
Fiat Tipo má české ceny. Nový sedan stojí nejméně 281 300 korun
Fiat Tipo už má české ceny. Nový sedan se prodává v pěti výbavách a se čtyřmi motory. Základní provedení s atmosférickou čtrnáctistovkou stojí 281 300 Kč.
Fiat Tipo už má české ceny. Nový sedan se prodává v pěti výbavách a se čtyřmi motory. Základní provedení s atmosférickou čtrnáctistovkou stojí 281 300 Kč.
Jižní Morava - Chybějící ceníky nebo nedodržená míra u nápojů vadily kontrolorům České obchodní inspekce na jihomoravských vánočních trzích. Prověřovali kvalitu dohromady osmačtyřiceti stánků, z nich jednatřicet navštívili v Brně. U sedmnácti prodejců našli prohřešky.
Praha /ROZHOVOR/ - Češi pijí podle statistik průměrně jednu kávu denně. Jací jsou ale konzumenti a jaké mají na tento nápoj nároky? Zajímají se o způsob přípravy a sledují aktuální trendy v kávových i nekávových nápojích? Nejen o tom jsme si povídali s Lubošem Martínkem, ředitelem největšího kavárenského řetězce u nás.
Pelhřimov - Vánoční pelhřimovská akce představila mimo jiné i tradiční řemesla, vánoční zvyklosti a činnost pelhřimovských organizací. Ve stáncích mohli zájemci nakoupit poslední vánoční drobnosti či horké nápoje a jiné dobroty. Pelhřimovské náměstí také oživil příchod velblouda, který byl součástí živého Betléma.
Plzeň – Stejně jako vloni i letos připravil fotbalový klub FC Viktoria Plzeň pro své fanoušky vánoční setkání. Uskuteční se už ve čtvrtek od 17.00 hodin na severní tribuně Doosan Areny ve Štruncových sadech. Příznivci Viktorie dostanou nápoj zdarma a speciální dárek. Vstup na celou akci je zdarma, fanoušci ale mohou v rámci akce pomoci dobré věci.
Plzeňsko – Brambůrky, bagety nebo přeslazené limonády už vymizely z automatů i školních bufetů. Sortiment nápojů a potravin totiž musela vzdělávací zařízení kvůli nové ministerské vyhlášce upravit.
Brno – Více než dvě třetiny provozovatelů automatů na teplé nápoje klamou zákazníky, přičemž nejzávažnějším porušením předpisů je klamavé označení některých nápojů. Zjistila to při kontrole Státní zemědělská a potravinářská inspekce. O jejích zjištěních informoval v tiskové zprávě mluvčí Pavel Kopřiva.
Havlíčkův Brod – Ale vy nás zásobujete, pane Karfík! Tak zní jedna z kouzelných „hlášek" doktora Chocholouška z nezapomenutelné české komedie Jáchyme, hoď ho do stroje.
Stačí jen správně odpovědět na otázku a 5 soutěžících vyhrává 6 balení Sunar gravimilku.
Pardubice - Světovou premiéru měl včera večer na pardubické třídě Míru při akci Česko zpívá koledy také speciální nápoj zvaný Harry Porter.
Ostrava - Slovinská společnost Radenska, patřící do české nápojářské skupiny Kofola, bude od ledna vyrábět a dodávat na chorvatský trh produkty z portfolia společnosti PepsiCo. Půjde o nápoje Pepsi, Mirinda a 7UP, sdělila mluvčí Kofoly Jaroslava Musilová.
Nadměrná spotřeba cukru zvyšuje riziko nemocí srdce a cév, řekl člen Fóra zdravé výživy Pavel Suchánek. Většina lidí si riziko spojuje jen s tuky. Spotřeba cukru je oproti doporučením v ČR téměř dvojnásobná. Jedním z viníků je vysoká spotřeba potravin s přidanými cukry. Vedou sladkosti, cukrářské a pekárenské výrobky a slazené nápoje. Nahradit cukr medem problém neřeší.
Brno – Jsou nejznámější a největší v kraji. Navštěvují je tisíce lidí. Vánoční trhy na náměstí Svobody v Brně začínají v pátek od devíti hodin ráno, oficiálně je zahájí ve čtyři hodiny odpoledne rozsvícení třináctimetrového vánočního stromu.
