Kreativ

ŠTÍTEK: Klub Sluníčko - Unijazz z. s.

Odsouzené při práci v domově seniorů.

Odsouzené na vycházce: Úklid v domově seniorů!

Ostrava – Pět odsouzených žen, jimž režim věznice s dozorem povolil vycházky, strávily šest hodin mimo zamřížované prostředí v domově pro seniory Sluníčko v Zábřehu. Dobrovolně tam dorazily z Vazební věznice Ostrava (VVO) na brigádu.

Děti z domažlického Sluníčka vyráběly keramická vajíčka na Velikonoce.

Děti ze Sluníčka se chystají na Velikonoce

Domažlice - I když Velikonoce přijdou až za dva týdny, caparti z domažlického Sluníčka v Michlově ulici se na svátky již pilně připravovali v rámci třetí keramické dílny.

Ilustrační foto.

Sluníčko slavilo v Plzni významné výročí

Rokycany, Plzeň – Folklórní soubory klubu Rokytka o sobě pravidelně dávají vědět na nejznámějších přehlídkách a festivalech, v médiích i ve světě. Tentokrát jeden z nich – Sluníčko – slavilo v plzeňské Alfě 35. výročí.

Rovnodennost v Sedlci.

Sedlecká Rovnodennost podpoří Klub Sluníčko

Astronomické jaro začne přesně za týden, v pondělí 20. března. Jarní rovnodennost je v Kutné Hoře neodmyslitelně spjata s chrámem Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele v Sedlci, kde se každoročně koná slavnost nazvaná Rovnodennost.

Rovnodennost v Sedlci.

Sedlecká Rovnodennost podpoří Klub Sluníčko

Astronomické jaro začne přesně za týden, v pondělí 20. března. Jarní rovnodennost je v Kutné Hoře neodmyslitelně spjata s chrámem Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele v Sedlci, kde se každoročně koná slavnost nazvaná Rovnodennost.

Malíř Karel Franta.

Výtvarník Karel Franta dostal cenu za šířené české kultury

Praha - Cenu Artis Bohemiae Amicis (Přátelé českého umění) v úterý udělil ministr kultury Daniel Herman výtvarníku Karlu Frantovi. Médiím to sdělila mluvčí ministerstva kultury Simona Cigánková. Ministerstvo cenu udílí za šíření dobrého jména české kultury doma i v zahraničí. Malíř a ilustrátor Karel Franta je známý především svými ilustracemi dětských knih, je držitelem několika mezinárodních ocenění.

Priessnitz v Hraničáři v Ústí nad Labem

Priessnitz: Náš Hellboy a radost ve smutku

Ústí nad Labem - Milujete-li Priessnitz, rádi tančíte na zadumané texty hlasitých balad legendy s tradicí od roku 1989? Pak jste v pátek byli v Hraničáři správně. Band ho totálně vyprodal.

Koupaliště Vápenka

Koupaliště hlásí smutný rekord. Nejhorší sezóna za čtvrt století

Liberec - Asi nejsmutnější pohled byl letošní léto na osiřelá koupaliště. Teploty kolem dvaceti stupňů a zamračená obloha lákala spíše k výletům do přírody. Do studených bazénů si troufl málokdo. Provozovatelé koupališť tak hlásí nejhorší sezónu za několik desítek let.

Pomoc ohroženým dětem SOS Sluníčko Praha.

Starají se tu o děti v krizi. V SOS Sluníčko je rodinné prostředí

Praha /FOTOGALERIE/ - Opravená vila nedaleko chuchelské dostihové dráhy skrývá dva prostorné byty, kanceláře i velkou zahradu. O zázemí pro děti, které se ocitnou v krizové situaci, tu pečuje SOS Sluníčko, jeden z programů neziskové organizace SOS dětské vesničky.

Beskydské hudební léto má za sebou další vydařený koncert. V areálu ostravického Sluníčka vystoupila slovenská zpěvačka Kristína, lidem se líbila i předkapela Nebe.

OBRAZEM: Kristina roztleskala na Sluníčku davy svých fandů

Letošní Beskydské hudební léto (BHL) má za sebou další velmi vydařený koncert. V areálu ostravického Sluníčka v sobotu vystoupila slovenská zpěvačka Kristina, jejíž známé hity lidé odměňovali bouřlivým potleskem. Návštěvníkům se líbila i předkapela Nebe.

V areálu penzionu Sluníčko v pátek odstartoval 13. ročník Beskydského hudebního léta. Lidem nejdříve zahrála kapela Pink Floyd Tribute, poté na pódium nastoupil Václav Neckář s kapelou Bacily.

Koncert Václava Neckáře přilákal všechny generace

Ostravice – Tropické teploty provázely v pátek start 13. ročníku Beskydského hudebního léta. Do areálu penzionu Sluníčko v Ostravici zamířily za kvalitní muzikou stovky lidí. Nejdříve je bavila předkapela Pink Floyd Tribute, poté na pódium nastoupil Václav Neckář s kapelou Bacily.

