Kreativ

ŠTÍTEK: náměstí

Otevření kluziště na prostějovském náměstí TGM

Koncerty, koledy, curling nebo ohňostroj. Vánoce budou na náměstí veselé

Vánoční čas, je spojen i se sváteční atmosférou. Horký punč, vůně domácích klobás, svítící ozdoby. Prostějovské náměstí bude žít předvánoční atmosférou prakticky dva měsíce. Návštěvníci náměstí T. G. Masaryka, se dočkají několika novinek. Těmi zásadními je jiné rozmístění prodejních stánků.

Kladenský autobusák už je od úterý v provozu.

Kladenský autobusák už je v provozu

/FOTOGALERIE/ Na kladenské autobusové nádraží se po více než dvou měsících vrátil v úterý 29. října život. Opětovně zde byl zahájen provoz příměstských linek. Ke stejnému termínu byla vrácena i městská linka 610 do původní trasy ulicí Vrbenského přes náměstí Starosty Pavla do Zádušní ulice.

Vernisáž výstavy Lada, nelada a vyladěná móda.

OBRAZEM: Lada, nelada a vyladěná móda

Ve čtvrtek se v Muzeu Jindřichohradecka, v bývalém jezuitském semináři na Balbínově náměstí, uskutečnila vernisáž výstavy ke stoletému výročí šicích strojů LADA.

Budova bývalé střední školy v Táborské ulici v Benešově.

Benešov kupuje bývalou střední školu v Táborské ulici

Komplikovanou prostorovou situaci benešovských škol v souvislosti s velkým počtem žáků nepociťují jen tři ze čtyř základních škol, ale také Základní umělecká škola (ZUŠ) Josefa Suka v Benešově. Ta má proto učebny jak ve své hlavní budově v Žižkově ulici, tak v podkroví muzea na Malém náměstí a od loňského podzimu i v Táborské ulici.

Smetanovo nábřeží. Ilustrační foto.

Oprava kolejí na Smetanově nábřeží omezí dopravu i pro auta

Na komplikace se od úterý 29. října musí připravit řidiči i cestující, kteří v centru Prahy používají tramvajovou dopravu. Kvůli rekonstrukci tramvajové trati, která potrvá do ranních hodin 7. listopadu, bude pro automobilovou dopravu uzavřeno částečně Smetanovo nábřeží a Křižovnická ulice. Úsek mezi Novotného lávkou a Platnéřskou bude uzavřen zcela. Provoz tramvají v úseku Staroměstská – Národní divadlo bude obousměrně přerušen.

Běžci

Tip Deníku na pondělí 28. října: Bučovice zaplní běžci

Bučovice - Bučovicemi poběží běžci všech věkových kategorií. Již tradiční závod Sokolský běh 28. října je závěrečným závodem Vyškovské běžecké tour 2019. Letos se koná už 29. ročník. Závod začíná od devíti hodin na náměstí Svobody.

Ilustrační foto.

Oslavy omezí provoz

Oslavy 101. výročí vzniku samostatného Československa, které se konají v Plzni v pondělí 28. října, přinesou některá dopravní opatření.

Ilustrační foto

Znojmo hledá vánoční stromy. Kácení i odvoz zajistí

Znojmo – Jehličnaté stromy, které budou zdobit Horní a Masarykovo náměstí v době adventu, hledá vedení Znojma. „Vhodné jsou smrky, jedle nebo stříbrné smrky, vysoké mezi 10 až 15 metry,“ sdělila mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková. Radnice proto oslovuje občany Znojma nebo obcí v okolí do 30 kilometrů, kteří mají v úmyslu takové stromy kácet.

DO MĚSTA CHEBU zavítalo během turistické sezony více lidí. Jedním z lákadel jsou i chebské krovy.

Do Chebu zavítalo v sezoně více turistů

Téměř o pět tisíc více lidí navštívilo během letošní turistické sezony město Cheb. Velkým lákadlem se staly například chebské krovy, kdy si návštěvníci města mohou projít několik historických půd na náměstí. To není možné nikde v Evropě a je to tak unikát.

