Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Hokejový brankář Patrik Nechvátal.

Znojmo beru jako domov. I proto, že ho mám napsané v občance, směje se Nechvátal

Znojmo – Na rok si odskočil, nyní se vrací a chce Orlům pomoct zpět k dobrým výkonům. Hokejový brankář Patrik Nechvátal strávil minulou sezonu v Innsbrucku, tu následující začne zpět ve Znojmě. „Jakmile jsem se dozvěděl, že existuje možnost návratu, s přítelkyní jsme vůbec neváhali. Znojmo beru jako domov. I z toho důvodu, že už jej mám napsané v občance,“ směje se pětadvacetiletý gólman.

Jiří Beroun.

Manželka mi zakázala přibrat, říká končící Beroun. Za Orly bojoval 16 sezon

Znojmo – Patriot skončil. Za šestnáct sezon dopomohl znojemských Orlům k extraligovému bronzu i stříbru v mezinárodní soutěži EBEL, další hráčské úspěchy na jihu Moravy už nepřidá. Sedmatřicetiletý útočník Jiří Beroun vymění od příštího ročníku hokejovou výstroj za trenérské náčiní a přesune se na pozici asistenta hlavního kouče Miroslava Fryčera. „U kouče Fryčera půjde o moji seznamovací sezonu. Když sedíte před trenéry, je to úplně jiné, než když stojíte za hráči na lavičce,“ uvědomuje si útočník Jiří Beroun.

Na snímku Fryčer a Dočekal.

Kapitán Beroun končí kariéru a stane se asistentem trenéra Fryčera

Znojmo – Legenda se loučí. Kapitán a služebně nejstarší hráč hokejových Orlů Jiří Beroun ukončil sportovní kariéru. „Nějak to k tomuto rozhodnutí postupně směřovalo,“ prohlásil na klubovém webu sedmatřicetiletý nyní už bývalý útočník, který za Znojmo nastupoval od sezony 2002/2003.

Na snímku Fryčer a Dočekal.

Kouč Fryčer a Orli: začalo naťukávání, jedná se o pokračování

Znojmo - Přišel na poslední chvíli s cílem zachránit zpackanou sezonu. Nepovedlo se, ale zanechal víc než dobrý dojem. Hokejový trenér Miroslav Fryčer převzal znojemské Orly na posledních šest zápasů mezinárodní soutěže EBEL a jeho svěřenci se postupně zlepšovali. Na postup do čtvrtfinále to už však nestačilo.

Orli Znojmo v pátek prohráli na domácím ledě s rakouským celkem Dornbirnem 2:3 v prodloužení.

Konec nadějí na play-off. Orli padli s Dornbirnem 2:3 v prodloužení

Znojmo – Před posledním utkáním nižší nadstavbové skupiny hokejové EBEL jejich naděje zhasla. Orli Znojmo v pátek prohráli na domácím ledě s rakouským celkem Dornbirnem 2:3 v prodloužení a před závěrečným kolem „části poražených“ ztrácí na druhé postupové místo italského Bolzana nedostižných šest bodů.

Na snímku Fryčer a Dočekal.

Věřili jsme, i když jsme hráli blbě, říká znojemský trenér Fryčer

Znojmo – Stále ještě mají naději napravit zpackanou sezonu, ale případný postup nemají pouze ve svých rukou. Znojemští hokejisté dvě kola před koncem nižší nadstavbové skupiny mezinárodní soutěže EBEL ztrácí čtyři body na druhé místo zaručující účast ve čtvrtfinále. „Víru jsme neztráceli, i když jsme hráli blbě. Dokud máme alespoň matematickou šanci, stále v play-off věříme,“ burcuje kouč Orlů Miroslav Fryčer.

Tomáš Plíhal.

Musíme jít do zápasu hlava nehlava a bojovat, burcuje útočník Orlů Plíhal

Znojmo /ROZHOVOR/ – Měli nakročeno k vítěznému obratu, přesto se jim vytoužené play-off vzdálilo. Znojemští hokejisté prohráli v nedělním utkání na ledě Grazu 3:4 v prodloužení a na postupovou pozici ztrácejí v nižší nadstavbové skupině šest bodů. O teoretickou šanci na účast mezi elitní osmičkou mezinárodní soutěže EBEL zabojují už v úterý, kdy od půl sedmé večer přivítají Villach. „Potřebujeme zapracovat na první třetině,“ ví čtyřiatřicetiletý forvard Tomáš Plíhal.

Jan Lattner.

