Někde to stihnou ještě v srpnu, jinde až v září.

Ilustrační foto.

Krádeže kol na koupališti snad omezí kamery

Hradec Králové – Radnice jejich instalací reaguje na jeden z podnětů návštěvníků hradeckého koupaliště Flošna, kterých se za první měsíc jeho fungování sešlo poměrně dost.

Jaroslav Balaštík. Ilustrační foto.

Seriál Deníku: Z moravské kuchyně - zavařené houby

Uherské Hradiště - Dnešní recept z moravské kuchyně se zdánlivě vymyká danému tématu. Ale jen na první pohled. Vždyť k přednostem moravské (a jistě i české) hospodyňky od nepaměti patřilo umění zavařit, naložit, nasušit a nově i zamrazit veškerou možnou úrodu.

Ilustrační foto

Letní infekce teprve přijdou

S tropickými teplotami přicházejí nejen radostné prázdninové dny, ale také větší riziko řady infekcí. Především počet průjmových onemocnění se podle hygieniků několikanásobně zvyšuje už od června.

Ilustrační foto

Vyraboval stejné bistro dvakrát za noc

Vsetín – Dva roky za mřížemi hrozí čtyřicetiletému muži ze Vsetínska. Policisté jej v těchto dnech obvinili z dvojnásobného vloupání do bistra ve Vsetíně.

Elektroodpad. Ilustrační foto.

Na náměstí můžete přinést fén i vysavač

Třebíčsko – Mezi osmdesáti městy, které letos navštíví informační kampaň Zatočte s elektroodpadem, patří i dvojice z Třebíčska. Dozvědět se něco nového z této oblasti, ale rovněž si zasoutěžit a užít si spoustu zábavy, můžete již dnes mezi třináctou a šestnáctou hodinou na náměstí Míru v Moravských Budějovicích. V pátek se pak akce přesune Karlovo náměstí v Třebíči.

HELENA PEKÁRKOVÁ u porcelánových výrobků, na nichž je nanesen semišový dekor. Jedná se zatím o ojedinělou a spíše unikátní metodu.

Výrobky jdou do celého světa

Tachov – Do šedesáti zemí celého světa putují porcelánové výrobky s naneseným semišem, jejichž základ vzniká v dílnách firmy Welldeco v Tachově.

HELENA PEKÁRKOVÁ u porcelánových výrobků, na nichž je nanesen semišový dekor. Jedná se zatím o ojedinělou a spíše unikátní metodu.

Výrobky jdou do celého světa

Tachov – Do šedesáti zemí celého světa putují porcelánové výrobky s naneseným semišem, jejichž základ vzniká v dílnách firmy Welldeco v Tachově.

Ilustrační foto

Z okna letěla mikrovlnka, talíře i stůl a židle

Přerov – Věci své o šest let mladší přítelkyně vyházel v pátek večer z okna ve třetím patře domu v Přerově čtyřicetiletý muž. Jeho agresivní chování zřejmě zavinil alkohol, přivolaná hlídka totiž u muže naměřila na 2,51 promile.

Kampaň Zatočte s elektroodpadem na Masarykově náměstí

FOTOGALERIE: Obyvatelé se poučili o recyklaci

Benešov - Jak důležitá je recyklace elektrospotřebičů vysvětlovali v úterý v rámci kampaně Zatočte s elektroodpadem obyvatelům Benešova členové společnosti Electrowin, zaměřené na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů.

V sobotu se ve Stráži konaly rybářské závody

Vítěz si od rybníka odvezl mikrovlnnou troubu

Stráž - První letošní rybářské závody se uskutečnily v sobotu na rybníku Velký Himeraich ve Stráži. Jejich pořadatelem byl Václav Černý. „Rybářské závody na tomto rybníku pořádáme už šest let. Vždy jsem je pořádali na podzim, ale letos jsem se rozhodli je uspořádat už teď na jaře,“ pokračoval Černý.

Ilustrační foto.

Koutek pro miminka vznikl i na radnici v Bučovicích

Bučovice - Prostor pro nejmenší děti a jejich rodiče vznikl také na radnici v Bučovicích. Nakrmit a přebalit svoje ratolesti mohou rodiče v takzvaném Family Point. Ten vznikl ve druhém patře městského úřadu v Jiráskově ulici 502 v místnosti číslo 220.

Ilustrační foto

Zdravé svačiny mohou být i z automatu

Tajemství školních svačin se v loňském roce snažil rozluštit rozsáhlý výzkum. Bohužel odhalil, že přesnídávky dětí obsahovaly příliš mnoho sladkostí, paštik či trvanlivých salámů.

