Kreativ

ŠTÍTEK: odpadkový koš

Téměř zapomenutou studánku v Dasnicích místní lidé a další řemeslníci opět vrátili do života.

Studánka zas láká lidi k odpočinku

Dasnice – Místo pro odpočinek turistů, cyklistů, ale také místo pro setkávání místních lidí. Tím se stala upravená studánka v Dasnicích a její okolí. Obec na ni obdržela grant z programu Zelené oázy Nadace Partnerství.

Oslavy 17. listopadu 2018 jsou ve znamení demonstrací. Květiny končí v koši.

Škoda pod pět tisíc. Policie řeší vyhozené květiny politiků jako přestupek

Aktivisté, kteří v sobotu vyhodili do odpadkového koše kytice, jež u památníku 17. listopadu 1989 na pražské Národní třídě položili někteří politici, se podle policie dopustili přestupků proti majetku a občanskému soužití. Policisté z nich podezírají jednoho muže a jednu ženu a jejich případ předají městské části Praha 1. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle něj způsobená škoda nepřesáhla 5000 korun.

Oslavy 17. listopadu 2018 jsou ve znamení demonstrací. Květiny končí v koši.

Vyhozené kytice na Národní třídě: policie ještě čeká na vyčíslení škody

Pražští policisté ještě neuzavřeli případ kytic některých politiků, které aktivisté v sobotu odnesli od památníku 17. listopadu 1989 na Národní třídě a vyhodili do nedalekého odpadkového koše. Stále totiž nedostali od všech poškozených majitelů květin vyčíslenou škodu, která jim tím případně vznikla, řekl dnes policejní mluvčí Tomáš Hulan. Teprve poté může policie stanovit právní kvalifikaci incidentu. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) o víkendu vyjádřil přesvědčení, že případ skončí jako přestupek a policie bude moct řešit závažnější věci.

Odpadkové koše. Ilustrační foto.

V centru Žatce se objeví chytré koše, samy poznají, kdy se mají vysypat

Žatec - V centru Žatce se tento týden objeví chytré odpadkové koše. Ty samy poznají, kdy jsou plné, a pošlou o tom informaci technickým službám. V případě plastů navíc odpad slisují, takže se toho do nich vejde víc. Město je vůbec první v okrese Louny, kde se tato moderní technologie objeví.

Ilustrační foto.

Hygienici nacházejí v kuchyních i skutečné hrůzy

Střední Čechy - Potraviny porostlé plísní nebo zjevně zkažené si doma nenechá snad nikdo. Nekompromisně je vyhodí. Spousta lidí přemístí z lednice do odpadkového koše i výrobky, jimž prošla doba trvanlivosti.

Odpadkové koše. Ilustrační foto.

Na Cejlu kopal do odpadkového koše. Prý z hecu

Brno – K rozkopání smetí po ulici ho prý přiměli kamarádi. O útoku šestnáctiletého mladíka na odpadkový koš v brněnské ulici Cejl ve středu odpoledne informovali brněnští strážníci.

Hrad Točník.

Okolí památek je plné odpadků i lidských výkalů

Berounsko – Hrad Točník a Žebrák je turisty hojně navštěvovanou památkou. V posledních letech musí jeho správa řešit neobvyklý problém. V okolí hradu zůstávají v rostlinných porostech a keřích lidské výměšky, které po sobě návštěvníci hradu neuklízí. Zejména po festivalu Hrady.cz, který každý rok navštíví tisíce lidí, byla situace s nepořádkem v okolí hradu Točník vážná.

Městský mobiliář spravovaný JCDecaux.

Začala bitva o reklamní plochy. Město staví dům od střechy, říkají architekti

Praha chystá zásadní změny v podobě městského mobiliáře – přístřešků na zastávkách MHD, laviček, odpadkových košů, stojanů na kola, pouličních toalet a dalšího městského nábytku. Radní v červnu odhlasovali neprodloužení dlouholeté smlouvy o poskytování velké části mobiliáře s francouzskou společností globálního významu JCDecaux.

Žhář zapálil i koš v Podmoklech.

Pyroman zapaloval v Děčíně popelnice, koše a trávu

Takový zápřah děčínští hasiči dlouho nepamatují. Během pouhého půl druhého dne totiž museli hned jedenáctkrát vyjet k požáru odpadkového koše, popelnice nebo trávy. Nebyla to náhoda, nýbrž úmysl. Pyromana dopadla policie během pondělí, několik hodin po posledním požáru, který založil.

Karvinské moře slouží nejen k rekreaci, ale oficiálně už i k rybaření.

U Darkovského moře by už měl být pořádek

Roky volání obyvatel města, kteří se v létě chodí slunit a koupat ke Karvinskému moři v Darkově, jsou, zdá se vyslyšeny. Přestože zdejší areál zatím není oficiální rekreační zónou, bude mít svého správce, který tam během nejbližších dnů či týdnů nechá instalovat mobilní toalety, odpadkové koše a mohla by tam vzniknout i písečná pláž.

Ilustrační foto

Odpadkový koš? Ano, ale ne k našemu domu

Kolín – Odpadkový koš na ulici. Na první pohled zcela běžná věc, ovšem někdy dokáže rozpoutat emoce. Část obyvatelé města poukazuje, že leckde by se odpadkový koš hodil, jenže snaha umístit ho do požadované lokality někdy narazí na odpor druhé části obyvatel.

Ilustrační foto.

Debata v Břasích se dotkla i výkalů a hřiště

Břasy – I když na debatu se starostou moc břaských občanů nedorazilo, byla plodná. Miroslav Kroc seznámil spoluobčany se záměry a plány, které má vedení Břas v blízké budoucnosti uskutečnit. Vyslechl si však i několik zajímavých připomínek a postřehů.

Škodova ulice v Přerově, ve které bylo kdysi vyhlášené romské ghetto, na jaře zazelená - čeká ji náhradní výsadba.

Škodova ulice se zazelená

Škodova ulice v Přerově, ve které bylo kdysi vyhlášené romské ghetto, už přestane být ostudou města.

PTAČÍ PARK České společnosti ornitologické Josefovské louky

Josefovské louky potřebují uklidit

Josefov - Přijďte pomoci s úklidem a údržbou ptačího parku Josefovské louky a jeho okolí! Přiléhající stráně a promenády jsou poseté lahvemi, plasty a vším, co lidé nebyli schopní donést o pár metrů dál do odpadkových košů.

Nálezy ze germánského sídliště u Kozojídek.

Střepy a kosti. Archeologické výkopy na jihu Moravy odhalily staré Germány

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ - Už víc než tisíc let před vznikem Kozojídek na Hodonínsku se na území vesnice pásly kozy. Dokládají to nejnovější nálezy archeologů z Masarykova muzea. Ti datovali objevy do doby římské, kdy na Moravě žily především germánské kmeny. „Dozorovali jsme při výkopových pracích na síťování stavebních parcel pro nové rodinné domy. Při nich nastalo narušení několika sídlištních objektů s keramikou z doby římské,“ upozornil vedoucí výzkumu Jaromír Šmerda.

Která místa na Praze 3 by se měla zrekonstruovat?

Co by se v Praze 3 mělo změnit? Pokud tu bydlíte, můžete návrh podat i vy

Občané často sami nejlépe vědí, co by radnice měla v jejich okolí udělat. A třeba i vy máte nápad, co bychom měla Praha 3 opravit či vybudovat. Pokud bydlíte v této lokalitě, můžete do března sepsat své návrhy. Z nich pak v květnovém online hlasování ostatní občané vyberou ty, které má radnice v roce 2018 zrealizovat.