Kreativ

ŠTÍTEK: odpadkový koš

Vandalismus - ilustrační foto.

Školáci zničili ve Znojmě lavičku. Odhalila je kamera

Znojmo – Kopání do odpadkového koše nebo ničení lavičky. Na parkovišti znojemského nákupního centra v Brněnské ulici se trojice mladíků bavila nejprve jen jízdou na koloběžkách a kole. Poté si ale vymyslela další "zábavu". „Dostali jsme na ně stížnost, že jeden z nich kopl do odpadkového koše, který spadl a odpadky se vysypaly," sdělil preventista strážníků Petr Hladký. Přivolaná hlídka městské policie trojici zastihla a sedmnáctiletý mladík se přiznal. Strážníci mu uložili pokutu pět set korun.

Ilustrační foto.

Praha 1 nemusí platit pokutu za instalaci chytrých košů

Praha - Praha - Až dvoumilionová pokuta hrozila Praze 1 za instalaci takzvaných chytrých odpadkových košů do historického centra města. Krok městské části se nezamlouval magistrátním památkářům, podle kterých neměla k umístění popelnic radnice potřebné povolení.

Ilustrační foto

Hlodavcům v kanalizaci nastaly těžké časy, začalo jejich hubení

Kladno - S měsíčním předstihem začala první etapa celoplošné deratizace stokové sítě provozované společností Středočeské vodárny (SVAS). Jarní část likvidace hlodavců je naplánována do neděle 15. května a konec tohoto měsíce je rezervován pro místa opakované deratizace či taková, kde návnady nemohly být položeny z důvodu čištění kanalizace nebo předchozího špatného počasí.

Ilustrační foto

Hlodavcům v kanalizaci nastaly těžké časy, začalo jejich hubení

Kladno – S měsíčním předstihem, začala ve čtvrtek první etapa celoplošné deratizace stokové sítě provozované společností Středočeské vodárny (SVAS). Jarní část likvidace hlodavců je naplánována do 15. května a konec tohoto měsíce je rezervován pro místa opakované deratizace či taková, kde návnady nemohly být položeny z důvodu čištění kanalizace nebo předchozího špatného počasí.

Městský úřad v Brandýse nad Orlicí.

Usnadní návštěvníkům orientaci ve městě

Brandýs nad Orlicí /Krátce/ – Město zpracovává koncept informačních tabulí ve městě, které návštěvníkům pomohou vybrat si z bohaté nabídky památek a zákoutí města.

Hada na zábradlí si všimla obyvatel domu na Břevnově

Překvapení: v domě se po zábradlí plazil had

Praha - Hadí poplach zažili v pondělí v jednom z domů v Brunclíkově ulici v pražském Břevnově. Jeden z tamních obyvatel si všiml hada plazícího se po zábradlí schodiště v prvním patře. Sám zasáhl, když se mu podařilo hada odchytit do odpadkového koše - a přivolal strážníky.

Ohnuté, vytrhané dopravní značení. Cyklostezka na Mladkov po víkendu vypadá, jako by se tudy prohnal severák.

Vandalové si vyhlédli cyklostezku mezi Mladkovem a Boskovicemi. Vyrvali značky

Boskovice, Mladkov /FOTOGALERIE/ – Poničených osm dopravních značek, odpadkové koše, převrácený stůl a lavice. To je výsledek nočního řádění vandalů na cyklostezce vedoucí z Boskovic do Mladkova. „K události došlo v noci ze soboty na neděli, vše je nyní v šetření, upřesněna teprve bude i výše škody," uvedl ředitel boskovické městské policie David Krátký.

Vlastec.

Místo domu bude dětské hřiště

Vlastec – Veřejné prostranství ve Vlastci se rozšířilo o plochu po domě ve středu obce v blízkosti obecního úřadu a hospody.  Dům byl v nedávných dnech zdemolován a suť odvezena.

Ilustrační foto

Indové vymysleli koš, který vymění odpadky za připojení k wi-fi

Bombaj - Odpadky patří do koše, to přeci ví každý. Ale ne každý tak činí, zvláště v Indii, což již dlouhá léta rozčilovalo dvojici bombajských podnikatelů. Rozhodli se proto přijít s vlastním řešením, jak donutit lidi odhazovat odpadky tam, kam patří. Vymysleli odpadkový koš, který vymění váš odpad za připojení k wi-fi zdarma, píše na svých internetových stránkách CNNMoney.

Clipnex - nástroj na psí lejna

Město hyzdí výkaly. Na pejskaře dohlédnou strážníci či fotopasti

Nové Město nad Metují - Vedení města se rozhodlo, že se více zaměří na některé neukázněné majitele psů, kteří nejsou schopní po svém miláčkovi uklidit exkrementy. Nyní na ně budou častěji dohlížet městští strážníci, možná přibudou odpadkové koše a pokud ani to nepomůže, město zvažuje i umístění fotopastí.

Strážníci odvezou stříkačky k likvidaci do kladenské nemocnice.

