Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Ilustrační foto.

Letos žádný med. Orli sehrají v nadstavbě nervózní duely

Znojmo – Po loňském hladkém postupu do vyšší nadstavbové skupiny ze čtvrtého místa po základní části, přišlo letos vystřízlivění. Hokejoví Orli se tentokrát musí o účast v play-off v soutěži EBEL poprat v nižší nadstavbě s houževnatými mužstvy.

Roman Šimíček v roli trenéra.

Šimíček: Jako trenér už jsem se za poslední roky zklidnil

Znojmo /ROZHOVOR/ – Na střídačce znojemských hokejistů zažil trenér Roman Šimíček první derby s Vídní, a hned vítězné. Jeho svěřenci nad vítězem základní části mezinárodní soutěže EBEL v neděli vyhráli 3:2 v prodloužení a aspoň trochu si spravili chuť před nadstavbovou částí, do jejíž nižší skupiny vstoupí Orli v pátek doma s Dornbirnem. „Soupeři nebudou tak hokejoví jako Vídeň, ale rozhodne hlavně náš výkon," vzhlíží k nadstavbě Šimíček.

Znojemský útočník David Bartoš.

Orel Bartoš před nadstavbou: Smazání bodů nám nepomůže

Znojmo /ROZHOVOR/ – Jako jeden z mála znojemských hokejistů pamatuje útočník David Bartoš účinkování v nižší nadstavbové skupině mezinárodní soutěže EBEL, kterou si Orli zahráli před třemi lety. Čeká je i letos. A Bartoš se na ni zrovna dvakrát netěší. „Nebude to žádná sranda, čekají nás houževnaté týmy," varuje pětadvacetiletý útočník, jehož tým v pátek v půl osmé večer přivítá Klagenfurt.

Ilustrační foto.

Orli prohráli v Bolzanu a zavřeli si cestu do první šestky

Znojmo – Naděje vyhasla. Hokejisté znojemských Orlů ve středu ve 42. kole soutěže EBEL nestačili venku 1:3 na Bolzano, a definitivně si tak zavřeli cestu mezi nejlepší šestici soutěže, která zajišťuje přímý postup do play-off.

Ilustrační foto.

Orli opět zaváhali. TOP 6 se vzdálila

Znojmo – Situace znojemských Orlů v mezinárodní EBEL se výrazně komplikuje. Z trojice domácích zápasů ukořistilo Znojmo jen tři body. Naposledy kvůli tradičně zbabrané třetí třetině nestačil vicemistr na předposlední Dornbirn 3:4.

Roman Tomas.

Uvolnil prostor v útoku. V kádru Orlů končí Roman Tomas

Znojmo – Končí jedna z ústředních postav posledních sezon hokejistů znojemských Orlů. Vedení klubu hrajícího mezinárodní soutěž EBEL ukončilo spolupráci se slovenským útočníkem Romanem Tomasem, jenž na jihu Moravy strávil dvě a půl sezony. Do klíčového souboje o šesté místo v tabulce zajišťující lepší nadstavbovou část v pátek doma proti Innsbrucku už nezasáhne. „Teddy Da Costa je již v pořádku a může se tak vrátit do sestavy. Z tohoto důvodu muselo vedení klubu řešit odchod jednoho cizince a rozhodli jsme se rozvázat spolupráci s Romanem Tomasem," vysvětluje sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Hokejisté znojemských Orlů si připsali první vítězství pod koučem Romanem Šimíčkem, který v úterý večer své svěřence vedl ve třetím duelu. Prospěl jim návrat na domácí led, když po třech venkovních kláních ve 39. kole EBEL doma přehráli 3:1 Villach.

Orli ukázali pod novým trenérem charakter. Zůstávají na dostřel první šestce

Znojmo – Důležitá výhra a první body pro nového trenéra. Hokejisté znojemských Orlů si připsali první vítězství pod koučem Romanem Šimíčkem, který v úterý večer své svěřence vedl ve třetím duelu. Znojemským hráčům prospěl návrat na domácí led, když po třech venkovních kláních ve 39. kole soutěže EBEL doma přehráli 3:1 Villach.

