Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Znojemští Orli - ilustrační foto.

Znojemští Orli odtajní gólmany asi až ve středu

Znojmo – Kteří dva brankáři z trojice Jakub Čech, Filip Landsman a Richard Ullberg dostanou důvěru v nové sezoně EBEL, zatím znojemští Orli nezveřejnili. „Musíme to ještě probrat s prezidentem klubu, asi ve středu už sdělíme, jak to bude," uvedl trenér Orlů Jiří Režnar.

Milan Řehoř

Řehoř zamířil do Kazachstánu

Jihlava - Hokejový brankář Milan Řehoř, který podstatnou část své dosavadní kariéry spojil s jihlavskou Duklou, odchází na zahraniční angažmá.

Slovenský bek Richard Pavlikovský.

Pavlikovský vylepší znojemskou halu výhrami

Znojmo, Brno – Tomu se říká skvělý start. Slovenský hokejový veterán čekal na svůj premiérový zásah v dresu znojemských Orlů přesně 240 vteřin. Pak se v úvodním přípravném duelu proti Mladé Boleslavi prosadil. „Zápisné? Počítají se snad až góly v sezoně. Nebo ne?" ptá se osmatřicetiletý borec, kterých posledních osm sezon strávil v německém Krefeldu.

Mladá Boleslav - Kladno 3:4, Air France Sacha Treille padá přes Divíška

Rytíři proti Francii, Lev zápas odvolal

Kladno – Hokejoví Rytíři Kladno znají zápasový program letní přípravy. Zatím mají domluveno dvanácz přípravných utkání se soupeři z šesti různých evropských soutěží. Navíc je čeká zajímavý a netradiční protivník, kterým je národní tým Francie, který porazil na probíhajícím MS i Rusko. Otázkou je, na jaké straně bude stát Sacha Treille, který by údajně do Kladna mohl zamířit.

Znojemští Orli - ilustrační foto.

Orli znají soupeře v přípravě. Do Znojma přijede i Kacetl

Znojmo – Tři soupeři z české extraligy či účastník slovenské nejvyšší soutěže prověří znojemské hokejisty v přípravě před startem nového ročníku mezinárodní soutěže EBEL. „Jsme s plánem spokojení. Jaké soupeře jsme chtěli, ty jsme dojednali," hlásil nový kouč Orlů Jiří Režnar.

Hokejista Peter Pucher.

U Orlů se rodí trenérský talent: Pucher

Brno - Zatímco tradiční znojemský hudební festival se nese v duchu skladeb Mozarta, Vivaldiho či Bacha, na ledě místních Orlů předvádí své symfonie už deset sezon hokejový útočník Peter Pucher. A bude to tak i v té příští, jedenácté. „Se Znojmem jsem se dohodl na nové smlouvě, aniž jsem čekal na jiné nabídky," hlásil zkušený forvard.

Zdeněk Blažek

Na Vítkovice bylo, přesto Zdeněk Blažek hodnotí sezonu Mountfieldu pozitivně

České Budějovice – Stejně jako majitel klubu Ivan Drbohlav čí trenér Peter Draisaitl,  také generální manažer a předseda představenstva HC Mountfield Zdeněk Blažek hodnotí uplynulou extraligovou sezonu pozitivně. „Chtěli jsme se dostat do předkola play off, což se nám podařilo. Potěšil nás také herní projev týmu. To bylo snad ještě důležitější," dodá.

Znojemští hokejoví junioři (v černém) - ilustrační foto

Orlí líheň hlásí první mláďata pro extraligu

Znojmo, Brno – Orli přešlapují na rozcestí. Ve zvířecí říši věc nevídaná, v domácí hokejové sféře jde o aktuální situaci znojemského klubu. Jisté je jedno: mezinárodní soutěž EBEL na jihu Moravy zůstane a bude vychovávat další talenty pro český hokej.

Martin Stloukal

Znojemští Orli osiřeli. Trenér Stloukal skončil kvůli ambicím

Znojmo, Brno – Tři dny po konci sezony jsou znojemští hokejisté bez trenéra. Po konci ve čtvrtfinále play off mezinárodní soutěže EBEL skončil kouč Martin Stloukal. Důvod není sportovní neúspěch. „Naše pohledy na filozofii a budoucí směřování klubu se rozcházejí," zdůvodnil rozhodnutí na webových stránkách klubu prezident klubu Pavel Ohera.