Dušičkový jarmark

Sobotní jarmark oživila výstava modelů parních strojů

/FOTOGALERIE/ Dušičkový jarmark v sobotu 26. října byl posledním letošním sobotním trhem. Trhy se pravidelně konají na náměstí Míru v Mělníku každou sobotu a nabízejí regionální produkci, zeleninu a ovoce, různé pochutiny, řemeslné výrobky či vína mělnických vinařů a jsou i místem setkávání a popovídání si.

Sportování dětí. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Na podporu sportu na Jižním Městě putuje přes 13 milionů

Částka převyšující 13 milionů korun podpoří sportování na Jižním Městě. O rozdělení sportovních dotací rozhodli zastupitelé Prahy 11. Peníze jsou určeny na celoroční činnost klubů, na jednorázové sportovní akce, volnočasové aktivity a na modernizaci tamních sportovišť. Díky dříve rozděleným sportovním dotacím byla letos mimo jiné opravena hřiště ve školách Mendelova, Campanus a Pošepného náměstí. 

Ilustrační foto

Vandalové řádili u autobusového nádraží

Ve čtvrtek 24. října odpoledne si partička výrostků na Husově náměstí krátila dlouhou chvíli tím, že demolovala zařízení, které jim zrovna přišlo do cesty. Na jejich chování byl upozorněn strážník, který byl v tu dobu mimo službu a místem pouze procházel.

DO MĚSTA CHEBU zavítalo během turistické sezony více lidí. Jedním z lákadel jsou i chebské krovy.

Do Chebu zavítalo v sezoně více turistů

Téměř o pět tisíc více lidí navštívilo během letošní turistické sezony město Cheb. Velkým lákadlem se staly například chebské krovy, kdy si návštěvníci města mohou projít několik historických půd na náměstí. To není možné nikde v Evropě a je to tak unikát.

Čestná stráž u umělecké instalace.

Uherskohradišťský Sokol připomíná své odbojáře na Mariánském náměstí

Památný den sokolstva, který připadá na 8. října, si sokolové letos poprvé připomněli zároveň jako významný den České republiky. Tento den je upomínkou na tisíce padlých sokolských odbojářů a jejich rodin v období 2. světové války. Symbolem akce jsou červené kokardy se znakem Sokola, které jsou jinak součástí tradičního sokolského kroje.  

Průjezd centrem Hranic je opět povolen

Kudláček: Vřava se vrátí na náměstí. Lesák: Na vině je amatérský postup

V úterním tiskovém prohlášení se starosta Jiří Kudláček vyjádřil k dopravní situaci v centru Hranic a k diskutované uzavírce Jiráskovy ulice. Uvedl, že po zrušení uzavírky Krajským úřadem v Olomouci už radnice nehodlá o opětovné uzavření ulice usilovat. Několik výroků směřoval také na adresu opozičního zastupitele Iva Lesáka a dopravního inspektora Petra Šenka.

Karlovo náměstí v Třebíči.

Blíží se doba, kdy Karlovo náměstí obsadí bagry

Třebíč - V Třebíči už se finišuje na přípravě rekonstrukce Karlova náměstí. Evergreen, o němž se mluví víc jak dvacet let, má před stavebním povolením. Po dlouhých jednáních se podařilo městu a projektantovi dohodnout vše potřebné s památkáři, hygienou, dopravní policií či správci všech sítí, kterými je podloží doslova prošpikováno.  

Ilustrační foto.

Připomenutí dne vzniku státu v Kopřivnici

Tradiční pietní setkání u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu se uskuteční v Kopřivnici v den státního svátku, tedy v pondělí 28. října 2019 v 17.00 hodin na náměstí T. G. Masaryka.  

Slavnostní akt a položení věnců k pomníku T.G. Masaryka na českobudějovickém náměstí ke Dni vzniku samostatného československého státu.

VIDEO: Sto padesát uniforem připomnělo státní svátek

Den vzniku samostatného československého státu v pátek připomínají České Budějovice. Na náměstí Přemysla Otakara II. před budovou radnice u pamětní desky T. G. Masaryka představitelé města a kraje položili věnce k uctění státního svátku.

Ilustrační foto.

Tip Deníku na pátek 25. října: V šalině si zahrají šachy

Potrénovat si mozkové závity při jízdě Brnem v tramvaji mohou lidé v pátek pětadvacátého října. Do brněnských ulic totiž vyrazí Šachová šalina. Lidé si v ní nejen zahrají populární hru, ale navíc jim budou radit zkušení šachisté.