Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Hokejový útočník Pavel Rosa (v červeném).

Orli přivedli Rosu. Křídelník se zkušenostmi z NHL má posílit přesilovky

Znojmo – Znojemští Orli před startem dalšího ročníku EBEL i nadále posilují svůj kádr. Dalším přírůstkem do orlího hnízda je zkušený křídelní útočník Pavel Rosa. Ten odehrál několik sezon za mořem a na svém kontě má i dva mistrovské tituly z evropských soutěží. Znojmo jej chce jako praváka využívat hlavně v přesilovkách.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Znojemští Orli v utkání s Vídní.

Hokejoví Orli odstartují sezonu v derby s Vídní. Na startu vinobraní

Znojmo – Počet týmů ani hrací systém se pro nadcházející sezonu EBEL nemění. Pro znojemské hokejisty i fanoušky však vedení mezinárodní Erste Bank Eishockey Ligy připravilo velmi atraktivní start. V prvním kole, které se uskuteční 12. září, se Znojemští Orli střetnou v derby s týmem Vídně a vše dokresluje fakt, že ve stejný den ve Znojmě začíná Vinobraní.

Slávista Poletín uniká třineckému McGregorovi.

VIDEO: Kanadský útočník Bryan McGregor se upsal Pirátům

Chomutov - Chomutovská soupiska se rozrůstá o další zámořské jméno. Zatímco v případě obránce Maria Scalza a útočníka Grega Moorea se jedná o v Čechách poměrně neznámé hráče, útočníka Bryana McGregora si fanoušci mohou pamatovat z angažmá v Třinci.

Hokejový klub KHL Amur Chabarovsk. Ilustrační foto.

Hokejová lahůdka. Amur Chabarovsk z KHL bude trénovat ve Znojmě

Znojmo – Účastník KHL, ruský klub Amur Chabarovsk, zvolil za místo svého srpnového evropského soustředění právě Znojmo. Na začátku srpna bude na jihu Moravy pobývat téměř dva týdny a v neděli 10. srpna sehraje s Orly i přípravné utkání.

V pondělí absolvoval první trénink ve Znojmě finský brankář Sasu Hovi.

Brankářské nástrahy EBEL: hra holí a psychika

Brno – Přijmout brankářské angažmá v mezinárodní hokejové soutěži EBEL není zrovna jistá sázka na budoucnost. V posledních letech se o tom přesvědčují muži s maskou v brance znojemských Orlů. „Psychická odolnost je v této soutěži hodně důležitá," potvrzuje Ondřej Kacetl, který loni v létě po třech sezonách na jihu Moravy odešel do Hradce Králové.

Patrik Nechvátal v litvínovském dresu.

Žák Orcta a Francouze se těší na řežbu v EBEL

Znojmo, Brno – Severská mise pro něj minimálně na rok končí. Hokejový brankář Patrik Nechvátal se stěhuje víc než tři sta kilometrů jihovýchodním směrem a žlutý dres Litvínova mění za barvy znojemských Orlů. „Je to už dlouhá doba, co jsem pryč z Moravy, těším se, až se zase uvidím s kluky z Komety," usmívá se jedenadvacetiletý gólman, jenž začínal s hokejem v Brně.

Bývalý brankář Litvínova, brněnský odchovanec a nyní gólman znojemských Orlů Patrik Nechvátal.

Posila Orlů: žák Orcta a Francouze se těší na řežbu v EBEL

Znojmo, Brno – Severská mise pro něj minimálně na rok končí. Hokejový brankář Patrik Nechvátal se stěhuje víc než tři sta kilometrů jihovýchodním směrem a žlutý dres Litvínova mění za barvy znojemských Orlů. „Je to už dlouhá doba, co jsem pryč z Moravy, těším se, až se zase uvidím s kluky z Komety," usmívá se jedenadvacetiletý gólman, jenž začínal s hokejem v Brně.

Znojemští hokejisté (v červeném) - ilustrační foto.

