Kreativ

ŠTÍTEK: odpadkový koš

Stanley Black & Decker

Stanley Black & Decker koupí za dvě miliardy USD divizi Newell

New York (USA) - Americký výrobce elektrického nářadí Stanley Black & Decker koupí za 1,95 miliardy dolarů (47,8 miliardy Kč) divizi nářadí od společnosti Newell Brands. Kupované aktivity vytvořily v posledních 12 měsících tržby zhruba 760 milionů dolarů

Poslední čerpání dotací z projektu Dopravní terminál Uherský Brod a jeho druhé etapy poputuje na opravy čtyřiadvaceti autobusových zastávek. Na fotografiích je na první pohled patrný rozdíl mezi současným a budoucím stavem.

Čtyřiadvacet zastávek dostane nový kabát za osmnáct a půl milionu korun

Uherský Brod – Dočerpání dotací poskytnutých Uherskému Brodu v rámci druhé etapy projektu Dopravní terminál poputuje na opravy čtyřiadvaceti autobusových zastávek. S celkovými náklady 18,6 milionů korun, z nichž bude z Programu švýcarsko-české spolupráce hrazeno pětaosmdesát procent celkové částky, se bude přitom jednat o poslední dotační akci, která se v rámci rozsáhlého projektu Dopravního terminálu a jeho druhé etapy uskuteční.

Stojany na kola u přerovského nádraží

Stojany na kola před nádražím čeká oprava

Přerov – Stojany před vlakovým nádražím v Přerově, do kterých lidé odkládají svá kola, čeká demontáž. Na zimu budou převezeny do skladu technických služeb, a poté projdou opravou a nátěry.

Bezdomovec. Ilustrační foto

Nová vyhláška má chránit Kladeňáky před povaleči

Kladno – Vyhlášku O zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a zlepšení vzhledu města přijali na svém jednání kladenští zastupitelé. Primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) ji považuje za přelomovou. Cílem této vyhlášky je chránit obyvatele před těmi, kteří dělají nepořádek, ochraňovat veřejnou zeleň a zlepšit vzhled města.

Stavská odpočinková zóna.

Náves jako místo pasivního odpočinku

Stav – Nový odpočinkový prostor získala obec po více jak šesti stech šedesáti letech své existence. Pochlubit se může návsí, která vznikla na zelené ploše u zvoničky jako místo pasivního odpočinku.

Ilustrační foto.

Vítěze soutěže na nový mobiliář chce Praha znát na podzim 2017

Praha - Vítěze mezinárodní designérské soutěže na nový městský mobiliář chce Praha znát na podzim příštího roku. První nové koše, stojany na kola či lavičky by měly být vyrobeny v roce 2018, obměňovat se ale budou postupně. V úterý o tom v tiskové zprávě informoval mluvčí Institutu plánování a rozvoje (IPR) Adam Švejda. Vypsání soutěže ke 30. září v úterý schválila rada.

Edvard Kajfosz při čištění fontány.

Ve fontáně se objevil smartphone i kalhotky

Český Těšín – Stejně jako denně potkáváme v ulicích města úklidové čety, tak se každé ráno u fontány na náměstí objevuje Edvard Kajfosz. Pečuje o fontánu a pomocí podběráku sbírá z vody smetí, které tam lidé házejí.

Stromy v aleji na Cvilín už mají přes sto let. Lípa srdčitá sice patří k rekordmanům v dlouhověkosti, ale mnozí občané už mají při pohledu na duté kmeny a prohnilé větve obavy o svou bezpečnost.

Jaký osud potká alej na Cvilíně?

K poutnímu chrámu na Cvilíně vedou schody ve stínu lipové aleje. Veřejnost rozděluje otázka, zda staré lípy ještě zachraňovat, nebo už je kvůli bezpečnosti pokácet.

Ilustrační foto

V New Jersey objevili nejméně pět nástražných zařízení

New Jersey - V americkém městě Elizabeth ve státě New Jersey bylo v batohu umístěném v odpadkovém koši nalezeno nejméně pět malých nástražných zařízení, sdělil CNN místní starosta. Policisté podezřelou tašku odpálili. K náložím nebyly podle starosty připojeny žádné rozbušky.

WORKAUTOVÉ hřiště za 150 tisíc korun vzniklo letos v srpnu v areálu hřiště Sokola Sedlčany. Jednotlivé prvky jsou určeny dětem do patnácti let. Na dodržování čistoty a další zásady návštěvníky upozorňuje provozní řád.

