Kreativ

ŠTÍTEK: Erste Bank Eishockey Liga

Ilustrační foto.

Havlík odmítl pěsti. Byl na ně ještě čas, říká

Znojmo, Brno – V základní části se stal Adam Havlík nejlepším nahrávačem mezinárodní hokejové soutěže EBEL, v úterý na sebe ovšem vzal roli střelce a dvakrát napnul síť Klagenfurtu. Znojemští Orli ovšem ve třetím čtvrtfinále padli 3:6 a v sérii prohrávají 1:2. „Zklamání bylo po zápase opravdu velké. Doufám, že den navíc nám pomůže, abychom si provětrali hlavy a do dalšího utkání šli s čistou myslí," vyhlížel čtvrté střetnutí, které je na programu v pátek ve čtvrt na osm hodin večer na ledě rakouského celku.

Ilustrační foto.

Nesmíme se nechat zastrašit tvrdostí soupeře, ví kouč Orlů Režnar

Znojmo /ROZHOVOR/ – Druhé čtvrtfinálové utkání znojemských Orlů v mezinárodní EBEL na ledě Klagenfurtu dospělo až do poloviny druhého prodloužení. Svěřenci trenéra Jiřího Režnara však ztrátu z prvního zápasu ve Znojmě dokázali díky gólu Ondreje Šedivého v osmaosmdesáté minutě smazat a vyrovnali sérii na 1:1.

Jiří Beroun.

Prohrávat 0:5 byl šok, přiznal Beroun

Znojmo, Brno – Ani 88 minut je nevyčerpalo. Mohli hrát klidně dál. Hokejisté znojemských Orlů si v druhém čtvrtfinále mezinárodní soutěže EBEL proti Klagenfurtu střihli maraton dvou prodloužení, než rozhodli brankou Ondreje Šedivého o svém vítězství 6:5 a vyrovnání série na 1:1. „Nevybavuju si, že jsem v kariéře odehrál delší utkání. Ale s klukama jsme se bavili a všichni říkali, že se v prodloužení cítili ještě líp než v normální hrací době," odmítal únavu zkušený útočník Jiří Beroun.

Ilustrační foto.

Drama v Klagenfurtu ovládli Orli. Vítězství jim zajistil v 88. minutě Šedivý

Klagenfurt /FOTOGALERIE/ – Drama, které rozhodlo až prodloužení, svedli znojemští hokejisté v Klagenfurtu. Ve druhém čtvrtfinále EBEL se nakonec z vítězství radovali opět hosté, tentokrát Orli Znojmo, kteří uspěli 6:5 po prodloužení a srovnali stav série na 1:1. Rozhodující trefu zaznamenal v 88. minutě Šedivý.

Hokejový obránce Lubomír Štach.

Máme lépe připravený tým než loni, uspějeme, říká obránce Orlů Štach

Znojmo – Základní část zajistila znojemským Orlům dlouho dopředu jistotu play off. V nadstavbové části měli již několik kol před koncem potvrzeno, že odstartují vyřazovací boje na domácím ledě před svými fanoušky. Až do posledního kola však museli čekat, jestli dostanou možnost výběru soupeře do čtvrtfinále. Zvládli duel na ledě lídra ze Salzburgu a po výhře 5:2 se již nemuseli ohlížet na konkurenta z maďarského Fehérváru. Třemi body k tomu přispěl i nejproduktivnější bek Orlů Lubomír Štach.

Ilustrační foto.

Do semifinále. Orly nakazil americký optimista

Brno – Třikrát a dost. Ve svém čtvrtém ročníku mezinárodní hokejové soutěže EBEL už se znojemští Orli odmítají smířit s koncem už ve čtvrtfinále. Po vypadnutích se Záhřebem, Vídní a Lincem rozehrají už v pátek Jihomoravané sérii prvního kola play off proti Klagenfurtu, který si vybrali v úterní volbě soupeřů pro vyřazovací část. „Jestli jsem spokojený? To budu, až naplníme naše cíle," odmítl podcenění znojemský stratég Jiří Režnar.

První dva body v nadstavbě získali hokejisté Znojma proti Fehérváru po výhře 2:1.

Orli v nervózním utkání zvítězili 2:1 nad Fehérvárem

Znojmo – Podruhé v rozmezí dvaasedmdesáti hodin nastoupili znojemští hokejisté na domácím ledě. Ve třetím kole nadstavbové části mezinárodní soutěže EBEL přivítal šestý celek skupiny A páté Čerty z maďarského Fehérváru, a Znojmo potřebovalo po dvou porážkách zisk bodů. Jako jediné zůstávalo před zápasem ve skupině vítězů bez bodu.

