Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Znojemský útočník Jan Lattner.

Orli prohráli třikrát v řadě. Lattner vyhlíží zlom s Dornbirnem

Znojmo – Tři prohry v řadě. To hokejisté Orlů Znojmo v mezinárodní soutěži EBEL letos až dosud nezažili. Jenže nedělní prohrou 3:5 v Salcburku dokonali nešťastné období. „Třikrát jsme prohráli především kvůli naší střelecké nemohoucnosti, to už je moc, stačilo. Tenhle týden na tom pracujeme na tréninku a chceme to změnit hned v pátek doma s Dornbirnem," vyhlíží nadcházející duel znojemský útočník Jan Lattner.

Martin Podešva.

Deset stehů je prozatím můj rekord, říká po nepříjemném zranění Orel Podešva

Znojmo /ROZHOVOR/ – Do takové situace se letos ještě nedostali. Hokejisté znojemských Orlů zažili v mezinárodní soutěži EBEL nevyvedený týden, ve kterém museli strávit tři porážky v řadě. Minulou neděli padli 1:3 ve Fehérváru, v pátek nestačili na domácím ledě 1:4 na Klagenfurt a v neděli neuspěli 3:5 v Salcburku. Tři nezdary v řadě ještě Jihomoravany v aktuální sezoně nepotkaly. „Přišla na nás slabší chvilka. Šance máme, bohužel nám to tam nepadá jako dřív. Musíme víc střílet a cpát se před branku," hledá recept na zlepšení posledních výsledků zanedlouho sedmadvacetiletý útočník Martin Podešva, kterému po páteční bitvě ozdobila obličej krvavá rána od soupeřovy brusle.

Ilustrační foto.

Orli přívítají Klagenfurt. V bitvě sousedů se poperou o šest bodů

Znojmo – Odskočit tabulkovému sousedovi. Takový cíl si před pátečním utkáním mezinárodní soutěže EBEL proti Klagenfurtu vytyčili hokejisté znojemských Orlů. „Rozhodně ale nepůjde o jednoduchý zápas, soupeř totiž patří k nejlepším v soutěži. Má statné vysoké hráče, kteří jsou nesmírně silní na kotouči," upozorňuje kouč Jiří Režnar před domácím střetnutím, které startuje o půl sedmé večer.

Martin Podešva.

Orel Podešva: Padla nám tam jen jedna ze 48 střel, to je na vítězství málo

Znojmo – Častá střelba nechybí, jen občas schází efektivita. Hokejistům znojemských Orlů se v soutěži EBEL už letos párkrát stalo, že soupeře jasně přehráli, ale přesto duel prohráli. Naposledy se jim to přihodilo v maďarském Fehérváru, kterému v neděli podlehli 1:3 i přes úctyhodných 48 střel. „Měli jsme hodně pokusů. Bohužel to byl den, kdy by nám to tam prostě nepadlo," pokrčil rameny znojemský útočník Martin Podešva.

Hokejista Petr Šenkeřík v dresu Prostějova.

Šenkeřík vstřelil premiérový gól za Orly, pak šel pěšky domů. Odtáhli mu auto

Znojmo – Po výhře 6:1 na ledě Klagenfurtu se znojemští hokejisté vrátili domů až ve čtyři hodiny ráno. A na obránce Petra Šenkeříka, který na jihu Rakouska oslavil svůj premiérový zásah v mezinárodní soutěži EBEL, čekalo hned po příjezdu nepříjemné překvapení. „Přišel jsem na parkoviště a auto nikde. Odtáhli mi ho, tak jsem musel po svých," usmívá se zadák, který dres Orlů obléká od konce října.

Ilustrační foto.

Posily Orlů pomohly k vítězství nad Klagenfurtem. Skórovali Šenkeřík i Roupec

Klagenfurt, Znojmo – Zlomili prokletí. Znojemští hokejisté poprvé v této sezoně mezinárodní soutěže EBEL porazili rakouský Klagenfurt, který jim rovněž vystavil stopku ve čtvrtfinále jarního play off. Orli v úterý ve 24. kole soutěže vyhráli na hřišti soupeře 6:1, když si svého soka vychutnali ještě dvěma góly v úplném závěru.

Ilustrační foto.

Orli ztratili výborně rozehraný zápas v Linzi

Linz – Duel o druhé místo Orlům nevyšel. Ve dvacátém kole mezinárodní EBEL nastoupili znojemští hokejisté na ledě druhého Linze a jelikož Znojmu patřila pozice třetí, dala se očekávat ostrá bitva.