Mládež získala v Sedlčanech nové workoutové hřiště

Sedlčany – Ve správě Sedlčanských technických služeb je v současné době deset dětských hřišť – šest jich je v Sedlčanech a čtyři v osadách města. Místostarosta Sedlčan Miroslav Hölzel upozornil, že z toho dvě jsou nová.

Část Broďanů má strach, že podobné černé skládky budou po zavedení nové vyhlášky jenom přibývat.

Nová vyhláška o odpadech v Brodě, bude prý krokem zpět

Uherský Brod – Hromady odpadků vršících se u odpadkových košů, stavební suť povalující se u cest a vyhozené pneumatiky vedle kontejnerů. Uherský Brod na svých stránkách začátkem září uveřejnil fotky černých skládek s výzvou obyvatelům, aby nevyhazovali odpadky na místa, kam nepatří. Dlouhodobý problém s výskytem nepovolených smetišť v katastru Uherského Brodu tak začalo řešit město řadou opatření.

Odpadkové koše. Ilustrační foto.

KRIMI MIX: Radnici muž sebral koš na odpadky

Praha – Neobvyklou krádež řešili ve čtvrtek odpoledne strážníci z Prahy 9. Bylo jim nahlášeno odcizení odpadkového koše od budovy radnice. Nechyběl ani detailní popis pachatele; zlodějskou akci před vchodem do úřadu městské části ostatně zaznamenal i kamerový systém budovy.

Spolek Zachraňme-Floru.cz zorganizoval v srpnu u pavilonu H ve Smetanových sadech v Olomouci guerillovou výsadbu trvalek.

Divoká výsadba z parku zřejmě zmizí

Olomouc – Skupina nadšenců osázela opuštěná zákoutí Smetanových sadů v Olomouci. Protože se na výsadbu trvalek nikoho neptali, bere ji město jako nedovolený zásah. Úředníci výsledek zhodnotí, místa pak pravděpodobně upraví zahradníci správce parku.

Nově opravená část sídliště v Pokraticích

Rekonstrukce sídliště 
v Pokraticích pokračuje

Litoměřice – V rámci regenerace pokratického sídliště byla započata druhá fáze plánovaných úprav. Realizace studie o šesti etapách postupné rekonstrukce byla spuštěna v srpnu 2015, kdy začaly probíhat první stavební práce v okolí Základní školy Ladova.

Ilustrační foto.

Vypovězení smlouvy s JCDecaux by bylo pro Prahu rizikové, tvrdí analýza

Praha - Předčasné ukončení smlouvy s firmou JCDecaux (JCD), která pro Prahu zajišťuje mobiliář, nebo její zpochybnění ze strany města by bylo spojeno s právní nejistotou a riziky. Vyplývá to z analýzy, kterou si nechala zpracovat městská rada. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) možnost rozvázání smlouvy s firmou v minulosti několikrát zmínila. Firma spravuje městské lavičky, zastávky MHD, odpadkové koše a reklamu na nich, smlouva platí do června 2021. Město by se podle analýzy mělo spíš zaměřit na to, jak zajistí mobiliář po skončení smlouvy.

LESOPARK v Chodově čeká revitalizace. Na snímku jeden ze zarostlých vstupů do něj.

Chodov revitalizuje lesopark za 50 milionů

Chodov – Nové cesty, zeleň, fitness prvky, altánek a řada dalších novinek by mohly v blízké budoucnosti přivítat návštěvníky dnes poměrně zpustlého lesoparku v Lesní ulici. Město totiž plánuje vrátit lokalitě její bývalou atraktivitu s tím, aby se místo opět stalo cílem vycházek obyvatel.

Jedna jehla byla nalezena přímo před radnicí ve Stříbře

Bezohlední feťáci jehly neuklízí

Tachovsko - Použité a pohozené injekční stříkačky se v těchto dnech objevily v parcích ale i v ulicích měst na Tachovsku. Bezohlední feťáci je odhazují i do míst, kde se běžně pohybují maminky a malými dětmi nebo staří lidé.

Přístřešek z kontejneru na výlukovou zastávku Krnov Cvilín umístil investor až po stížnostech občanů a intervenci města. Od počátkuz výluky se nebylo před deštěm kam schovat.