Dvojice zkušených útočníků Peter Pucher a Pavel Rosa spolu v jednom v útoku nastupovala jen v úvodu sezony. Poté dostali jiné spoluhráče a začali sbírat kanadské body. Oba hráči nastříleli šest, respektive sedm přesilovkových branek.

EBEL: Základní část. Orli zářili v přesilovkách

Znojmo – Čtyřiačtyřicet kol základní části mají za sebou znojemští hokejisté v mezinárodní EBEL. Umístili se na páté pozici, která jim zaručila přímý postup do play off již před nadstavbou částí soutěže. Na druhou stranu pouze jediný gól v závěrečném zápase na ledě maďarského Fehérváru je připravil o třetí místo a dva bonusové body k dobru.

Hokejista Peter Pucher.

Orli v EBEL pohledem statistik: Havlík si udělal z Puchera „zametače“

Znojmo – Ještě přibližně v polovině základní části dominovali kanadskému bodování mezinárodní hokejové soutěže EBEL znojemští Orli Peter Pucher mezi forvardy a Jakub Grof mezi obránci. Ani po kompletním odehrání dlouhodobé soutěže si jihomoravští hráči nevedou špatně – například zadák Lubomír Štach se vyšvihl na třetí místo v bodování všech zadáků soutěže. „Mám kolem sebe skvělé spoluhráče, takže se k produktivitě spíš nachomýtnu," zříkal se zásluh Štach.

Ilustrační foto.

Plán znojemských Orlů? Létat mimo trestnou lavici

Znojmo - O Vánocích se říká, že jsou svátky klidu. Znojemští hokejisté však sváteční dny strávili v pořádném zápřahu. Orli 23. prosince prohráli 2:4 ve Villachu, Štědrý den si užili s rodinami a na svatého Štěpána už zase hráli zápas mezinárodní soutěže EBEL ve Vídni, kde po dobrém začátku také padli 3:5. „Plno lidí chodí do práce i na Štědrý den a na silvestra, nějak jsme Vánoce oslavit stihli," nestěžuje si na osud profesionálů trenér Jiří Režnar.

Hokejoví Orli porazili v dalším kole EBEL slavný Klagenfurt 4:2.

Znojemští hokejisté porazili Klagenfurt 4:2

Znojmo /FOTOGALERIE/ - Velmi nahuštěný program má v těchto dnech mezinárodní EBEL a hokejisté Znojma hrají prakticky každý druhý den. Po páteční porážce ve Vídni nastoupili doma proti slavnému Klagenfurtu.

Ilustrační foto.

EBEL: Orli budou po letech v televizi

Znojmo – Dostat mezinárodní EBEL do podvědomí širšího okruhu fanoušků nežli jen okresního formátu. To je cílem vedení znojemského hokeje. Znojemští hokejisté se poprvé v historii EBEL představí na domácím ledě pod drobnohledem jedné z českých televizí, která vysílá po celém území České republiky. Domácí duely Znojma proti Salzburgu a Vídni odvysílá v přímém televizním přenosu stanice SPORT 5.

Ilustrační foto.

Tři na tři: EBEL se mění v ráj rychlíků

Znojmo, Brno – Jen šest hráčů na ledě, přitom na trestné lavici žádný. I takový obrázek se v příští sezoně mezinárodní hokejové soutěže EBEL může naskytnout fanouškům hokejových Orlů. I znojemský celek se připravuje na změnu pravidel, z nichž jedno zavede v části prodloužení hru tři na tři. „Tohle je přesně dělané pro rychlé bruslaře," tuší kapitán Orlů Jiří Beroun.

Znojemští hokejisté (v červeném) - ilustrační foto.

Orly čeká Klagenfurt. Jeho skalp jim chybí

Znojmo – Mezinárodní hokejová EBEL pokračuje tradičně dalšími zápasy i v pátek. Hokejisté Znojma se představí na ledě rekordmana v počtu titulů Klagenfurtu. Orli mají svému soupeři co vracet. Nejen, že přerušil Znojemským jejich sedmizápasovou vítěznou sérii, ale navíc se pyšní jako jediný tým faktem, že je český celek v současné sezoně ještě nezdolal.

Ilustrační foto.

