Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Znojemské Orly čeká ve finále EBEL Salcburk. Na snímku Ondřej Fiala.

Zlepšení Orlů v play off? Už si umí zjednat respekt

Znojmo – Zatím se zdá, že kádr Orlů je poskládaný jako správné puzzle. Znojemští hokejisté v mezinárodní soutěži EBEL dokráčeli až do finále play off, když porazil shodně 4:2 na zápasy rakouské celky Dornbirn a Linec. Ve finále je čeká další rakouský soupeř Salcburk. Zde je pět článků sestavy, které Orly dotáhly do boje o trofej.

Hokejisté znojemských Orlů v semifinálové sérii play off mezinárodní soutěže EBEL bojují s rakouským Lincem.

Cinkot medaile zní nejhlasitěji Orlům, blízko jsou i volejbalisté a Buldoci

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Po ukončení pravidelného medailového přísunu basketbalových Žabin jihomoravským sportovním klubům nezbývá, než aby každý z nich v boji o cenné kovy přiložil ruku k dílu. Loni se to díky bronzům podařilo hokejové Kometě a házenkářům Králova Pole, letos mají zatím nejlépe nakročeno hokejoví Orli.

Znojemští Orli v zápase s Lincem v EBEL.

Orly po výhře s Lincem dělí jediné vítězství od finále

Znojmo – Skvělý úvod, ale ještě lepší závěr. Znojemští hokejisté v úterním pátém zápase semifinále play off mezinárodní soutěže EBEL vydřeli vítězným gólem minutu před koncem výhru 4:2 a ujali se vedení v sérii 3:2 na zápasy. Historický postup do finále mohou Orli slavit už ve čtvrtek, pokud v šestém duelu zvítězí na ledě rakouského celku.

Libor Šulák v dresu znojemských Orlů.

Orli doma udrželi nervy na uzdě a v sérii s Lincem vedou

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Jsou o krok vpřed. Hokejisté znojemských Orlů vedou semifinálovou sérii play off mezinárodní soutěže EBEL 2:1 nad rakouským Lincem. Po úvodní domácí porážce 3:4 v sérii s rakouským sokem další zaváhání nepovolili. V pátek i díky zvládnutému dramatickému závěru duelu vyhráli 3:2. „Každý vyhraný zápas se samozřejmě hodnotí dobře. V závěru jsme si to ale trochu zdramatizovali, když Ondra Fiala vyhodil puk do hlediště. Ale ustáli jsme to a zaslouženě vyhráli," těšila kouče Orlů Jiřího Režnara ubráněná přesilovka soupeře šest na čtyři.

Ilustrační foto.

Hokejisté srovnali sérii. Linci nadělili v každé části po gólu

Znojmo – Co třetina, to gól. Hokejisté znojemských Orlů v úterý zabrali a na ledě rakouského Lince po domácí porážce vyhráli 3:0. Stav semifinálové série soutěže EBEL na čtyři vítězná utkání tak srovnali na 1:1 na zápasy. Své zásahy přitom Jihomoravané rozprostřeli rovnoměrně do všech třetin.

Jan Lattner.

Lattner: Chtěl jsem radši Linec, protože je hokejovější

Znojmo /ROZHOVOR/ – Zažívá dvojnásobnou radost. Hokejový útočník Jan Lattner se s Orly poprvé v historii dočkal postupu do semifinále mezinárodní soutěže EBEL, navíc se mu zkraje čtvrtfinálové série s Dornbirnem narodil syn Max Jan. Náladu mu tak nekazí ani porážka 3:4 v úvodním semifinále proti Linci. „Čím delší série bude, tím víc budou soupeři docházet síly," míní šestadvacetiletý forvard před druhým duelem, který startuje v Rakousku v úterý dvacet minut před osmou večer.

Obránce hokejových Orlů Lubomír Štach.