Čekárna až do konce výluky

Od počátku výluky cestujícím na dočasné zastávce Krnov-Cvilín chyběly lavičky, přístřešek, odpadkový koš a mobilní WC. Problém přístřešku už byl konečně vyřešen.

Ilustrační fotografie.

Nový projekt vylepší podmínky pro cykloturistiku na Strážnicku

Strážnicko – Jedenáct obcí se zapojí do projektu, který zastřešuje Místní akční skupina Strážnicko. Výsledkem bude nové zázemí pro cyklisty i lepší značení tras v terénu. „Projekt Cykloresort Strážnicko vznikl jako podpora místní cykloturistiky. Na jeho pokrytí jsme částečně získali dotace z Jihomoravského kraje," uvedla administrátorka Marie Chalupová.

ZA TAKOVÝ NEPOŘÁDEK hrozí zakladateli černé skládky pokuta až padesát tisíc korun.

Z auta si v Kladně udělal odpadkový koš

Kladno – Často stačí jediná noc k tomu, aby se v Kladně objevila další černá skládka. Právě takový nepořádek zaznamenali strážníci městské policie v těchto dnech například u garáží v Šamberkově ulici.

ZA TAKOVÝ NEPOŘÁDEK hrozí zakladateli černé skládky pokuta až padesát tisíc korun.

Z auta si v Kladně udělal odpadkový koš

Kladno - Často stačí jediná noc k tomu, aby se v Kladně objevila další černá skládka. Právě takový nepořádek zaznamenali strážníci městské policie v těchto dnech například u garáží v Šamberkově ulici. Neznámý pachatel tam odstavil vozidlo, které obložil velkým množstvím různého odpadu.

Ilustrační foto.

Problémy v ulicích lidé mapují pomocí aplikací. Výhodou je rychlost upozornění

Blanensko – Černé skládky, psí výkaly, počmárané zdi, rozsypané odpadkové koše nebo zaparkovaná auta v místech, kde nemají co dělat. Ale také rozbité silnice či nepovolené pálení. Na podobné případy upozorňují lidé úředníky ve Svitávce pomocí služby Oči na stopkách. Z mobilů posílají MMS zprávy na určené číslo. O problému se tak zástupci městyse dozvědí prakticky okamžitě.

Mikrovlná trouba může být nebezpečná. Ilustrační foto.

Byty i obyvatele v paneláku ohrozil požár mikrovlnky. Nehlídané!

Praha – Hodně napilno měli pražští hasiči na sklonku uplynulého pracovního týdne. V pondělí to konstatovala Pavlína Adamcová z centrály pražských hasičů s tím, že páteční bilance čítá 35 výjezdů. Jedenáct z nich bylo k požárům (včetně tří hořících aut, která vzplanula za jízdy), v devíti případech se jednalo o poskytování takzvané technické pomoci a po šesti položkách zanesli hasiči do statistik v kolonkách dopravních nehod a úniků nebezpečných látek. „Třikrát vyjeli zbytečně – jednalo se o planý poplach," doplnila Adamcová.

Květná ulice v Bruntále si investice už dávno zasloužila.

První etapu obnovu Květné ulice se podařilo včas dokončit

Nově opravené chodníky, oblíbená stezka kolem Černého potoka, nový mobiliář nové lavičky, odpadkové koše, kompletní obnova veřejného osvětlení a také nově vysazená alej vzrostlých stromů, která časem podstatně zpříjemní vzhled celého sídliště a změní k lepšímu místní mikroklima.

Ilustrační foto.

Nové dětské hřiště na sídlišti Malecí je otevřeno

Nové Město nad Met. – Od tohoto pondělí nabízí novoměstské sídliště Malecí dětem i jejich rodičům nové místo na hraní. Hřiště, které vzniklo na nevyužívané louce, přišlo městskou kasu na takřka jeden milion korun.

Ilustrační foto.

Sídliště dostane nový kabát

Město Nový Jičín začalo s další etapou přeměny obytné zóny, která se rozkládá na území, jež je ohraničené továrnou Tonak, ulicí Komenského a říčkou Jičínkou.

Ilustrační foto

V odpadkových koších vybuchují petardy

Slatiňany, Chrast – Scénář je vždy stejný: Výbuch petardy umístěné kýmsi nepozorovaně v odpadkovém koši poleká lidi v nejbližším okolí a poničí dno samotného koše.