Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Pouhých patnáct vteřin dělilo hokejové Orly aspoň od zisku jednoho bodu v derby s Vídní v devátém kole mezinárodní soutěže EBEL.

Orli padli v derby s Vídní. Rozhodla přesilovka pouhých 15 vteřin před koncem

Znojmo – Pouhých patnáct vteřin dělilo hokejové Orly aspoň od zisku jednoho bodu v derby s Vídní v devátém kole mezinárodní soutěže EBEL. Těsně před vypršením řádné hrací doby se totiž trefil v přesilové hře hostující Ryan McKiernan a zajistil rakouskému sokovi těsnou výhru 4:3. „Nemáme se za co stydět, ale obrovsky nás mrzí, že jsme zápas před fantastickými diváky nedotáhli aspoň do prodloužení,“ litoval po utkání znojemský trenér Roman Šimíček.

David Bartoš

Musíme soupeře ujezdit. Profesorsky je nepřehrajeme, říká útočník Bartoš

Znojmo /ROZHOVOR/ – Po dvou domácích vítězstvích vyjeli poprvé na led soupeře. Hokejisté znojemských Orlů padli v pátek v Klagenfurtu 1:3, aby venkovní bilanci v mezinárodní soutěži EBEL vylepšili  nedělní výhrou 2:1 ve Fehérváru. „V Maďarsku je to vždycky nepříjemné. Fanoušci soupeře ženou dopředu. Tři body jsme vydřeli, což se počítá víc než vítězství 7:0,“ hlásí pětadvacetiletý útočník David Bartoš.

Jan Lattner.

Je to bomba, hodnotí Lattner povedený vstup Orlů do EBEL

Znojmo, Brno – Jako přes kopírák zatím znojemští hokejisté napodobují sezonu, ve které v mezinárodní soutěži EBEL získali stříbrné medaile. V úvodních dvou kolech porazili Linec a vysoko Salcburk, tedy stejně jako před dvěma lety. „Už jsem si toho také všiml. Ale každá sezona je jiná, zápasů je strašně moc a musíme jít za postupnými cíli,“ řekl znojemský univerzál Jan Lattner.

Znojemský plavecký trenér Jiří Kyněra.

Plavce ve Znojmě rozdělil spor o peníze. Příspěvky posílali na dva účty

Znojemsko /ROZHOVORY UVNITŘ/ – Dva účty a žádné odpovědi na otázky, proč a kam posílají peníze, vadí rodičům dětí, které se ve Znojmě věnují plavání. Podali proto trestní oznámení. Jádro sporu je v tom, že podle rodičů soukromá společnost hlavního trenéra Jiřího Kyněry Znojemské plavání inkasovala od družstva neplavců i přípravky roční příspěvky. Jedná se o zhruba čtyři sta tisíc korun. Podle informací rodičů existovaly dva účty minimálně od roku 2011.

V loňské sezoně proti sobě oba týmy nastoupily ve speciálních sadách dresů.

Startuje 2. liga. IHC Písek hostí Moravské Budějovice

Písek - S novým vedením klubu, novou trenérskou dvojicí i značně obměněným a omlazeným kádrem ve středu 13. září v 18 hodin vstoupí do druholigové sezony 2017/2018 A-tým IHC Písek, který na domácím kluzišti přivítá Žihadla z Moravských Budějovic.

Ilustrační foto.

Haman: Jsem rád, že budou hrát mladí

Znojmo - Konečně stejný styl. V přípravě se znojemští hokejisté utkávali pouze s českými extraligovými a prvoligovými celky, generálku na EBEL však sehrají Orli s loňským vicemistrem mezinárodní Erste Ligy Budapeští. Tu Jihomoravané přivítají ve čtvrtek v šest hodin večer na domácím ledě. „Zápas s Budapeští nám může hodně ukázat, protože soupeř hraje podobný styl hokeje jako mužstva v EBEL,“ hlásí znojemský kouč Roman Šimíček.

Ilustrační foto.