Lepší než Znojmo? V přesilovkách už jen Pittsburgh

Brno – Znojemští Orli kralují hokejové Evropě. Aspoň co se úspěšnosti přesilových her týče. Šestý tým mezinárodní soutěže EBEL přetaví v gól přibližně každou třetí početní výhodu. Nemají na něj ani přesilovkoví lídři elitních evropských lig z České republiky, Ruska, Finska a Švédska. „Je to výjimečná situace. Nikdy jsem nic podobného nezažil," usmívá se znojemský obránce Jakub Grof.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Znojemští Orli.

Hokejisté Znojma zdolali Villach 6:1

Znojmo - Znojemští hokejisté v mezinárodní EBEL i v patém říjnovém utkání na domácím ledě udrželi svojí měsíční neporazitelnost před svými fanoušky. Tentokrát smetli rakouský Villach, kterému nastříleli šest branek.

Znojemští Orli - ilustrační fotografie.

Hokejisté Znojma nestačili na Linz

Znojmo - Ve dvanáctém kole mezinárodní EBEL se představili Znojemští Orli na ledě třetího Linze. Hned na začátku utkání se bylo na dívat. Do vedení se dostal Linz již ve druhé minutě, ale Znojemským stačili dvě minuty na otočení skóre, když se trefili útočníci Radek Číp a Branislav Rehuš. Vyrovnat poté mohl z úniku domácí hráč Brad Moran, ale na brankáře Znojma Patrika Nechvátala si nepřišel.

Ilustrační foto.

EBEL: Znojmo zdolalo Fehérvár 5:4

Znojmo - Hokejisté Znojma sehráli v pátek před svými fanoušky jedenácté kolo mezinárodní EBEL proti Fehérváru. Znojemští hokejisté vstoupili do dalšího zápasu EBEL tak, jak ten minulý skončili. Svého soupeře přehrávali a již ve druhé minutě se po souhře druhého útoku prosadil útočník domácího týmu Martin Podešva, který využil nahrávky spoluhráče Petera Puchera.

Ilustrační foto.

Hokejoví Orli hájí šestou příčku proti Fehérváru

Znojmo – Další souboj v mezinárodní EBEL svedou před svými fanoušky hokejisté Znojma. Po nedělním výprasku Dornbirnu se na jihu Moravy představí maďarský Fehérvár. Mužstva dělí v tabulce jediná příčka a Znojemským patří šesté místo jen díky lepšímu skóre.

Ilustrační foto.

Výzva znojemských Orlů: dvě utkání proti dosud neporaženým celkům EBEL

Znojmo – Další dvě střetnutí mají tento víkend na programu hokejisté Znojma a čeká je velmi těžký úkol. Nejprve se v pátek představí na ledě favorizovaného Salzburgu, kterému se pokusí vrátit porážku z druhého kola letošní sezony a o dva dny později po delší době nastoupí také před domácími fanoušky. Na znojemský led přijede druhý dosud neporažený celek EBEL a především poslední přemožitel Orlů ve čtvrtfinále minulé sezony Linz.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Znojemští Orli.

EBEL: Znojmo se představí v Lublani

Znojmo - Třetí kolo mezinárodní EBEL čeká dnes na ledě slovinské Lublaně znojemské hokejisty. Orli přitom do sezony nevstoupili nejlépe a na svém kontě nemají stále žádný bod. Jejich soupeř z hlavního města Slovinska načal novou sezonu podobně a oba celky tak mají šanci tuto bilanci změnit.

Hokejista Tomáš Klouček (vlevo) v dresu Třince.

Nový Orel Klouček po dvou prohrách: Tým máme dobrý. Ještě doladíme maličkosti

Znojmo, Brno /ROZHOVOR/ – Jediný den před startem nové sezony mezinárodní soutěže EBEL oznámil znojemský hokejový klub příchod zkušené posily. Obránce Tomáš Klouček odehrál 141 zápasů slavné NHL, teď má pomoct Orlům k prolomení čtvrtfinálové brány. „Všechno se semlelo velmi rychle. Skončil jsem v Košicích, kde jsem absolvoval přípravu, a za čtyři dny byl tady," popisuje čtyřiatřicetiletý bek, který v České republice naposledy nastupoval předminulou sezonu za Třinec.

V pátek sehráli znojemští Orli první zápas v soutěži Ebel. Soupeřem jim byla Vídeň.