Postup? Cítím velké zadostiučinění a úlevu, říká dlouholetý Orel Štach

Znojmo /ROZHOVOR/ – Patří do party znojemských mazáků, kteří pamatují předchozí čtvrtfinálové nezdary. Obránce hokejových Orlů Lubomír Štach zažil v červenočerném dresu všechna čtyři vyřazení v prvním kole play off soutěže EBEL v předešlých čtyřech letech. Teď se stejně jako všichni ostatní konečně dočkal. Orli v úterý večer v rakouském Dornbirnu dokonali po výhře 5:2 velkolepý obrat, když stav série otočili ze stavu 0:2 na zápasy na konečných 4:2, a poprvé v historii klubu postoupili do semifinále. „Měli jsme už nůž na krku, ale pořád jsem věřil ve schopnosti našeho týmu. Věděl jsem, že máme lepší mančaft než Dornbirn a že se to musí ukázat," usmívá se zanedlouho třicetiletý Štach, který do Znojma přišel už v roce 2006.

Trenér znojemských Orlů Jiří Režnar.

Režnar je rád, že se ve Znojmě zúročila práce posledních let

Znojmo - Hokejisté Znojma prožívají suverénně nejpovedenější sezonu za pět let svého působení v mezinárodní lize EBEL. V základní části si díky druhé pozici za vítězným Salcburkem zajistili premiérovou účast v Lize mistrů a po obratu v sérii s Dornbirnem se poprvé dostali do semifinále play off.

Znojmo vyřadilo Dornbirn a je v semifinále

Úspěch pro hokejové Znojmo. Orli jsou v semifinále EBEL ligy

Dornbirn - Hokejisté Znojma dokonali ve čtvrtfinálové sérii s Dornbirnem obrat a postoupili do semifinále mezinárodní ligy EBEL. V šestém utkání Orli zvítězili na ledě rakouského týmu 5:2 a po čtvrtém vítězství za sebou vyhráli celou sérii 4:2.

Petr Šenkeřík.

Šenkeřík před postupovým mečbolem Orlů: Máme dva nejlepší gólmany v lize

Znojmo – Soupeři dali v neděli šach. V úterý čtyřicet minut po sedmé hodině večer už mu můžou dát i mat. Znojemští hokejisté ve čtvrtfinále mezinárodní soutěže EBEL dokonali obrat, když nepříznivý vývoj série otočili ve svůj prospěch 3:2 na zápasy a do rakouského Dornbirnu jedou s postupovým mečbolem.

Jan Lukáš.

Rošáda vyšla. Do branky Orlů má blíž Lukáš

Znojmo – Na jedné straně stojí v brance jedenatřicetiletý Florian Hardy se zkušenostmi z pěti světových šampionátů, na druhé dva mladíci, kteří mají nejlepší léta hokejové kariéry teprve před sebou. Ve čtvrtfinálové sérii mezinárodní soutěže EBEL má zatím navrch ostřílený Francouz z Dornbirnu, nicméně úterní výkon Jana Lukáše ve znojemské brance vlil Orlům po vítězství 3:1 novou krev do žil a především snížení série na 1:2 na zápasy.

Hokejista David Bartoš.

Orel Bartoš po debaklu 0:5: Musíme zapomenout, zápasy stejně nevrátíme

Znojmo – Do Dornbirnu jeli znojemští hokejisté s přesvědčením, že čtvrtfinálovou sérii soutěže EBEL vyrovnají na 1:1, nicméně po debaklu 0:5 prohrávají na zápasy 0:2 a nacházejí se ve velmi nelichotivé situaci. Třetí střetnutí série na čtyři vítězná utkání, které startuje v úterý v půl sedmé večer ve Znojmě, potřebují získat, jinak se ocitnou na prahu vyřazení. „Je to zápas o všechno," potvrzuje útočník Orlů David Bartoš.

Ilustrační foto.