Korupce? Obvinění Orlů od gólmana Frazeeho byl výmysl

Znojmo – Nejdřív se zdálo, že jde o velký problém, ale nakonec jen o křivé nařčení. Bývalý brankář slovinského celku Olimpija Lublaň Jeff Frazee před několika dny uvedl, že se ho znojemský hokejový celek pokusil podplatit. „Náš klub nebyl a není z ničeho obviněn nebo dokonce vyšetřován, jak některá média uvedla,“ zdůrazňuje manažer Orlů Petr Veselý.

Boleslav (v bílém) doma nestačila na Litvínov, podlehla 3:6.

Hokejovou Boleslav večer prověří Litvínov

Mladá Boleslav – Čtvrté přípravné utkání v úterý odehrají hokejisté Mladé Boleslavi v rámci přípravy na novou extraligovou sezonu. Partu kolem Jakuba Klepiše prověří na svém ledě Litvínov.

Tomáš Mertl (vlevo) se svým bývalým spoluhráčem Martinem Podlešákem.

Prioritou bylo pro Tomáše Mertla zahraničí, ale nakonec kývl na nabídku Plzně

Plzeň – Hokej se útočník Tomáš Mertl (31 let) naučil hrát v Českých Budějovicích, kde také strávil celou dobu a až do nuceného odchodu extraligového klubu do Hradce Králové. Poslední dvě sezony vždy zahájil v dresu Záhřebu v KHL, ale končil je pokaždé jinde. Naposledy v Ufě, odkud zamířil do extraligové Škody Plzeň, kde by měl odehrát nejbližší tři sezony.

Kladenské posily v dresu Znojma se radují: vpravo Pavel Skrbek a vedle něj autor hattricku Josef Zajíc.

Zajíc nastřílel Boleslavi v dresu Znojma hattrick!

Znojmo - Docela zajímavý zápas se hrál z pohledu kladenských hokejových fanoušků ve Znojmě. Domácí tam přestříleli Mladou Boleslav 7:6 a góly dávali i kladenští odchovanci. Nejvíc jim nastřílel ten, od něhož se to moc nečekalo, mladý obránce Josef Zajíc. Rovnou tři!

Ilustrační foto.

Americký gólman Lublaně obvinil znojemské Orly z korupce

Znojmo, Brno – Potřebovali vyhrát utkání desátého kola nadstavby a zvládli to. Znojemští hokejisté letos v únoru v mezinárodní soutěži EBEL porazili Lublaň 7:0 a hladce postoupili do vyřazovacích bojů. Právě toto utkání se podle bývalého gólmana slovinského celku Jeffa Frazeeho pokusili Orli ovlivnit.

Ilustrační foto.

Americký gólman Lublaně obvinil znojemské Orly z korupce

Potřebovali vyhrát utkání desátého kola nadstavby a zvládli to. Znojemští hokejisté letos v únoru v mezinárodní soutěži EBEL porazili Lublaň 7:0 a hladce postoupili do vyřazovacích bojů. Právě toto utkání se podle bývalého gólmana slovinského celku Jeffa Frazeeho pokusili Orli ovlivnit.

Znojemští hokejisté zahájili přípravu na ledě před sedmou sezonou v EBEL.

OBRAZEM: Orli se sešli na ledě Nevoga areny. Nechyběl ani Šulák

Znojmo – Téměř kompletní kádr znojemských Orlů se v pondělí objevil na prvním ostrém tréninku před novou sezonou. Po nedělním zkoušení výstroje se hráči pod vedením trenérů Romana Šimíčka, Tomáše Jakeše a Petra Hrachoviny pustili do druhé části přípravy před startem EBEL.

Hokej, Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec.

Příprava na extraligu se Znojmem i prvoligovými Vary

Mladá Boleslav – Novou extraligovou sezonu zahájí hokejisté Bruslařského klubu 8. září na půdě nováčka z Jihlavy. Ještě předtím však hráči absolvují osmičku přípravných zápasů, ten první už za necelý měsíc.

Ilustrační foto.