Obránce Jan Lattner: Když je prázdná brána, jdeme dát gól

Znojmo – Počtvrté v sezoně nepovolili soupeři ani branku. Znojemští hokejisté vsadili po páteční prohře na ledě Dornbirnu 3:5 na důslednou obranu a v nedělním domácím utkání porazili Bolzano 1:0. Připsali si tak první body do tabulky nižší nadstavbové skupiny mezinárodní soutěže EBEL, kde na postup momentálně ztrácí čtyři body. „Důležité je, aby se i útočníci vraceli a pomáhali do obrany, což se v neděli dařilo,“ pochvaloval si osmadvacetiletý znojemský odchovanec.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Orlům startuje boj o play-off. Už bez odvolaného kouče Šimíčka

Znojmo – Za sedm let účinkování v mezinárodní soutěži EBEL zaznamenali letos nejhorší umístění po základní části. Znojemští hokejisté klesli po nedělní domácí prohře 2:5 se Záhřebem na poslední místo tabulky a dnes zabojují na ledě Dornbirnu o první vítězství v nižší nadstavbové skupině.

Znojemský útočník Patrik Novák (vpravo)

Útočník Orlů Patrik Novák: Přesilovky jsou klíč k úspěchu

Znojmo – Pohotovou dorážkou doklepl puk za brankovou čáru. Útočník Patrik Novák si v nedělním utkání na ledě Záhřebu připsal pátou branku v sezoně, kterou zároveň poslal Orly poprvé v zápase do vedení. Jihomoravané i díky němu navázali na páteční domácí výhru nad Bolzanem 4:2 a chorvatského soka porazili 4:3. Dvě utkání před koncem základní části soutěže EBEL se tak posunuli na předposlední příčku. „Za dvě vítězství jsme moc rádi. Nejen kvůli bodům, ale především z hlediska sebevědomí,“ hlásí pětadvacetiletý odchovanec Opavy.

Orli prohrávali o dvě branky, pak se proti Bolzanu vzepjali.

Orli prohrávali o dvě branky, pak se proti Bolzanu vzepjali

Znojmo – Tři prohry v řadě, jediné vítězství v předchozích deseti utkáních. Znojemští hokejisté neprožívají v mezinárodní soutěži EBEL příjemné období. V pátek večer na domácím ledě navíc prohráli s italským Bolzanem o dvě branky. Přesto se Orli vzepjali, utkání 41. kola obrátili a zvítězili 4:2.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Orli v závěru základní části EBEL sází na zkušenost

Znojmo – Jeden z posledních pokusů ještě zabojovat o elitní šestku zajišťující přímý postup do play-off mají před sebou znojemští hokejisté. Šest duelů před koncem základní části na ni ztrácí poslední Orli dvanáct bodův pátek v půl sedmé večer vyzvou v 39. kole mezinárodní soutěže EBEL doma sedmý Dornbirn.

Znojemští Orli. Na snímku Marek Schwarz.

Schwarz: Pískání nás mrzí, musíme si fanoušky udobřit výkony

Znojmo /ROZHOVOR/ – Hokejisty znojemských Orlů drtí na přelomu roku výsledková krize. V mezinárodní soutěži EBEL prohráli už pět utkání v řadě a jsou jedenáctí. Na Nový rok vyslali na brankáře čtyřicet střel, přesto s maďarským Fehérvárem prohráli 1:4. Zlomit nepříjemnou sérii chtějí Orli středu v zápase se čtvrtým Lincem, na který diváci půjdou zadarmo. „Věřím, že vyhrajeme. I proto, že do zápasu jdeme jako outsider,“ řekl brankář Marek Schwarz.

Orli proti Klagenfurtu

Vítězná odveta. Orli porazili Klagenfurt 3:1 díky důrazu

Znojmo – Odveta se jim povedla. Hokejisté znojemských Orlů v úterý přehráli doma Klagenfurt ve třicátém kole mezinárodní soutěže EBEL 3:1 a oplatili mu nedělní porážku 0:3. „Myslím si, že bylo na ledě vidět, že jsme měli chuť to Klagenfurtu vrátit,“ těšilo asistenta trenéra Orlů Tomáše Jakeše.

Ilustrační foto.

