Kreativ

ŠTÍTEK: Klub Sluníčko - Unijazz z. s.

Pěvecký sbor SLUNKO přivítal na společné scéně Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů BROLN a stále vynikající Jarmilu Šulákovou.

OBRAZEM: Slunko si zazpívalo s Jarmilou Šulákovou

Třebíč - Třebíčský dětský pěvecký sbor SLUNKO ve třech desetiletích své existence už přivítal na společné scéně nejednoho významného zpěváka. Přesto koncert, který připravilo Městské kulturní středisko Třebíč v podvečer 18. listopadu, měl prazvláštní příchuť prosluněné vinice, kde právě zrají plody královského nápoje.

Generálkou na víkendový plavecký svátek nejlepších plavců České republiky byly páteční závody sportovců ze základních škol – speciálních a praktických z Jablonecka a pozvaných hostů z Prahy.

Handicapovaní změřili své síly v bazénu

Jablonec n. N. - Generálkou na víkendový plavecký svátek nejlepších plavců České republiky byly páteční závody sportovců ze základních škol – speciálních a praktických z Jablonecka a pozvaných hostů z Prahy. Pořadatelé pro více jak třicet mladých sportovců připravili tratě na pětadvacet a padesát metrů volným způsobem a prsa. Závod Mosconi Cup je významnou akcí, která po celý tento víkend bude probíhat v jabloneckém bazénu.

DVD Broučci 2

Dobrodružství na pasece

Broučci dnes patří mezi nejpopulárnější dětské knížky v Česku. Těžko potkáte někoho, kdo by je vůbec neznal. Tím víc je překvapivé, že když v roce 1876 knížka Broučci pro malé i velké děti, jak se původně jmenovala, vyšla poprvé, neměli o ni čtenáři vůbec zájem.

Poutníci

Poutníci na Indiánském létě

Bruntál – Již pošesté se na sala terreně v zahradě bruntálského zámku uskuteční 6. ročník hudebního festivalu Bruntálské indiánské léto.

Závěr bohumínských Létokruhů

Bohumínské Letokruhy skončily

Bohumín - V plovárenském stylu let první republiky končily v sobotu bohumínské Létokruhy, velká kulturně společenská akce, která byla pro lidi nejen uměleckou a tvůrčí inspirací, ale zároveň spojovala všechny generace lidí.

Spisovatelka Milena Lukešová.

Zemřela autorka dětských knížek

Litomyšl - Ve věku 86 let zemřela v pondělí v Litomyšlské nemocnici autorka knih pro děti Milena Lukešová. Do nemocnice ji přivezla v neděli rychlá záchranná služba. Jednalo se o náhlé zhoršení zdravotního stavu.

Spisovatelka Milena Lukešová.

Zemřela autorka dětských knížek

Litomyšl - Ve věku 86 let zemřela v pondělí v Litomyšlské nemocnici autorka knih pro děti Milena Lukešová. Do nemocnice ji přivezla v neděli rychlá záchranná služba. Jednalo se o náhlé zhoršení zdravotního stavu.

Při benefičním koncertu v hotelu Park vytvořila Lucie Bílá a její hosté neuvěřitelnou atmosféru. Velice energické vystoupení uvádělo v údiv všechny návštěvníky.

Lucie Bílá pomohla dětem ze Sluníčka

Prachatice - Benefiční koncert naplnil v pátek 27. června očekávání. Zlatá slavice Lucie Bílá i další protagonisté česko–slovenského projektu bez bariér Vidíme srdcem přitáhli diváky.

První Olympijské hry pro nejmenší uspořádali v Mateřské škole Sady na ulici Revoluční v Novém Jičíně.

Děti soutěžily na olympijských hrách

Nový Jičín - První Olympijské hry pro nejmenší včera uspořádali v Mateřské škole Sady na ulici Revoluční v Novém Jičíně. Čtyři družstva malých sportovců zvládla pět sportovních disciplín. Kromě štafetového běhu, překážkové dráhy, pětiskoku děti absolvovaly i skok a hod do dálky.

Caparti si k šedesátinám Mateřské školky Náchodská v Červeném Kostelci připravili bohatý a pestrý program.

Školka slavila šedesáté narozeniny

Červený Kostelec - „Pojď si hrát – buď můj kamarád“ bylo mottem vystoupení dětí z Mateřské školy v Náchodské ulici k 60. výročí jejího vzniku, které se v Divadle J. K. Tyla konalo v úterý. Hravý program, který s dětmi připravily učitelky, byl odměňován skandovaným potleskem zaplněného hlediště

Dalo by se říci, že ztečí  vzali o víkendu turisté českokrumlovský zámek (na snímku). Díky slunečnému počasí navštívili zámek o několik dní dříve,  než  bylo původně v plánu. Obrovskou návštěvností se památka UNESCO mohla pochlubit  už o Velikonocích.