Zpěvák Václav Neckář.

Velké letní koncerty na Sluníčku se blíží

Ostravice - Rekreační centrum Sepetná pokračuje třináctým rokem v pořádání letních kulturních aktivit pro všechny generace. Lidé si už vychutnali Rej čarodějnic pod Lysou a dětský den, hlavní akce ale teprve přijdou.

Prodej malovaných kamenů v hradeckých Žižkových sadech.

Prodané kamínky pomohou Sluníčku

Hradec Králové - Vernisáž a výstavu omalovaných kamínků pro benefiční aukci od Dagmar Veškrnové Havlové, Adolfa Borna, skupiny Kryštof, režisérky Olgy Sommerové, doktora Jana Pirka, hudebníka Michala Pavlíčka, houslisty Václava Hudečka, Josefa Bavora, Pavla Čecha a dalších známých osobností najdete v Galerii Koruna u Velkého náměstí.

Lvi v liberecké zoo.

Kdo bude přispívat na zoo, divadlo nebo knihovnu?

Liberec - Právě probíhá první výměna organizací mezi Libereckým krajem a městem Liberec. Město přebírá Dětský dům Větrník, kraj se bude starat o Dětské centrum Sluníčko. Výjimku tvoří jesle, které zůstávají v kompetenci města. Prohození zřizovatelů je logické: Větrník navštěvují převážně liberecké děti, zatímco služby Sluníčka jsou nadregionální. K výměně zřizovatelských kompetencí však vybízejí i další organizace. Nejmarkantnější je to u zoologické zahrady, která láká návštěvníky nejen z Liberce a její význam přesahuje hranice města.

Budova Žižkových kasáren, kam se Rodinné centrum Sluníčko přestěhovalo.

Sluníčko rozzáří Žižkova kasárna

Prachatice - Od května 2016 najdou rodiče s dětmi prachatické Rodinné centrum Sluníčko na nové adrese. Z Velkého náměstí se Sluníčko stěhuje do objektu bývalých kasáren v ulici Starokasárenská 192, Prachatice. Malí návštěvníci se mohou těšit na velikou hernu a rodiče na příjemné posezení v prostorné minikavárně.

Učitelka Eva Moučková (vpravo) převzala medaili přímo z rukou ministryně školství Kateřiny Valachové ve Valdštejnském paláci v Praze.

Kladenská učitelka hudební výchovy převzala medaili ministryně školství

Kladno /ROZHOVOR/ - Nejen za svou píli, ale i za skvěle odvedenou práci získala významné ocenění, a to medaili ministryně školství druhého stupně. Řeč je o učitelce Evě Moučkové, která v současné době vyučuje předmět hudební výchova v páté základní škole Moskevská v Kladně. Tam pracuje již od roku 1992.

SLUNÍČKO. Domažlické zařízení pro děti do 3 let věku navštěvuje více než dvacítka dětí.

Domažlické jesle pečují o děti individuálně

Domažlice – Jediné jesle na domažlickém okrese, které fungují v Michlově ulici, se před dvěma lety transformovaly do organizace Sluníčko. Péče o děti se nezměnila, navazuje na více než šedesátiletou praxi tohoto zařízení.

 Vánoce v Dětském centru Sluníčko v Liberci

Liberecký kraj mění Větrník za Sluníčko

Liberec - Liberecký kraj chce převzít do své správy Dětské centrum Sluníčko, jehož zřizovatelem je město Liberec. Na oplátku kraj městu předá Dům dětí a mládeže Větrník.

Valentýnský dětský karneval na Modré se uskutečnil v režii tamních a velehradských skautů a Baby clubu Modrá.

Děti odcházely z karnevalu s pomalovanými obličeji

Modrá – Novinový tanec, země voda, zrcadlo, malování na obličej, házení míčku do otevřených úst klauna, házení žetonků do vědra s vodou, módní přehlídka pro dospělé, šlapání balonků, to je jen stručný výčet nedělního Valentýského dětského karnevalu na Modré.

DĚTSKÉ CENTRUM Sluníčko bude patřit Libereckému kraji.

Kraj mění Větrník za Sluníčko

Liberec - Liberecký kraj chce převzít do své správy Dětské centrum Sluníčko, jehož zřizovatelem je město Liberec. Na oplátku kraj městu předá Dům dětí a mládeže Větrník. Přestože to kraj bude stát ročně navíc 22 milionů korun, je to logický krok, řekl hejtman Martin Půta.

V Mikulově se naladili na vánoční notu.

V Mikulově se sešli pod radnicí. S vánoční náladou a koledami

Mikulov /REPORTÁŽ/ – Vzduchem se nesou slova známých vánočních koled a na mikulovském Náměstí stojí před pódiem hlouček lidí. Někteří si prozpěvují, druzí se pohupují v rytmech a ti ostatní svírají v rukou kelímek s voňavým svařeným vínem či medovinou. Mikulovem v sobotu vládne sváteční vánoční atmosféra.