Orli padli s Dornbirnem i podruhé. V sérii prohrávají 0:2

Znojmo, Brno – Jde do tuhého. Hokejisté znojemských Orlů v mezinárodní soutěži EBEL dostali v sérii s Dornbirnem ve druhém čtvrtfinálovém utkání pořádně nafackováno, když v neděli na ledě rakouského celku prohráli vysoko 0:5. V součtu s páteční porážkou na domácím ledě prohrávají v sérii na čtyři vítězná střetnutí už 0:2. Pokud chtějí svěřenci trenéra Jiřího Režnara pomýšlet na vysněné semifinále, mohou už zaváhat nanejvýš jednou.

Domácí start play off mezinárodní soutěže EBEL hokejoví Orli ve svoji výhodu neproměnili. V prvním duelu série s rakouským Dornbirnem v pátek prohráli na vlastním ledě 1:3.

Dvě hrubky a prohra. Orli ve čtvrtfinále ztrácí

Znojmo, Brno /FOTOGALERIE/ – Domácí start play off mezinárodní soutěže EBEL hokejoví Orli ve svoji výhodu neproměnili. V prvním duelu série s rakouským Dornbirnem v pátek prohráli na vlastním ledě 1:3 a ve čtvrtfinále na čtyři vítězné duely prohrávají 0:1.

Ilustrační foto.

Křídla pro znojemské Orly? Stačí přejít ve čtvrtfinále přes Dornbirn

Znojmo – Měli osud ve svých rukou. Při pondělním výběru si hokejisté Znojma volili svého soupeře pro čtvrtfinále play off mezinárodní soutěže EBEL a ukázali na Dornbirn. První duel odehrají v pátek od půl sedmé večer na domácím ledě. „Vybrali jsme tento tým, protože nám v současné době přijde jako nejpřijatelnější soupeř. Uvidíme, zda to bylo dobré rozhodnutí," sdělil znojemský trenér Jiří Režnar.

Ilustrační foto.

Soupeř do play off? Na zlomení čtvrtfinálového prokletí si Orli vybrali Dornbirn

Znojmo, Brno – Stříbrná příčka po nadstavbové části mezinárodní hokejové soutěže EBEL dovolila hokejovým Orlům luxus vybrat si do čtvrtfinále play off protivníka, se kterým v této sezoně ze šesti pokusů ani jednou neprohráli v normální hrací době. O zlomení čtvrtfinálového prokletí se Znojmo letos pokusí proti Dornbirnu.

Hokejový obránce Lubomír Štach.

Štach: Přidávali jsme si na trénincích. Asi nám to svědčí jako Jardovi Jágrovi

Znojmo – Další český hokejový celek míří do Ligy mistrů. Místo v příštím ročníku prestižní soutěže vybojovalo Znojmo až v posledním zápase nadstavby mezinárodní EBEL, když v neděli porazilo rakouský Dornbirn 4:3 po velkém obratu ve třetí třetině. „Celý zápas jsme věřili, že vyhrajeme. Vidina účasti v Lize mistrů nás hnala dopředu," povídá obránce Lubomír Štach, který si v duelu připsal hned tři asistence.

Ilustrační foto.

Orli padli ve Vídni. Mají ale jistý domácí start play off

Vídeň, Znojmo – Odjeli bez bodů, ovšem aspoň s jistotou, že play off začnou na domácím ledě. Znojemští hokejisté v pátečním předposledním kole nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL prohráli ve Vídni 1:4 a klesli v tabulce na třetí místo právě za rakouský klub.

Jan Lukáš.

Honza Lukáš je v pohodě kluk. Podporujeme se, říká Nechvátal o konkurentovi

Znojmo – Zesílení brankářského postu vnímá pozitivně. Kádr hokejistů znojemských Orlů v tomto týdnu rozšířil gólman Jan Lukáš z pražské Sparty. Patrik Nechvátal novou posilu jako soka nevnímá. „Od vedení jsem věděl dopředu, že nějaký brankář přijde. Vůbec nepanuje nějaká napjatá atmosféra. Podporujeme se," usmívá se jednička Jihomoravanů.

Ještě jedna posila do bojů o mistrovský titul v pondělí dorazila do Znojma. Hokejoví Orli pro blížící se start play off mezinárodní soutěže EBEL angažovali dvaadvacetiletého brankáře Jana Lukáše z pražské Sparty.

