Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Jiří Beroun.

Kapitán Orlů Beroun: Zatím panuje v naší hře chaos, dvě utkání byla tragédie

Znojmo /ROZHOVOR/ – Před dvěma lety zahájili Orli nový ročník mezinárodní hokejové soutěže EBEL stejně jako letos dvěma prohrami. Ale tehdejší výsledky 2:3 s Vídní a 1:3 se Salcburkem nepůsobily tak hrozivě jako páteční 2:5 se Salcburkem a nedělní 0:6 ve Villachu, které si Znojmo připsalo jako obhájce stříbra. „To jsem nečekal a ani nezažil, abychom osm zápasů prohráli," nechápe šestatřicetiletý kapitán Orlů Jiří Beroun.

Kapitám znojemských Orlů Jiří Beroun

Dva zápasy, dvě jasné porážky. Kapitán Orlů Beroun: Zatím je to tragédie

Znojmo /ROZHOVOR/ – Před dvěma lety zahájili Orli nový ročník mezinárodní hokejové soutěže EBEL stejně jako letos dvěma prohrami. Ale tehdejší výsledky 2:3 s Vídní a 1:3 se Salcburkem nepůsobily tak hrozivě jako páteční 2:5 se Salcburkem a nedělní 0:6 ve Villachu, které si Znojmo připsalo jako obhájce stříbra. „To jsem nečekal a ani nezažil, abychom osm zápasů prohráli," nechápe 36letý kapitán Orlů Jiří Beroun.

Ilustrační foto.

Znojmo si na odplatu mistrovi počká, se Salcburkem na úvod padlo

Znojmo – Plánovaná odveta za prohrané finále minulého ročníku se odkládá. Znojemští hokejisté v pátek v prvním kole mezinárodní soutěže EBEL prohráli s mistrovským Salcburkem 2:5. O první body tak Orli zabojují v neděli na ledě Villachu, kde se představí v půl šesté večer.

Ilustrační foto.

Na nepovedené vystoupení v Lize mistrů chtějí Orli před EBEL rychle zapomenout

Mnichov, Znojmo – V přípravném období dvě výhry a sedm porážek. V Lize mistrů hrozivé skóre 6:19, nejlepším střelcem byl čtyřgólový obránce Libor Šulák. Znojemští hokejisté sehráli v prestižní Lize mistrů čtyři duely, z toho dva vyrovnané zápasy na domácím ledě, a získali cenné zkušenosti. Do spokojenosti má však vicemistr mezinárodní EBEL poměrně daleko.

Pardubice v LM končí

Pardubice v LM skončily, místo nich jde do play off Wolfsburg

Göteborg/Mnichov - Hokejisté Pardubic si play off Ligy mistrů nezahrají. Dnešní výhra Wolfsburgu na ledě švédské Frölundy 3:2 je odsunula ve skupině A na nepostupové poslední třetí místo. Znojmo, které se dostalo do soutěže jako vicemistr EBEL, inkasovalo debakl v Mnichově 0:7 a skončilo ve skupině F poslední bez jediného bodu.

PSG Zlín – HC Kometa Brno

Ševci jdou do boje. Sní o úspěchu

Zlín - S mnohem stabilizovanější sestavou, ve které nechybí hvězdy uplynulého ročníku doplněné o kvalitní posily v čele s bývalým reprezentačním obránce Miroslavem Blaťákem, vyráží dnes do své 49. sezony v nejvyšší soutěži zlínští hokejisté.

Znojemský obránce Jan Lattner.

V postup věříme, i když jej nemáme ve vlastních rukou, říká Jan Lattner

Znojmo /ROZHOVOR/ – Zatím nevyhráli jediný zápas, přesto mohou pomýšlet na postup. Znojemští hokejisté prohráli i třetí utkání v základní skupině Ligy mistrů, v neděli podlehli doma Fribourgu 1:3. Šanci dostat se mezi 32 nejlepších celků stále mají, ne však ve svých rukou. „V postup stále věříme," hlásí znojemský obránce Jan Lattner.

Gólman Patrik Nechvátal.

