Kreativ

ŠTÍTEK: mince

Ilustrační foto.

Zlodějku čeká soud

Tábor – Policisté dopadli pachatelku krádeže, která se vloupala do kiosku v Měšicích.

Manželé už mají svůj snubák!

Sousedka dostala zpátky prstýnek

Pasov - Před rokem ztratila Katharina Edersová (80) při sundavání rukavice po těžbě dřeva v Mannersdorfu zlatý snubní prsten.

Výroba 130 kilogramů vážící mince v České mincovně 20. prosince 2018 v Jablonci nad Nisou.

V Jablonci vyrábějí druhou největší zlatou minci světa. V hodnotě 100 milionů

Zlatou minci v nominální hodnotě sto milionů korun dokončují pro Českou národní banku (ČNB) v České mincovně v Jablonci nad Nisou. Zlaťák vážící 130 kilogramů má průměr více než půl metru a veřejnost ho bude moci obdivovat od 1. února do 28. dubna na výstavě 100 let česko-slovenské koruny v prostorách Císařské konírny Pražského hradu.

Ilustrační foto

Nalezli šedesát zlatých dukátů

Pardubice – Kulturní dědictví Pardubického kraje se letos na podzim rozrostlo o vzácný poklad 60 zlatých dukátů ze 16. a 17. století.

Ilustrační foto

Pod ivančickým náměstím našli už 350 hrobů

Ivančice - Už druhý měsíc nahlíží archeologové pod dlažbu Palackého náměstí v Ivančicích na Brněnsku. Snaží se tak rozkrýt dějiny královského města sahající do třináctého století nebo ivančického hradu, který tam měl stát do šestnáctého století.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Hybridní výzva

Podobně, jako motoristé vkládají naděje do hybridních automobilů, vidí politici perspektivu v hybridním prosazování svých mocenských ambicí. Podle BIS představuje hybridní špičku Rusko, dobří jsou prý ale i Číňané.

Karel Gott s manželkou Ivanou na slavnostní ražbě mince.

Slavík ve zlatě. Karel Gott si ke svým osmdesátinám vyrazil minci

Legendární Karel Gott si dnes v České mincovně v Jablonci nad Nisou slavnostně vyrazil zlatou minci. Nadělí si ji ke svým osmdesátinám, které oslaví v příštím roce. Zlaťák s jeho portrétem ze 60. let je pouze první mincí ze série Slavíci ve zlatě. Celkem budou tři, které jej zachytí ve třech rolích - jako zpěváka, malíře a fenomén, který zasáhl mnoho generací. Informoval o tom server České noviny. 

Ilustrace bydlení a stavby bytových domů.

Centrální stavební úřad. Pomůže, nebo uškodí Praze?

Zdánlivě to vypadá jako akademická debata o zřízení dalšího úřadu. Přitom jde o budoucnost výstavby v hlavním městě a doutnající problém nové pražské koalice. Klíčová otázka zní: Má v metropoli vzniknout centrální stavební úřad, který by rozhodoval o velkých projektech? Developeři lobbují za jeho zřízení, část koalice je pro, část proti. Pomyslná mince má pro Pražany a lidi, kteří tu chtějí bydlet, dvě strany.

Osmnácti tunový kolos ve formě nově opravené věže se v pátek 23. listopadu vrátil na své původní místo. Uvnitř věže je také schováno poselství pro budoucí generace o životě lidí dnešních dnů v Morkovicích.

18 tun zvedli jako peříčko

Zázrak za pár minut. Před zraky desítek přihlížejících se na své místo vrátila téměř osmnáctitunová věž morkovického kostela, která prošla výraznou rekonstrukcí.

Roman Prouza přijel se svým flašinetem zpestřit vánoční trhy na Kuksu.

Flašinetář: „Jsem rád, že můžu dělat lidem radost“

Kuks - Stačí přivřít oči, zaposlouchat se a jako by vás zvuk flašinetu přenesl na jarmark o nějakých sto let zpátky. Do takové atmosféry se mohli o uplynulém víkendu ponořit i návštěvníci vánočních trhů na Kuksu, a to díky flašinetu Romana Prouzy ze Rtyně v Podkrkonoší.

V sobotu v zámecké jízdárně v Českém Krumlově zazní koncert Heleny Vondráčkové.

Kde se v sobotu můžete pobavit na Českokrumlovsku

Českokrumlovsko - Přijďte třeba zavzpomínat na náměstí na dění o 17. listopadu a zapálit svíčku, zajděte si do kláštera na řemesla a andělské tvoření, podpořte charitativní bazárek ve Velešíně nebo si poslechněte koncert Heleny Vondráčkové.