Orli získali ze Sparty gólmana Lukáše

Znojmo – Ještě jedna posila do bojů o mistrovský titul v pondělí dorazila do Znojma. Hokejoví Orli pro blížící se start play off mezinárodní soutěže EBEL angažovali dvaadvacetiletého brankáře Jana Lukáše z pražské Sparty, který v této sezoně nastoupil ke čtrnácti zápasům v české extralize. „Je před námi klíčová část sezony a na ni potřebujeme být připravení po všech stránkách. Může přijít zranění, proto jsme se rozhodli posílit brankářský post. Jan Lukáš je kvalitní gólman a věříme, že týmu pomůže," uvedl pro klubový web sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Brankář Sparty Jan Lukáš.

Posila pro play off EBEL ligy. Znojmo získalo ze Sparty gólmana Lukáše

Znojmo - Ještě jedna posila do bojů o mistrovský titul v pondělí dorazila do Znojma. Hokejoví Orli pro blížící se start play off mezinárodní soutěže EBEL angažovali dvaadvacetiletého brankáře Jana Lukáše z pražské Sparty, který v této sezoně nastoupil ke čtrnácti zápasům v české extralize. 

Hokejový obránce Lubomír Štach.

Orel Štach hrál na jezeře. I v kalamitě

Znojmo – Nejdřív se zdráhal cestovat přes celé Rakousko až k italským hranicím, nakonec si ale znojemský hokejový obránce Lubomír Štach netradiční marketingovou akci v mezinárodní soutěži EBEL na zamrzlém jezeře Weissensee náramně užil. Zadák Orlů reprezentoval jihomoravský celek na turnaji v minihokeji. „Když mě vybrali, moc se mi nechtělo, protože je to hodně daleko. Ale prostředí bylo moc krásné a nakonec vůbec nelituju," usmíval se Štach.

Jakub Koreis.

EBEL mi přišla hodně útočná, říká Koreis před duelem Komety s Orly

Brno – Zajímavá konfrontace. To je jeden z hlavních bodů, který táhne na páteční souboj hokejistů Komety a znojemských Orlů o pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Srovnáním úrovně hry v mezinárodní soutěži EBEL a extralize se nechá překvapit i brněnský útočník Jakub Koreis. „V loňské sezoně jsem nastoupil k šesti zápasům za Klagenfurt, který EBEL hraje. Liga mi přišla hodně útočná, ale byl to úplný začátek sezony, takže těžko hodnotit," povídá jedenatřicetiletý forvard, jenž v rakouském klubu před návratem do Komety vstřelil jeden gól.

Ilustrační foto.

Orly opustilo štěstí v penaltové loterii. Bolzanu mohou vrátit prohru

Znojmo – Šest nájezdů čtyř aktérů, ale ani jeden gól. Bonusový bod tedy dvakrát získal soupeř. To je vizitka posledních dvou venkovních zápasů znojemských hokejistů. V mezinárodní soutěži EBEL okupují druhé místo, na lídra ztrácejí tři body. V kabině jihomoravského celku mohlo být ještě veseleji, kdyby Orli získali body navíc za loterijní dovednostní soutěž. Přesto je jediný český zástupce ligy s umístěním po půlce nadstavby spokojený.

Ilustrační foto.

Lattner: Nesmíme tolik faulovat, v play off to může být rozhodující

Znojmo – Dvě třetiny drželi nulu a soupeři odskočili o dvě branky. Jenže Bolzano náskok znojemských hokejistů ve třetí části smazalo a navíc ukořistilo bonusový bod v samostatných nájezdech. Orli na ledě italského soka v úterý prohráli 2:3. I nadále v nadstavbě nezakončili utkání bez bodu a posunuli se v tabulce mezinárodní soutěže EBEL na druhé místo. „U obou gólů jsme si špatně pokryli soupeře. Dali jsme jim před brankou a v mezikruží hodně místa. To nás stálo tři body," uvědomuje si šestadvacetiletý útočník Jan Lattner.