Nechvátal: Potěšilo mě chytit něco i "Červusovi"

Znojmo /ROZHOVOR/ – V mezinárodní soutěži EBEL už patří k ostříleným mazákům, ale v Lize mistrů se znojemský brankář Patrik Nechvátal objevil poprvé až při čtvrteční porážce 2:5 na ledě Fribourgu-Gottéron. „O svém startu jsem věděl, takže jsem měl dost času se připravit," hlásí čtyřiadvacetiletý brankář.

Ilustrační foto.

Fanoušci Fribourgu? Jako ti v Montrealu, vzpomínal Rosa

Znojmo, Brno – Nejen silný soupeř, ale i dlouhá cesta či bouřlivá atmosféra na ledě soupeře stojí proti znojemským hokejistům v druhém utkání v Lize mistrů. Orli se ve čtvrtek patnáct minut před osmou večer představí na ledě švýcarského Fribourgu-Gottéron, favorita skupiny F. „Znojmo už potřebuje bodovat, pokud chce ještě pomýšlet na postup. Z tohoto hlediska vidím zápas jako hodně důležitý," odhaduje vývoj v základní skupině bývalý útočník Orlů Radek Haman.

Brankář Jaroslav Hübl vychytal Litvínovu v přípravě výhru nad repre Polska.

Továrna nebo Alpy? Nejsem turista, je mi jedno, kde hraju, říká gólman Hübl

Litvínov – Slezl z ledu, na kterém vychytal výhru nad Polskem 3:1, sundal masku, zeširoka se usmál, vyfotil se s pár fanoušky a zamířil k novinářům. Brankář Jaroslav Hübl se vrátil na litvínovský led vítězně. Je jedním ze dvou testovaných brankářů, kteří by v Litvínově měli nahradit nemocného Michaela Petráska. Jak si Hübl návrat na „rodný led" užíval?

Libor Šulák.

Překvapivý střelec Šulák: Hattrick? Těžím z kvality kolem sebe

Znojmo /ROZHOVOR/ – Před sezonou koketoval s KHL. I když se mladé hvězdě minulého ročníku hokejové soutěže EBEL nepodařilo přestup dotáhnout do konce, v té nové hned v prvním ostrém zápase zařídil Orlům tři branky a drama. Obránce Libor Šulák vstřelil při historické premiéře Znojma v prestižní Lize mistrů pro beka netypický hattrick, k výhře jeho týmu to však nestačilo a Orli padli na domácím stadionu 3:4. „Postoupit dál však chceme stále," hlásí Šulák.

Olomoučtí hokejisté (v bílém) odehráli přátelské utkání se Zlínem

Ševci vyhráli v Olomouci. Fořta popichovali

Olomouc – Každé střídání do sebe slovně rýpali. Aby ne, ještě na jaře obýval zlínskou kabinu. Dnes se ale hokejový útočník Tomáš Fořt poprvé v životě postavil proti svým bývalým spoluhráčům. Byť šlo o přípravný zápas, pro něj to nebyl tuctový zápas. A musel kousat porážku 1:2. Ševci tak po ztrátě se Slovanem Bratislava ve svém druhém přípravném zápase uspěli.

Brankář Marek Schwarz.

Brankář Schwarz: V nabídku Znojma jsem tajně doufal, byl to můj sen

Znojmo, Brno /ROZHOVOR/ - Ohlášení jeho příchodu odstartovalo v táboře znojemských fanoušků vlnu pozitivních reakcí. Hokejový brankář Marek Schwarz, který se v minulé sezoně stal s libereckými Bílými Tygry mistrem české extraligy, se ve středu večer upsal Orlům, s nimiž v nadcházející sezoně zaútočí na přední příčky mezinárodní soutěže EBEL a okusí i Ligu mistrů. 

Marek Schwarz v dresu Liberce.