Orli vstoupili do nové sezony EBEL porážkou

Znojmo /FOTOGALERIE/ – Úvodní utkání mezinárodní EBEL sehráli v pátek na domácím ledě hokejisté Znojma. A hned první duel byl velmi pikantní, protože Znojemští se střetli s nedalekou Vídní. Začátek utkání obohatila nově vzniklá show, kterou viděla zaplněná znojemská aréna. Ve čtrnácté minutě se dostali hosté při přesilovce do vedení, ale Orli stačili do přestávky vyrovnat brankou útočníka Ondřeje Fialy.

Útočník Pavel Rosa.

Pavel Rosa: Fandové Fribourgu? Živelní jako v Montrealu

Zlín, Znojmo – /ROZHOVOR/ Na Fribourg nedá dopustit. Učaroval mu vesnický styl života, nádherné historické centrum, ofenzivní hokej i živelní fanoušci. „Přirovnal bych je k těm z Montrealu Canadians. Jsou to neskuteční srdcaři.

Hokejista Peter Pucher.

Hokejista Pucher: Na tréninku si přidám. Mladým musím stačit

Znojmo, Brno /ROZHOVOR/ – Už dvanáctý ročník zahájí příští pátek u hokejových Orlů bývalý slovenský reprezentant Peter Pucher. Útočník, který v srpnu oslavil čtyřicátiny, si v nové sezoně mezinárodní soutěže EBEL patrně vyzkouší spolupráci s dalším zkušeným křídlem. Místo jeho hokejového „dvojčete" Marka Urama zaujal v létě sedmatřicetiletý Pavel Rosa.

Útočník Komety Jakub Koreis.

Koreis se těší, až si v Klagenfurtu zahraje zámořský styl hokeje

Brno – Přeplněná kabina hokejové Komety Brno se pomalu vyprazdňuje a krystalizuje se tak soupiska na extraligovou sezonu. Po prvních odchodech do Třebíče a nečekaném návratu Tomáše Vincoura do NHL opouští klub centr Jakub Koreis. Míří do rakouského Klagenfurtu. „Už minulý týden jsem zaznamenal zájem. Za nabídku jsem strašně rád a chtěl jsem ji využít," říká třicetiletý hokejista.

Jakub Koreis z Brna (vpravo) a Michal Dvořák z Plzně si vyřizují účty.

Koreis nebude hrát v Brně, vyzkouší si ligu EBEL. Jde do Klagenfurtu

Klagenfurt - Český hokejista Jakub Koreis odchází z Komety Brno do rakouského Klagenfurtu, který trénuje Martin Stloukal. Třicetiletý útočník se v klubu hrajícím mezinárodní soutěž EBEL dohodl na tříměsíčním zkušebním kontraktu, jenž může být prodloužen do konce sezony.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Znojemští Orli.

Orli učí bránit všechny. Včetně kanonýra Rosy

Znojmo, Brno - Sedm branek obdrželi hokejoví Orli v posledním zápase minulé sezony. V úterním přípravném zápase s Mladou Boleslaví lovil znojemský gólman ze sítě stejný počet puků. „Na obranu se zaměřujeme. S týmem musíme pracovat, všechno nejde jako mávnutí kouzelným proutkem," žádal fanoušky o trpělivost trenér Jiří Režnar po porážce 5:7.

Ilustrační fotografie

Vinobraní: bude i derby Orlů s Vídní

Znojmo – O jedno klání víc bude ve Znojmě k vidění v první den letošního Vinobraní. Vedle obvyklých turnajů rytířů ve zbroji je na programu první utkání nového ročníku hokejové EBEL a to rovnou derby Orlů s vídeňskými Capitals. Místo zvažované změny hracího dne nakonec utkání začne o devadesát minut dříve. Podle radnice je souběh termínu užitečný, problémy neočekává.

Jakub Grof

Angažmá v zahraničí mi dalo novou motivaci do kariéry, říká Grof

Znojmo /ROZHOVOR/ - Hokejová sezona pomalu, ale jistě začíná. Na svém domácím ledě se už prohání i hokejisté Znojma, kteří se připravují na čtvrtou sezonu v mezinárodní EBEL. V minulé sezoně se jim ani napotřetí nepodařilo prorazit brány čtvrtfinále. Vedení klubu na to zareagovalo především změnami v brankovišti a defenzivě.

Ilustrační foto.

Znojemští Orli krouží po ledě. V Třebíči

Znojmo, Třebíč – První dva dny tréninků na ledové ploše mají už za sebou znojemští Orli. Nekrouží však na ledě znojemského stadionu, ale hostují v Třebíči. Důvodem je finišující výměna mantinelů na jejich domácím stadionu ve Znojmě.