Orli zacelují mezery. Vybírají tvrďáky

Znojmo, Brno – Výprask 1:7 z posledního zápasu minulé sezony s sebou nese pro kádr hokejových Orlů důsledky i pro následující ročník. Obranné řady znojemského účastníka mezinárodní soutěže EBEL zažívají průvan a klub do defenzivy přivedl už tři nové posily – zkušeného Jakuba Grofa a slovenské duo Martin Bača a Martin Nemčík.

Jakub Grof

Jakub Grof se těší do Itálie. Na mistra

Brno – Zasněžené vrcholky hor vyměnil za rozlehlé nížiny jižní Moravy. A místo proslulé italské kávy dal přednost vinařskému kraji. Hokejový obránce Jakub Grof opustil Cortinu a pro novou sezonu oblékne dres znojemských Orlů. „Cortina je něco jako u nás Špindlerův Mlýn, takže třeba po stránce Světových pohárů v lyžování jsem si angažmá opravdu užil," zmiňuje dvaatřicetile­tý zadák.

Ilustrační foto.

Hokejoví Orli už trénují a hlásí posily

Znojmo - Do takzvané suché přípravy se jako první zapojili ti nejmladší hráči a na začátku tohoto týdne se pak trenérské dvojici Jiří Režnar a Petr Hrachovina hlásili i další hráči znojemského kádru. Poslední čtveřice se připojí začátkem května. Zároveň vedení klubu ohlásilo příchod prvních dvou posil.

Ilustrační foto.

Brutální fauly na hráče Orlů řeší policie

Znojmo – K brutálním zákrokům na znojemské hokejisty Martina Podešvu a Adama Havlíka došlo ze strany hráčů rakouského Lince minulé úterý. Vše se odehrálo během utkání čtvrtfinálové série EBEL na znojemském ledě. „Oba naši hráči skončili na den a půl s otřesem mozku v nemocnici, Martin Podešva má navíc jedenáct stehů na tváři," řekl Znojemského deníku mluvčí klubu Lukáš Peroutka.

Ilustrační foto.

Brutální fauly na hráče Orlů řeší policie

Znojmo – K brutálním zákrokům na znojemské hokejisty Martina Podešvu a Adama Havlíka došlo ze strany hráčů rakouského Lince minulé úterý. Vše se odehrálo během utkání čtvrtfinálové série EBEL na znojemském ledě. „Oba naši hráči skončili na den a půl s otřesem mozku v nemocnici, Martin Podešva má navíc jedenáct stehů na tváři," řekl Znojemského deníku mluvčí klubu Lukáš Peroutka.

Znojemský hokejový útočník Jan Lattner při utkání s Linzem.

Lattner: Letos se v týmu Orlů sešla parta skvělých lidí

Znojmo – Hokejového univerzála Jana Lattnera mrzí, že Orlům hokejová sezona již skončila. Jak řekl pro Znojemský deník, cílem týmu Orlů bylo vyhrát. Hlavu však nevěší, a z nepostoupení si bere poučení, že je stále co zdokonalovat. Navíc se podle něj i jeho spoluhráčů sešla ve Znojmě skvělá parta lidí, se kterou byla radost spolupracovat.

ÚTOČNÍK. Zdeněk Blatný na tréningu.

Blatný: Linec v play off o level přidal. My se jen snažili

Znojmo, Brno /ROZHOVOR/ - Třetí sezonu po sobě válčil hokejový útočník Zdeněk Blatný v mezinárodní soutěži EBEL. Až letos se v dresu znojemských Orlů dočkal postupu do play off, kde však jeho mužstvo vypadlo s Lincem 1:4 na zápasy. Ve dvacátém klubu své bohaté kariéry tak má aspoň další motivaci. „Ve Znojmě mě to baví," povídá třiatřicetiletý brněnský rodák Blatný.

Ilustrační foto.