Na rubu jsou vyobrazeni Masaryk, Beneš a Štefánik.

Lidé stáli dlouhé fronty na výroční dvacetikoruny

České Budějovice – Nestihli jste si ve středu v českobudějovické pobočce České národní banky koupit příležitostné dvacetikorunové mince s portréty hlavních tvůrců vzniku samostatného československého státu?

Dvacetiminutové stání ve frontě v silném větru a kapkách deště. Tak to vypadalo první den výdeje unikátních dvacetikorunových mincí s hlavou Tomáše Garrigua Masaryka, Edvarda Beneše nebo Milana Rastislava Štefánika u brněnské pobočky České národní banky.

Fronta jako na banány. Lidé oblehli banku kvůli unikátním dvacetikorunám

Brno - Dvacetikorunové mince s obličeji tří významných československých osobností od středy vydává Česká národní banka. Unikátní mince, které jsou platné stejně jako dvacetikoruny se svatým Václavem a astrolábem, lidé získají na pokladnách banky. Na brněnské pobočce stály od středečního rána frontu desítky lidí.

Dvacetiminutové stání ve frontě v silném větru a kapkách deště. Tak to vypadalo první den výdeje unikátních dvacetikorunových mincí s hlavou Tomáše Garrigua Masaryka, Edvarda Beneše nebo Milana Rastislava Štefánika u brněnské pobočky České národní banky.

Fronta jako na banány. Lidé oblehli banku kvůli unikátním dvacetikorunám

Dvacetikorunové mince s obličeji tří významných československých osobností od středy vydává Česká národní banka. Unikátní mince, které jsou platné stejně jako dvacetikoruny se svatým Václavem a astrolábem, lidé získají na pokladnách banky. Na brněnské pobočce stály od středečního rána frontu desítky lidí.

Ilustrační foto

První v Evropě. Expobank spouští účet, který umožňuje obchodovat s bitcoiny

Česká banka Expobank uvádí na trh unikátní bankovní účet, který propojuje tradiční bankovnictví se světem FinTech. Prostřednictvím internetového bankovnictví a nově představeného NEO účtu tak umožňuje klientům, jako první tradiční banka v Evropě, obchodovat s kryptoměnou Bitcoin, investovat do začínajících firem či drahých kovů, a rovněž také využívat pojišťovacích služeb.

Kolem Plzeňské brány v Berouně je už několik týdnů lešení. Opravuje se její fasáda.

Město Beroun investuje do další opravy Plzeňské brány

Beroun /FOTOGALERIE/ - Průchod Plzeňskou branou v Berouně už několik týdnů komplikuje lešení. Plzeňská brána, která byla v dávné minulosti nedílnou součástí městského opevnění Berouna, prochází další rekonstrukcí. Tentokrát se týká jejího vnějšího pláště.

Soutěžte s Deníkem o stříbrnou minci CRYSTAL COIN.

Soutěžte s Deníkem o stříbrnou minci CRYSTAL COIN

Nevíte si rady s dárkem pro vaše blízké a chtěli byste jim věnovat originální kousek, ze kterého se budou těšit dlouhé roky? Česká mincovna pro vás přichystala soutěž o výjimečnou stříbrnou pamětní minci s broušenými kameny.

Ilustrační foto.

Mrtvé dal na oči mince. Prý pro Charóna

Dvůr Králové nad Labem - Z pěti bankovních loupeží a vraždy své přítelkyně se u krajského soudu zodpovídá třiačtyřicetiletý Pavel Kohút. Ke všem činům se v pondělí přiznal.

Ilustrační foto.

Mrtvé dal na oči mince. Prý pro Charóna

Hradec Králové - Z pěti bankovních loupeží a vraždy své přítelkyně se u krajského soudu zodpovídá třiačtyřicetiletý Pavel Kohút. Ke všem činům se v pondělí přiznal.

Ilustrační fotografie.

Litomyšlský zámek získal k výročí platinovou minci

Litomyšl - Česká mincovna rozšiřuje řadu platinových pamětních mincí o zámek a zámecký areál Litomyšl. Mince byla pokřtěna při příležitosti oslav 450. výročí založení zámku v Litomyšli za účasti autorky Lenky Nebeské dne 29. září.

Představení zlaté mince Hrad Rabí.

FOTO: Hrad Rabí se dostal na zlatou minci

Rabí – Hrad Rabí je jedním z deseti v republice, který byl vyražen na zlatou pamětní minci vydávanou Českou národní bankou v rámci cyklu Hrady České republiky. Mince mají nominální hodnotu 5000 Kč.