Trenér znojemských Orlů Jiří Režnar.

Režnar: Sáhneme hráčům na peníze, loni to pomohlo

Znojmo /ROZHOVOR/ – Doléčit bolístky a zlepšit disciplínu. Dva stěžejní body, na které se se svými svěřenci zaměřuje kouč znojemských Orlů Jiří Režnar v reprezentační přestávce. Jeho tým se nyní nachází na čtvrtém místě tabulky soutěže EBEL, přestože ji několik kol nazpět i vedl. „Důležité je, že se držíme v popředí tabulky. Je úplně jedno jestli jsme v tabulce první nebo šestí, v tabulce je to natlačené," povídá klidně pětapadesátiletý kouč.

Ilustrační foto.

Orli doma klopýtli i s Bolzanem

Znojmo – Nevydařený domácí dvojblok. K osmnáctému kolu mezinárodní EBEL nastoupilo Znojmo jen třiadvacet hodin po těžkém pátečním duelu s Klagenfurtem a trenéři počítali ztráty. Kromě dlouhodobě chybějící trojice Jiří Beroun, Patrik Novák a Martin Nemčík se na ledě neobjevila ani další trojice Marek Biro, Jan Šeda a Ondřej Fiala. Orli tak nastoupili do zápasu proti Bolzanu se třemi útoky. V brance dostal znovu přednost Patrik Nechvátal, jenž byl v pátečním střetnutí po šesti brankách střídán.

Ilustrační foto.

Orli padli ve třináctigólové nervydrásající přestřelce s Klagenfurtem

Znojmo – Naštěstí následuje víkend a nervy fanoušků hokejových Orlů si mohou trochu oddechnout. V pátečním zápase s Klagenfurtem v sedmnáctém kole mezinárodní soutěže EBEL totiž dostaly pořádně zabrat. Znojemští hráči se dlouho přetahovali s hostujícím celkem o vedení, nakonec po výsledku 6:7 v prodloužení odjíždějí domů šťastnější hráči Klagenfurtu.

Útočník Roman Tomas.

Jsme často vylučovaní. Nechvátal není čaroděj, aby vše pochytal, říká Tomas

Znojmo – S domácími fanoušky v zádech zaútočí zase na čelo tabulky. Hokejisté znojemských Orlů mají za sebou v soutěži EBEL tři venkovní zápasy v rychlém sledu. Prohráli utkání ve Vídni, v Innsbrucku a naposledy v neděli porazili Bolzano 3:2. Slovenský forvard Roman Tomas tuší, v čem je nutné, aby se tým před domácími duely s Klagenfurtem a opět s italským Bolzanem zlepšil.

Libor Šulák.

Únava na konci duelu? Spíš si musíme dát pozor na vyloučení, říká Orel Šulák

Znojmo /ROZHOVOR/ – Tempo je neúprosné. V pátek prohráli v Klagenfurtu, v neděli doma porazili Linec 3:2 po samostatných nájezdech a už v úterý nastoupí od čtvrt na osm večer v derby na ledě Vídně. Hokejisté znojemských Orlů si na nudu v mezinárodní soutěži EBEL nestěžují. „Únava nějaká je, ale dá se to zvládnout. Sezona je ještě dlouhá. Fyzička se projeví až později," ví jedenadvacetiletý bek Libor Šulák, jehož tým stále vede tabulku.

Změna v NHL? Prodloužení tři na tři je pro většinu správným krokem

Revoluce v NHL: 3 na 3? Fanoušci se baví, gólmani mají problém

Praha - Fanoušci jsou šťastní, útočníci také, vedení NHL si spokojeně mne ruce. Jen gólmani se čertí, ale moc jim to nepomůže: představují nutné oběti hokejového vývoje. O čem je řeč? O novém pravidlu, se kterým zámořská liga vstoupila do sezony. Když dojde na prodloužení, hraje se tři na tři. Revoluce? Drtivá většina hokejové veřejnosti se shodne na tom, že to byl krok správným směrem.

Znojemský útočník Ondřej Fiala.

Fiala: Nové prodloužení? Raději ať vítězíme v základním čase

Znojmo /ROZHOVOR/ – Až v desátém zápase letošního ročníku mezinárodní hokejové soutěže EBEL si znojemští Orli poprvé vyzkoušeli nový model prodloužení, které trvá sedm minut, ovšem v prvním přerušení po uplynutí tří minut následuje hra tři na tři. První zkušenost Orlům nevyšla a v neděli prohráli derby s Vídní doma 1:2. „Ukazuje se, že v prodloužení jsou potřeba hráči, kteří jsou silní na puku," všiml si sedmadvacetiletý znojemský útočník Ondřej Fiala.