Brno – Po roce od otevření je tam téměř nemožné najít volný stůl. Brněnský bar Super Panda Circus navíc slaví úspěch i v soutěži kaváren a barů Czech Bar Awards 2015. Ve čtvrtek získal první místo za nejlepší koktejlové menu a design.
Praha – Kelímek 150g jogurtu s posypem obsahuje šest kostek cukru. A jeho množství se s přidaným ovocem ještě zvyšuje. V jednom mléčném nápoji je až sedm kostek cukru. Podle výsledku testů provedených iniciativou Vím co jím a piju, pouze pět z 20 testovaných mléčných nápojů splnilo doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO).
Lidé v Trnové u Prahy mají opět problémy s pitnou vodou. Nesmí se pít nebo používat k přípravě nápojů a jídel bez převaření. Dnes to řekla ředitelka odboru hygieny obecné a komunální středočeských hygieniků Libuše Polanská. Obec se zhruba 350 obyvateli měla problémy s pitnou vodu již v létě. Tehdy se vůbec nesměla používat k pití, vaření a umývání.
Praha - Proč utrácet peníze za luxusní šampaňské, když nám stejné potěšení může dopřát kvalitně připravený klasický sekt. Právě s touto myšlenkou vzniklo sdružení českých a moravských výrobců sektů, kteří loni na podzim uspořádali první festival tohoto ušlechtilého šumivého nápoje. Druhý ročník „Dne klasického sektu" se uskuteční v pondělí 23. listopadu v hotelu Grandior.
Prestižní akci BenQ Grunex Challenge bude možné navštívit po dobu tří dnů. Kromě velkého grandfinále v populárních hrách je přichystán také tradiční doprovodný program. Letos bude ještě zábavnější, než tomu bylo u předchozího ročníku. Kromě vlastních stánků mají společnosti Intel a MSI připravený také program na pódiu. Vystoupení budou mít také známé tváře české YouTube scény a chystá se i přehlídka kostýmů ze hry League of Legends.
Domažlice – Delší dobu nevyužívaný objekt na nádvoří areálu bývalých kasáren v domažlické Petrovické ulici dostává na přechodnou dobu znovu využití. Opět by v něm měla fungovat prodejna nápojů. Na stavbu byl přitom již vydán demoliční výměr.
Jižní Morava - První víno ročníku, jehož oslavy sahají až do osmnáctého století. Připíjet si jedenáctého listopadu svatomartinským bylo zvykem už na dvoře císaře Josefa II. V tento den totiž vinařům končila služba a její pokračování na další rok dojednávali při skleničce oblíbeného nápoje z podzimní sklizně. Svatomartinskou značku deset let vlastní Vinařský fond a letos čeká výrobu rekordního počtu 2,3 milionu lahví.
Litvínov - V netradiční roli se ocitli litvínovští hokejisté Zbyněk Sklenička, Petr Chaloupka a Peter Jánský. V litvínovském Sportbaru na Podkrušnohorské ulici totiž točili svým fanouškům pivo. A zadarmo. Na akci přišly desítky příznivců žlutočerných barev a pěnivého moku. Nešlo ale jen o konzumaci hořkého nápoje, ale také o vyprávění o hokeji. Nejpilnějším "výčepním" ze zmíněné trojice byl Petr Chaloupka.
Ostrava - Nápojářská Kofola nabídne v prosinci na pražské a varšavské burze své akcie všem zájemcům. V nabídce bude až 275.000 nových akcií a 825.000 akcií od jednoho z akcionářů. Kofola to oznámila v tiskové zprávě.
Ostrava - Skupině Kofola letos vzrostl za první tři čtvrtletí prodej meziročně o 16,3 procenta na 5,56 miliardy korun. Jde o nejlepší výsledek v historii skupiny. Hrubá marže jí stoupla o 27,2 procenta na 2,29 miliardy korun. Kofola to dnes oznámila v tiskové zprávě.
Stačí jen správně odpovědět na otázku a 5 soutěžících vyhrává
Blansko – Dvě hudební scény, soutěže, speciální drinky, rej masek a spousta zábavy. Dělnický dům v Blansku ovládne už třetí halloween párty. Začíná v pátek v sedm hodin večer a protáhne se až do rána.