Ilustrační foto.

Orli ztratili v Itálii výhru v poslední minutě, z Bolzana vezou bod

Bolzano, Znojmo – Hokejisté znojemských Orlů si v pátém utkání nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL odvezli z italského Bolzana bod za prohru 2:3 po nájezdech. Dlouho vedli po brance Ondřeje Fialy a přesné ráně Coltona Yellow Horna z mezikruží při přesilovce. Třetí třetinu však Orli nezvládli.

Znojemští Orli se utkali na domácím ledě se soupeřem ze Salzburgu.

Znojmo porazilo v divoké přestřelce Salzburg 7:6

Znojmo – Dramatický duel, třináct branek a plno emocí. To nabídlo čtvrté kolo nadstavby mezinárodní EBEL ve Znojmě. Orli nastoupili k zápasu s jedinou změnou v sestavě. Branislava Rehuše nahradil Ondrej Šedivý.

Znojemští Orli proti Linci v soutěži EBEL. Ilustrační foto.

Orli po roce prohráli v nájezdech, v Linci promarnili třígólový náskok

Znojmo – Vlétli do utkání jako nenasytní dravci, jenže třígólový náskok znojemským Orlům k vítězství nestačil. Domácí Linec duel třetího kola nadstavbové části mezinárodní hokejové soutěže EBEL dotáhl až k samostatným nájezdům, v nichž rozhodl kanadský útočník rakouského celku Jason Ulmer.

Ilustrační foto.

Vítězný start. Orli urvali výhru s Vídní 47 sekund před koncem

Znojmo – Bylo to na poslední chvíli, ale historie se na původ tří bodů ptát nebude. Hokejisté znojemských Orlů v pátek vstoupili vítězně do nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL, když brankou Romana Tomase 47 vteřin před koncem zdolali Vídeň 2:1. „Potvrdilo se, že hokej trvá šedesát minut a jestli ten gól dáte v první nebo poslední, je jedno, takže super," radoval se autor vítězné trefy.

Hokejisté Znojma v soutěži EBEL.

Plán hokejových Orlů? Setřást vídeňské prokletí

Znojmo – Straší je nepříznivá bilance. Hokejisté znojemských Orlů vstoupí do nadstavby mezinárodní soutěže EBEL domácím zápasem proti neoblíbenému soupeři z Vídně. V derby, které startuje v pátek o půl sedmé večer, si pokusí napravit pošramocenou reputaci z letošních vzájemných duelů. „O porážkách víme, ale máme velkou motivaci. Rozhodně chceme poprvé v sezoně na soupeře vyzrát," burcuje Roman Tomas, druhý nejproduktivnější forvard Znojma.

Ilustrační foto.

Orli i přes prohru 1:3 udrželi třetí místo a v pátek je čeká derby s Vídní

Villach - K poslednímu zápasu základní části mezinárodní EBEL odcestovali hokejisté Znojma bez několika opor svého kádru. V brance dostal přednost Tomáš Fučík a do sestavy se vrátil Branislav Rehuš. Naopak trenéři šetřili brankářskou jedničku Patrika Nechvátala, obránce Marka Bira a dvojici klíčových útočníků Petera Puchera a Colton Yellow Horna. Orli podlehli Villachu 1:3.

Libor Šulák.

Šulák: Těší mě, že někteří fanoušci už nosí můj dres

Znojmo /ROZHOVOR/ – Na angažmá v mezinárodní hokejové soutěži EBEL se těšil a na sklonku její základní části už znojemský obránce Libor Šulák hlásí: „Naprostá spokojenost, liga naplnila očekávání, se kterými jsem do ní šel. Teď už nám musí jen vyjít play off." Jedenadvacetiletý obránce se po letním příchodu z Chomutova zařadil mezi stabilní členy sestavy a dosud vynechal pouze dvě utkání.

Ilustrační foto.