Orli dotahovali ve čtvrtém duelu marně

Linec, Brno – Absolutně zaplněná hala v Linci včera viděla zápas, který byl ozdobou play off. V mezinárodní hokejové soutěži EBEL byli nejdřív v euforii domácí, pak hosté ze Znojma. A na konci? Znovu linecká Černá křídla.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Znojemští Orli.

Orli přidají na důrazu. Ve čtvrtém utkání ale bez hvězd

Znojmo – Ztráta nejzkušenějšího hráče a rozbitá přesilovková formace. Hokejisté Lince napáchali v třetím čtvrtfinále play off mezinárodní soutěže EBEL v řadách znojemských Orlů nemalé škody. Nezůstali bez trestů, jenže jihomoravský tým do pátečního čtvrtého utkání nastoupí bez Adama Havlíka, Martina Podešvy i Richarda Pavlikovského.

Znojemský brankář Jakub Čech.

Orel Čech je ve znojemské kase pod palbou. Ale rád

Znojmo – Ani třetí duel čtvrtfinálové série mezinárodní hokejové soutěže EBEL mezi Znojmem a Lincem nevybočil z nastoleného ofenzivního standardu – brankář Orlů Jakub Čech čelil 46 střelám a pořádně se zapotil. Na čtyři rány ale v úterý neměl a led opouštěl zklamaný po porážce 3:4.

Hokejový útočník Jan Lattner.

Hokejoví Orli nalézají proti Linci svoji zbraň: lepší bruslení

Znojmo – Zatím je to parádní reklama na hokej. Ve dvou zápasech čtvrtfinálové série mezinárodní soutěže EBEL mezi Znojmem a Lincem padlo už osmnáct branek a gólmani jsou neustále v ohni střel. Za stavu 1:1 na zápasy v úterý hostí třetí duel jihomoravský tým. „Co jsem se bavil s lidmi, hokej se jim zatím líbí, protože zápasy jsou napínavé," potvrzuje znojemský útočník Jan Lattner.

Orli v úvodním zápase série mezinárodní soutěže EBEL porazili Linec 4:3 v prodloužení.

Orli vedou nad Lincem 1:0. V prodloužení rozhodl Kolarz

Znojmo – Úspěšný vstup do čtvrtfinálové série play off mají za sebou znojemští hokejisté. Orli v pátek večer v úvodním zápase série mezinárodní soutěže EBEL porazili Linec 4:3 v prodloužení a ujali se vedení 1:0 na zápasy.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Znojemští Orli.

Hokejoví Orli si ve čtvrtfinále zahrají s Lincem. Zbyl na ně

Znojmo – Ač podle názvu dravci, v pondělí mohli pouze sledovat, co za „mršinu" na ně zbude. Až když si lépe postavení konkurenti rozebrali svou kořist, na znojemské Orly zůstalo příjemné sousto. Ve čtvrtfinále mezinárodní hokejové soutěže si zahrají s Lincem.

Znojemští hokejisté (v červeném) - ilustrační foto.

Orli brousí na Vídeň, hraje se nadstavba

Znojmo - Po týdenní přestávce opět pokračuje mezinárodní EBEL a znojemští hokejisté přivítají v prvním domácím zápase nadstavbové části nedalekou Vídeň.

Miha Verlič

Miha Verlič: Jsem šťastný, že pojedu do Soči

Lublaň, Opava – Olympijské hry v ruské Soči se blíží a zúčastní se jich také bývalý útočník opavského Slezanu Miha Verlič, který ve slezské metropoli strávil dvě sezony v extralize juniorů. Následně zamířil do Lublaně, kde se vypracoval v klíčovou postavu tamní Olympie.

Znojemští hokejisté (v červeném) - ilustrační foto.

Hokejoví Orli podlehli v Innsbrucku 3:1

Znojmo – Orli zaslali čtyřiašedesát střel na bránu Innsbrucku, z čehož byla jen jedna úspěšná. V tabulce EBEL zůstávají na šesté příčce a pro zlepšení musí pilovat svoji efektivitu.