Útočník Colton Yellow Horn.

Příjmení mám po indiánských předcích a jsem na něho pyšný, podotýká Yellow Horn

Znojmo  /ROZHOVOR/ – Do hokejové EBEL v letošní sezoně vlétl Kanaďan s bohatým hokejovým životopisem. Forvard s indiánskými předky Colton Yellow Horn v sedmi zápasech dal sedm gólů a na pět branek přihrál. Drží se v popředí tabulky kanadského bodování a ve vedoucím celku soutěže EBEL Znojmě je spokojený a dokonce má v hlavě zajímavý nadplán. „Doufám, že se od spoluhráčů naučím alespoň dvě nebo tři nová slovíčka za týden. Zatím si totiž s lidmi na ulici jen potřesu rukou a vyměním úsměvy," hlásí pobaveně hbitý štírek.

Hokejový obránce Lubomír Štach.

Je perfektní. Nejde mu dát gól, chválí Orel Štach gólmana Nechvátala

Znojmo /ROZHOVOR/ – Výborná vizitka pro tým i pro něj. Hokejoví Orli vyhráli pět ze šesti úvodních duelů mezinárodní soutěže EBEL a v tabulce jim patří první místo. Daří se i stálici obranných řad Lubomíru Štachovi. S pěti kanadskými body zaujímá pozici nejproduktivnějšího znojemského beka a s pěti plusovými body vyniká i v hodnocení účasti na ledě. „Tak je to vždy. Když se daří týmu, jde to i jednotlivcům," nehledá v tom vědu devětadvacetiletý odchovanec vsetínského hokeje. Jeho i spoluhráče čeká v pátek od čtvrt na osm večer duel v rakouském Dornbirnu.

Peter Pucher.

Pucher slavil tisícovku výhrou, asistencí i prvním místem

Znojmo – Oslavy mu nikdo nepokazil. Znojemský Orel Peter Pucher si užil tisící zápas v základních částech nejvyšších hokejových soutěží s pocitem vítězství. Slovenský matador v pátek přispěl k vítězství svého týmu 4:1 nad Grazem a potvrzení prvního místa v tabulce mezinárodní soutěže EBEL. „Skvěle se na tu tabulku dívá. Je to úžasný pocit, když se nám daří, ale ještě nás čeká mnoho dalších zápasů a já osobně musím i nadále na sobě makat, abych vydržel hrát další zápasy," poznamenal s pokorou Pucher.

Ilustrační foto.

Orli udolali Fehérvár 2:1 a vrátili se do čela tabulky EBEL

Znojmo – Orli jsou zpět v čele tabulky. Potřetí na domácím ledě se představili v letošním ročníku mezinárodní EBEL hokejisté Znojma. Hájit domácí neporazitelnost hodlali proti zatím také neporaženému maďarskému Fehérváru. Ten nakonec porazili těsně 2:1.

Hokejisté Znojma v soutěži EBEL.

Poprvé míří za soupeřem. Orlům ve Vídni pomůže i podpora z Rakouska

Znojmo – První duel venku a hned na ledě největšího rivala. Znojemští hokejisté se v pátek patnáct minut po sedmé hodině večer představí na ledě Vídně. A nebudou u toho chybět ani jihomoravští fanoušci. „Je to jediný soupeř ze soutěže, proti kterému jezdíme poctivě na všechny venkovní zápasy," potvrzuje znojemský fanoušek Jakub Maršalík.

Hokejista Jan Lattner.

Potrestaného Lattnera svrbí ruce. Orlům aspoň hlasitě fandí

Znojmo – Zatímco na tým znojemských Orlů se po perfektním vstupu do nového ročníku hokejové EBEL valí salvy chvály, útočník Jan Lattner přece jen v koutku duše zpytuje svědomí. V úvodním zápase sezony proti Linci totiž nedovoleně podrazil Fabia Hofera a vedle trestu na pět minut a do konce utkání mu disciplinární komise napařila i stop na dvě následující utkání.

Gólman Patrik Nechvátal.