Orli lákají na výhodné permanentky, vedení klubu se setká s fanoušky

Znojmo – Modelový příklad: permanentka zakoupená do konce června na 35 domácích utkání hokejových Orlů, k tomu volný vstup i na všechna přípravná utkání a zároveň na případná domácí čtvrtfinále znojemského klubu v mezinárodní soutěži EBEL či další výhody. Suma sumárum ušetří fanoušci 2240 korun. Prodej permanentních vstupenek na utkání Orlů začíná v úterý v kanceláři klubu v Dvořákově ulici.

Trenér Zbrojovky Brno Svatopluk Habanec.

Stres sportovních trenérů? Trvá i tři dny po zápase

Brno – Zápas je obvykle jen začátek. Zvlášť když skončí porážkou. Pak se stres sportovních koučů ještě násobí. Musejí se zodpovídat majitelům klubů, fanouškům či novinářům. I proto zejména známí emotivní trenéři na jihu Moravy připouštějí po zápasech mentální únavu. „Je obrovská. Jako trenér jsem nyní několikanásobně víc unavený než jako hráč. Tím, že utkání hodně prožívám, se jedná spíš o psychickou únavu," neskrýval trenér basketbalistek brněnského Handicapu Viktor Pruša.

Adam Raška.

Posila Orlů Raška: My mladí kluci musíme dělat na ledě rozruch a být rychlí

Znojmo /ROZHOVOR/ – Stojí před ním zajímavá výzva. Hokejový útočník Adam Raška se léta snažil prosadit v extralize, jenže nikdy si nevybojoval tolik prostoru, kolik by se mu líbilo. Po štacích v brněnské Kometě a půlroce v Chomutově ho tak potěšila nabídka od znojemských Orlů. „Ve Znojmě bych měl dostat mnohem větší prostor na ledě, což je pro mě v mém věku nejdůležitější," vyhlíží dvaadvacetiletý útočník zápasy v mezinárodní soutěži EBEL.

Ilustrační foto.

Severská mise. Kometa se v Lize mistrů střetne s Kuopiem či Malmö

Kolín nad Rýnem, Brno – Tři severské celky prověří hokejisty extraligového šampiona z Brna. Kometa se v Lize mistrů utká v základní skupině B s finskou KalPou Kuopio, švédským Malmö a norským Stavangerem. Los se uskutečnil ve středu v německém Kolíně nad Rýnem.

 Pavel Skrbek

Orli dál posilují. Přichází veterán Skrbek, do branky pak Halász

Znojmo – Bývalého spoluhráče Jaromíra Jágra ulovili do svých řad znojemští hokejisté. Orly pro nadcházející sezonu v EBEL posílí osmatřicetiletý obránce Pavel Skrbek, který si vyzkoušel NHL v dresu Pittsburghu. Dvanáct sezon strávil ve Švédsku, v roce 2014 zamířil do Olomouce. V poslední sezoně kvůli zranění odehrál pouze jeden zápas. Do branky získali Orli Slováka Tomáše Halásze, který naposledy nastupoval za Litvínov a Mladou Boleslav. Další nová jména na soupisce jsou obránci Jan Pohl, Tomáš Hanousek, Josef Zajíc, Rostislav Šnajnar a další gólman Jan Pechek.

Erik Němec z Vítkovic.

Orli posilují útok. Přišlo pět mladíků včetně Rašky

Znojmo – Po konci minulé sezony zbylo v kádru Orlů pouze třináct hráčů. Proto znojemský klub značně rozšiřuje své řady. Začal s ofenzivou, kterou pro příští ročník hokejové EBEL doplní třiadvacetiletý Radim Matuš z Třince, stejně starý Erik Němec z Vítkovic, devatenáctiletý Tomáš Guman z Českých Budějovic, čtyřiadvacetiletý Marek Račuk z Chomutova a posila z Komety Adam Raška. Dvaadvacetiletý centr minulou sezonu dohrál v dresu Pirátů.

Libor Šulák poprvé za seniorskou reprezentaci.