Veterán Peter Pucher na střídačce znojemských Orlů.

Tolik zraněných jsem nezažil, říká útočník Orlů Peter Pucher

Znojmo /ROZHOVOR/ – Výměna trenéra prozatím nepomohla. Znojemští hokejisté padli i podruhé pod vedením nového kouče Romana Šimíčka, v neděli na ledě Lince vysoko 2:7 a drží v mezinárodní soutěži EBEL nelichotivou bilanci čtyř bodů z posledních šesti utkání. „Chceme se dostat do první šestky," hlásí dvaačtyřicetiletý útočník Orlů Peter Pucher.

Roman Šimíček v roli trenéra.

Trenérská změna u hokejistů Znojma. Režnara střídá Šimíček

Znojmo - Místo útoku na obhajobu stříbrných medailí z minulé sezony hokejovým Orlů letos hrozí, že se ještě v nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL budou prát o holou účast v play-off. I proto sáhlo vedení klubu k trenérské výměně. Zatímco ve středu v Lublani tým ještě vedl Jiří Režnar, v pátek patnáct minut po sedmé večer v Salcburku už bude na lavičce nový kouč Roman Šimíček.

Dalibor Řezníček ze Zlína (vlevo) proti Kometě.

Řezníček: Nečekal jsem, že se do Zlína vrátím tak rychle

Zlín – /ROZHOVOR/ „Potřeboval jsem nový impulz," vykládal začátkem května po svém příchodu do Znojma. Po necelých osmi měsících je hokejový obránce Dalibor Řezníček zpět doma. Stal se totiž součástí výměny s úřadujícím vicemistrem EBEL ze Znojma za Antonína Bořutu. „Nečekal jsem, že se vrátím tak rychle," přiznal Řezníček, který už v pondělí odehrál duel v Pardubicích (2:3 v prodloužení).

Dalibor Řezníček

Bek Řezníček: Nečekal jsem, že se do Zlína vrátím tak rychle

Zlín /ROZHOVOR/ – „Potřeboval jsem nový impulz," vykládal začátkem května po svém příchodu do Znojma. Po necelých osmi měsících je hokejový obránce Dalibor Řezníček zpět doma. Stal se totiž součástí výměny s úřadujícím vicemistrem EBEL ze Znojma za Antonína Bořutu. „Nečekal jsem, že se vrátím tak rychle," přiznal Řezníček, který už v pondělí odehrál duel v Pardubicích.

Znojmo odehrálo utkání s Fehérvárem ve speciálních dresech.

Orlí trpké Vánoce: pět bodů si odvezli soupeři

Znojmo – Smolné svátky Vánoční. V potemnělé aréně a za doprovodu prskavek nastupovali k pátečnímu 34. kolu mezinárodní EBEL hokejisté Znojma proti maďarskému Fehérváru. Staronová posila ze Zlína, obránce Antonín Bořuta se zařadil do třetí obranné dvojice.

Ilustrační foto.

Orli v Maďarsku prohráli 3:5. Srazil je hattrick za čtyři minuty

Székesfehérvár, Znojmo – S outsidery se trápili. Hokejisté znojemských Orlů v neděli vydřeli výhru 4:3 v prodloužení nad poslední Lublaní. V úterý padli ve 33. kole mezinárodní soutěže EBEL na ledě Fehérváru 3:5. Jejich náskok na osmém místě tabulky na maďarského soupeře se ztenčil na šest bodů.

Ilustrační foto.

Drama v závěru. Orli vydřeli výhru 3:2 proti favoritovi z Lince

Znojmo – Vyšlápli si na třetí tým tabulky. Hokejisté znojemských Orlů v 31. kole mezinárodní soutěže EBEL porazili favorizovaný Linec 3:2. Zvládli i drama v závěru utkání, kdy rozhodčí šestnáct sekund před koncem zápasu zkoumal video, zda nebyla branka dosažena vysokou holí. Gól pak neuznal. Znojmo navázalo na výhru 4:1 v Innsbrucku a v tabulce je stále sedmé. „Utkání rozhodla bojovnost, zarputilost a byli jsme mnohem hokejovější než Linec," těšilo kouče Jiřího Režnara.