Schwarz: V nabídku, která přišla ze Znojma, jsem tajně doufal

Znojmo, Brno /ROZHOVOR/ – Ohlášení jeho příchodu odstartovalo v táboře znojemských fanoušků vlnu pozitivních reakcí. Hokejový brankář Marek Schwarz, který se v minulé sezoně stal s libereckými Bílými Tygry mistrem české extraligy, se ve středu večer upsal Orlům, s nimiž v nadcházející sezoně zaútočí na přední příčky mezinárodní soutěže EBEL a okusí i Ligu mistrů. „Je to obrovské zpestření sezony, které jsem si vyzkoušel už v Liberci. Mezinárodní srovnání mě hrozně baví," říká třicetiletý brankář, který si připsal i šest startů v zámořské NHL za St. Louis Blues.

Petr Kalus (vlevo).

V Nottinghamu chodilo na hokej i devět tisíc diváků, vzpomíná Kalus

Znojmo /ROZHOVOR/ – Prošel sedmnácti kluby a vyzkoušel v deseti zemích deset různých stylů hokeje. Nyní si zahraje mezinárodní soutěž EBEL, kterou ještě neokusil. Současnou přípravu znojemských Orlů ve Vranově nad Dyjí absolvuje i útočník Petr Kalus, jenž zamířil k Orlům z francouzského Grenoblu. „V zahraničí to není tak ustálené jak u nás. Když se neudělá úspěch, mění se hned trenér a kádr. Určitě bych se rád usadil, ale hokejisté jdou i za podmínkami," hlásí osmadvacetiletý forvard, jenž se v jedenácti zápasech představil v NHL za Boston a Minnesotu.

Libor Šulák.

Manželka mi KHL přeje, což mě motivuje, hlásí talent Šulák

Znojmo /ROZHOVOR/ – Po pořádně dřině, dostává vždy milou odměnu. Hokejový obránce znojemských Orlů Libor Šulák začal s týmem letní přípravu a o víkendu se vždy věnuje synu Liborovi, který se narodil před třinácti dny. „Jezdím o víkendu i s kočárkem a je to příjemné odreagování. Když syn neřve, je to dobré," směje se dvaadvacetiletý obránce, který si v červenci vyzkouší kemp utajovaného klubu ruské Kontinentální hokejové ligy.

Jiří Režnar (v červeném)

Jiří Režnar: Finále považuji za velký úspěch

/ROZHOVOR/ Opavský bouřlivák, hokejový kouč Jiří Režnar si podmanil Znojmo. Místní Orly dovedl v rakouské EBEL až do finále. Na titul nedosáhl, ale jeho tým byl milionářskému Salzburku více než zdatným konkurentem.

Dalibor Řezníček

Řezníček: Vnímal jsem, že potřebuju změnu. Jsem rád, že o mě ve Znojmě stáli

Znojmo /ROZHOVOR/ – Vicemistr mezinárodní soutěže EBEL jej přivedl ze Zlína na místo Antonína Bořuty, který si s ním dres vyměnil. Extraligový šampion z roku 2014 Dalibor Řezníček jako první vyztužil obranné řady znojemských Orlů. „Týmu chci dodat jistotu směrem dozadu, ale samozřejmě se budu snažit hrát aktivně i dopředu," říká hokejový obránce.

Michal Vodný.

Hon na posily? Hokejoví Orli představili tři a zatím vyčkávají

Znojmo - Až se v pondělí sejdou k prvnímu tréninku na novou sezonu, spousta jich bude chybět. Znojemské hokejisty totiž po druhém místě v soutěži EBEL opustil tucet hráčů. V nakupování nových akvizic je klub zatím rozvážný. Představil tři nové tváře. „Jdeme na to postupně. Není to tak, že se na prvním tréninku musí hlásit kompletní tým," povídá sportovní manažer znojemského klubu Rostislav Dočekal.

 Michal Vodný

Hon na posily? Hokejoví Orli představili tři a zatím vyčkávají

Znojmo – Až se v pondělí sejdou k prvnímu tréninku na novou sezonu, spousta jich bude chybět. Znojemské hokejisty totiž po druhém místě v soutěži EBEL opustil tucet hráčů. V nakupování nových akvizic je klub zatím rozvážný. Představil tři nové tváře. „Jdeme na to postupně. Není to tak, že se na prvním tréninku musí hlásit kompletní tým," povídá sportovní manažer znojemského klubu Rostislav Dočekal.