Povedený víkend Orlů. Stihli jsme i vinobraní, říká gólman Nechvátal

Znojmo /ROZHOVOR/ – Dva zápasy, skóre 11:1, první místo v tabulce a skalp mistra. To jsou nejdůležitější údaje, které shrnují úvodní dva duely hokejových Orlů ze Znojma. V pátek si jediný český zástupce v mezinárodní soutěži EBEL poradil 4:1 s Lincem a v neděli deklasoval 7:1 šampiony ze Salzburgu. Na výborném vstupu do sezony má velký podíl i znojemský muž v bráně. Patrik Nechvátal předváděl v obou domácích utkáních skvělé zákroky a ukázal, že post týmové jedničky mu náleží právem. „Na podobné postavení dřu celý život a teď se mi splnil sen," povídal šťastně třiadvacetiletý gólman.

Znojemští Orli proti Linci v soutěži EBEL. Ilustrační foto.

Čtyři góly a nula. Orli na úvod deklasovali Linz, řádil Yellow Horn

Znojmo – Perfektní vstup do nové sezony mezinárodní hokejové soutěže EBEL za sebou mají znojemští Orli. V pátek před domácími diváky smetli rakouský Linz jasně 4:0. „Na úvod sezony skvělé utkání. Linz chce hrát každou sezonu o titul a i v soubojích bylo poznat, že hráči chtějí vyhrávat," těšilo znojemského kouče Jiřího Režnara.

Jiří Beroun.

Beroun: Naštěstí je stále v kabině Peter Pucher, jemu říkají kluci dědku

Znojmo /ROZHOVOR/ – Už čtrnáctou sezonu neodmyslitelně patří do znojemské kabiny. Útočník Jiří Beroun opět potáhne Orly v roli kapitána vstříc pátému pokusu na překonání čtvrtfinálové bariéry mezinárodní hokejové soutěže EBEL. „Na sezonu se těším pokaždé," povídá přesvědčivě pětatřicetiletý matador.

Jakub Grof

Soupiska Zubrů je kompletní. Podívejte se

Přerov – Jak bude vypadat kádr přerovských hokejistů pro nováčkovskou sezonu v první lize, bylo hned po postupu Zubrů snad nejdiskutovanějším tématem. Je to pochopitelné, jedná se o klíčovou záležitost, která nakonec rozhodne o bytí a nebytí v soutěži. Nyní je jasno, soupiska je kompletní. Jisté je, že Zubrům se podařilo zajímavě posílit a v soutěži by dle papírových předpokladů neměli hrát druhé housle.

Ilustrační foto.

Kraj podpoří hokejové Orly dvěma miliony ročně. Na tři roky

Znojmo – Memorandum o spolupráci Jihomoravského kraje se znojemskými Orly podepsali v pondělí ve Znojmě hejtman Michal Hašek a jednatelé společnosti Orli Znojmo Pavel Ohera a Stanislav Hahn. Mimo jiné to znamená, že klub získá v příštích třech letech krajskou podporu dva miliony korun ročně.

Hokejový útočník Jan Lattner.

Orel Lattner před sezonou: Přišli mladí a draví kluci. Máme teď jiný styl

Znojmo /ROZHOVOR/ – Stejný soupeř, totožný výsledek. Hokejisté znojemských Orlů se v přípravě po týdnu utkali s extraligovou Plzní a opět vyhráli 3:1. Tentokrát na ledě soka ze západu Čech. Jako by podobností nebylo málo, tak i v úterý večer pečetilo Znojmo svou výhru trefou do prázdné branky při soupeřově hře bez gólmana.

Ze severočeského ledu si v rámci přípravy přivezli hokejisté Znojma výhru 3:2.

Náročný program Orlů? Někteří hráči přestávají plnit pokyny, upozorňuje Režnar

Znojmo /ROZHOVOR/ – Změřili síly s elitními švýcarskými kluby, vyzkoušeli si hru proti reprezentačním hokejistům. Hokejoví Orli Znojmo na přípravném turnaji v Sursee porazili po nájezdech 2:1 bohatý Zug, následně padli 2:4 a celkem Ambri Piotta. „Navázali jsme na předchozí zápas v Ingolstadtu, hodně se bruslilo. Byla to pro nás kvalitní konfrontace," vrátil se k víkendovým utkáním znojemský trenér Jiří Režnar.

Ze severočeského ledu si v rámci přípravy přivezli hokejisté Znojma výhru 3:2.

Znojemští Orli vlétli do přípravy úspěšně

Litvínov, Ingolstadt /FOTOGALERIE/ – Úspěšný start do přípravy a dvě výhry nad ambiciózními kluby, které čeká v letošní sezoně Liga mistrů. To v přípravě před pátou sezonou v mezinárodní EBEL zažili hokejisté Znojma. V prvních dvou zápasech z plánovaných devíti zavítali na ledy mistra české extraligy Litvínova a o den později se představili v německém Ingolstadtu, jenž patří mezi nejbohatší kluby v zemi a v posledních dvou sezonách dosáhl na titul a druhé místo v tamní soutěži DEL.

