Kreativ

ŠTÍTEK: odpadkový koš

Ilustrační foto.

Studenti nasbírali pro Honzíka 250 tisíc víček

Sokolov – Přes 250 tisíc plastových víček nasbírali žáci Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov. Žáci největší střední školy v Karlovarském kraji se tak zapojili do každoroční „víčkové mánie". A to aby pomohli nemocnému Honzíkovi.

Ukázka současného nejednotného informačního a orientačního systému v Benešově.

Nový orientační a informační systém
v Benešově červený nebude

Benešov – Jak se dostat do té či oné ulice, k tomu či onomu úřadu, zařízení, firmě. Právě to hodlají neznalým usnadnit šéfové města. Proto se městská rada na základě doporučení své Komise pro architekturu a výstavbu dohodla, že je potřeba, aby v Benešově vznikl nový informační a orientační systém.Současně radní rozhodli i o tom, že dokumentem, který usnadní rozhodování o podobě systému, bude jakási rukověť. Vedle ní však vznikají také další dvě příručky. I ty budou při svém rozhodování využívat také budoucí benešovští politici. 

Podezřelý ze série loupežných přepadení čerpacích stanic na jihu Čech, z nichž jedna byla v Nové Včelnici, se nakonec přestal i maskovat.

Nad lupičem z benzinových pump spadla klec

Nová Včelnice – Teprve devatenáctiletý mladík z Českokrumlovska se vydal na dráhu zločinu a nejdříve se zaměřil na přepadávání benzinových čerpacích stanic. Na svědomí má pravděpodobně hned několik trestných činů v krátkém období šesti týdnů.  

Ilustrační foto

Pražané každý rok vyhodí až deset tun odpadu mimo popelnice

Praha - Pražané každý rok vyhodí až deset tun odpadu mimo popelnice. Nejčastěji to je stará elektronika, nábytek nebo koberce odložené u popelnic nebo žvýkačky a nedopalky kolem odpadkových košů. Upozornit na to má informační kampaň, informovaly Pražské služby (PS) v tiskové zprávě.

Ilustrační foto

Nezletilí vandalové? Spolužáky už neoslní

Blanensko – Rozbitá okna nebo výlohy, vyvrácené ploty, sprejerství. Vysypané odpadkové koše. To jsou nejčastější prohřešky vandalů z Blanenska, kterým ještě nebylo osmnáct. Čerstvou zkušenost mají s nezletilými výtržníky v Rudici.

Rocková kapela Katapult.

V kostce z Hradecka: Sokolovnu v Chlumci rozduní Katapult

Hradecko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Legendární rocková kapela Katapult oslaví čtyřicet let své existence koncertem v Chlumci nad Cidlinou. V rámci svého úspěšného Retro Tour 2015 rozezní chlumeckou sokolovnu v sobotu 28. listopadu od 20 hodin.

Po některých už zbyl na žďárském náměstí jen patník, poškodili je nepozorní řidiči.

Řidiči při parkování couvají do košů

Žďár nad Sázavou - Hned třikrát havarovali v posledních dnech na žďárském náměstí Republiky řidiči, kteří tam nepozorně parkovali. Při tom urazili dva odpadkové koše a také vyvrátili sloupek.

Ilustrační foto.

Strážníci řešili krádež uhlí i rozbitou postel

Červený Kostelec - Městská policie nerozdává jen pokuty za špatné parkování, občas musí řešit poněkud neobvyklé případy. Strážnici v Červeném Kostelci za poslední měsíc hasili doutnající odpadkový koš, pokutovali jízdu v protisměru nebo volali sanitku ženě, které se udělalo nevolno.

Ilustrační foto

Popelnice v centru Prostějova nahradí podzemní kontejnery

Prostějov – První podzemní kontejnery na tříděný odpad budou v Prostějově. Ty nahradí popelnice na třech místech v historické části města. Radnice pokračuje v přípravě na jejich výstavbu a na jejich instalaci chce získat dotace.

Ilustrační foto

Pacient založil požár v nemocnici Vrchlabí

Vrchlabí – Pacient Česko-německé horské nemocnice Krkonoše ve Vrchlabí na Trutnovsku založil v neděli v pokoji požár, který způsobil škodu v řádu desítek tisíc korun.

Základy nově budovaného zábradlí a odpadkových košů v městském parku, který prochází rekonstrukcí, se staly minulý víkend cílem útoku neznámých vandalů.

Deset tisíc za dopadení vandalů

Stříbro – Základy nově budovaného zábradlí a odpadkových košů v městském parku, který prochází rekonstrukcí, se staly minulý víkend cílem útoku neznámých vandalů. Škody mohou jít do desítek tisíc korun, vedení města proto vypsalo na dopadení vandalů peněžitou odměnu.

Logo projektu DOODPADU.

S kocourem AGIm se kamarádí už pět tisíc dětí, znají ho i školáci na Chrudimsku

Chrudimsko – Více než pět tisíc dětí má nového kamaráda – kocoura AGIho. Kočičího „spolužáka" si už druhým školním rokem mohou pozvat do své třídy žáci prvního stupně základních škol v Jihočeském kraji. Maskot vzdělávacího programu s názvem „DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří" už navštívil i školní třídy na Chrudimsku a jinde.

Ilustrační fotografie.

Dvoukomorový pytel na odpadky má lidem usnadnit třídění odpadu

Zjednodušit třídění odpadu a snížit náklady na jeho likvidaci má lidem nový vícekomorový pytel na odpadky, jehož výrobu zřejmě jako první na světě zahájila v Olomouci společnost PlanetCare. Lidé díky novému pytli s dvěma oddělenými komorami mohou v jednom odpadkovém koši od sebe snadno oddělit směsný odpad z domácnosti od plastů.