Orli se vrací z Korutan opět bez bodů

Klagenfurt – Negativní série jménem Klagenfurt trvá. Hokejisté Znojma sehráli další utkání mezinárodní EBEL na ledě třicetinásobného mistra Rakouska a domácí od samého začátku potvrzovali roli favorita.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Orli promarnili trojité vedení, Salcburk opět slavil

Znojmo – Ani potřetí za posledních čtrnáct dní nedokázali znojemští hokejisté v mezinárodní soutěži EBEL vyzrát na Salcburk. Rakouský celek v minisérii s Orly zvítězil také v pátek, když na jihu Moravy slavil výhru 4:3 v prodloužení.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Ke vstřelení branky potřebujeme strašně moc šancí, říká obránce Stehlík

Znojmo /ROZHOVOR/ – Ve druhé třetině sobotního utkání snižoval na 1:3, k velkému obratu přesto nezavelel. Obránce hokejových Orlů Jakub Stehlík proti Salcburku skóroval podruhé v sezoně, radost z branky mu však pokazila prohra 1:4. V neděli navíc Znojmo padlo na ledě Dornbirnu 2:4 a první šestka zajišťující postup do elitní nadstavbové skupiny mezinárodní soutěže EBEL se mu vzdálila na šest bodů. „S týmy, které jsou okolo nás, musíme dělat body,“  burcuje sedmadvacetiletý odchovanec znojemských Orlů.

Obránce Orlů Michal Plutnar

Volal jsem Liboru Šulákovi. O Znojmě mluvil pěkně, říká posila Orlů Plutnar

Znojmo – Lákají ho nové výzvy. Třiadvacetiletý hokejový obránce Michal Plutnar už okusil atmosféru zámořské WHL, české extraligy i druhé nejvyšší domácí soutěže. Před týdnem pak z Liberce posílil hokejové Orly, aby vyzkoušel tempo mezinárodní soutěže EBEL. „Další nabídky jsem dostal, ale nejvíc mě lákala soutěž EBEL,“ vysvětlil bývalý mládežnický reprezentant.

Ilustrační foto.

Orli marně stíhali rozjetý Salcburk a podlehli mu 2:5

Salcburk, Znojmo – Vzdorovali, ale ve třetí třetině už krok se soupeřem neudrželi. Hokejisté znojemských Orlů ve 22. kole mezinárodní soutěže EBEL na ledě favorizovaného Salcburku neustále dotahovali skóre a padli 2:5.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Orli si poradili s Villachem, Plutnar se hned uvedl gólem

Znojmo – Necelých jedenáct minut stačilo obránci Michalu Plutnarovi, aby si připsal svoji první trefu v dresu hokejových Orlů. Znojemští hokejisté i díky jeho trefě porazili v 21. kole mezinárodní soutěže EBEL rakouský Villach 3:1.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Góly z přesilovek chybí, ví hokejoví Orli před domácím zápasem s Villachem

Znojmo – S lídrem mezinárodní soutěže EBEL drželi krok do poloviny utkání, na vítězství z posledního zápasu před reprezentační pauzou přesto nenavázali. Hokejisté Znojma prohráli v neděli na ledě Vídně 4:6 a v úterý se pokusí o reparát v domácím prostředí, kde od půl sedmé večer hostí šestý Villach.

Jakub Sedláček. Ilustrační foto.

Gólman Sedláček míří do EBEL, Zámorský do Hradce

Nové angažmá si včera našli hned dva odchovanci zlínského hokeje. Brankář Jakub Sedláček opět zamířil do ciziny. Po skončení tříměsíční výpomoci v extraligovém Hradci Králové nabral směr italské Bolzano, v jehož dresu se už zítra postaví v mezinárodní EBEL Salcburku.

Nyní už bývalý trenér Orlů Znojmo Roman Šimíček.

Kouč Orlů: Defenzivní taktika se osvědčila, ale naší filozofií je ta agresivní

Znojmo – Výborný start do sezony a následně strmý pád tabulkou. Hokejisté Znojma mají v mezinárodní EBEL za sebou rozdílné série. Na začátku sezony postavil tým trenéra Romana Šimíčka na hlavu předpoklady rakouských expertů a vyhříval se na druhém místě, aby se následně po sérii sedmi porážek poroučel až na deváté místo. Vítězství přišlo až v posledním zápase před reprezentační přestávkou, kde Orli zdolali Innsbruck 4:3 v prodloužení.

Libor Šulák.

Lahti hraje útočněji než Znojmo. Rozhodně žádného zanďoura, říká Šulák

Znojmo – Za poslední rok se z něj stalo žhavé zboží. Ještě v minulé sezoně nastupoval v EBEL v dresu Znojma, ale nyní už má za sebou hokejové mistrovství světa, podepsanou smlouvu v NHL s Detroitem Red Wings a aktuálně válí v nejvyšší finské lize, kde je druhý nejproduktivnější obránce týmu Lahti Pelicans. To vše bek Libor Šulák stihl za posledního půl roku.

Znojemský obránce Dominik Tejnor.