V ulicích Kladna lidé častěji nacházejí použité stříkačky

Kladno - Velmi znepokojující informaci zveřejnila Městská policie Kladno. Za uplynulých několik málo dní vyjížděli strážníci dvacetkrát k likvidaci použité injekční stříkačky, kterou lidé našli v ulicích Kladna. „Městští policisté posbírali a odvezli k likvidaci šestadvacet stříkaček. Nejvíce výjezdů měli strážníci do městské části Rozdělov a dále do Kročehlav," vyjádřila se mluvčí kladenských strážníků Markéta Fröhlichová.

VÝTVARNÉ architektonické řešení lokality Bakaláře – Fontána a okolní prostory z pohledu z oken hotelu Otava.

Bakaláře se budou řešit ve středu

Písek – Už ve středu 17. února se uskuteční veřejné projednání, na kterém se obyvatelé města seznámí s chystanou druhou etapou rekonstrukce lokality Bakaláře v Písku. Kromě vedení města zde záměr představí také projektant.

Ilustrační foto

Architekti vyberou z návrhů studentů nové jednotné lavičky a koše

Šlapanice - Až deset různých typů laviček, odpadkových košů a stojanů na kola.Tak to v současnosti vypadá ve šlapanických parcích. Vedení města se rozhodlo městský mobiliář sjednotit. Novou podobu laviček a košů pro ně navrhli studenti výtvarné fakulty Vysokého učení technického v Brně.

Restaurace Na Hvížďalce. Školáci se hájili scénkou.

OBRAZEM: Školáci se hájili scénkou

Čimelice – Velice netradičně začalo v restauraci Na Hvížďalce čtvrteční jednání čimelických zastupitelů. Ředitel Základní školy Čimelice a zároveň zastupitel Josef Pouch se rozhodl dát čtrnáctiletým a patnáctiletým žákům šanci, aby přesvědčili zastupitele o tom, že respektují dané podmínky ve sportovní hale a že nařčení ohledně poškozování nové palubovky při hře florbalu jsou nespravedlivá.

Opravená zastávka městské hromadné dopravy v Hostivaři.

Vandal si na zastávce zařádil za padesát tisíc korun

Praha - Jen krátce žalovaly vymlácené skleněné výplně a hromady střepů na mladíka s krumpáčem, který v úterý brzy ráno poničil zastávku pražské MHD Nádraží Hostivař. Už je nejen uklizeno, ale i opraveno, připomněl ve čtvrtek Deníku ředitel českého zastoupení společnosti JCDecaux provozujícího mobiliář Pavel Slabý.

Znojemští strážníci uklízeli rekordní počet injekčních stříkaček.

Rekordní nález: strážníci uklízeli dvaadvacet injekčních stříkaček

Znojmo – Na injekční stříkačky pohozené na zemi nedaleko čerpací stanice ve Vídeňské ulici upozornil ve středu dopoledne znojemské strážníky všímavý kolemjdoucí. „Obvykle strážníci při podobných nálezech najdou a odstraní jednu až tři stříkačky. Tentokrát jich na soukromém pozemku nedaleko čerpací stanice leželo dvaadvacet. To zřejmě zůstane rekordem," uvedl Petr Hladký ze znojemské městské policie.

Pražská policie pátrá po skupině mladíků, kteří počátkem ledna napadli pracovníky ostrahy ve vestibulu stanice metra Letňany.

Parta mladíků napadla v metru pracovníky ostrahy

Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Praha – Existuje vůbec možnost přestat na pokyn močit – zvlášť jestliže je pravděpodobné, že potřeba ulevit si byla podpořena předchozím hašením žízně? Tahle otázka se nabízí v souvislosti s incidentem, který se přednedávnem odehrál v Praze 9. Ať už ovšem odpověď bude jakákoli, rozhodně se jí nemůže stát fyzické napadení.

Ilustrační foto.

Svědek naváděl policisty přímo k vykradači aut

Praha - Perfektní spolupráce náhodného svědka a policistů. Těmito slovy ve čtvrtek zhodnotila Iveta Martínková z ředitelství pražské policie součinnost všímavého muže s policisty, jimž se podařilo dopadnout chlápka podezřelého z vloupání do auta. Člověka, který věznici opustil teprve před necelým měsícem, poznamenala Martínková.

Ilustrační foto

Slevy a výprodeje začínají. Pozor na kvalitu, ale i cenu

Zlínsko – Ušetříte dvacet, třicet, padesát nebo i sedmdesát procent z původní ceny. To už v těchto dnech začínají slibovat prodejci nejrůznějšího zboží svým zákazníkům. Sezona povánočních slev a výprodejů totiž začala, ovšem leckde s nimi chtějí vyrukovat až po Novém roce.

Ilustrační foto

Nemocné břízy na benáteckém hřbitově nahradí habry i lípy

Benátky nad Jizerou - Vysloužilé a nebezpečné dřeviny nahradí na horním hřbitově u ulice Dražická nové stromy a keře. Tak znělo doporučení dendrologického průzkumu, který jasně ukázal, že celá řada dřevin trpí zásadními zdravotními problémy a pokud by město nezačalo co nejdříve jednat, mohly by být okolí nebezpečné. Některé stromy totiž nejsou příliš stabilní a při silném větru by hrozilo, že by mohly spadnout.

