Kreativ

ŠTÍTEK: Klub Sluníčko - Unijazz z. s.

Kaple svatého Václava v Pacově.

Svět (je) z ruky, říkají fotografie Jana Kamíra

Pacov – Do kaple svatého Václava, která je dominantou pacovského zámku, budou po celé léto lákat k návštěvě cestovatelské fotografie. Od soboty 15. června do 8. září zde vystavuje fotografie ze svých cestách po různých koutech planety Jan Kamír. Výstava nese lákavý název Svět (je) z ruky.

MŠ Sluníčko, Rychnov nad Kněžnou (Javornická 1379)

Pohádka pohladí duši a je branou do dětské fantazie

Mateřská škola Sluníčko v Rychnově nad Kněžnou je dvoutřídní škola s velkou vybavenou zahradou, umístěna blízko centra města ve školním areálu spolu se školní jídelnou, Základní školou Masarykova a zimním stadionem. Nedaleko školky se nachází dopravní hřiště, městský park. Kapacita školy je 50 dětí.

Třída Sluníčko a paní učitelky Dana Bártlová a Martina Vokálová

MŠ Palachova v Poděbradech

Poděbrady - Mateřskou školu Palachova v Poděbradech najdeme v 1. zóně lázeňského středu města, který je památkově chráněn. V blízkosti se nacházejí dvě základní školy a krásně upravený lázeňský park, vhodný k procházkám, pozorování změn v přírodě a poznávání rozmanitostí přírody.

Předškoláci z lánské mateřské školy pod vedením učitelek Jany Slavíkové, Barbory Rovné, Ivy Suchopárkové a Evy Jarošové.

Mateřská škola Lány má letitou tradici

Lány - Mateřská škola v Lánech byla slavnostně otevřena 31. srpna 1975 za účelem předškolního vzdělávání nejmladších občánků Lán ve věku od 2 až 6 let. Současná kapacita školy je 100 dětí ve věku od 3 do 6 let. Děti jsou rozděleny podle věku do třech tříd nazvaných Sluníčka, Kytičky, Berušky. Čtvrtá a pátá třída Sovičky a Zajíčci jsou věkově smíšené. Po domluvě je možné udělat změnu umístění dětí dle individuálních požadavků zákonných zástupců. Vyhovět požadavkům lze při naplnění rovnosti práva a zachování poslání školy.

Jarní koncert Tachovského dětského sboru.

Koncertem přivítali jaro

Tachov – Tradiční koncert k vítání jara připravil Tachovský dětský sbor Základní umělecké školy v Tachově.

Nejvíce je zaujalo hasičské auto a hydraulická plošina.

FOTO: Děti navštívily hasiče na jejich základně

Domažlice – Děti se přišly podívat na hasičskou práci. Na jejich stanici v Domažlicích zavítalo v pondělí 18. února hned 31 dětí ze tříd Sluníčka a Berušky z Mateřské školy v Benešově ulici v Domažlicích.

Masopust v Homoli

Masopust v Homoli: Radost z počasí, jídla i fajn sousedů

Homole u Panny – Nejmladší dítě Masopustu „šlo“ převlečeno za dýni. „Dělá nám jen radost,“ řekla o své pětiměsíční dceři Aničce z Homole u Panny její maminka. „Masopust děláme pošesté, co jsme se sem nastěhovali. Je to radost, těší nás, že i sousedi si užívají,“ uvedli Vaněčkovi z Haslic, místní části Homolska a první zastávky Masopustního autobusu napříč místními částmi obce.

Ilustrační foto.

Do Hlinska za Sluníčkem

Hlinsko – Středeční pozdní odpoledne si můžete zpestřit návštěvou Divadelního sálu Multifunkčního centra v Hlinsku.

Fox festival v Kutné Hoře: společnost Foxconn oslavila 10. narozeniny se čtyřmi a půl tisíci návštěvníky.

Fox festival měl rekordní účast, přišlo čtyři a půl tisíce návštěvníků

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Čtvrtý ročník Fox festivalu se konal v sobotu 8. září na kutnohorské plovárně a přilehlé bobové dráze. Pořádá ho společnost Foxconn a letos ho spojila s oslavou svých desátých narozenin. Připravila proto nejen pro své zaměstnance, ale i veřejnost bohatý celodenní program, který završil koncert známých českých hudebních interpretů.

Ilustrační foto

Lidem ve Starém Lískovci se otevře nový parčík. V listopadu

Brno - Posedí s kočárem v novém parku a později nechá syna pohrát si na dětském hřišti. Aneta Holemářová se těší na novinku u školky v Bosonožské ulici v brněnském Starém Lískovci. „Jsem ráda, že tady vznikne příjemné místo na procházky s kočárkem. Navíc to mám pár kroků od bytu,“ řekla budoucí maminka. Odpočinková plocha, malý park a hřiště pro nejmenší se mají lidem otevřít v listopadu.

Ilustrační fotografie

Vyhrajte vstupenky na Mig 21

Fanoušci se v rámci dalšího ročníku Beskydského hudebního léta na koupališti Sluníčko v Ostravici můžou těšit na koncert kapely Mig 21, který se uskuteční v sobotu 11. srpna.

Týden duchů v zoo

Na co kam: DDM pořádá výlet za duchy a zvířátky

Rychnovsko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Dům dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí připravil ve čtvrtek pro své členy i příznivce celodenní výlet do ZOO ve Dvoře Králové nad Labem. Ta je v těchto dnech vyzdobená v halloweenském hávu a až do neděle se tam koná Týden duchů.

Ilustrační foto

Kam za zábavou v okolí v těchto dnech?

Rychnovsko - Pořádáte zajímavou kulturní, sportovní či společenskou akci? Přidejte ji do nové rubriky Tipy Deníku, kterou najdete na stránce: www.hradecky.denik.cz/tipy/pridat/. Stačí, když zde do kolonky Přidat akci připojíte facebookovou adresu vaší události.

Trénink Františka Živného.

Živný sní o mistrovství Evropy

Dolní Bousov – Česká pákařská legenda František Živný sní o účasti na mistrovství Evropy, které se uskuteční příští rok v Polsku. „Uvidíme, zda se mi podaří sehnat finance,“ prozradil hlavní překážku bousovský silák. Zdravotně by měl být na evropský podnik připraven.

Nad Sukovem se vznesli draci.

OBRAZEM: Nad Sukovem se vznesli draci

Sukov - Na kopci Sukov u kutnohorských menhirů se v sobotu 14. října konala tradiční drakiáda, kterou pořádal Klub Sluníčko. Dvacátému ročníku přálo počasí a nebe se tak zaplnilo draky. Ti, co je sebou neměli, se věnovali hraní her a soutěžení.

V Kališti se uskutečnil folkový festival Folkaliště.

V Kališti se sešli folkoví nadšenci

Kaliště - Údolí u bývalé kovárny Na Bělici v Kališti opět ožilo tradiční folkovou akcí. V pátek a sobotu se tam totiž uskutečnil třetí ročník Letního folkového festivalu Folkaliště. Hudbě v Kališti patřilo i sobotní dopoledne, které hned v deset hodin zahájilo dívčí seskupení The Addams Sisters.

Ilustrační foto.

Rozhlas zpívá s Rokycanskými

Rokycany – Třetí ročník festivalu pěveckých sborů, který pořádá Základní škola ulice Míru Rokycany za podpory dalších partnerů v nahrávacím studiu Českého rozhlasu Plzeň, je naplánovaný už na tuto sobotu.