Klíč Orlů k hokejové Lize mistrů? Také méně trestů

Znojmo, Brno – Není to statistika, na kterou jsou zvlášť pyšní. Hokejisté znojemských Orlů stráví v každém zápase letošního ročníku mezinárodní soutěže EBEL v průměru rovných šestnáct minut na trestné lavici. Před play off, které si s předstihem zajistili vítězstvím 3:2 nad Villachem, mají ještě na čem pracovat. „Tresty nás stály zbytečně moc bodů. Mohli jsme jich mít o deset víc," nabádal k lepší disciplíně znojemský zadák Lubomír Štach.

Ilustrační foto.

Hokejisté ustáli tlak lídra a vezou ze Salcburku důležité body

Znojmo – Zabrali v pravý čas. Hokejisté znojemských Orlů odolali domácímu lídrovi mezinárodní soutěže EBEL ze Salcburku a na jeho ledě udrželi vítězství 3:2. V boji o elitní šestku si tak připsali důležité body. Upevnili si třetí místo v tabulce, ale nic není ještě jasné. Rozhodnou poslední tři kola. Už v neděli hostí Znojmo od půl šesté večer Villach, který je jeho přímý konkurent v boji o lepší polovinu tabulky.

Hokejový útočník Adam Havlík ještě v dresu Orlů.

Odchovanec Orlů Havlík neuspěl v Pardubicích ani ve Zlíně. Nebudu brečet, říká

Znojmo /ROZHOVOR/ – Má za sebou ne zrovna vyvedený hokejový půlrok. Odchovanec znojemského hokeje Adam Havlík se po úspěšném období na jihu Moravy vydal na zkušenou jinam a zatím mu to štěstí nepřineslo. Neuspěl v extraligových Pardubicích, tak se na začátku listopadu stěhoval do Zlína. I tam mu však měsíční zkušební kontrakt neprodloužili. Nyní si produktivní útočník hledá další angažmá. „Je to pro mě trochu nezvyklá situace. Nečekal jsem, že se to vyvine takhle blbě. Ale takový je život, musím si z toho vzít jen to pozitivní," povídá bývalý mládežnický reprezentant.

André Lakos.

Znojemští Orli posílují obranu. Už proti Salcburku naskočí rakouský obr Lakos

Znojmo – Vyztužili defenzivní řady. Hokejisté znojemských Orlů přivítali těsně před koncem základní části ve svých řadách zkušeného rakouského beka Andrého Lakose. Dres jediného českého účastníka mezinárodní soutěže EBEL oblékne mohutný obránce poprvé již dnes od čtvrt na osm večer v duelu proti lídrovi ze Salcburku. „Delší dobu jsme sháněli vyššího hráče, který bude hrát dobře před bránou. Menší hokejisté totiž mají v oslabení problémy s vypichováním puků," odtajňuje trenér Jiří Režnar důvody k rozšíření kádru.

Ilustrační foto.

Vítězné vykročení. Orli zvládli novoroční drama v Linzi

Linz, Znojmo – Pálili jako u Verdunu, soupeře zasypali až neuvěřitelným počtem 63 střel. Na vítězství se ale hokejisté znojemských Orlů na Nový rok v 38. kole mezinárodní soutěže EBEL pořádně nadřeli. V rakouském Linzi nerozhodlo šedesát minut normální hrací doby ani dalších sedm minut prodloužení. O vítězný vstup do kalendářního roku 2016 se postaral až útočník Ondrej Šedivý, který Jihomoravanům vystřelil v nájezdech výsledek 5:4.

Ilustrační foto.

Orli podlehli Grazu kvůli špatnému úvodu duelu

Graz, Znojmo – Po dvou třetinách prohrávali 1:4. Poslední zápas letošní roku však ve středu hokejisté znojemských Orlů nevzdali. Ještě se snažili obrátit vývoj zápasu a třetí třetinu vyhráli 2:1. Stejně jim to ale k bodům nepomohlo, v 37. kole soutěže EBEL podlehli Grazu 3:5.

Peter Pucher.

