Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Roman Kaňkovský (na snímku vlevo) naposledy trénoval Techniku Brno.

Orli v první lize tápou: Mladí to trochu podcenili, říká Kaňkovský. Co pomůže?

Rozčarování nad aktuálním herním i výsledkovým projevem se nese znojemským hokejovým stadionem i sociálními sítěmi. Jasný vítěz minulého ročníku druhé ligy Orli Znojmo zatím po návratu do první ligy tápou. Po první čtvrtině sezony jim patří dvanáctá pozice čtrnáctičlenné tabulky s náskokem bodu na předposlední Pardubice B, které mají zápas k dobru. „Rozdíl mezi první a druhou ligou je velký. Přijde mi, že někteří mladí kluci se musí adaptovat a přidat, že to trochu podcenili," nabízí pohled bývalý elitní znojemský hokejista a později generální manažer klubu Roman Kaňkovský.

Rostislav Dočekal (vpravo) a Vladimír Růžička mají pozvednout hokejisty Slovanu Bratislava.

Dočekal ve Slovanu povýšil. Stal se novým sportovním ředitelem, pomáhá Růžičkovi

Hokejový manažer Rostislav Dočekal povýšil. Známý funkcionář se stal novým sportovním ředitel Slovanu Bratislava. Ve slavném klubu měl až doteď na starosti hlavně mládež a rezervní tým dospělých, který pod názvem Modrá křídla hraje první slovenskou ligu. Ve funkci nahradil Otu Haščáka a pod palcem nyní bude mít oba bratislavské celky.

Z hokejového utkání Chance ligy Kolín - Jihlava

Kozlové nadělili Znojmu pět kousků, Kiviaho vychytal čisté konto

/AKTUALIZOVÁNO/ Deset sezon strávili v rakouské ICEHL (původně EBEL) a minulý rok dominovali třetí nejvyšší české soutěži. To byl další soupeř kolínských hokejistů v pokračování Chance ligy. Na kolínský zimní stadion zavítal ambiciózní nováček ze Znojma, který měl na kontě tři body. Kozlové jich měli šest. Domácí vyhráli naprosto suverénně a před zraky patnácti stovek diváků (žáci a studenti kolínských škol měli vstup zdarma) nasázeli soupeři pět gólů. Navíc „hradecký“ gólman Kiviaho vychytal čisté konto.

Colton Yellow Horn

Cizinci mezi Orly? Legenda jezdila domů každý den, zářil taky Žlutý roh

Velké naděje vkládají hokejisté Znojma, kteří se od neděle chystají na novou sezonu Chance ligy, do nejnovější akvizice. Tou se stal švédský útočník Anton Karlsson. Někteří cizinci zanechali u Orlů v minulosti výraznou stopu, kterých pět (pokud nepočítáme hokejisty ze Slovenska) zřejmě tu nejvýraznější?

Tomáš Hanousek

Jestřábi hlásí druhou posilu. Na Hanou míří obránce s extraligovými zkušenostmi

Po ohlášení první posily, kterou se stal útočník Jiří Fronk, se nyní na Hanou přestěhovala druhá nová tvář. Jde o obránce se zkušenostmi ze švédského mládežnického hokeje, ale také z mezinárodní EBEL a české extraligy, kde hájil barvy Bílých Tygrů z Liberce, karlovarské Energie, Zlína a velice krátce i mladoboleslavských bruslařů, Tomáše Hanouska.

Připomeňte si přesně měsíc staré oslavy postupu Znojma ze druhé do první ligy.

Orli se chystají na první ligu. Mají nové logo i název

Komplikace s financováním jsou zažehnány a tak se hokejové Znojmo připravuje na Chance ligu, kterou si zahraje po dvanácti letech. Jako první Orli zveřejnili podobu nového loga, které připomíná devadesáté výročí od založení klubu, jehož oslavy čeká Jihomoravany v následujícím ročníku. 

Brankář Jakub Sedláček v dresu HC Olomouc.

Ke Konrádovi Sedláček. Mora potvrdila návrat brankáře

O příchodu první z avizovaných posil extraligových hokejistů Olomouce se šuškalo delší dobu. Brankář Jaklub Sedláček naváže na dosavadních dvanáct startů v dresu Mory a vytvoří na Hané silnou dvojici s Branislavem Konrádem.

Jan Hruška patřil mezi základní kameny Orlů.