Antonín Bořuta v dresu Zlína (vlevo). Ilustrační foto

Obránce Bořuta hlásí: Čtvrtfinále? Ne! Vrátil jsem se konečně něco vyhrát

Zlín – /ROZHOVOR/ Během pěti let života v ráji vinařů vyzrál lépe než kdejaká odrůda. Natankoval půl metráku sebevědomí. Už nečekejte vyplašeného 22letého obránce bez zkušeností. Antonín Bořuta se v dresu Znojma v nadnárodní EBEL vyhrál a loučil se se stříbrem na krku jako vicemistr. Chce být oporou, která bude chodit i na přesilovky.

Hokejisté Chomutova se radují z gólu proti Hradci Králové.

Chomutov získal do obrany Flemminga, asistenta Kopřivu střídá Martínek

Chomutov - Obranu hokejistů Chomutova posílí obránce Brett Flemming. Pětadvacetiletý Kanaďan dlouhodobě působil v zámořských soutěžích, do NHL se však neprosadil. Minulou sezonu strávil v mezinárodní lize EBEL, kde hájil barvy Bolzana. Změna nastala také v realizačním týmu: asistent Břetislav Kopřiva se s Piráty dohodl na ukončení spolupráce, nahradí ho Petr Martínek.

Příprava hokejistů PSG Zlín

Hokejisté zahájili přípravu i s Blaťákem, posilami jsou Bořuta a Podešva

Zlín – Zatím s jedinou posilou obráncem Miroslavem Blaťákem dnes v ranních hodinách zahájili na Stadionu mládeže hokejisté PSG Zlín. Příští týden se pak k týmu připojí další navrátilec do mateřského Antonín Bořuta a útočník a také rodák ze Vsetína Martin Podešva. Oba přicházejí jako úřadující vicemistři EBEL ze Znojma.

Útočník Colton Yellow Horn.

Kanaďan Yellow Horn mění Znojmo za Plzeň. Je to krok dopředu, uvedl

Praha - Hokejisty extraligové Plzně posílí kanadský útočník Colton Yellow Horn, který v této sezoně zářil v dresu Znojma v mezinárodní lize EBEL. Osmadvacetiletý hráč výrazně pomohl Orlům k postupu do finále play-off a získal cenu pro nejužitějšího hráče soutěže.

Ondrej Šedivý.

Šedivý chválí EBEL ligu: Ve Znojmě jsem ožil, byla to psychická vzpruha

Bohumín /ROZHOVOR/ - Má za sebou výjimečnou sezonu. Útočník Ondrej Šedivý byl blízko vítězství v mezinárodní lize EBEL, přičemž na cestě znojemských Orlů do finále měl zásadní podíl. „Je to úspěch, který si myslím, že všichni doceníme až časem," říká po porážce od Salcburku 2:4 na zápasy.

Hokejisté Znojma na titul v mezinárodní lize EBEL nedosáhli. Šestý zápas finále prohráli se Salcburkem doma 3:4 a sérii ztratili 2:4.

Těsně pod vrcholem. Orli ve finále padli a získali stříbro

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Dvakrát vedli, přesto po utkání věšeli hlavy. Hokejisté znojemských Orlů v šestém zápase finále mezinárodní soutěže EBEL prohráli na domácím ledě 3:4, v sérii podlehli rakouskému soupeři 2:4 na zápasy. Na Znojemské tedy zbyla nakonec stříbrná příčka.„Takový je bohužel hokej. Skončili jsme pod vrcholem. Ale nemáme se za co stydět, Salcburk byl silným protivníkem a my jsme s ním odehráli důstojnou finálovou partii," řekl kouč Znojma Jiří Režnar.

Ilustrační foto.

Čelí mečbolu. Orli musí napodobit Salcburk před pěti lety

Znojmo – Už nesmí zaváhat. Finále mezinárodní soutěže EBEL pomalu směřuje ke svému vyvrcholení a hokejisté znojemských Orlů v domácím prostředí v úterý dvacet minut před osmou hodinou večer 
zabojují o udržení šance na titul. Po nedělním nezdaru 2:4 
v Salcburku ve finálové sérii prohrávají na zápasy 2:3.