Bývalý Orel Šulák prožil úspěšný start v reprezentaci. Mám dobré pocity, říká

Chomutov, Znojmo /ROZHOVOR/ – Nyní už bývalý znojemský hokejista Libor Šulák odehrál minulou středu a čtvrtek v Chomutově první dva zápasy za seniorskou reprezentaci České republiky. Šikovný obránce, který v minulosti nastupoval i za chomutovské Piráty, se ve druhém utkání dokonce stal nejlepším hráčem české reprezentace. „V hledišti jsem měl i rodinu, první starty v nároďáku si nemohla nechat ujít," culil se Šulák po výhrách 4:0 a 6:3 nad Norskem.

André Lakos.

Orli chtějí mládnout. Po Pucherovi končí i Lakos

Znojmo – Zbylo jen torzo týmu. Kdyby teď odstartovala sezona mezinárodní soutěže EBEL, trenér znojemských hokejistů Roman Šimíček nasadí kromě jednoho brankáře jen dvě obrany a neúplné tři útoky. Orli počítají pouze s třinácti hráči ze sestavy z uplynulé sezony. Trenér Šimíček dostává také důvěru a čeká ho práce se skládáním nového mužstva. „Určitě neskrývám, že jsme chtěli kádr omladit," říká pětačtyřicetiletý kouč celku, jenž vypadl ve čtvrtfinále play-off hladce 0:4 na zápasy s Klagenfurtem.

Ilustrační foto.

Rychlý konec Orlů v play-off a ráz série určil už první zápas

Znojmo – Letos končí sezonu o pět týdnů dřív. Hokejisté znojemských Orlů nenavážou v mezinárodní soutěži EBEL na loňskou jízdu až ke stříbrným medailím. Sezonu jim ve čtvrtfinále play-off ukončil rázně rakouský Klagenfurt, sérii ovládl 4:0 na zápasy, završil ji na znojemském ledě výhrou 3:2 ve druhém prodloužení. „Takhle rychlý konec jsme si prostě nezasloužili. Jeden zápas jsme vyhrát měli," mrzelo znojemského beka Jakuba Stehlíka. Orli sezonu a sérii hodnotili v několika bodech.

ORLI ZNOJMO – KLAGENFURT. Ilustrační foto.

Orli čelí precizní střelbě Klagenfurtu. Chtějí líp dorážet

Znojmo, Brno – Zatím zápasy rozhoduje jediný gól, pohříchu v neprospěch znojemských hokejistů. Orli ve čtvrtfinálové sérii mezinárodní soutěže EBEL ztrácejí s Klagenfurtem už dva zápasy a v pátek od čtvrt na osm večer usilují o odvrácení mečbolu rakouského soka. „Jsou to vyrovnané zápasy, oproti nadstavbě se k nám teď i trochu otočilo štěstí zády. Ale pořád je všechno otevřené," hlásí znojemský kapitán Jiří Beroun.

Ilustrační foto.

Orli rozcupovali Lublaň 7:0 a do čtvrtfinále si je vybral Klagenfurt

Znojmo – Plán: dát rychlé góly. Realita? Přesně podle plánu. Hokejoví Orli v úterý v posledním zápase nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL rozstříleli Lublaň 7:0 a zajistili si účast ve vyřazovací části, kde se pokusí obhájit stříbrné medaile z loňského ročníku.

Znojemský útočník Štěpán Csamangó.

Bijce Orlů Csamanga nakopla i trenérská výměna

Znojmo – Čtyřbodový náskok na první nepostupové místo do play-off mezinárodní soutěže EBEL si momentálně hýčkají znojemští hokejisté. V pátek si Orli mohou vyřazovací části výrazně přiblížit, když od půl sedmé večer přivítají doma Graz, který vede nižší nadstavbovou skupinu právě před Jihomoravany. „Věřím, že když vyhrajeme, jsme tam," míní znojemský útočník Štěpán Csamangó.

Veterán Peter Pucher na střídačce znojemských Orlů.

Sympaťák Pucher: Snažím se být k lidem příjemný a usměvavý

Znojmo /ROZHOVOR/ – Vítězství v anketě sympaťák roku na Znojemsku hokejového útočníka Petera Puchera překvapilo. „Spíš jsem čekal, že vyhraje někdo mladší," usmívá se dvaačtyřicetiletá opora Orlů. Pucher bodoval také mezi jednotlivci, kde si připsal čtvrté místo.