Brno – Na zahřátí nebo třeba jen na chuť. To jsou jen některé důvody, proč si návštěvníci vánočních trhů v Brně kupují svařené víno nebo jiný teplý nápoj. Ještě minulý rok ho dostali naservírovaný v jednorázových kelímcích. S těmi už se letos nesetkají. Nahradí je omyvatelné, ale hlavně recyklovatelné keramické hrníčky a plastové kelímky.
Neratovice – Chráněná cukrárna v neratovické Kojetické ulici se na pár hodin proměnila v bar. Konal se tam totiž sedmý ročník soutěže v přípravě míchaných nápojů a malování na kávu, kterou pro lidi s mentálním postižením pravidelně pořádá místní občanské sdružení Pojďte dál.
Pardubice - Za litr moštu z vlastního ovoce zaplatíte od tří korun. Nápoj se dá zamrazit i zavařit.
Zlín – Nejdříve Střední hotelová škola ve Zlíně, pak Mateřská škola Štefánikova. První dáma druhý den své návštěvy věnovala dětem a dospívajícím.„Pro školu je to určitě pocta, že si manželka prezidenta republiky vybrala právě naši střední hotelovou školu. Žáci obsluhovali ve středu pana prezidenta, který byl s jejich výkonem spokojený. Studenti si pro první dámu připravovali menu a barmanské vystoupení," přiblížila ředitelka zlínské hotelovky Hana Palacká.
Brno - Jedna jistota a dva otazníky. Jeden menší, druhý větší. Tak v současné době vypadají vyhlídky českých jezdců v seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Jediný Karel Hanika má podepsanou smlouvu i na příští sezonu. Jakub Kornfeil zůstane nejspíš ve stávajícím týmu a Karel Abraham zatím o budoucnosti mlží.
Uherské Hradiště – Stánky plné tradičních dobrot slovácké kuchyně lákaly po celou sobotu 3. října stovky návštěvníků, kteří zamířili na druhý ročník Slováckého festivalu chutí a vůní. Ten se uskutečnil na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti, kde na tři desítky stánků nabízely pestrý výběr nejrůznějších pokrmů a nápojů z naší oblasti.
Znojmo – Všichni opravdoví „kávomilové" zamířili ve čtvrtek na střední odbornou školu a učiliště na Přímětické ve Znojmě. Důvod? Káva totiž patří k jednomu z nejoblíbenějších nápojů na světě, a proto má v kalendáři svůj den.
Berlín – Mnichovský pivní festival Oktoberfest je za polovinou a zatím přilákal jen tři miliony návštěvníků, o deset procent méně než loni za stejnou dobu. Podle organizátorů festivalu ubylo především hostů ze sousedních států. Spotřeba piva však je téměř stejná jako loni, přestože je chmelový nápoj nejdražší v historii festivalu.
Olomouc - Český a moravský venkov bude připomínat hlavní expozice jubilejního 20. ročníku podzimní etapy zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc. Výstavy se od 1. do 4. října v areálu Výstaviště Flora zúčastní 153 pěstitelů z řad profesionálů a zahrádkářů z celé země. Podzimní Floru tradičně doprovodí zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima.
Náchod - I v letošním roce se náchodský pivovar zapojuje do projektu pořádaného Českým svazem pivovarů a sladoven (ČSPS) pod názvem „Dny českého piva". Nejoblíbenějšího nápoj v Čechách se ve velkém začíná oslavovat tuto neděli 27. září, v předvečer svátku sv. Václava, který je patronem všech českých pivovarníků a sladovníků.
Zlínsko - Období burčáku je v plném proudu. Mnoho prodejců láká na tento sezonní nápoj a konzumenti, kteří se na něj těšili celý rok, se konečně dočkali. Bohužel je to i příležitost pro mnoho podvodníků.
Slovácko – Čokolády, přeslazené nápoje nebo dokonce fast food. To všechno by mělo patřit mezi potraviny, které by měly podle novely školského zákona zmizet z automatů i bufetů ve školách. Zákon však jasně nestanovuje, jakým potravinám by se měly školní zařízení vyhnout.
Plzeň - Oblíbený nápoj stojí kolem 60 až 70 korun, někde i méně, sommelier radí jak vybírat.