Ilustrační foto.

Špatný start stál Orly sen o mečbolu. Salcburk vyrovnal finále

Znojmo - Sen o třetím vítězství v řadě a finálovém mečbolu se znojemským hokejistům v pátek rozplynul za 22 minut. Po nich totiž prohrávali se Salcburkem o tři branky a duel nakonec ztratili po výsledku 2:6. Finálová série mezinárodní soutěže EBEL je tak srovnaná na 2:2 a pokračuje v neděli na ledě rakouského celku.

Ilustrační foto.

Špatný start stál Orly sen o mečbolu. Salcburk vyrovnal finálovou sérii

Znojmo – Sen o třetím vítězství v řadě a finálovém mečbolu se znojemským hokejistům v pátek rozplynul za 22 minut. Po nich totiž prohrávali se Salcburkem o tři branky a duel nakonec ztratili po výsledku 2:6. Finálová série mezinárodní soutěže EBEL je tak srovnaná na 2:2 a pokračuje v neděli na ledě rakouského celku. „Utkání se nám nepovedlo a chybělo i štěstí. Odskakovaly nám puky a nedařilo se. Musíme se na to podívat a v neděli budeme zase připravení," hlásil znojemský útočník Ondrej Šedivý.

Ilustrační foto.

Varování pro Orly. I Salcburk umí otočit sérii

Znojmo – Hokejoví Orli ve čtvrtfinále play off letošní sezony soutěže EBEL ukázali, že umí otáčet nepříznivý stav série. Ve čtvrtfinále s Dornbirnem prohrávali znojemští hráči už 0:2 na zápasy, přesto ho dovedli k vítězství 4:2. Jejich finálový sok Salcburk však předvedl hned dva obraty.

Obránce hokejových Orlů Lubomír Štach.

Štach si odbyl premiéru s rozhovorem na ledě. Na reportéra zprvu zapomněl

Znojmo – Bruslil na znojemskou lavičku, rozdýchával poslední střídání a v tom se před ním objevil mikrofon. Obránce znojemských Orlů Lubomír Štach odpovídal v úterním třetím duelu finále mezinárodní soutěže EBEL v Salcburku na dotaz reportéra televizní stanice Servus TV. „Měl jsem po delším střídání, takže jsem byl zadýchaný," povídá devětadvacetiletý hráč po jednoznačné výhře 7:3.

Jiří Beroun.

Druhá rána? Z kabiny jsem už nespěchal, říká Beroun, jenž schytal krvavé šrámy

Znojmo – Zápas si protrpěl, ale na jeho konci byl spokojený s důležitou výhrou. Kapitán znojemských Orlů Jiří Beroun při úterním třetím duelu finálové série soutěže EBEL dvakrát zamířil do kabiny s krvavým šrámem. Potěšila ho však jasná výhra 7:3 na ledě Salcburku a vedení 2:1 v sérii. „Jsme sice blíž k poháru, ale série bude ještě strašně těžká," ví pětatřicetiletý Beroun.

Ilustrační foto.

Orli zvládli divokou přestřelku 7:3. Ve finále EBEL se ujali vedení

Znojmo – Po prvním nezdaru ukázali, že to s útokem na celkové vítězství myslí vážně. Hokejisté znojemských Orlů v úterý večer vyhráli v rakouském Salcburku po divoké závěrečné třetině 7:3 a po prvním prohraném duelu se ve finále soutěže EBEL ujali poprvé v sérii na čtyři vítězná utkání vedení, 2:1 na zápasy.

Trenér znojemských Orlů Jiří Režnar.

Orlům dodává klid ve finále i psycholog Režnar

Znojmo – V play off musí být hokejový trenér i psychologem. Uvědomuje si to také kouč znojemských Orlů Jiří Režnar. „V sezoně můžete zvednout hlas, ale i hráči ví, kde udělali chybu. Jde o to je spíš uklidnit, pohladit je," směje se znojemský lodivod.