Kreativ

ŠTÍTEK: odpadkový koš

Ilustrační foto.

Rychlík vrazil v Blansku do koše na kolejích, nehodu šetří policie

Blansko – Rychlík v pondělí večer na nádraží v Blansku narazil do odpadkového koše hozeného na koleje. Srážka se obešla bez zranění, vlak byl ale poškozen. Policie věc vyšetřuje pro podezření z trestného činu obecného ohrožení. Uvedli to mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a jihomoravské policie Pavel Šváb. Nehoda podle webu Českých drah omezila dopravu na koridorové trati mezi Brnem a Českou Třebovou.

Ilustrační foto

Rozhazoval dopravní značky. Za výtržnosti mladíkovi hrozí až dvouletý trest

Strážnice – Osmnáctiletého výtržníka dopadli při útěku policisté ve Strážnici. Oznámení o jeho práci a poškozování majetku přijali v neděli večer. „Na místě pak zastihli osmnáctiletého mladíka, který se před nimi pokusil o marný útěk," sdělil v pondělí hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

KVĚTY LESA. Na výstavě hub na Salaši bylo k vidění dvě stě druhů hub, které zhlédlo 1500 lidí.

Výstava hub nabídla jedinečnou a poučnou podívanou

Salaš – Ačkoliv v chřibských lesích, ale nejen tam, pokračuje bídná houbařská sezona, Mykologický klub na Salaši připravil o prodlouženém zářijovém víkendu v tamní hospodě Na Dolině 9. ročník výstavy hub.

Opuštěné staveniště sportovní haly v Boskovicích.

Boskovice: místo jámy navrhují park

Boskovice – Jen jáma plná bahna a vody. Tak již několik měsíců vypadá prostor vedle základní školy na ulici Slovákova v Boskovicích. Měla tam vzniknout nová sportovní hala. Jenže její základy ještě ani nezačaly růst a zastupitelé výstavbu definitivně pozastavili. Důvodem byly protesty lidí, kteří v okolí bydlí, a nestabilní geologické podloží.

Nové chodníky, lavičky, odpadkové koše i pouliční lampy. Tak to nyní vypadá ve zrekonstruovaných městských sadech v centru města Chebu.

Městské sady jsou půvabnější

Cheb - Nové chodníky, lavičky, odpadkové koše i pouliční lampy. Tak to nyní vypadá ve zrekonstruovaných městských sadech v centru města Chebu.

Výběh pro psy. Ilustrační snímek.

Psi potřebují volný pohyb, města na to většinou slyší

Český Těšín - Je všední den dopoledne a v oploceném psím výběhu za českotěšínskou tiskárnou spokojeně pobíhá psík plemene husky, se kterým si hrají jeho polští majitelé s dítětem. Prostor působí příjemně a čistě, ačkoli se před časem na některé pejskaře snesla kritika, že zde po svých psech nechávají neuklízené exkrementy. Jak to tedy vypadá doopravdy?

Obnovená kolonáda v jesenických lázních.

Obnovená kolonáda láká k procházkám

Jeseník – Po rekonstruované kolonádě v jesenických lázních opět korzují lidé. Procházkový okruh získal v uplynulých měsících nový povrch, lemují jej stylové lavičky, odpadkové koše a lampy veřejného osvětlení. Součástí obnovy bylo též osazení informačních panelů.

Altán na Tuškově zůstane zachovaný, ten na promenádní cestě nejspíš ne.

Spolek přátel Konopiště poslal na radnici dopis s připomínkami a žádostí o pomoc

Benešov – Celkem devět bodů má dopis, který předseda Spolku přátel Konopiště Petr Mareš adresoval radě města Benešova. V dokumentu je seznam požadavků, s jejichž realizací chtějí Přátelé Konopiště pomoci od města. „Jedním z bodu je například úklid veřejného dětského hřiště postaveného Lesy České republiky na Tuškově," potvrdil místostarosta Benešova Zdeněk Zahradníček. Po odbahnění Konopišťského rybníka a úpravě okružní cesty, se do této části parku hrne stále více lidí. Jdou, běží nebo jedou na kolech a při tom také svačí, pijí či kouří. Jenže cesta zatím postrádá odpadkové koše. Přátelé zámku právě na to upozorňují radu města a žádají dovybavení vhodnými a vkusnými nádobami na odpadky.

Nový vestibul chotěbořského kina.

Ve vestibulu chotěbořského kina přibyla klidová zóna

Chotěboř – Vestibul chotěbořského kina dostal novou tvář. Po první etapě, která proběhla v loňském roce a zahrnovala především stavební úpravy, novou elektřinu i instalaci kamerového systému, se letos chystaly úpravy převážně kosmetického charakteru.

Pyrotechnik při prověřování informace o údajném nástražném výbušném systému umístěném v odpadkovém koši v Petrské ulici v Praze.

OBRAZEM: Kvůli vysypávání koše uzavřeli ulice v centru

Praha - Rozruch v centru Prahy vyvolal ve čtvrtek vpodvečer bombový poplach. Prověřit informaci o údajném nástražném výbušném systému umístěném v odpadkovém koši v Petrské ulici vyráželi krátce před pátou odpolední strážníci i policisté včetně příslušníků pyrotechnické služby - a následně byli o asistenci pořádání i záchranáři a hasiči hned ze dvou pražských stanic; z centrály a z Holešovic.