Hrdinové znojemských Orlů. Kluk z plakátu i nečekaná bodová mašina

V současném hokeji málo vídanou dominanci předvedli v uplynulém ročníku druhé ligy hokejoví Orli Znojmo. Ačkoliv dva měsíce ze základní části odehráli bez svých ústředních opor Tomáše Svobody a Jana Hrušky, prohráli v první fázi sezony jen tři zápasy ze čtyřiceti. V play-off vyhráli všech třináct zápasů a naznačili, že v příštím ročníku Chance ligy rozhodně nebudou paběrkovat. Kdo byli podle Deníku Rovnost hlavní strůjci spanilé jízdy Znojma?

Šedesátiletý hokejový funkcionář Rostislav Dočekal (vlevo) bude od ledna pracovat pro Slovan Bratislava.

Dočekal dostal práci ve Slovanu. Ve slavném klubu má na starosti mládež i béčko

Po konci klubu Bratislava Capitals dlouho bez práce nezůstal. Známý hokejový manažer a funkcionář Rostislav Dočekal dál zůstává na Slovensku, u východních sousedů se stal novým sportovním manažerem mládeže Slovanu Bratislava, ve slavném klubu bude mít na starosti i rezervní tým dospělých, který pod názvem Modrá křídla hraje první slovenskou ligu.

Hokejový útočník Michal Gago se po čtyřech letech vrátil do rodného Zlína.

Ze Vsetína zpátky domů. Hokejista Gago se po čtyřech letech vrátil do Zlína

Hokejový Zlín hlásí jeden návrat. Dres Beranů bude znovu nosit odchovanec Michal Gago. Bývalý mládežnický reprezentant se vrátil do rodného města po čtyřech letech, které strávil v Chance lize a EBEL lize. Čtyřiadvacetiletý útočník se již zapojil do přípravy na ledě, fanouškům se představí ve čtvrtečním úvodním přípravném utkání proti Kometě Brno.

Lubomír Štach si zahrál za Třinec, Kometu Brno nebo Olomouc, velkou část kariéry ale strávil ve Znojmě. Na kontě má také 25 zápasů v juniorských reprezentačních výběrech.

Hokejový obránce Štach ukončil bohatou kariéru

Další starty na profesionální úrovni už nepřidá. Zkušený hokejový obránce Lubomír Štach, který má na kontě více než 400 startů v mezinárodní ICEHL (bývalé EBEL), to ve druhé polovině července exkluzivně sdělil Deníku. „Začínám kariéru trenéra,“ uvedl 36letý odchovanec Vsetína.

Obránce Radek Havel.

Piráti dál zbrojí na druhou ligu! Získali obránce Radka Havla

Kádr Pirátů pro druhou ligu dostává stále jasnější kontury, jeho dalším členem bude opět staronová tvář, která místní prostředí dobře zná. Obránce Radek Havel má na kontě už téměř stovku startů za chomutovské áčko a vrací se do týmu potřetí v kariéře.

Hokejisté Prostějova (v červené) porazili doma Přerov. Jiří Klimíček

Klimíček zvedá obranu Jestřábů: Líbí se mi koncepce trenéra Tottera

/ROZHOVOR/ Obránce Jestřábů Jiří Klimíček má za sebou v 29 letech zajímavou kariéru. Rodák z Ostravy zamířil v juniorském věku do ruské MHL, kde sbíral body v dresu Karlových Varů. Po sezoně v Havířově kývl na nabídku Znojma hrajícího EBEL, aby dalších šest sezon strávil v zahraničí. Čtyři roky ve Francii, jeden v Itálii, na závěr titul s polským Jastrzebie v minulém ročníku. Návrat domů mu umožnil Prostějov, kde v 39 utkáních nasbíral už 28 kanadských bodů a je třetím nejproduktivnějším bekem soutěže. „V cizině mě ten život už nějak nebavil. Není to tak jednoduché být tam sám. Nechtěl jsem už nikam bez přítelkyně,“ prozradil Klimíček v povídání po vítězném derby proti Přerovu, za který sám málem působil. V sobotu však gólem přispěl k výhře 4:2.

Hokejista Orlů Znojmo, Michal Kvasnica, získal titul Mladá hvězda ICEHL za měsíc listopad.

Znojmo bylo výhodným krokem v Kvasnicově hokejové kariéře

Jedenadvacetiletý hokejista Znojma Michal Kvasnica získal titul Mladé hvězdy ICEHL za listopad. Letos odehrál prozatím devětadvacet utkání v mezinárodní soutěži, vsítil šest branek a na tři asistoval. Rodák z Ostravy je ve Znojmě spokojený.

