Kreativ

ŠTÍTEK: Norimberk

Jihlava - Liberec: Jaromír Blažek a jeho loučení s kariérou

Už ne brankář, ale trenér. Blažek zůstává v Jihlavě a říká: Těším se

Jihlava - Končí s chytáním, nekončí s fotbalem. Jaromír Blažek bude nadále působiz v Jihlavě - a to v roli trenéra brankářů. V příštím ročníku hodlá svoji činnost v klubu ještě rozšířit. Naposledy stál Blažek mezi tyčemi v předposledním ligovém kole proti fotbalistům Liberce, vychytal nulu a pomohl k vítězství 4:0.

Karin Knappová z Itálie

Tituly z generálek pro Knappovou a Stosurovou, v Ženevě uspěl Bellucci

Norimberk - Generálky na French Open? Italská tenistka Karin Knappová zdolala ve finále turnaje v Norimberku krajanku Robertu Vinciovou 7:6, 4:6, 6:1 a získala druhý titul v kariéře. Její soupeřka prohrála třetí finále za sebou a na desátý triumf na okruhu WTA čeká od července 2013.

Ilustrační foto.

Německé tratě ochromila devátá stávka. Nejméně na týden

Berlín – Nejnenáviděnější Němec, jak odborového Clause Wesselského titulují tamní média, ohlásil už devátou stávku železničních strojvůdců v řadě. Zatím časově neomezený protest, který začal dnes odpoledne, bude podle zdrojů z odborového svazu GDL nejdelší. Dosud rekordní stávka z počátku května přitom trvala šest dní.

Lukáš Rosol

Rosol zvládl další zápas v Ženevě, Smitková a Koukalová už dohrály

Ženeva, Norimberk - Znovu ukázal, že se s ním musí počítat. Lukáš Rosol zvládl na antukovém turnaji v Ženevě po kvalifikaci i vstup do hlavní soutěže. V prvním kole udolal i přes nevydařený úvod Lu Yen-Hsuna z Tchaj-wanu po dvouhodinové bitvě 1:6, 7:6 a 7:5. S podnikem v Norimberku se naopak rozloučily dvě české tenistky.

Ilustrační fotografie.

Obří protidrogový zásah byl jen cvičením

Praha - Několik kilogramů pervitinu určeného k transportu do Německa si v Praze vyzvedli drogoví kurýři, kteří už měli za sebou pestrou minulost: z Norimberka putovali přes Rakousko, Maďarsko a Rumunsko do moldavské metropole. V Kišiněvě se pak setkali se svým šéfem, který z Německa přiletěl, informovala Barbora Kudláčková z Národní protidrogové centrály.

Spěšné vlaky z Chebu do Norimberka během stávky strojvůdců v Německu z kolejí zmizely.

Stávku na dráze pocítil i Cheb

Cheb, Karlovarský - Téměř týdenní zastavení vlakové dopravy na německém území zkomplikovalo život lidem, kteří pracují v zahraničí.

Motorkářský klub Noční vlci.

Noční vlci se vydali z Vídně do Německa

Vídeň/Berlín – Skupina motorkářů, mezi nimiž jsou i členové ruského klubu Noční vlci, se dnes vydala z Vídně směrem do Německa. První zastávkou na cestě do Berlína by mohl být Mnichov, podle německého deníku Bild, ale plánují bikeři zastávku v Norimberku. Německé úřady přejezd motorkářů přes rakousko-německé hranice podle agentury DPA zatím nezaznamenaly.

Důstojníci Rudé armády při vyjednávání s nacisty na brodském náměstí v květnu 1945.

Krev, která posvětila tuto zemi, nebude zapomenuta

Havlíčkův Brod – Zdárný průběh národního povstání ve městě byl přerušen vpádem gestapáků v čele s H. Gottschlingem, kteří přijeli od Jihlavy, po předcházejících marných pokusech navázat telefonický styk s místní služebnou gestapa v Brodě.

Příjezd Jana Lucemburského.

V Ostravě se chystá výstava mapující působení rodu Lucemburků

Ostrava - V Ostravě se v těchto dnech chystá unikátní výstava mapující působení rodu Lucemburků. Postavena bude například kopie erbovní síně z hradu Lauf nedaleko Norimberku. K vidění budou ale i středověké dobývací stroje či středověký jeřáb. Výstava nazvaná Magičtí Lucemburkové bude ve Světě techniky v Dolních Vítkovicích k vidění od 17. května do 17. září. Řekl to autor projektu Oldřich Beneš.