Ilustrační foto.

Orli v Lublani padli. Rozhodly samostatné nájezdy

Znojmo, Lublaň - První výjezd znojemských hokejistů přinesl jeden bod. Lublaňští draci dobře bránili, ale i tak se Orlům dařilo držet krok. O výsledku 3:2 rozhodly až samostatné nájezdy.

Trenér znojemských Orlů Jiří Režnar.

Rád hodnotím sezonu až po jejím skončení, říká trenér znojemských Orlů

Znojmo /ROZHOVOR/ - Sympatický třiapadesátiletý Jiří Režnar nastoupil na pozici trenéra znojemských Orlů letos v květnu. Do Znojma přišel z Opavy, jih Moravy ale zná už z dřívějška, kdy sem s manželkou jezdíval na vranovskou přehradu. „Zdejší zimní stadion tak znám už od dob, kdy se tu hrávala první liga," říká v rozhovoru pro Znojemský deník.

Havířovští hokejisté odehráli vyrovnané utkání. Body ale nevezou.

Na třetí gól už AZ neodpověděl

Havířov – Hokejisty Havířova čekal výjezd do Kotliny k dalšímu utkání I. ligy. Ve vyrovnaném utkání ale nestačili na Havlíčkův Brod.

Znojemští Orli - ilustrační foto.

Další domácí vítězství. To je cíl znojemských hokejistů

Znojmo – Poslední celek EBEL dorazí v pátek na led znojemských Orlů. Lublaň poprvé vyhrála a získala první body až v úterý proti Linci. Na zdánlivě snadného soupeře se hodlá znojemský tým stoprocentně koncentrovat. „Že Lublaň nevyhrávala, neznamená, že to tak bude pořád. Někdy se to musí otočit. Upozorňovali jsme na to hráče hned po našem posledním utkání, že je nesmíme podcenit. V EBEL totiž nejde podcenit žádného soupeře," sdělil znojemský trenér Jiří Režnar.

Finský brankář Sasu Hovi absolvoval svůj první trénink ve Znojmě.

Hovimu chyběl hokej. Pomůže znojemským Orlům v EBEL

Znojmo, Brno - Rok odpočíval, do hokeje neměl chuť a na univerzitě se věnoval studiu matematiky. Jenže pak finskému brankáři Sasu Hovimu začaly souboje na ledě scházet. Vrátil se zpátky na jižní Moravu, kterou opustil předloni po stříbrné extraligové medaili s brněnskou Kometou. Přinejmenším do konce sezony pomůže Znojmu v mezinárodní soutěži EBEL.

Znojemští Orli v utkání se slovenskou Skalicí - útočník Milan Procházka.

Procházka: Dva body nemáme, nemůžu mít radost z gólů

Znojmo – Znojemští Orli stejně jako v předchozím utkání se Štýrským Hradcem neudrželi dvougólový náskok ani v Klagenfurtu a prohráli 2:4. „Je to už takové hloupé, že se to pořád opakuje. První třetina byla skvělá. Druhá už byla horší. A ve třetí jsme nedotáhli, co jsme ztratili. Je to zatím začátek sezony a čím dřív se z toho poučíme, tak to bude lepší," prohlásil střelec jediných dvou branek Orlů Milan Procházka.

Znojemští hokejisté otevřeli třetí sezonu EBEL utkáním s Fehérvárem

Znojemští Orli zpackali vstup do nové sezony EBEL

Znojmo – Porážku 2:4 museli skousnout znojemští hokejisté v prvním utkání nového ročníku EBEL proti Fehérváru. Do zápasu přitom nastoupili s velkým nasazením a mnoha brankovými příležitostmi. V prvních deseti minutách maďarský tým tlačili, dokonce jednou zazvonila tyč. Byli to ale hosté, kteří v úvodní dvacetiminutovce dvakrát skórovali.