Hokejová příprava: Draci versus Třebíč.

Draci mají za sebou první zápas, podívejte se

Šumperk – V prvním přípravném utkání porazili šumperští hokejisté na domácím ledě celek Třebíče po samostatných nájezdech. Se stejným protivníkem se následně Draci střetnou také v úvodním kole letošní 1. ligy.

Slovenský bek Richard Pavlikovský.

Pavlikovský: Znojmo pro mě bylo správné místo ve správný moment

Znojmo /ROZHOVOR/ – Odvedl cenné služby a se vztyčenou hlavou opouští město, které si oblíbil. Místo v kabině znojemských Orlů po skončení sezony vyklidil hokejový obránce Richard Pavlikovský. Bývalý slovenský reprezentant rozdával zkušenosti na jihu Moravy dvě sezony. „Hrát budu dál, otázkou je kde. Znojmo jsem si oblíbil a klubu přeju hodně štěstí ," líčí čtyřicetiletý hráč a účastník účastník olympiády v Salt Lake City v roce 2002.

Libor Šulák.

Šulák: Kanadské provokace? I na ty jsem připravený

Brno /ROZHOVOR/ – Na nové hokejové výzvy nemá obránce Libor Šulák v tomto týdnu mnoho myšlenek. Už ve středu totiž skládal první část maturitní zkoušky na Střední škole informatiky a cestovního ruchu. „Zatím je to úspěšné, dva předměty mám za sebou," usmíval se jedenadvacetiletý zadák, který se pro novou sezonu stal posilou Orlů pro boje v mezinárodní soutěži EBEL.

Ilustrační foto.

V Brně jsem Puchera sledoval jen z tribuny, vzpomíná posila Orlů Klimeš

Znojmo /ROZHOVOR/ – Zabojovat o post jedničky. Prosadit se v zahraniční soutěži. S těmito cíli vstoupil do letní přípravy hokejový brankář Lukáš Klimeš. Odchovanec Komety Brno zamířil na hostování do týmu znojemských orlů, jenž se chystá už na svou pátou sezonu v mezinárodní lize EBEL. V minulé sezoně odchytal první zápas v extralize, jinak hostoval v Třebíči. Letos plánuje být vytížený víc. „Přišel jsem s tím, že dostanu prostor a záleží jen na mně, kolik ho bude," řekl dvacetiletý gólman.

Ilustrační foto.

Hokejové Znojmo sází na mládí a posiluje hlavně defenzivu

Znojmo – S klíčovými muži minulé sezony se dohodli na prodloužení smluv už dřív, nyní znojemští Orli prozradili jména nových posil. Hokejový klub před pátým ročníkem v mezinárodní soutěži EBEL sází na mládí, nejstarší posile obránci Jakubu Stehlíkovi je čtyřiadvacet let. „Chceme dosahovat co nejlepších výsledků. Ale naše filozofie je taky vychovávat mladé pracovité kluky a otevírat jim dveře do evropského hokeje," řekl trenér Jiří Režnar.

Ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček čepuje přerovským hokejistům pivo po vítězném utkání se Sokolovem a postupu do 1. ligy.

Co slíbil, to dodržel. Ředitel pivovaru má nachystáno pro fanoušky Zubrů 17 sudů

Přerov – Stejně jako pivovar Zubr, patří k Přerovu také hokej. A právě tohle spojení funguje už jedenáct let. Navíc od sezony 2007/2008 je Zubr generálním partnerem hokejového klubu. A nyní, po sedmnácti letech ve druhé lize, se Přerov vrací na mapu prvoligovou, kam zajisté patří, což v rozhovoru pověděl i ředitel pivovaru Tomáš Pluháček. „Jsem přesvědčen, že Přerov si první ligu zaslouží, je to hokejové město. Klub má navíc velmi dobře propracovanou práci s mládeží a hlavně první ligu hrával."

Hokej - ilustrační foto

Salcburk s Kutlákem ovládl ligu EBEL. Ve finále nedovolil Vídni ani výhru

Vídeň - Hokejisté Salcburku vyhráli mezinárodní ligu EBEL. Ve čtvrtém finálovém utkání play-off zvítězili ve Vídni 4:3 a ovládli sérii hladce 4:0 na zápasy. V kádru nového šampiona slavil zisk titulu také český bek Zdeněk Kutlák, který Red Bullu ale v posledních dvou duelech boje o zlato chyběl.