Příjezd Jana Lucemburského.

V Ostravě se chystá výstava mapující působení rodu Lucemburků

Ostrava - V Ostravě se v těchto dnech chystá unikátní výstava mapující působení rodu Lucemburků. Postavena bude například kopie erbovní síně z hradu Lauf nedaleko Norimberku. K vidění budou ale i středověké dobývací stroje či středověký jeřáb. Výstava nazvaná Magičtí Lucemburkové bude ve Světě techniky v Dolních Vítkovicích k vidění od 17. května do 17. září. Řekl to autor projektu Oldřich Beneš.

Václav Pártl lepí modely letadel a vojenské techniky. Za tento model získal stříbro na neoficiálním mistrovství světa.

Modelář tělem i duší

Český Krumlov – Na čtyři sta padesát modelů tanků a další vojenské techniky má ve své pracovně vystavených Václav Pártl. Tento stavař a bývalý investiční technik Jihočeského kraje je už šest let v důchodu, a tak se modelařině může věnovat, hlavně prý díky pochopení manželky, na plno.

Ilustrační foto

O Velikonocích hrozí na německých dálnicích zácpy

Řidiči, kteří o Velikonocích vyrazí do Německa, se musí připravit na zvýšený provoz na silnicích. Na mnoha dálnicích se pravděpodobně budou tvořit dopravní zácpy. Podle německého autoklubu ADAC bude dopravní situace špatná především ve čtvrtek večer, v pátek dopoledne a v pondělí večer.

Pštrosy chová i pan Plemeník z Vintířova.

Pštrosí vejce u sousedů „letí"

Pasov - Pštrosí farma Donaumoos v Leipheimu v okrese Günzburg vyexpedovala v minulých dnech kolem 500 „XXL" vajec – podle majitelky Susanne Engelhardtové mají letos daleko víc objednávek, než kolik jejich afričtí běžci mohou snést. „Také zbytky skořápek po vyklubání kuřat se dobře prodávají, lidé je omalovávají a používají jako dekoraci," píše PNP.

Investují do cyklostezek.

Tunely u sousedů dostanou „uši"

Do výstavby cyklistických stezek podél dálnic a státních silnic chce po roku 2019 investovat Bavorsko 200 milionů eur. Mnichov a Norimberk dál rozvíjejí plány vnitroměstských „rychlocyklostezek" a země chce finančně podpořit města při vytváření parkovišť kol, aby bylo jejich užívání lépe propojeno s hromadnou dopravou.

Rozlučka Davida Jarolíma v Hamburku

Rozlučka: Jarolím bavil tisíce fanoušků v Hamburku, Koller dal dva góly

Hamburk - Parádičky, dvanáct branek a dojetí. Bývalý fotbalový reprezentant David Jarolím v sobotu definitivně ukončil hráčskou kariérou velkolepou beneficí v Hamburku, kde prožil devět let. Podpořit ho přijela řada bývalých spoluhráčů z Hamburku, Norimberku a české reprezentace, kteří 32 tisícům fanoušků nabídli atraktivní podívanou.

Slaňáci v prvním duelu Židla Cupu 2015

Ve Slaném odstartoval skvěle obsazený Židla Cup

Slaný – Parádně se stará vedení mládežnického hokeje ve Slaném o své desetileté naděje. Od pátku do neděle pro ně přichystalo další ročník skvěle obsazeného turnaje Židla Cup, na kterém budou startovat elitní celky z České republiky, ale také ze dvou německých bašt ledního hokeje – Mannheimu a Norimberka.

Z místa nehody.

Naše sousedky stále víc chudnou

Na B126 ve Zwettlu na Rodlu se v pondělí po 20. hodině srazil řidič osobního auta z Kirchschlagu s protijedoucím českým nákladním autem. „Kamion prorazil svodidla, vjel do pole, narazil do stožáru vysokého napětí a těžce poškozený zůstal stát," popisuje deník OÖN. „Dráty naštěstí nespadly…" Oba zranění řidiči byli na místě ošetřeni a převezeni do nemocnice v Linci, nákladní auto vyprostili hasiči. Příčina nehody se vyšetřuje.

Nicole Vaidišová.