Ilustrační foto.

Orli v EBEL září pouze venku. Doma čelí tlaku ze strany diváků

Znojmo – Venku šlapou, doma jim to skřípe. Hokejoví Orli v mezinárodní soutěži EBEL potěší spíš své fanoušky, kteří vycestují na venkovní zápasy. Z nich si totiž přivezli svěřenci trenéra Jiřího Režnara o šest bodů víc, než získali v domácích střetnutích. „Popravdě se to dozvídám poprvé, těžko hledat důvod. Je možné, že venku je naše hra víc uvolněná," přemýšlí znojemský univerzál Jan Lattner.

Libor Šulák.

Znojemská ofenziva tápe. Bodování Orlů vede obránce Šulák

Znojmo – Zastiňuje útočníky. Hokejový obránce Libor Šulák vede týmovou produktivitu a svými nahrávkami zásobuje svoje spoluhráče. Orlům se ani přes jeho příspěvek v poslední době v EBEL nedaří, naposledy v neděli podlehli na vlastním ledě Bolzanu 1:3 a v tabulce jim patří osmá příčka.

Ilustrační foto.

Orli po polovině EBEL těží z disciplíny i Šulákovy formy

Znojmo, Brno – Zatímco v minulém ročníku si znojemští hokejisté podávali ruce při střídání na trestné lavici, nebo si na ní dokonce mohli ve větším počtu povídat, letos častěji zeje prázdnotou. Právě zlepšená disciplína jim v mezinárodní soutěži EBEL pomáhá, byť s osmým místem v polovině základní části spokojenost nevládne. „Rozhodně jsme chtěli být v horní polovině tabulky," říká rázně obránce Jakub Stehlík.

Jan Lattner.

Obránce, nebo útočník? Orel Lattner dokáže hrát na obou postech

Znojmo – Zásah. První gól v letošní sezoně v EBEL vstřelil v neděli znojemský hokejista Jan Lattner, který hrál v úvodu soutěže jako obránce, ale v posledních zápasech po delší pauze nastoupil jako útočník. Jeho branka však na vítězství nestačila, Orli podlehli Linci 3:4. V pátek se vrátil po šestizápasové pauze způsobené zraněním ramena.

Ilustrační foto.

Orli doma prohráli s Villachem. Ztráceli hned od první minuty

Znojmo – V minulém duelu v Lublani si připsal premiérovou asistenci ve znojemském dresu po návratu z extraligové Plzně a hned v následujícím střetnutí kanadský hokejista Colton Yellow Horn zaznamenal tři body. Ani přínos nejproduktivnějšího muže uplynulého ročníku mezinárodní soutěže EBEL však Orlům v domácím duelu s Villachem nestačil, prohráli 3:4.

Znojemský útočník David Bartoš.

Útočník Orlů Bartoš: Trenéři mě nabádají, ať kluky hlídám zezadu

Znojmo /ROZHOVOR/ – Má na starosti černou práci za dvěma kanadskými střelci. A vypadá to, že znojemský útočník David Bartoš v reprezentační přestávce vyladil souhru s Adamem Hughesmanem a s Coltonem Yellow Hornem. Hokejisté Orlů v mezinárodní soutěži EBEL zvítězili v pátek v italském Bolzanu 3:2 a stejným poměrem v neděli vyhráli ve slovinské Lublani. Bartošova lajna zařídila tři branky. Pokaždé se trefil Hughesman a znojemský odchovanec mu dvakrát asistoval. „Adam je rozený střelec. Budu dál hlídat práci dozadu a dva kanonýři to snad vepředu budou práskat," uvedl pětadvacetiletý Bartoš.

Ilustrační foto.

Kometa i Orli čekají jedenáct dní na zápas

Brno, Znojmo - Kondiční tréninky na ledě, nácvik herních situací, ale i zasloužené volno. Hokejisté brněnské Komety a znojemských Orlů se v jedenáctidenní reprezentační pauze připravují na další část sezony.