Sezona odstartovala dříve

Český Krumlov - I když měla sezona začít teprve dnes, českokrumlovský zámek své brány nedočkavým návštěvníkům otevřel již minulý týden v pátek.

Ilustrační foto

Na celorepublikové finále jde Haspol duo s Ideasem

Chomutov - Ve sportovní hale na sídlišti Březenecká se hrálo finále Chomutovské 1. a 2. Mizuno Amatérské volejbalové ligy. V sázce byl jak titul, tak i účast dvou nejlepších týmů na celorepublikovém finále.

Bazárek ve Vsetíně

Jarní bazárek ve Sluníčku hostil stovku prodávajících

Vsetín - Bezmála sto prodávajících nabízelo v sobotu dětské oblečení a jiné zboží na tradičním jarním bazárku v Rodinném a mateřském centru Sluníčko ve Vsetíně-Rokytnici. Pracovníci Sluníčka jej pořádají dvakrát do roka.

Známá čtveřice přátel z Třeskoprsk.

Štíplová: Bobík byl naše obrana proti cenzuře

Je autorkou námětu k mnoha Večerníčkům a její básničky se učí nazpaměť děti několika generací. Téměř čtyřicet let vymýšlí příhody postaviček legendárního Čtyřlístku. Spisovatelka Ljuba Štíplová nedávno obdržela cenu za celoživotní práci s dětskou knihou, kterou každoročně uděluje nakladatelství Albatros.

Výroba ručního papíru v Rodinném a mateřském centru Sluníčko ve Vsetíně, program pro maminky, které centrum navštěvují úterý 5. února 2008, na snímku Anna Horáková

Ve vsetínském Sluníčku vyráběli ruční papír

Vsetín/ Několik maminek, které včera se svými dětmi navštívily Rodinné a mateřské centrum Sluníčko, využilo příležitost a vyzkoušelo si, jak se ručně vyrábí papír. Výuky se ujala přímo jedna zmaminek Blanka Procházková.

Ukázky keramické výroby

Tvorba s hlínou čistí hlavy

Týniště nad Orlicí - Dům dětí a mládeže Sluníčko nemyslí pouze na neplnoleté, ale připravuje také program pro ty, kteří se řadí mezi dospělé.

Lenk Dusilová

Terra Libera nadělí Dusilovou

Příbor - Příjemný dárek má pro své příznivce příborský Víno Restaurant Terra Libera. Tento čtvrtek se tam se svým triem chystá akusticky vystoupit jedna z nejvýraznějších ženských postav české hudební scény posledních let, Lenka Dusilová.

Vánoční strom na Resselově náměstí v Chrudimi.

Předvánoční týden nebude patřit pouze nákupům

Chrudimsko - Přesně za týden zajiskří v dětských očích odlesky plamínků svíček z vánočního stromku. Poslední adventní týden však nebude patřit jen pečení cukroví a nakupování vánočních dárků. Připravena je i řada zajímavých setkání.

Ilustrační foto.

Hradiště otevře nové rodinné centrum

SLOVÁCKO - Angličtina nebo němčina, výtvarné kurzy, aerobik či břišní tance, to všechno budou moct po Novém roce navštěvovat na rodičovské dovolené ti, kteří zamíří do nového rodinného centra Akropolis v Uherském Hradišti.

ilustrační foto

Knihovnu berou jako východisko

HOLÝŠOV - Do knihovny zahání čtenáře chladné počasí, nemožnost koupit si knihu v Holýšově. Také jejich zdražování

Cenu primátora získala v kategorii malba Karolína Melicharová z Kladna.

Kladenská veverka již má vítěze

Kladno-Výsledky již osmnáctého ročníku mezinárodní soutěže Kladenská veverka byly vyhlášeny v Domě kultury na Sítné. Letos se výtvarného, fotografického a literárního klání zúčastnilo téměř pět tisíc školáků z jedenácti zemí světa.

Ilustrační foto

Koupaliště ukončila sezonu

LIBERECKÝ KRAJ - Ty tam jsou doby, kdy koupaliště za zlevněné vstupné nabízely lidem příjemné koupání ještě v září, pokud ovšem vládlo letní počasí. Letos pro většinu koupališť v Libereckém kraji už sezona skončila.

Lenka Dusilová

Lenka Dusilová má ráda hudební dobrodružství

PÍSEK - Než se zpěvačka a držitelka několika hudebních cen Lenka Dusilová ocitla v současném „světle ramp“, začínala různě. Ale už hned zkraje se mohla spolehnout na svůj, pro někoho eroticky zabarvený, pro jiné zase dětsky nevinný, hlasový projev.