Pucher má nejvíc duelů v historii Orlů. Už jsem asi starý, směje se

Znojmo /ROZHOVOR/ – Stal se absolutní legendou Orlů. A rozhodně ne vysloužilou. Hokejový útočník znojemského týmu v mezinárodní lize EBEL Peter Pucher totiž stále přidává soutěžní zápasy a pokořil další metu. Teď už má ve statistikách 662 utkání ve znojemském dresu a o tři duely překonal bývalého útočníka Orlů Radka Hamana. Na upomínky přibývajících rekordů má Pucher pomocníky. „Nejvíc zápasů v dresu Orlů mi připomněl náš masér. Na tisící utkání v základních částech soutěží mě pak upozornil můj syn," usmívá se jedenačtyřicetiletý slovenský hokejista.

Ilustrační foto.

Orli před rekordní návštěvou nakupili chyby a podlehli Bolzanu

Znojmo – Sobotní vysoké domácí vítězství 8:0 nad Lublaní možná znojemským hokejistům uškodilo. V pondělní domácí bitvě s italským Bolzanem nasekali Orli množství hrubek, které soupeř potrestal a utkání 35. kola mezinárodní soutěže EBEL vyhrál 6:4.

Kapitán znojemských Orlů Jiří Beroun.

Kapitán Orlů: Nejdřív porazit Dornbirn, na Štědrý den pak na zimák se synem

Znojmo – Uplynulo jedenáct dní a stojí opět proti sobě. Hokejisté znojemských Orlů přehráli jedenáctého listopadu Dornbirn na vlastním ledě 3:0 a v úterý ho vyzvou podruhé v krátkém čase. Na ploše rakouského celku se představí patnáct minut po sedmé hodině večer v 34. kole mezinárodní soutěže EBEL. Třetí tým tabulky chtějí porazit potřetí v sezoně. „Nemyslím si, že na Dornbirn vyloženě umíme. Soupeř má výborné výsledky," povídá kapitán Orlů Jiří Beroun.

Ilustrační foto.

Prskavky nažhavily hokejové Orly ke zničujícímu nástupu

Znojmo – Ve znamení hned dvou překvapení se nesl úvod duelu 32. kola hokejové soutěže EBEL mezi domácími Orly ze Znojma a Štýrským Hradcem. Diváci nejprve při nástupu hráčů rozzářili celý stadion prskavkami, trenéři obou celků pak postavili do branek gólmanské dvojky.

Ilustrační foto.

Pod výhru Orlů v Bolzanu se podepsali zadáci. Čtyřmi trefami

Znojmo – Navzdory pověstné kanadské tvrdosti prokázal Corey Trivino i pořádný kus české hokejové chytrosti. Nová akvizice znojemských Orlů totiž v úterý stála u zrodu vítězné branky na ledě italského Bolzana v 31. kole mezinárodní soutěže EBEL. Kanadský forvard ve třetí minutě prodloužení předložil nečekaným pasem puk obránci Martinu Bačovi, který rozhodl o vítězství Jihomoravanů 5:4 a zisku jednoho bodu do tabulky navíc.

Roman Tomas.

Jedno z nejhezčích měst z EBEL, chválí návštěvu Bolzana Orel Tomas

Bolzano, Znojmo /ROZHOVOR/ – Jen co přerušili sérii tří proher pátečním domácím úspěchem proti Dorbirnu, hned přišel zase krok zpět. Hokejisté znojemských Orlů v neděli večer smolně podlehli 2:3 na ledě Innsbrucku a radost jim tak netrvala moc dlouho. Problém je stále stejný – Jihomoravané nemůžou zlomit střelecké prokletí, které je trápí už řadu zápasů. „Štěstí se točí. Musíme si počkat a po čase se k nám zase přikloní," nevěší hlavu slovenský útočník Roman Tomas. Se spoluhráči i jeho čeká už v úterý další klání mezinárodní ligy EBEL. Od 19:45 nastoupí na ledě Bolzana k duelu o páté místo. Italský celek se drží totiž na šesté pozici a na Orly ztrácí jen bod.