Ilustrační foto.

Kometa i Orli čekají jedenáct dní na zápas

Brno, Znojmo - Kondiční tréninky na ledě, nácvik herních situací, ale i zasloužené volno. Hokejisté brněnské Komety a znojemských Orlů se v jedenáctidenní reprezentační pauze připravují na další část sezony.

Hokejista Marek Györi.

Györi: Nemůžeme pořád dávat jen hezké góly, musíme zapracovat na těch vydřených

Znojmo – Střelecké trápení. Přestože znojemští hokejisté vyslali v posledních dvou utkáních soutěže EBEL na branku soupeřů osmapadesát střel, gólovou radost si nevychutnali ani jednou. Ve čtvrtečním utkání prohráli na ledě Salcburku 0:3, v neděli padli na domácím stadionu 0:1 s Klagenfurtem a v tabulce zaujímají devátou příčku. „Po dvou prohrách nepanikaříme. Na chybách musíme zapracovat," hlásí útočník Marek Györi.

Útočník Colton Yellow Horn.

Hokejový útočník Yellow Horn se po konci v Plzni vrátil do Znojma

Znojmo - Kanadský hokejový útočník Colton Yellow Horn se vrací do Znojma hrajícího mezinárodní ligu EBEL. Devětadvacetiletý hráč o víkendu předčasně ukončil angažmá v extraligové Plzni a v pondělí se dohodl na spolupráci s Orly, kterým v minulé sezoně pomohl k postupu až do finále play off.

Ilustrační foto.

Orlí harmonogram: zápas, usnout u televize, zase zápas

Znojmo – Zrychlený režim si podruhé v letošní sezoně vyzkoušejí znojemští hokejisté v mezinárodní soutěži EBEL. Čekají je dva zápasy ve dvou dnech, v sobotu přivítají Dornbirn, v neděli Innsbruck. Oba duely startují v půl šesté večer. „Ambice jsou jasné, chceme získat plný počet bodů," hlásí znojemský bek Libor Šulák.

Gólman Patrik Nechvátal.

Změna vyšla. Hokejoví Orli vsadili na mládí a opět našli ztracenou formu

Znojmo – Blýská se na lepší časy. Znojemští hokejisté po nepovedeném vstupu do sezony v mezinárodní soutěži EBEL nalezli ztracenou formu a ze série tří utkání na stadionech soupeřů vytěžili osm bodů. V základní hrací době uspěli na ledě Grazu 1:0 a Dornbrinu 4:3, pak se radovali v Innsbrucku 3:2 po samostatných nájezdech. O první vítězství před domácím publikem zabojují Orli v pátek od půl sedmé večer proti Linci, které v minulé sezoně vyřadili v semifinále play off.

V sedmém kole EBEL se proti Dornbirnu poprvé v nové sezoně prosadil znojemský forvard Tomáš Plíhal.

Schwarzovi nevyšel jen jeden zápas, jinak nás také podržel, tvrdí posila Plíhal

Znojmo /ROZHOVOR/ – Sbohem nevydařeným výkonům z úvodu sezony dali o víkendu znojemští hokejisté. Po páteční výhře 4:3 nad Dornbirnem zvítězili i o den později na ledě Innsbrucku 3:2 po samostatných nájezdech. Rakouský celek navíc Orli porazili na jeho kluzišti po třech letech. Poprvé v sezoně se v EBEL trefil také útočník Tomáš Plíhal, který do Znojma přišel z extraligového Třince. „Je to povzbuzení. Alespoň vím, že stále umím dát gól," řekl Plíhal.

Gólman Patrik Nechvátal.

Orli v EBEL podruhé v sezoně vyhráli, uspěli na ledě Dornbirnu

Dornbirn (Rakousko) – Po skvělém začátku sice v závěru s vypětím výsledek hájili, ale povedlo se. Znojemští hokejisté v sedmém kole mezinárodní soutěže EBEL vybojovali druhé vítězství v sezoně, když na ledě rakouského Dornbirnu uspěli 4:3.

Ilustrační foto.