Poprvé od návratu mezi elitou. Vaidišovou čeká v Monterrey turnaj WTA

Monterrey - Nicole Vaidišová se poprvé po návratu k tenisu před půl rokem představí na turnaji elitního okruhu WTA. Bývalá sedmá hráčka světového žebříčku dostala divokou kartu do mexického Monterrey, kde zahájí boj o účast v hlavní soutěži proti japonské veteránce Kimiko Dateové-Krummové.

Černíkovické okurky se dostaly až na veletrh v Norimberku

Černíkovické okurky se dostaly až na veletrh v Norimberku

Černíkovice - Černíkovické okurky reprezentovaly výrobky českých ekofarmářů na mezinárodním veletrhu Biofach, na který se do Norimberku sjíždí obchodníci s biopotravinami z celého světa. Okurky z Černíkovic na stánku Ministerstva zemědělství České republiky mezi tisíci vystavovanými bioprodukty návštěvníci neminuli.

Černíkovické okurky se dostaly až na veletrh v Norimberku

Černíkovické okurky se dostaly až na veletrh v Norimberku

Černíkovice/Norimberk - Černíkovické okurky reprezentovaly výrobky českých ekofarmářů na mezinárodním veletrhu Biofach, na který se do Norimberku sjíždí obchodníci s biopotravinami z celého světa. Okurky z Černíkovic na stánku Ministerstva zemědělství České republiky mezi tisíci vystavovanými bioprodukty návštěvníci neminuli.

Ilustrační foto

Loni se poprvé prodala více než miliarda chytrých telefonů

Norimberk (Německo) – Prodej chytrých telefonů loni poprvé překonal hranici jedné miliardy kusů. Podle údajů společnosti pro výzkum trhu GfK loni prodej stoupl na více než 1,2 miliardy přístrojů z 998 milionů v roce 2013. Prodej chytrých telefonů by měl růst i v letošním roce, tempo růstu ale zřejmě zpomalí na 14 procent z loňských 23 procent. Může za to nasycení na některých vyspělých trzích.

Studentka pražské vyšší odborné školy oděvního návrhářství Šárka Musilová ze Žďáru nad Sázavou bude svoje modely prezentovat v rámci společné přehlídky módní návrhářky Beaty Rajské s ruským návrhářem Vjačeslavem Zajcevem v Moskvě.

Studentka: Vím, do čeho zhruba jdu, ale stejně mám trému

Žďár nad Sázavou – Jednou ze tří studentek, které příští týden doprovodí žďárskou módní návrhářku Beatu Rajskou do Moskvy na její společnou módní přehlídku s ruským návrhářem Vjačeslavem Zajcevem, je Šárka Musilová ze Žďáru nad Sázavou. Studentka třetího ročníku Vyšší odborné školy oděvního návrhářství (VOŠON) v Praze v rámci prestižní přehlídky v Moskvě předvede pět svých modelů.

Nicole Vaidišová.

Vaidišová pokračuje v comebacku, poprvé si zahrála semifinále ITF

Midland - Tenistka Nicole Vaidišová se poprvé po návratu na kurty dostala do semifinále turnaje nižší kategorie ITF. Bývalá světová sedmička postoupila z kvalifikace mezi čtyři nejlepší hráčky v americkém Midlandu, ale v boji o finále v sobotu prohrála s Němkou Tatjanou Mariaovou (148. WTA) 4:6 a 5:7.

Vizualizace vlaku typu RegioPanter od společnosti Škoda Transportation

Škodovka získala zakázku za více než deset miliard

Plzeň - Společnost Škoda Transportation zvítězila v německém tendru na dodávku vlaků pro britského operátora National Express, který patří mezi největší soukromé dodavatele v oblasti železniční a autobusové dopravy na světě.

Ilustrační foto.

Škoda Transportation dodá do Německa 38 vlaků za deset miliard korun

Plzeň - Plzeňská Škoda Transportation dodá britskému dopravci National Express 38 nízkopodlažních elektrických vlaků RegioPanter. Budou jezdit v Norimberku a okolí. Hodnota kontraktu je deset miliard korun, firma má na výrobu vlaků čtyři roky. Informuje o tom server iDnes.cz.

Mužem zápasu byl plzeňský útočník Aidin Mahmutovič, který zaznamenal hattrick.

Výhru nad Norimberkem zařídil hattrickem Mahmutovič

Norimberk, Plzeň – Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli v sobotu v Německu nad týmem druhé bundesligy 1. FC Norimberk 3:2. Na vítězství Západočechů měl největší podíl bosenský útočník Aidin Mahmutovič, který dosáhl hattricku.