Daniel Ciampini (vlevo) během autogramiády Rytířů Kladno.

Ciampini se stěhuje do Bolzana, v Kladně zklamal

Působení Daniela Ciampiniho v dresu kladenských Rytířů je u konce. Útočník, který hokejisty nováčka extraligy posílil před začátkem této sezony, se do kádru pořádně neprosadil, většinou navíc marodil a nenaplnil předzvěsti výtečného kanonýra. Nicméně zájem o něj byl, hrát bude za kvalitní celek Bolzana v rakouské mezinárodní lize ICEHL (dříve EBEL).

Tomáš Vávra je vsetínským odchovancem. Do Valašského Meziříčí odešel v sezoně 2018/2019.

Vávra o Dopitovi i dvojroli: Když to nebude dělat dobrotu, jednu funkci položím

Hodně náročná sezona čeká na Tomáše Vávru. Zatímco ještě v uplynulém ročníku třetí nejvyšší soutěže u hokejových Bobrů „pouze“ patřil k oporám útočných řad, tak od toho nadcházejícího bude ještě působit jako asistent trenéra. Jak pro Deník exkluzivně přiznává, prozatím to nebyla jednoduchá cesta. „Práce v roli asistenta mi dala docela dost zabrat. Řešil jsem i věci mimo led od domlouvání hráčů po řešení výstrojí. Musel jsem tak upozadit fyzickou přípravu," připouští vsetínský odchovanec.

Michal Gago naposledy působil v Prostějově.

Vsetín posiluje odchovanec Beranů Gago

Útok hokejového Vsetína se rozšířil o další jméno. Po příchodu slovenského forvarda Juraje Majda do kádru Valachů přichází 23letý Michal Gago, který naposledy působil v prvoligovém Prostějově.

 Martin Podešva od začátku sezony bude působit ve Valašském Meziříčí.

Podešva: Napadly mě myšlenky na konec kariéry. Na ledě byl po 7 měsících

Působil v české nejvyšší soutěži nebo mezinárodní EBEL. Od nadcházející sezony však hokejový útočník Martin Podešva bude nastupovat „jen“ ve II. lize, ve které oblékne dres hokejových Bobrů. „Dlouhodobě se znám s Tomášem Vávrou, jednou jsme se o této variantě bavili. V té době jsem měl ještě jiné vize, které nedopadly nebo se nevyvíjely ideálně. Nakonec jsme si zavolali a domluvili se rychle,“ přiblížil 32letý forvard příchod k Bobrům.

Kladno hostilo v replikách historických dresů Porubu. André Lakos

Hokejové zajímavosti z 29. července: Rakušanovi Lakosovi je 42 let

Pokračujeme v mapování zajímavostí, které se v historii kladenského hokeje udály v ten který den jednotlivých let. Od druhé poloviny května už zápasy mezi zajímavostmi schází, na řadě budou hlavně vzpomínky. Dnes připomeneme třeba narozeniny slavného Rakušana, který pomáhal Kladnu v uplynulých sezonách.

Josef Zajíc

Další Kladeňák jde pryč, Zajíce podepsal Prostějov

Chcete Kladeňáky v kladenském hokejovém týmu? Jsou tam vlastně jen čtyři a dost možná to tak zůstane. Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Antonín Melka a Adam Kubík. Dalším borcem, který z Kladna pochází a nyní je na odchodu, je obránce Josef Zajíc. Jde do Prostějova. 

Martin Vejvoda

Hokejové zajímavosti z 13. června: Slaví Vejvoda i Hájek

Pokračujeme v mapování zajímavostí, které se v historii kladenského hokeje udály v ten který den jednotlivých let. Od druhé poloviny května už zápasy mezi zajímavostmi schází, na řadě budou hlavně vzpomínky na hráče, kteří slaví narozeniny. Dnes to bude dvojka hráčů, jeden se slavným tátou i bráchou, druhý ex-mistr světa.

Kanadský forvard Anthony Luciani se po roce vrací do Znojma.

Orli přivítali na letišti milovaného Kanaďana, do Znojma se vrací Luciani

/VIDEO/ Před rokem odešel, krátce se zastavil v Kometě, Litoměřicích a rakouském Dornbirneru a nyní se vrátil zase zpět. Znojemští hokejisté se v příští sezoně ICEHL opět mohou spolehnout na kanadského útočníka Anthonyho Lucianiho, jenž byl v sezoně 2019/2020 druhý nejproduktivnější hráč rakouské soutěže.