Plán hokejových Orlů: minusové útočníky nahradí střelci

Znojmo – V součtu s Ligou mistrů čekali znojemští hokejisté devět zápasů na vytouženou výhru. Vedení klubu sáhlo ke změnám a přišlo první letošní vítězství v mezinárodní soutěži EBEL. Orli v Grazu slavili výhru 1:0. „V obraně nám to už jde lépe. Poslední tři zápasy za něco stály. Situace se otáčí 
k lepšímu," řekl brankář Orlů Marek Schwarz.

Ilustrační foto.

Orli narazili na trestající Vídeň, prohráli i pátý duel

Znojmo – Když v polovině zápasu vymetl roh vídeňské branky Francouz Teddy Da Costa a zaznamenal svůj první gól v dresu znojemských Orlů, vypadalo to 
s útokem na první vítězství v letošním ročníku mezinárodní soutěže EBEL nadějně. Vedení 2:1 však domácím nevydrželo, s rakouským rivalem padli v derby 2:4. „Těžko hráčům upřít snahu a bojovnost. Byla tam taková ta jiskra, která nám ze začátku chyběla," ocenil i přes porážku výkon svých svěřenců znojemský trenér Jiří Režnar.

Orli vlétli na led, v této sezoně je čeká kromě sezony v EBEL i prestižní Liga mistrů.

Vedení Znojma po špatném vstupu do EBEL udělalo změny v kádru

Znojmo - Vedení hokejistů Znojma sáhlo po špatném vstupu do mezinárodní ligy EBEL ke změnám v kádru. Tým opustili útočníci Petr Kalus a nizozemský reprezentant Kevin Bruijsten. Novou posilou je třicetiletý francouzský reprezentant Teddy Da Costa. Končí také kondiční trenér Radek Výtisk.

Teddy Da Costa.

Orli v derby proti Vídni tasí francouzský trumf Da Costu

Znojmo – První bod a zlepšená obrana. Dílčí úkoly už znojemští hokejisté v předchozím duelu proti Bolzanu splnili, byť prohráli 2:3 v prodloužení. V pátek od půl sedmé večer přivítají v pátém kole mezinárodní soutěže EBEL v derby Vídeň a doufají i ve zlepšení střelby. Pomoct má i čerstvá posila Teddy Da Costa, dlouholetý francouzský reprezentant. „Je výborný bruslař se slušnou koncovkou. Nadále sledujeme hráčský trh a uvažujeme o dalším posílení," prohlásil sportovní manažer Rostislav Dočekal na klubovém webu.

Veterán Peter Pucher na střídačce znojemských Orlů.

Krizi má v sezoně každý tým. Ambice zůstávají nejvyšší, říká Peter Pucher

Znojmo /ROZHOVOR/ – V dresu znojemských Orlů odehrál v neděli jubilejní sedmistý zápas. Oslavy si slovenský útočník Peter Pucher zpříjemnil gólem a Znojmo poprvé za sezonu v mezinárodní EBEL lize bodovalo, přestože s Bolzanem padlo 2:3 po nájezdech. „Před námi je celý ročník. Věřím, že současná krize bude jediná v sezoně a výkon zlepšíme," říká odhodlaně dvaačtyřicetiletý hokejový útočník.

Ilustrační foto.

Trápí se. Orli padli na ledě Klagenfurtu 1:5

Klagenfurt, Znojmo – Nyní je skóre znojemských hokejistů po třech utkáních mezinárodní soutěže EBEL 3:16. Orli prohráli na ledě rakouského Klagenfurtu 1:5. Čestný úspěch Jihomoravanů zařídil David Bartoš.

Ilustrační foto.

Žádná panika. Orli jsou trpěliví a připomínají si větší důraz

Klagenfurt, Znojmo – V minulé sezoně ve dvou kolech EBEL nasázeli svým soupeřům jedenáct branek. Letos stejný počet obdrželi. Hokejisté znojemských Orlů v pátek hrají v Klagenfurtu ve čtvrt na osm večer o první body v sezoně. „Pracujeme každý den na tom, abychom se necítili jako pod dekou a snažili se hrát náš hokej," říká bek Jan Lattner.