Cítím důvěru trenéra. Prostoru na ledě mám dost, libuje si znojemský Tejnor

Znojmo /ROZHOVOR/ – Konečně na ledě. Třiadvacetiletý obránce znojemských Orlů Dominik Tejnor se po dlouhém zranění z letní přípravy objevil poprvé v zápasové sestavě Jihomoravanů v mezinárodní EBEL. Úvodní tři soutěžní zápasy však ani jemu, ani celému týmu Znojma nevyšly. Tejnor si sice připsal první gólovou asistenci, jenže ani ta nezastavila sedmizápasovou sérii porážek, která narostla po domácí těsné porážce s Klagenfurtem 2:3. Až v nedělním zápase Orli uspěli proti Innsbrucku v prodloužení 4:3.

Ilustrační foto.

Orli vstali z mrtvých, otočili zápas Innsbruckem a po sedmi porážkách zvítězili

Znojmo /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jako den a noc. Hokejisté Znojma po sedmi zápasech konečně znovu pocítili chuť vítězství. V osmnáctém kole mezinárodní EBEL sehráli na domácím ledě vyrovnané střetnutí s rakouským Innsbruckem. Zápas domácí nezačali vůbec dobře, výhru 4:3 po obratu vystřelil Orlům v prodloužení odchovanec David Bartoš.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Výsledky nás štvou. Na ledě nám to přestalo fungovat, říká kapitán Beroun

Znojmo – Pokud přestaneme makat, můžeme na povedenou první čtvrtinu maximálně vzpomínat. I taková slova zněla z kabiny znojemských hokejistů ještě před necelými třemi týdny. Hrozivý scénář se poté naplnil, Orli prohráli v mezinárodní soutěži EBEL sedm utkání v řadě, ve druhé čtvrtině se ještě z výhry neradovali a z druhého místa padli až na osmou příčku v tabulce. O přerušení hrozivé série se pokusí v neděli v půl šesté odpoledne doma proti čtvrtému Innsbrucku.

Znojemští Orli.

Sedm v řadě. Šňůra proher Orlů narůstá, doma padli s Klagenfurtem

Znojmo – Krize se prohlubuje. Orli Znojmo v mezinárodní hokejové soutěži EBEL prohráli sedmé utkání v řadě. V sedmnáctém kole doma nestačili na rakouský Klagenfurt 2:3 a v tabulce klesli na osmé místo. „Bylo by hloupé se vymlouvat nebo brečet nad rozlitým mlékem. Sami se z toho musíme zase dostat," burcoval i přes porážku znojemský kouč Roman Šimíček.

Hokejista Jan Lattner.

Lattner odehrál v dresu Orlů čtyřsté utkání: Klukům nachystám svačinku, slibuje

Znojmo – Prokličkoval mezi soupeři a před brankou nezaváhal. Obránce Jan Lattner se v domácích utkáních proti Fehérváru a Bolzanu trefil po individuálních akcích, když projel celé hřiště, přesto prohrám 2:3 a 3:4 v prodloužení nezabránil. Znojmo tak kleslo v mezinárodní soutěži EBEL na čtvrtou pozici. „Mnohem radši bych branky vyměnil za vítězství v obou zápasech,“ říká sedmadvacetiletý znojemský odchovanec.

Znojemští Orli. Ilustrační foto.

Orlí naděje inspiruje příběh Šuláka, hledají lídra defenzivy

Znojmo – Zatímco například fotbalová Sparta prochází při přestavbě kádru porodními bolestmi, vedení hokejových Orlů si zatím mne ruce, jak proměněný tým zvládá nový ročník mezinárodní soutěže EBEL. Znojmo se po dvanácti odehraných utkáních drží na třetí příčce, přestože v létě třináct hráčů odešlo a jiných třináct přišlo. „Ve hře je pořád spousta chyb, ale jdeme správným směrem,“ řekl znojemský trenér Roman Šimíček.

Brankář Marek Schwarz.

Čerstvý otec vychytal nulu: Věděl jsem, že manželka porod zvládne beze mě, říká

Znojmo – Manželku měl zrovna v porodnici, ale nenechal se vykolejit a zápas dochytal. I přesto však hokejový brankář Marek Schwarz v neděli nezabránil porážce s dosud suverénní Vídní 3:4. Brzy ráno se mu pak narodil druhý syn a už o den později slavil se spoluhráči výhru, když Znojmo porazilo v desátém kole EBEL 3:0 rakouský Graz. „Ale je škoda, že jsme nezískali s Vídní alespoň bod. Proti Grazu jsem neměl ani moc práce a kluci přede mnou hráli skvěle. Snažím se pomoct jim, oni zas mně, nikdy to není o jednom člověku,“ tvrdí jedenatřicetiletý gólman Orlů.