Břehy řeky Moravy v Uherském Hradišti obohatí 17 nových laviček.

Na břehu řeky Moravy se dočkáme sedmnácti nových laviček

Uherské Hradiště – Jedno z nejpěknějších zákoutí Uherského Hradiště, ale není si tam kde sednout. Takový argument často zazníval z úst obyvatel města v souvislosti s hrází řeky Moravy. Už před mnoha měsíci totiž z jejích břehů zmizely lavičky a od té doby si v této lokalitě nebylo kam sednout.

Pítko v Celetné ulici v Praze.

Pražská TSK opravila a zazimovala pítka a fontány v ulicích

Praha - Pražská Technická správa komunikací (TSK) opravila a zazimovala pítka a fontánky v pražských ulicích. Ročně vyjde provoz a údržba pítek na zhruba 850 tisíc korun. Sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Pítka a fontány fungují každoročně od května do října.

Hradecký deník - tady nás najdete.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Jeden z vandalů platil pokutu, druhý je podezřelý z trestného činu

Noční vyvádění mladíků tisícovka nespraví

Praha /VIDEO/ - Rozdílné osudy budou mít dva mladíci, kteří společně vyváděli, dohromady dováděli a pohromadě je také dopadli pražští strážníci. Zatímco u jednoho z nich vše vyřešila na místě udělená tisícovka pokuty, druhý je podezřelý ze spáchání trestného činu - a nejspíš ho čeká soud. Rozdíl tkví v tom, že každý z nočních siláků napřel svou energii proti jiné věci (a tím pádem se podstatně lišila i výše způsobené škody).

Ilustrační foto.

V Klášterci budou dělat zimní údržbu dvě firmy

Klášterec nad Ohří - Město zveřejnilo plán zimní údržby na období 2015-2016. Od 1. listopadu 2015 se o zimní údržbu schodišť a podchodů nově stará městská společnost Klášterecká kyselka, s.r.o. Zimní údržbu chodníků a silnic pak zajišťuje, stejně jako v předchozích letech, společnost Marius Pedersen, a.s.

Rozbitý odpadkový koš.

Rozkopal odpadkový koš, měl prý špatnou náladu

Hradec Králové /LINKA 112/ - Mladík procházející se ve čtvrtek před čtvrtou hodinou ráno po Eliščině nábřeží v Hradci upoutal pozornost hlídky městské policie. Ve chvíli, kdy míjel odpadkový koš, do něj totiž začal usilovně kopat.

Nové lavičky, osvětlení, opravené chodníky a parkoviště. Dělníci mají do konce roku upravit plochu na adamovském náměstí Práce.

Adamov: dokončí úpravu náměstí

Adamov – Nové lavičky, osvětlení, opravené chodníky a parkoviště. Dělníci mají do konce roku upravit plochu na adamovském náměstí Práce. Ta už je částečně hotová. Jsou na ní vysázené stromy, trávník, zábradlí a je také opravená koruna opěrné zdi, kde přibylo nové zábradlí. „Druhá etapa prací se rozběhne příští týden. Hotovo chceme mít do konce letošního roku," řekl adamovský starosta Roman Pilát s tím, že dokončení úprav zmíněné plochy má vyjít zhruba na milion a čtvrt.

Turisty na začátku přístupové cesty k hradu Šumburk nově informuje tabule, na které je mapka a vizualizace původní podoby hradu.

Klášterec s dobrovolníky obnovuje stezku na Šumburk

Klášterec nad Ohří - Turisté na Klášterecku se nově mohou dozvědět více o zřícenině hradu Šumburk i o přírodních zajímavostech vrchu Šumná. Město Klášterec nechalo z odborných podkladů vytvořit informační tabuli a spolu s dobrovolníky z organizace Zachránci památek České republiky se tak podílelo na obnově stezky k hradu.

Radnice ve Šlapanicích. Ilustrační fotografie.

Koše a lavičky ve Šlapanicích nově sladí s přírodou

Šlapanice - Několik různých typů laviček či odpadkových košů. Vzhled Šlapanic nemá jednotný ráz a tamní radní se to rozhodli změnit. Ve spolupráci s Vysokým učením technickým v Brně a místními architekty vypracují návrhy na speciální městský mobiliář.

V Tlumačově mají nové dětské hřiště, nachází se ve východní části obce.

Dětem už slouží nové, moderní hřiště

Tlumačov – Nové dětské hřiště s celou řadou herních prvků mají v Tlumačově. Najdete jej v lokalitě u křižovatky ulic U Trojice a 6. května, tedy ve východní části obce. 

Posilovací a protahovací stroje jsou určeny dětem od 14 let a dospělým včetně seniorů. Ilustrační foto

V Holešově investovali 
do strojů na cvičení (nejen) pro seniory

Holešov – Také v Holešově si minulý týden připomněli Mezinárodní den seniorů. „Město na své nejstarší obyvatele nezapomíná, v poslední době tak radnice investovala prostředky například do cvičebních strojů, které jsou nově nainstalované v areálu Centra pro seniory," připomněla Jana Rohanová z holešovské radnice.

Podzemní kontejnery vypadají nenápadně. Ilustrační foto.

Kontejnery na tříděný odpad budou v centru Krumlova pod zemí

Český Krumlov - Město požádá o dotace na velkoobjemové podzemní kontejnery na odpad. Barevné plastové kontejnery na tříděný i směsný odpad nevypadají zrovna pěkně, natož v historickém jádru města. A tak se rada města na svém posledním zasedání usnesla, že podá žádosti o dotaci na novinku – podzemní kontejnery.