Nákupní košík Prostějovského deníku
PROSTĚJOV - Cenové srovnání, které jsme učinili v úterý 9. října v dopoledních hodinách v prostějovských obchodech.
PROSTĚJOV - Cenové srovnání, které jsme učinili v úterý 9. října v dopoledních hodinách v prostějovských obchodech.
PROSTĚJOV - Cenové srovnání, které jsme učinili ve středu 31. října v dopoledních hodinách v prostějovských obchodech.
Brno – Chcete si doma upéct koláč, který je nejdelší v České republice? Brněnský Deník Rovnost vám exkluzivně přináší recept od jednatelky pekárny Crocus Jitky Aulehlové.
VÝCHODNÍ ČECHY - Ve Středním odborném učilišti a Střední odborné škole SČMSD v Hronově působí od září v rámci ročního programu výměny středoškolských učitelů Fulbrightovy nadace americká lektorka Kristen Stahl.
VÝCHODNÍ ČECHY - Speciality jako stružinový koláč i novoanglická škeblová polévka plní břicha lidem za velkou louží.
VÝCHODNÍ ČECHY - Speciality jako stružinový koláč i novoanglická škeblová polévka plní břicha lidem za velkou louží.
VÝCHODNÍ ČECHY - Ve Středním odborném učilišti a Střední odborné škole SČMSD v Hronově působí od září v rámci ročního programu výměny středoškolských učitelů Fulbrightovy nadace americká lektorka Kristen Stahl.
SOKOLOVSKO - Zajímavost z rubriky Čtenář - reportér
HRANICKO/PŘEROVSKO - Ceny veškerých mléčných výrobků, mouky a celé řady dalších základních potravin v posledních týdnech rapidně stoupají. Zdražování se tak stává noční můrou pro zákazníky - lidé v obchodech na Přerovsku reagují na neustálé zvyšování cen základních potravin podrážděně.
PŘEROVSKO - Ceny veškerých mléčných výrobků, mouky a celé řady dalších základních potravin v posledních týdnech rapidně stoupají. Zdražování se tak stává noční můrou pro zákazníky - lidé v obchodech na Přerovsku reagují na neustálé zvyšování cen základních potravin podrážděně.
Průzkum provedla v pondělí odpoledne Barbora Jelenová
KOLÍNSKO - Houby rostou a my vám nabízíme několik receptů na jejich zpracování.
BEROUNSKO, HOŘOVICKO - Světová poptávka po obilovinách žene nákupní ceny mouky nahoru. Pekaři za ni nyní platí o desítky procent více než před měsícem. Stávající ceny chleba a pečiva jsou pro ně neudržitelné.
ZLÍNSKO - Jak pracuje starý mlýn ve Slopném u Luhačovic se přišlo včera podívat patnáct dětí z Francovy Lhoty. Před rokem si zasely obilí, letos jej sklidili a nechali pomlet právě tady. Za pomoci maminek a vedoucích Valašské nadace si z mouky upekly i chleba.
SLOVNÉ - Jak pracuje starý mlýn ve Slopném u Luhačovic, se přišlo včera podívat patnáct dětí z Francovy Lhoty. Před rokem si zasely obilí, letos jej sklidily a nechaly pomlet právě tady. Za pomoci maminek a vedoucích Valašské nadace si z mouky upekly i chleba.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Rychle rostoucí ceny mouky a dalších vstupů přinutily ke zvyšování cen i pekaře. Na mnoha pultech už byla například prolomena hranice dvou korun za rohlík.
VÝCHODNÍ ČECHY -Mouka by měla podle mlynářů zdražit na podzim až o čtvrtinu. Citelný růst cen prý čeká podle zpracovatelů i drůbeží a nejspíš také vepřové maso, pečivo a rmoutit se budou také pivaři.
KRNOV - Příjemné, téměř rodinné prostředí, romská hudba a speciality romské kuchyně, to je nabídka nové restaurace Pod Cvilínem u Holubů.
VYCHODNÍ ČECHY - Při dnešním prázdninovém gastronomickém putování provedou čtenáře Moravou studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Jana Řezníčková, Kristýna Berková a Daniela Řeháková.
VÝCHODNÍ ČECHY - Při dnešním prázdninovém gastronomickém putování provedou čtenáře Moravou studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví a turismus Jana Řezníčková, Kristýna Berková a Daniela Řeháková. Dnešní pokrmy byly vybrány z jihomoravského regionu, kde devadesát procent plochy zaujímají vinice. První pokrm prošel mnohými úpravami a postupem času se zásadně změnil. Ovšem za vlády krále Jiřího z Poděbrad se opravdu připravoval z vrabců.