Ilustrační foto.

Orli zažili v Maďarsku gólovou smršť. Fehérváru podlehli 2:6

Székesfehérvár, Znojmo – Jednostranný zápas. Znojemští hokejisté nestačili v pátém kole nadstavby mezinárodní soutěže EBEL na maďarský Fehérvár a podlehli mu jasně 2:6. Přesto jsou však v nižší nadstavbové skupině stále na druhém místě.

Aleš Kilnar (v bílém dresu, v popředí)

Aleš Kilnar: Angažmá v Opavě mě vysvobodilo

/ROZHOVOR/ Vypadalo to, že hokejový útočník Aleš Kilnar si v letošní sezoně příliš hokejové radosti neužije. V Porubě vypadl ze sestavy. Vysvobození přišlo o vánočních svátcích. Začal trénovat s Opavou a trenér Pavel Hulva mu nabídl kontrakt.

Martin Podešva.

Potřebujeme čtyřikrát vyhrát, tvrdí útočník Orlů Martin Podešva

Znojmo /ROZHOVOR/ - Zažil povedený večer. Útočník hokejových Orlů Martin Podešva pomohl znojemskému celku v nedělním zápase proti Villachu k vítězství 4:2 třemi kanadskými body. Orli se díky němu posunuli v tabulce nižší nadstavbové skupiny EBEL na druhou příčku, tedy poslední postupovou do play-off. „Naší lajně se dařilo a jsem rád, že jsme přispěli ke třem bodům," těšilo osmadvacetiletého forvarda.

Brankář Marek Schwarz.

Orli našli brankářskou jedničku a letí vstříc play-off

Znojmo, Brno – Zatímco v předešlých sezonách se gólmani ve znojemské brance s větší či menší pravidelností střídali, v nadstavbě letošního ročníku mezinárodní soutěže EBEL přišla změna. Nový trenér Roman Šimíček stanovil jako brankářskou jedničku Marka Schwarze, který zatím dovedl Orly ke třem výhrám ze čtyř utkání. „Nijak jsem se netajil tím, že nejsem zastánce systému, ve kterém se gólmani točí," potvrdil Šimíček.

Martin Podešva.

Proti Lublani bych hrál častěji, usmívá se vítězný střelec Podešva

Znojmo /ROZHOVOR/ – Trefil se po devíti zápasech a rovnou vítězně. Znojemský útočník Martin Podešva zařídil necelých pět minut před koncem utkání nekompromisní střelou do horního rohu vítězství Orlů. Hokejisté Znojma díky ní v neděli porazili v mezinárodní soutěži EBEL slovinskou Lublaň 2:1 a zvítězili i ve druhém duelu nižší nadstavbové skupiny. „Ani si nevybavuji, že jsem už nevstřelil branku tolik utkání. Trefa potěšila, tím spíš, že se jednalo o vítězný gól, který nám přinesl tři body," hlásí osmadvacetiletý forvard.

Ilustrační foto.

EBEL: Čtvrtý útok vystřelil Orlům tři body

Lublaň, Znojmo – Další trápení s outsiderem. Hokejisté Znojma i ve druhém zápase nadstavbové části mezinárodní EBEL potvrdili, že mají problém najít recept na poslední slovinskou Lublaň. Orli vyhráli až díky trefě Podešvy v závěru třetí třetiny.

Ilustrační foto.

Orli slaví. Po uragánu v závěru rozmetli Dornbirn

Znojmo – Pět branek za jednu třetinu? To se hokejovým Orlům v základní části mezinárodní soutěže EBEL letos ani jednou nepovedlo. Hned v prvním utkání nižší nadstavbové skupiny však Znojmo díky pětigólovému uragánu v poslední části hry porazilo Dornbirn 6:2. „Tenhle tým chce play-off a věřím, že hokejový pánbíček existuje a bude u toho s námi," radoval se po utkání znojemský kapitán Jiří Beroun.