Praha – Londýnskou barovou scénu si doslova podmanil, teď vplouvá na tu pražskou. Pavel Tvaroh z Meziboří, jehož jméno je v barmanském světě obrovským pojmem, otevírá v české metropoli podnik, který bude, stejně jako jeho londýnský Lounge Bohemia, přenášet návštěvníky tak trochu do jiného světa a překvapovat je koktejly, které na první pohled vůbec nevypadají jako koktejly. Z mojita se tu kouří. Další drink lze pít až po přelití vanilkové cukrové vaty. Pavel Tvaroh je král takzvané molekulární mixologie. Některé jeho drinky se totiž musí kousat. „Jak dlouho bude bar v Praze otevřen? To nevím," říká excentrický muž, jenž v devatenácti letech opustil Mostecko a vypracoval se v mága, jehož si často najímají i světoznámé obchodní značky.
Blanensko – Proměnit jablka, ale i hrušky nebo hroznové víno ve zdravou šťávu. To v těchto dnech nabízejí moštárny na Blanensku. Objednávky na lisování ovoce přijímají zahrádkářské svazy i soukromé moštárny.
Déle kojené děti se lépe stravují i v pozdějším věku. V šesti letech mají podle nové americké studie větší spotřebu vody, ovoce a zeleniny. Naopak méně často pijí cukrem slazené nápoje a džusy. Zjištění zámořských odborníků na tiskové konferenci prezentovala Eva Kudlová z Ústavu hygieny a epidemiologie 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. V pondělí začal Český týden kojení.
Hradec Králové - Přes 32 tun nápojových kartonů se loni podařilo vytřídit lidem v krajské metropoli. Před dvěma lety však byli ještě úspěšnější, to vyházeli do příslušných kontejnerů o osm tun „nápojáků" více.
Hradec Králové - Přes 32 tun nápojových kartonů se loni podařilo vytřídit lidem v krajské metropoli. Před dvěma lety však byli ještě úspěšnější, to vyházeli do příslušných kontejnerů o osm tun „nápojáků" více.
Slunce a moře, vybraná jídla a lahodné nápoje, či fascinující historické památky - to vše je úžasné, ale pro mnoho lidí mají tato tradiční místa pro trávení dovolených jen omezenou přitažlivost. Proto nyní v Japonsku vyšlo první číslo časopisu Dark Tourism zasvěceného fenoménu takzvané temné turistiky. A na svých 96 stránkách nabízí morbidnější varianty destinací pro ty turisty, kdo se chtějí ponořit do mizérie, zkázy a smrti, napsal zpravodajský server The Times.
Prostějov – Nezdravé jídlo a sladké nápoje ze škol přece jenom nezmizí. Jejich omezení nebo úplné výměny jídla v automatech ve školách se snažil dosáhnout exministr školství Marcel Chládek. O jejich budoucnosti a o tom, jestli ve školách budou, však nakonec mají rozhodovat ředitelé škol. Resort ministerstva školství vydá jen doporučení, jak by pochutiny a dětské stravování mělo vypadat.
Poběžovice /FOTOGALERIE, VIDEA/ – Z Japonského večera pořádaného v souvislosti s budováním zenové zahrady v zámeckém parku se stal nakonec Česko-japonsko-německý večer.
Jindřichohradecko - Kvůli chybějící vyhlášce není jasné, jaké potraviny se mohou prodávat dětem ve škole.
Frýdek-Místek, Třinec - Burčák, nebo částečně zkvašený mošt? Stává se tradicí, že začátkem „burčákové" sezony se začíná tato otázka u méně znalých zákazníků objevovat. Zatímco částečně zkvašený mošt Deníkem oslovené vinotéky už nabízejí, na burčák si lidé budou muset ještě pár dní počkat.
Tachovsko – Velmi kvalitní by měl být podle prodejců letošní burčák, který se tento týden objevil ve většině míst, kde se na Tachovsku obvykle tento oblíbený nízkoalkoholický nápoj přelomu léta a podzimu prodává.
Brno - Šejkry létající vzduchem naplněné nejrůznějšími míchanými drinky. Takovou podívanou mohli lidé zhlédnout v pátek na terase i ve foyer brněnského Janáčkova divadla. Konal se tam totiž druhý ročník festivalu Cocktail International, který návštěvníky zavedl do světa koktejlů. „Představily se přes dvě desítky barmanů ze všech koutů světa, kteří zájemce provedli historií koktejlů i modernímimi trendy v míchání nápojů. Byla to vlastně taková hudebně-gastronomická škola," uvedla produkční akce Lucie Karafiátová.