Hokejový veterán Marek Uram se dívá na zápasy Orlů jen z hlediště.

Jen na přesilovky? Škoda, že jsem to nevěděl dřív, říká Uram

Znojmo /ROZHOVOR/ - V nedělním utkání byste jej na střídačce hledali marně. Znojemský hokejový útočník Marek Uram strávil vysokou čtvrtfinálovou porážku 0:7 od Vídně jen v hledišti. Zkušený slovenský forvard se na hřišti neobjeví ani v úterním dalším duelu vyřazovací části EBEL, kdy Jihomoravané odvrací hrozbu vyřazení.

Znojemští Orli vyhráli na ledě domácí Vídně a snížili stav série.

Hokejoví Orli slaví. Vyhráli ve Vídni v prodloužení a snížili sérii

Vídeň, Brno – Šťastná sedmička. Až na tolikátý pokus se hokejistům znojemských Orlů podařilo v letošní sezoně mezinárodní soutěže EBEL porazit Vídeň Capitals. Po pátečním vítězství 4:3 v prodloužení snížili Orli stav čtvrtfinálové série play off na 1:2 na zápasy.

ILUSTRAČNÍ FOTO: utkání znojemských Orlů s Vídní.

Znojemští Orli vyráží do klíčové čtvrtfinálové bitvy

Znojmo, Brno – Zástupci rakouského hokejového klubu Vídeň Capitals velmi dobře věděli, proč si do čtvrtfinále play off mezinárodní soutěže EBEL vybírají znojemské Orly. Český celek Vídni ani v jednom ze čtyř utkání základní části nesebral bod. A úspěšnost Rakušanů zůstává stoprocentní i po dvou utkáních vyřazovací části.

ILUSTRAČNÍ FOTO: utkání znojemských Orlů s Vídní.

Výkony rozhodčích jitří emoce v zápasech play-off EBEL

Znojmo – Spršku nadávek si vyslechli od znojemských fanoušků rozhodčí po úterním utkání Orlů s Vídní. Rozhodování mužů v pruhovaném nadzvedlo nejen diváky, ale i znojemského trenéra. S výkonem sudích nebyl spokojený už po prvním utkání.

Ilustrační foto.

Orli si čtvrtfinále EBEL zahrají s Vídní. Vybrala si je

Znojmo, Brno – Je to Vídeň. Prognózy odborníků i odhady fanoušků se naplnily. Hokejisté znojemských Orlů se ve čtvrtfinále play off mezinárodní soutěže EBEL střetnou s nejlepším celkem základní části, který si jihomoravský celek vybral v netradičním párování čtvrtfinálových dvojic.

Ilustrační foto.

Uzdravené Orly čeká párovací loterie

Znojmo, Brno - Chorvatsko sice Čechy láká jako rekreační destinace, ale o hokeji už to neplatí. Jen ne do Záhřebu, modlí se fanoušci znojemských Orlů před pátečním výběrem soupeřů pro play off. V netradičním párování čtvrtfinálových dvojic v mezinárodní hokejové soutěži EBEL si jihomoravští příznivci přejí jet do Rakouska. „Chceme do Lince, ale obávám se, že to nevyjde," povídá fanoušek Jakub Maršalík.

Ilustrační foto.

Orli udělali dezinfekci. Body v Dornbirnu nechtějí nechat

Znojmo - S touhou po zisku bodů a napravit mizerný výkon z prvního utkání nadstavbové části EBEL odjeli ve čtvrtek znojemští hokejisté do Dornbirnu. S nováčkem soutěže se v pátek v podvečer střetnou o postup do vyřazovacích bojů.

Ilustrační foto.

Hokejové Orly čekají bitvy na krev, pak adrenalin

Znojmo - Celou sezonu se dřeme a nakonec to o bod nevyjde. Zklamání cítí po těsném úniku přímého postupu do play off mezinárodní hokejové soutěže EBEL kabina znojemských Orlů, na kterou nyní čeká třeskutý boj v nadstavbové části o poslední dvě volná místa ve vyřazovací části. „Mrzí nás to. Mohli jsme mít klid a potrénovat," lituje kapitán týmu Jiří Beroun.