Tomáš Kudělka (napravo) ze Vsetína odchází po dvouletém působení. "Chceme hrát před lidmi, slyšet, jak hulákají, ječí, fandí. Přejete si s nimi užívat vítězství."

Kudělka o konci ve Vsetíně: Klub mi smlouvu nenabídl, odcházet jsem nechtěl

ROZHOVOR/ Ještě v dubnu Valachy vedl do čtvrtého semifinálového utkání Chance ligy. Bývalý kapitán hokejového Vsetína Tomáš Kudělka byl o necelé dva měsíce později ohlášený jako posila účastníka nejvyšší francouzské soutěže Chamonix. „Ze Vsetína jsem odcházet nechtěl. Sezona však nevyšla, jak jsme já i klub očekávali. Klub se rozhodl jít jinou cestou a smlouvu mi po konci sezony nenabídnout. Plně to však respektuji," zdůrazňuje 34letý obránce.

Junioři Night Birds Přerov v domácím prostředí oslavili zlatý hattrick.

Brzký led zamrazil inline hokejovou sezonu. Hrozí zánik klubů?

Brzká výroba ledu na zimních stadionech a komplikace kvůli vládním opatřením prakticky vystavily stopku letošní inline hokejové sezoně. Extraliga se s jistotou hrát nebude, ve hře je pouze pořádání menších turnajů. Spousta klubů ale celý ročník odpískala, někde dokonce hrozí definitivní konec působení na tuzemské mapě hokeje na kolečkách.

Daniel Ciampini.

Kanadská posila od řeky Inn? Tyrolský tisk vidí Ciampiniho v Kladně

A je tady další spekulace o posilách hokejových Rytířů Kladno. Připojit by se k nim měl kanadský útočník Daniel Ciampini, který se sice dohodl na nové smlouvě s Innsbruckem, kde válel už loni, ale p nabídce Jaromíra Jágra názor změnil a vypadá to, že také tyrolský klub mu vyjde vstříc. Informuje o tom významný server Tiroler Tageszeitung (tt.com).

Znojemští hokejisté zahájili suchou přípravu na nový ročník v rakouské soutěží ICEHL.

Orli jsou plní sil. Ze suché přípravy budou těžit po celou sezonu

Hokejoví Orli vlétli naplno do suché přípravy. Mančaft se nyní plně soustředí, aby v novém ročníku mezinárodní soutěže ICEHL předvedl nejlepší výkon. Uvnitř kolektivu stále přetrvává duch Miroslava Fryčera, trenéra Znojma, jež na konci dubna odešel navždy.

Jan Bartko v základní části Chance ligy 2020/2021 nasbíral 28 kanadských bodů.

Směr ICEHL. Bartko s Gorčíkem zůstávají pohromadě

Dnes již bývalá vsetínská dvojice společně zůstane pohromadě i v příští hokejové sezoně. Jan Bartko a Sebastian Gorčík si vyzkouší mezinárodní ICEHL (někdejší EBEL) v dresu českého účastníka Znojma.

Jiří Zaňát

Mora má první posilu, potvrdila příchod obránce Řezníčka

Mluvilo se o tom, nyní to Mora potvrdila. Její první a zatím jedinou posilou před novou extraligovou sezonou je 29letý obránce Dalibor Řezníček, který většinu své dosavadní kariéry strávil ve Zlíně. S Kohouty podepsal víceletý kontrakt.

Charismatický trenér Miroslav Fryčer našel své místo ve Znojmě.

Smutná zpráva: Po krátké nemoci zemřela ikona hokejových Vítkovic Fryčer

Bolestivou a nečekanou zprávu vstřebávají nejen hokejisté znojemských Orlů, ale celý český hokejový svět. V úterý zemřel po krátké nemoci trenér a sportovní manažer klubu a bývalý vynikající československý hokejista Miroslav Fryčer. Bylo mu jedenašedesát let. Na svých webových stránkách to uvedl znojemský klub.

Charismatický trenér Miroslav Fryčer našel své místo ve Znojmě.

Smutná zpráva: Po krátké nemoci zemřela ikona hokejových Vítkovic Fryčer

Bolestivou a nečekanou zprávu vstřebávají nejen hokejisté znojemských Orlů, ale celý český hokejový svět. V úterý zemřel po krátké nemoci trenér a sportovní manažer klubu a bývalý vynikající československý hokejista Miroslav Fryčer. Bylo mu jedenašedesát let. Na svých webových stránkách to uvedl znojemský klub.