Kreativ

ŠTÍTEK: odpadkový koš

Areál nového sběrného dvora a kompostárny v Krumlovské ulici v Prachaticích.

Třídění frčí, bude víc barevných popelnic

Prachatice - Nejen chytré odpadkové koše Big Belly, ale také pohodlnější manipulaci s odpadem jak ve městě, tak přímo ve sběrném dvoře v Krumlovské ulici, chtějí mít Prachatičtí.

Tagy a odpadky.

Tagy a odpadky

Moravská Třebová - Morový sloup na náměstí je v poslední době opakovaným terčem vandalských útoků.

Vizualizace lesního areálu.

Stárnoucí lesní areál čeká postupná obnova

Chrudim - Část inventáře v rekreační oblasti Městských lesů Chrudim Podhůra začíná dosluhovat. Ke slovu se tedy dostane jeho postupná obnova. Na zamýšlenou stavbu návštěvnického centra s lesovny Podhůra ale zatím nedojde.

Černá skládka. Ilustrační foto.

Černých skládek nepřibývá, ale ani neubývá

Rakovník /FOTOGALERIE/ - Nejen při procházce okolní přírodou, ale také při cestě domů je možné v Rakovníku narazit na povalující se odpad, který hyzdí krajinu. Že ale problém černých skládek leží na lidském přístupu, se shodují jak občané města, tak jeho vedení.  

Ilustrační foto.

Středočeši: Za poplatky za psy uklízejte města

Střední Čechy /INFOGRAFIKA, ANKETA/ - Se psími exkrementy souvisí představy většiny lidí o cílech, na které by měly radnice největších měst ve středních Čechách věnovat peníze vybrané za poplatky za psy. Vysavače na výkaly, odpadkové koše se sáčky v ulicích, speciální parky na venčení psů…

Práce ve Smetanových sadech v Šumperku.

Obnova Smetanových sadů se chýlí ke konci

Již zanedlouho skončí obnova Smetanových sadů v Šumperku, kterou radnice na etapy prováděla několik let. Nyní se dláždí hlavní cesta, která spojuje ulice Žerotínovu a Nemocniční.

Ilustrační foto.

Devatenáctileté sprejerce hrozí rok vězení

Nové Město na Moravě – Až jeden rok vězení hrozí devatenáctileté ženě ze Žďárska. Policisté z obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě sdělili mladé sprejerce podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Slavnostní otevření náměstí v Nasavrkách

Nasavrcké náměstí se změnilo k nepoznání

Nasavrky – „Úplně to prokouklo,“ pochvaluje si František Dvořák kompletně zrekonstruované náměstí v Nasavrkách. Včera přes něj projela první auta a autobusy zastavily u dvou dominantních zastávek uprostřed.

Návštěvníci obcí společně s chataři vyprodukují tuny odpadu, kterým velmi často k tomu určené nádoby přetékají

Obce mají na likvidaci odpadků pracovní čety

Berounsko - Stále více lidí tráví dovolenou v Čechách a také v berounském regionu. Nárůst turistů s sebou ale přináší i negativní jevy. Obce jsou zaplněné auty a komunálním odpadem. Návštěvníci obcí společně s chataři vyprodukují tuny odpadu, a tak velmi často odpadní nádoby přetékají.  

Kostel svatého Jana Nepomuckého na Zelené hoře.

Pod Zelenou horou obnoví bikrosovou trať

Žďár nad Sázavou - Parčík pod žďárskou Zelenou horou u ulice Polní čeká revitalizace. Na léta neudržované ploše, jíž místní lidé nazývají jako „lesík“, bude mimo jiné obnovena bikrosová dráha.

Pracovník Technických služeb Jeseník s novým odplevelovacím strojem.

Novinka. Plevel v Jeseníku hubí bez chemie

Horká voda a kartáče. Tak likvidují technické služby v Jeseníku trávu mezi dlažebními kostkami chodníků či u obrubníků v ulicích. Městský podnik ušetří pracovní síly a k likvidaci plevele už nepoužívá chemikálie.

Procházka Křivoklátskem

Sto milionů pro obce v českých národních parcích. Startuje nová výzva

Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí startují dotační program pro obce v českých národních parcích. Obce i správy mají tak nyní šanci opravit veřejná prostranství, turistické cesty, snížit světelné znečištění nebo například spolufinancovat nákladnější projekty z Operačního programu Životní prostředí.

Bonbóny poházené na stezce podél Labe v Pardubicích. Strážníci je uklidili do odpadkového koše.

Bonbónová stezka podél Labe

Pardubice - Strážníci si zahráli na sběrače sladkostí. Na linku pardubické městské policie se totiž obrátil volající, který upozornil na zvláštní jev.

Ilustrační foto.

Poplatky za psy na úklid exkrementů nestačí

Rakovnicko - Psí exkrementy ležící v trávníku, mnohdy i u dětských prolézaček nebo uprostřed chodníku, nejsou ve městech něčím výjimečným. Podle zkušenosti zastupitelů a radních se s nimi těžko bojuje. Vždy záleží na majitelích psů. Argument některých lidí, že když platí poplatek za psa, ať město zajistí úklid exkrementů, rozhodně neobstojí.  

Požáry v Itálii

Bezpečnostní kamera zachytila hasiče, který založil požár

V severní Itálii zatkli dobrovolného hasiče, kterého zachytila bezpečnostní kamera při zakládání požáru. Celá Itálie se od června potýká s opakovanými vlnami rozsáhlých požárů, nyní se bojí, aby je současné sucho opět nevyvolalo. 

Nové dětské hřiště.

Jih: děti dostaly nová hřiště

Horymírova v Zábřehu, Srbská ve Výškovicích. To jsou ostravské ulice, kde v poslední době vyrostla na sídlištích nová dětská hřiště.

Ilustrační foto

Chlapec si myslel, že vyhazuje odpad

Chrudim – Strážníci byli přivoláni na chrudimské koupaliště, kde měl chlapec ukrást jinému návštěvníkovi elektroniku z jeho deky. Skutečnost byla mnohem prozaičtější. 

Ilustrační foto.

Měl smůlu, chytli ho při činu

Karlovy Vary - Mladý lupič se vloupal do zaparkovaného vozidla, poničil dvě auta a autobusovou zastávku. Než ale stihl utéct, načapala ho policie.

Na nový základech bude stát dřevěný altán.

Nad Horní Krupou vzniká nová vyhlídka

Horní Krupá - Právě v těchto dnech vzniká nad Horní Krupou na kopci Trčolec na Havlíčkobrodsku nová vyhlídka. Trčolec, který leží v nadmořské výšce 573 metrů, je totiž nejbližším vysokým vrcholem obce s výhledem na Horní Krupou, Dolní Krupou, Zálesí, Údolí, Čachotín a okolí.