Obránce Orlů Burke Henry má za sebou zkušenosti z mnoha soutěží. V létě podepsal smlouvu se Znojmem.

Obránce Henry: Historické město jako Znojmo u nás v Kanadě nemáme

Znojmo /ROZHOVOR/ - Jedním ze dvou kanadských obránců, kteří oblékají dres Orlů, je urostlý Burke Henry. Většinu kariéry hrál nižší kanadské soutěže a na chvíli nakoukl i do NHL. Do Znojma přišel i se zkušenostmi z EBEL. Do NHL byl draftován v roce 1997 klubem New York Rangers, ale do soutěže nastoupil za tým Chicago Blackhawks během let 2002 až 2004. V pondělí oslaví třiačtyřicáté narozeniny.

Ilustrační foto.

Znojemští Orli na lídra nestačili, s Vídní prohráli 1:4

Znojmo - V derby mezinárodní EBEL byla v neděli úspěšnější Vídeň, která Znojmu ztížila postup do play-off už po základní části. Domácí se soupeřem dlouho drželi krok, Vídeň si však vytvořila vedení, které již nepustila.

Kanadský útočník Mike Danton.

Bývalý znojemský Orel Danton si vyzkouší i Slovensko

Banská Bystrica, Brno – Kanadskému hokejistovi Miku Dantonovi se ve střední Evropě líbí. Po loňské misi v dresu znojemských Orlů v mezinárodní soutěži EBEL se v tomto týdnu domluvil na angažmá ve slovenské Banské Bystrici. S bývalým hráčem NHL se klub dohodl do konce sezony.

Kanadský hokejista Bryan Bickell v dresu znojemských Orlů.

Kanaďan Bickell bude o Znojmu vyprávět i svým dětem

Znojmo, Brno – Až se vrátí zpátky do NHL, možná zažije životní sezonu. Kanadský hokejista Bryan Bickell, který v zámoří nastupuje za Chicago Blackhawks, se s koncem výluky a předpokládaným startem slavné soutěže 19. ledna vrací ze Znojma zpátky do USA. Kromě dresu na památku si ale také veze z jižní Moravy cennou zkušenost.

Hokejista Petr Beránek.

Hokejista Beránek si před MS zvyká na bránění

Brno, Znojmo – I z mezinárodní hokejové soutěže EBEL vede cesta do české reprezentace. Potvrdil to znojemský útočník Petr Beránek, který odcestoval s národním týmem do dvaceti let na světový šampionát do ruské Ufy. „Beru to jako významnou událost v kariéře. Moc si šance vážím a udělám vše pro úspěch týmu," říká devatenáctiletý mladík.

Brankář znojemských Orlů Ondřej Kacetl.

Znojemskému Kacetlovi "krvavá" branka unikla

Znojmo – Doufal, že se mu podaří navázat na sérii čtyř vítězných zápasů kolegy Filipa Landsmana. Hokejový gólman znojemských Orlů Ondřej Kacetl se po čtyřech utkáních vrátil mezi tři tyče, ale prohře 2:3 na ledě vedoucího Vídeň Capitals v mezinárodní soutěži EBEL nezabránil. „Soupeř není na prvním místě tabulky nadarmo," řekl dvaadvacetiletý brankář.

Znojemští hokejisté zvítězili potřetí za sebou. Orli z Villachu si odvezli z ledu znojemských Orlů drtivou porážku 2:7.

Hokejoví Orli válí. Led si ale pletou s pískovištěm

Brno – Větší prémie? Tréninková úleva? V žádném případě. Ani dvě vysoké výhry v posledních dvou utkáních hokejové soutěže EBEL nepřiměly trenéra znojemských Orlů Martina Stloukala k popuštění uzdy. „Nepovolím hráčům ani milimetr. Ještě by se to obrátilo proti nám," říká jednačtyřice­tiletý kouč.

Ilustrační foto.