Naivní divadlo v Liberci letos oslavilo 60 let a připravilo pro návštěvníky sobotní zábavný večer.

Klíma: Nebýt Naivního, neměli bychom na DAMU co učit

Liberec /GALERIE/ – Kdo by nechtěl v tombole vyhrát letenku na zimní olympiádu? Dokonce i taková cena čekala na návštěvníky Galaprogramu aneb Kravské show, kterou oslavilo liberecké Naivní divadlo své šedesátiny.

Svatoslava Kuchařová z obce Bělý přišla při požáru o svůj domov. Již brzy bude bydlet ve stavební buňce.

Je přesvědčena, že ji o dům připravilo malé kotě

Machov/Bělý – Šokující rozuzlení má případ požáru salaše, který v první neděli nového roku 2010 připravil Svatoslavu Kuchařovou z obce Bělý na Policku o střechu nad hlavou. Bývalý teletník, ve kterém žena dlouhá léta bydlela spolu se svými zvířaty, nenávratně lehl popelem.

Ilustrační foto

Nová vlna slev: lidé mohou ušetřit i tisíce

Vyškovsko - Slevy až sedmdesát procent. O tolik dolů jsou ochotni jít s cenami zimního oblečení obchodníci ve Vyškově. Výrazně levnější je také bílá technika a elektronika. Levnější je o několik tisíc.

Ve Vyškově lákají obchodníci až na sedmdesáti procentní slevy

Díky slevám se dají ve Vyškově ušetřit i tisíce

Vyškov /INFOGRAFIKA/ - Slevy až sedmdesát procent. Otolik dolů jsou ochotni jít scenami zimního oblečení obchodníci ve Vyškově. Výrazně levnější je také bílá technika a elektronika. Levnější je oněkoliktisíc.

 „Každý výrobek z mé dílny je originál. Nejen proto, že celá výroba probíhá ručně, ale i díky tomu, že dvojnásobným vypálením v peci, ve které se plamen rozlévá nerovnoměrně, vznikne na každém výrobku originální odstín,“ říká výtvarnice Bára Štěpánková.

Umělkyně vsadila na keramiku z kameniny

Žďár nad Sázavou – Od dubna minulého roku funguje v areálu zámku ve Žďáře malá keramická dílna, ve které vzniká nejen celá škála užitkové keramiky, ale i drobná umělecká díla.

Ilustrační foto.

Kinoprocesor stále nedodali

Kutná Hora - Kutnohorské kino Svět má začít promítat už příští týden. Nový kinoprocesor však stále výrobce do České republiky nedodal.

Ilustrační foto.

Kradlo se pečivo i mikrovlnka z ubytovny

Zlínsko – Dvě netradiční krádeže se odehrály v úterý 8. prosince na Zlínsku. V prvním případě se ztratilo pečivo, ve druhém si žena odnesla z ubytovny mikrovlnku, kterou pak její přítel prodal do zastavárny.

Ilustrační foto.

Na Hranicku řádí chatoví lupiči

Hranicko - Chatoví lupiči řádí v těchto dnech v obcích na Hranicku. Vloupali se už do rekreačních objektů v Polomi, Lipné a Kyžlířově. Zatím se zjištěná škoda pohybuje kolem třinácti tisíc korun.

Ilustrační foto.

Na Plzeňsku vykrádal potraviny i firmy

Plzeňsko - Škodu za neuvěřitelných osm set tisíc korun způsobil během devíti měsíců třicetiletý muž z Plzně vykradením několika objektů zejména na Plzeňsku. Policisté jej nyní obvinili z pokračujícího trestného činu krádeže a poškozování cizí věci.

Jaroslav Balaštík podepisuje svoji poslední pulikaci.

Balaštík: Svojí profesi se věnuji šedesát let

Ostrožská Nová Ves /FOTOGALERIE/ - Novovešťan Jaroslav Balaštík je uznávaným odborníkem v oblasti konzervování. Svojí profesi se věnuje desítky let. Je autorem několika odborných publikací, včetně školních učebnic.

Kunštátská keramika manželů Hluštíkovích

Zámek vystaví kunštátskou keramiku

Slavkov u Brna /FOTOGALERIE/ - Nejenom typické a zažité výrobky, ale i nevšední umělecká díla z kameniny uvidí návštěvníci zámecké galerie OK. Vernisáž se koná ve čtvrtek.