ROKYCANSKO -Pekaři budou zvláště kvůli rostoucím cenám obilí zdražovat své výrobky. Rokycanské pekařství Frídel přistoupí k tomuto kroku opět po deseti měsících. Během jednoho roku totiž zaznamenalo nárůst ceny za kilo mouky o dvě koruny.
BEROUNSKO, HOŘOVICKO - Prodejní cena pečiva prý neodpovídá nákladům na suroviny a energii
Kladno - Ceny potravin by do konce roku měly v průměru o deset procent zvýšit. To se očekává v souvislosti s rekordně nízkou zásobou obilí a jeho rostoucí cenou. V důsledku toho by nejvýrazněji měly podražit maso a pečivo.
REGION - Zvyšující se ceny mouky, rostoucí náklady na energie a další vstupy jsou podle pekařů důvodem, proč by mělo dojít ke zdražení chleba a dalšího pečiva.
PRACHATICKO - O konkrétním zvyšování cen pečiva nechtějí většinou pekaři zatím mluvit.
OSTRAVA -Zvyšující se ceny mouky, rostoucí náklady na energie a další vstupy jsou podle pekařů důvodem, proč by mělo dojít ke zdražení chleba a dalšího pečiva.
OSTRAVA -Zvyšující se ceny mouky, rostoucí náklady na energie a další vstupy jsou podle pekařů důvodem, proč by mělo dojít ke zdražení chleba a dalšího pečiva.
PŘEROV - Vladimír Tiefenbach je majitelem pekárny s dlouholetou tradicí v Přerově. Jeho pekárna dodává na trh několik desítek druhů pekařských i cukrářských výrobků. Ani on se však nevyhne nepopulárnímu kroku. Bude muset kvůli zvýšení ceny mouky zdražit pečivo.
PŘEROV - Vladimír Tiefenbach je majitelem pekárny s dlouholetou tradicí v Přerově. Jeho pekárna dodává na trh několik desítek druhů pekařských i cukrářských výrobků. Ani on se však nevyhne nepopulárnímu kroku. Bude muset kvůli zvýšení ceny mouky zdražit pečivo.
PŘEROVSKO - Celorepublikové zdražení pekařských výrobků se nevyhne ani Přerovsku. Navýšení cen potvrdily dvě největší přerovské pekárny. Ke zdražení pečiva by podle nich mohlo dojít už na podzim. Tedy v době, kdy začnou péct z mouky z letošní úrody. Za tu totiž pekárny zaplatí více než loni.
PŘEROVSKO - Celorepublikové zdražení pekařských výrobků se nevyhne ani Přerovsku. Navýšení cen potvrdily dvě největší přerovské pekárny. Ke zdražení pečiva by podle nich mohlo dojít už na podzim. Tedy v době, kdy začnou péct z mouky z letošní úrody. Za tu totiž pekárny zaplatí více než loni.
Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
JINDŘICHOHRADECKO - Sortiment pro bezlepkáře se rozrůstá. Potraviny se dají sehnat v prodejnách zdravé výživy či na internetu. Jen je nutné sáhnout hlouběji do kapsy.
Jindřichohradecko / Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Jindřichohradecku stále přibývá. Nejedná se však o dramatický nárůst.
SEBRANICE - Táborníci z Vranic si vyzkoušeli, jak se v minulosti pekl chleba. „Vytkoukali zrna z obilných klasů a vyráběli mouku. Nakonec jsme společně zadělali těsto a upekli chleba v replice keltské pece,“ uvedla Lenka Kmošková ze Sklepení Morie.
PELHŘIMOVSKO - Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Pelhřimovsku stále přibývá. O žádný dramatický nárůst se však nejedná.
PELHŘIMOVSKO - Pacientů nemocných celiakií, kteří musí dodržovat takzvanou bezlepkovou dietu, i na Pelhřimovsku stále přibývá. O žádný dramatický nárůst se však nejedná.
VÝCHODNÍ ČECHY - Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu.
VÝCHODNÍ ČECHY - Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu. Věříme, že recepty sladkého pokušení potěší děti, mládež i dospělé.
VÝCHODNÍ ČECHY - Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu. Věříme, že recepty a snímek sladkého pokušení potěší děti, mládež i dospělé
Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu. Věříme, že recepty a snímek sladkého pokušení potěší děti, mládež i dospělé.
Průzkum jsme provedli v neděli odpoledne
ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve středu 30. května 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.
Průzkum byl proveden ve středu odpoledne
ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili v neděli 6. května 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.
ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili v pátek 4. května 2007 v dopoledních hodinách v ústeckých obchodech.
Sluníčko a teplo nás láká do přírody, tedy pěkně daleko od sporáku. To lepší kuchařské já v nás nám ale velí zas se tolik neodbývat.
PODBOŘANY - Cenové srovnání, které jsme učinili v obchodech v Podbořanech.