Znojmo porazilo silný Salzburg. V prodloužení

Znojmo – Ve dvacátém sedmém kole EBEL porazilo Znojmo na domácím ledě bohatý klub ze Salzburgu. První třetinu zcela ovládli domácí, ve druhé se dařilo hostům. V posledním dějství byly síly vyrovnané, na řadu tak přišlo prodloužení. V něm byli úspěšnější Orli, kteří tak ukořistili dva body a přiblížili se první polovině tabulky.

Trenér znojemských Orlů Martin Stloukal (vlevo).

Stloukal dostal trest. Za nadávku

Znojmo, Brno - To je pořádná kravina. Kvůli takové větě, akorát ve vulgárnějším podání, se v pátečním zápase v maďarském Székesfehérváru nepostaví na střídačku Orlů jejich trenér Martin Stloukal. Znojemský hokejový kouč anglickými slovy big fucking bullshit označil rozhodnutí sudího Georga Veita, který prý jihomoravský celek připravil o regulérní gól.

Ilustrační foto.

Orli pokořili lídra z Villachu osmi góly

Znojmo - Jako první tým letošní sezony porazili znojemští Orli vedoucí celek EBEL, mužstvo Villachu. V divoké přestřelce vyhráli 8:4. Brankář rakouského mužstva Lamourex se musel poroučet do sprch již po první brance, protože se obořil na sudího a dostal trest za nesportovní chování. Hattrick zaznamenal nejlepší střelec Orlů Richard Jarůšek, který tak má již na svém kontě deset vstřelených branek.

Radek Haman.

Aplaus pro Hamana. Ikona Orlů se loučila

Znojmo, Brno – Na ledě červený koberec, v hledišti naplněném třemi tisícovkami fanoušků transparenty. Slavnostní atmosféra při nedělním zápase hokejového Znojma v soutěži EBEL byla věnovaná jedinému muži. Světlo reflektoru dopadalo na dvaačtyřicetiletého útočníka Radka Hamana. Ten v létě ukončil aktivní kariéru a vrhl se na dráhu trenéra juniorky. Divákům zamával při porážce jeho Orlů v derby s Vídní 3:4 v prodloužení.

Martin Stloukal

Výsady vítěze Stanley Cupu? Nachystá týmu snídani, směje se kouč Orlů

Znojmo /ROZHOVOR/ – Velmi reálně uvažovali o věhlasných hvězdách typu Vincenta Lecavaliera nebo Jaroma Iginly. V hokejovém Znojmě však na taková esa nesehnali peníze. Přesto se v klubu z EBEL ligy od středy chlubí posilou z NHL. Útočník Bryan Bickell ze Chicaga sice nemá tak zvučné jméno, přesto už stihl v NHL téměř dvě stovky zápasů a má doma prsten za zisk Stanley Cupu v roce 2010.

Ilustrační foto.

Orli porazili úřadujícího mistra z Linze 3:2

Znojmo – Utkání znojemských Orlů s loňským vítězem EBEL přineslo zajímavý a rychlý hokej. Hosté z Rakouska sice po první třetině vedli 1:0, ale Znojmo dokázalo ve druhé třetině otočit skóre na svoji stranu.

Znojemští Orli - ilustrační fotografie.

Černý kůň EBEL znovu loví v zámoří

Znojmo, Brno – Liga se diví, v klubu však zůstávají v klidu. „Nejsem překvapený. Ani nadšený, to neprožívám. Věděl jsem, že máme dobrý mančaft," povídal kouč v současné době třetího týmu tabulky mezinárodní hokejové ligy EBEL Martin Stloukal. Jeho Znojmo vyhrálo tři ze čtyř úvodních zápasů a už se pasovalo do role černého koně soutěže. A dokonce se díky výluce NHL ještě poohlíží po posile ze zámoří.

Ján Marienka, rodák z Dubnice a krnovský hokejový obránce.

Hokejisty prověří v přípravě Dubnica

Krnov - Krnovští hokejisté se připravují na novou sezonu krajské hokejové ligy. Stihli zatím jen čtyři tréninky, a už je čeká první soupeř. Zatím ale půjde jen o přípravu. V sobotu od 17.00 hodinse na zimním stadionu Krystal představí slovenský celekHK 38 Dubnica. Utkání tak naváže na tradici, kdy do Krnova přijížděl jiný dubnický tým, Old Foxes.