Vyhlídka na Hrádku.

Hrádek nabízí více než jen vyhlídku

Újezd – S dalším dílem našeho letního seriálu zavítáme na vyhlídku, která se nachází v samém srdci historického Chodska – na vrchu Hrádek nad obcí Újezd.

Psí výběh v Českém Těšíně.

Psi získali pařezy pro občůrávání

Český Těšín - Oplocený výběh po volný pohyb psů, který mají od 1. července k dispozici chovatelé v Českém Těšíně, získal novou atrakci. V prostoru se objevily pařezy a kmeny stromů, které musely být pokáceny v jiných lokalitách, takže to městkou pokladnu nic nestálo.

Ilustrační foto.

Nedaleko zámečku Hanspaulka v pražské rezervaci vznikne nový park

Praha – Nedaleko zámečku Hanspaulka v chráněném pásmu Pražské památkové rezervace vznikne nový park. Praha 6 chce zrušit část ulice, místo které vybuduje dlážděnou cestu pro pěší a travnaté plochy. Novináři to zjistili z materiálů, které pro radnici vypracoval architektonický atelier. Úpravy vyjdou na zhruba pět milionů korun bez DPH.

Olomoucký profesionální hasič – lezec Roman Tománek zachránil přesně před dvěma lety z jámy v parku devatenáctiměsíční dívenku Amálku.

Všichni věřili, že dívenku z podzemí vytáhnu živou a zdravou

Olomouc /ROZHOVOR/ – Přestože má olomoucký profesionální hasič Roman Tománek za devět let praxe za sebou mnoho úspěšných zásahů a zachráněných lidí, na 4. srpen 2013 zřejmě nikdy nezapomene. Tehdy totiž s kolegy vyjížděl do olomouckého parku vyprošťovat po pádu do několik metrů hluboké dutiny teprve devatenáctiměsíční dívenku Amálku. Za to, že zachránil děvčátku život a zároveň riskoval ten svůj, dostane v polovině září medaili Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Takto by mohla vypadat část Pokratic nad 8. ZŠ

Sídliště v Pokraticích čeká proměna. Město má dotaci

Litoměřice – Zpracovanou studii regenerace panelového sídliště v Pokraticích bude mít vedení litoměřické radnice šanci převést z papíru do reality. Městu se totiž podařilo získat dotaci od Ministerstva pro místní rozvoj, a to na první etapu plánovaných úprav.

Odpad z pozemků pod průmyslovou zónou v Předlicích zabral několik kontejnerů.

V Předlicích uklidili i výkaly

Ústí nad Labem - Celé tři dny uklízela parta dvaceti veřejně prospěšných pracovníků nepořádek nedaleko předlické průmyslové zóny.

Ilustrační foto.

V září skončí úpravy areálu Na Zvonici v pražských Modřanech

Praha - V září skončí úpravy areálu Na Zvonici v pražských Modřanech. U kostela Nanebevzetí Panny Marie vznikne oddechová louka a přírodní amfiteátr, upraví se cesty a přibude mobiliář. Informovala o tom mluvčí Prahy 12 Ivana Hudcová. Celý projekt vyjde na 7,5 milionu korun, většinu pokryje dotace z EU.

Vyhlídka nad Tlumačovem.

Tlumačovská vyhlídka stojí na skále

Tlumačov – Dřevěná vyhlídková věž u Tlumačova stojí na dobře vybraném a příjemném místě – na návrší Kubíčkova skála přibližně 500 metrů severně od vsi.

Jeden z průchodů do Palackého sadů.

Znečištěné pasáže lidi od procházení odrazují

Písek - Obyvatelé města mají dvě možnosti, jak si zkrátit cestu z historického centra do Palackého sadů. V nabídce jsou průchody v domech. Ten z Velkého náměstí je v soukromém vlastnictví, pasáž z Heydukovy ulice je města.

NEZAMĚSTNANÍ POSBÍRALI TISÍCE NEDOPALKŮ

Nezaměstnaní posbírali tisíce nedopalků

Frýdlant - ROJNICE VE FRÝDLANTĚ. Přes třicet nezaměstnaných v rámci veřejně prospěšných prací vyčistilo centrum Frýdlantu od cigaretových nedopalků. A bylo jich požehnaně.

Ilustrační foto

Umí se turisté chovat? Jak kde

Frýdecko-Místecko - Rekreační oblasti se neustále vyvíjejí. Podobně se mění jejich návštěvníci. Deník zjišťoval, jak se změny projevují ve významných rekreačních a turistických oblastech.

NOVÉ LAVIČKY věnoval na cestu k Ratibořicím českoskalický patriot.

Lavičky na cestu k Ratibořicím daroval občan

Česká Skalice - Bažantnice spojuje Českou Skalici s ratibořickým zámkem a procházky Babiččiným údolím jsou neodmyslitelnou součástí života lidí ve městě, ale také návštěv tisíců turistů. Jeden ze zdejších obyvatel už se nemohl dívat na to, v jakém stavu jsou lavičky po cestě. A tak přispěl jen tak novými.