VIZUALIZACE ukazuje, kde město nechá vysázet dřeviny typu habr obecný, střemcha obecná či liliovník tulipánokvětý.

Nemocné břízy na benáteckém hřbitově nahradí habry i lípy

Benátky nad Jizerou - Vysloužilé a nebezpečné dřeviny nahradí na horním hřbitově u ulice Dražická nové stromy a keře. Tak znělo doporučení dendrologického průzkumu, který jasně ukázal, že celá řada dřevin trpí zásadními zdravotními problémy a pokud by město nezačalo co nejdříve jednat, mohly by být okolí nebezpečné. Některé stromy totiž nejsou příliš stabilní a při silném větru by hrozilo, že by mohly spadnout.

Pohoda na náplavce na Rašínově nábřeží v Praze.

Oblíbené vltavské náplavky v Praze čekají příští rok změny

Praha - Oblíbené vltavské náplavky čekají v příštím roce změny. Správcovská firma plánuje úpravu toalet, přibude informační systém, lavičky a odpadkové koše. Do plánování budoucího vzhledu vltavských břehů by se měla víc zapojit veřejnost. Od jara k tomu budou sloužit nové internetové stránky prazskenaplavky.cz. Řekl to ředitel správcovské společnosti Trade centre Praha Robert Plavec.

Ilustrační foto

Vandalové se vyřádili v altánu

Bor – Mělo to být odpočinkové a vzdělávací oživení zámecké zahrady Borského zámku. Bohužel, v dnešních dnech již jeden z nových altánů vypadá, jako by na místě stál několik let bez údržby.

Revitalizace vnitrobloku ulic Fibichova a Janáčkova.

Revitalizace se dočkaly dvě ulice

Karlovy Vary - V největší karlovarské čtvrti Staré Roli skončila revitalizace vnitrobloku ulic Fibichova a Janáčkova. Za dvanáct milionů korun tu občanům slouží nové dětské atrakce, více parkovacích míst, rozšířené komunikace nebo stále populárnější workout hřiště.

Ilustrační foto

Popeláři vyrazí do ulic pro odpad i na Štědrý den

Karvinsko - Nepořádek, kupy balicího papíru, neskladné krabice od nových spotřebičů a přeplněné odpadkové koše kolem náměstí. To jsou Vánoce pro zaměstnance technických služeb zabezpečujících pořádek ve městech.

Venkovní posilovna, podobná vyroste v olomouckých Čechových sadech. Snímek je z Chrudimi

Posilovna nahradí pískoviště v Čechových sadech. Takto má vypadat

Olomouc - Novou venkovní posilovnu, prolézačku i pískoviště by příští rok mohli začít využívat rodiče i děti v olomouckých Čechových sadech. Původní hřiště se totiž dočká několika úprav a také zde vznikne workoutové hřiště, na němž se zacvičí i dospělí.

Viktoria Otrokovice. Ilustrační foto.

Viktoria ve třetí lize odmítla roli outsidera

Otrokovice – Odmítli být outsidery a předsezonní prognózy a očekávání hodili do odpadkového koše! Místo toho se pod velením kouče – psychologa Marka Sedláka v jednu chvíli vyhřívali na čele třetí ligy. Nakonec je z toho po podzimu deváté místo se ziskem 22 bodů. V tabulce až pod sebou nechali rezervy dvou největších prvoligových klubů v regionu Zlína a Slovácka, které navíc oba porazili. I proto si mohli na závěrečné říct: dobrá práce!

Ilustrační foto.

Neradi vyhazujete potraviny? Dejte je do veřejné lednice

Plzeň – Máte doma potraviny, o kterých víte, že je nespotřebujete? Za každou cenu je sníte nebo je vyhodíte do odpadkového koše? Víte, že by potraviny mohly pomoci někomu jinému a nevíte komu? Od pátku už je nebudete muset vyhazovat ani se za každou cenu přejídat. V Plzni se totiž otevře veřejná lednička, kam můžete přebytečné potraviny přinést, aby posloužily někomu jinému nebo si je potřební mohou z ledničky sami vzít.

SOCIÁLNÍ pracovnice Pavla Krčová (vlevo) a Radka Jakubová, zakladatelka MamAkademie

Mámy samoživitelky potřebují nejvíce plenky a dětskou výživu

Kladno - Plenky, výživa pro děti, mýdlo, šampon a vlhčené ubrousky. I tak může vypadat seznam vánočních přání dvou maminek pro jejich děti. Maminky Alice a Monika (jména jsou záměrně změněna) 
z Kladna jsou samoživitelky 
s velmi nelehkou životní situací. Také z toho důvodu je právě pro ně určena sbírka Klubu kojících maminek (KlubKo), který pořádá MamAkademie v Kladně.