Kreativ

ŠTÍTEK: mouka

Nakupujete v supermarketech? A víte, kolik zboží si odnášíte?

Česká Lípa - Českolipský deník pro své čtenáře provedl test vobchodních řetězcích. Zaměřili jsme se na balené zboží, které má deklarovanou váhu. Jestliže zaplatíte dvě kila brambor, kilo mouky, půl kila těstovin, odnášíte si toto množství domů?

Nákup ve znojemských supermarketech dnes a vloni

Znojmo - Redakce Znojemského deníku připravila pro čtenáře srovnání nákupu základních potravin, který od sebe dělí zhruba půl roku. Vycházeli jsme z cen nákupních košíků pořízených redakcí vloni a minulý týden ve dvou vybraných znojemských supermarketech. Více v pondělním vydání Znojemského deníku na straně 2.

Na ceny se už raději nedívám, tvrdí žena z Frýdku-Místku

Region – Ceny v pátek Deník zjišťoval v místeckém supermarketu Albert: 250 gramů másla za 27,90 koruny, litr polotučného mléka v PET lahvi za 17,90 koruny, kilogram kuřete za 64,90 koruny, kilogram polohrubé mouky za 11,90 koruny, rohlík za 2,50, kilogram Poličanu za 159 korun, cukr krystal za 21,90 a láhvový půllitr Pilsner Urquel za 19,90.

Není mouka, pryč s diktátorem! volají Pákistánci

Péšavar - Nespokojenost s vládou je na severu Pákistánu patrná na každém kroku. Lidé s rozhořčením mluví o prezidentu Parvízu Mušarafovi. Po vraždě opoziční vůdkyně Bénazir Bhúttové a odložení voleb přililo oleje do ohně i prudké zdražení mouky a rýže.

Vizovické pečivo: podívejte se, jak ho vyrobit

Vizovice - Tradiční recept na vizovické pečivo je směs vody a mouky. Tvrdí to Jana Návratová z Vizovic, v jejíž rodině se tyto dekorace pečou už třetí generaci. „Slyšela jsem, že se ještě někde přidává i ocet nebo bílek. Ale tohle je původní vizovický recept. Vizovické pečivo se totiž dříve peklo ze zbytků mouky jako dárek pro děti na hraní,“ vysvětlila.

Vizovické pečivo: podívejte se, jak ho vyrobit

Vizovice - Tradiční recept na vizovické pečivo je směs vody a mouky. Tvrdí to Jana Návratová z Vizovic, v jejíž rodině se tyto dekorace pečou už třetí generaci. „Slyšela jsem, že se ještě někde přidává i ocet nebo bílek. Ale tohle je původní vizovický recept. Vizovické pečivo se totiž dříve peklo ze zbytků mouky jako dárek pro děti na hraní,“ vysvětlila.

Lidé nemají ani na mouku

HODONÍN - Překrásná kopcovitá krajina, stáda ovcí a koz pasoucí se na loukách, volně pobíhající drůbež, koňská i kravská spřežení, chaloupky s kouřícími komíny a česky mluvící lidé.

Mikulašské menu

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ - Integrovaná střední škola v Moravské Třebové pro vás připravila mikulášské menu.

Obchodníci zaznamenávají zvýšený prodej surovin na pečení

KROMĚŘÍŽSKO - Hera, máslo, mouka, vanilkový cukr, oříšky nebo mandle. To je sortiment, který jde v prodejnách potravin s blížícími se Vánocemi nejvíc na odbyt. Obchodníci zaznamenávají zvýšenou poptávku po těchto surovinách a kupujícím připravují nejrůznější slevové akce.Mnohé hospodyňky nenechávají nic náhodě a začínají s pečením cukroví už v těchto dnech.

Lidé už pečou na Vánoce

PRAHA - Pečení vánočního cukroví právě startuje. Právě v těchto dnech zaznamenávají obchody největší nápor zákazníků na nákup všeho, co je potřeba k přípravě vánočního cukroví.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Máte chuť na rybu? Zde máte recepty

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

TRUTNOV - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Rybí maso v neobvyklých úpravách

HRADEC KRÁLOVÉ - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena.

Máte chuť na rybu? Zde máte pár receptů

VÝCHODNÍ ČECHY - Nejrůznější staré zápisy i kresby nás přesvědčují o tom, že ryby byly důležitou a velmi častou potravou našich předků. Ryba byla u nás vážena, a proto také upravována nejrůznějším způsobem tak, aby chuť jejího masa co nejvíce vynikla, popřípadě byla ještě zlepšena. Předpisy na tyto úpravy časem upadly v zapomnění a dnes již málokterá hospodyně ví, že ryby je možno připravovat také jinak než tradičně na černo, na modro, popřípadě vařené nebo smažené.