Kreativ

ŠTÍTEK: Klub Sluníčko - Unijazz z. s.

  Michaela Váňová č.3  7 let, Teplice  Michaelka je šikovná slečna, která má ráda zvířátka, tance a dětské hry.

Sluníčka jdou do boje: Hlasujte na webu i pomocí kuponů

Teplicko - Druhý ročník soutěže Sluníčko Deníku zná za Teplicko tři semifinalistky. Dvě z nich postoupí do velkého finále. Jaké dvě dívky to budou ale rozhodnete vy, čtenáři Teplického deníku. Stačí hlasovat v anketě na našem webu www.teplickydenik.cz a posílat kupony z novin. Které dvě dívky získají nejvíce hlasů, postupují do finále a také získají zajímavé ceny!

Do finále soutěže Sluníčko Deníku 2014 se z Teplicka dostala Zuzanka Soukalová z Kladrub a Anetka Wolfová z Mukova

Deník hledá své Sluníčko

Severní Čechy - Máte doma odvážnou a šikovnou holčičku s talentem? Třeba právě ta vaše může být Sluníčkem Deníku a odnést si řadu cen. Deník společně s agenturou Reas agency vyhlašuje druhý ročník soutěže pro malé slečny od 5 do 10 let, které se nebojí a něco umí.

III. KATEGORIE. Skladba Fénixové vybojovala 6. místo ve složení Patrmanová, Kopecká, Lehmannová, Kupková, Hašková.

Moderní gymnastika

Liberec - V Praze se konalo III. kolo Českého poháru ve společných skladbách, kterého se zúčastnilo 55 skladeb z 19 oddílů a liberecké gymnastky startovaly ve čtyřech kategoriích, kde získaly umístění.

Středisko rané péče Sluníčko na Ulrichově náměstí v Hradci Králové.

Sluníčko pomáhá dětem i rodičům. Už deset let

Hradec Králové /FOTO/ - Útulně zařízené pokoje, veselé barvy a také spousta různých hraček. Právě tak to vypadá ve Středisku rané péče Sluníčko na Ulrichově náměstí, které letos slaví rovných deset let od svého založení.

FÉNIXOVÉ. Kopecká, Lehmannová, Hašková, Kupková a s míčem Patrmanová.

Moderní gymnastika

Liberec - V Mariánských Lázních se konalo I. kolo Českého poháru ve společných skladbách.

Ilustrační fotografie.

Díl 26.: Kam spořit svým dětem? Peníze investujte levně a efektivně

Kam spořit dětem, to je otázka, kterou si časem položí každý rodič. Někdo dřív, někdo později. Při narození dítěte se veškerá pozornost stahuje na něj. Budoucnost dětí se pro nás nakonec stává mnohem důležitější než naše vlastní. Kam tedy spořit, abychom jim zajistili například dostatečné vzdělání?

Vítězové pro slavnost v Aldersbachu.

Laureáti pro den lidové hudby u sousedů

Pasov - Mezinárodní den lidové hudby bude v neděli 28. září od 9 hodin v Aldersbachu v okrese Pasov. Budou při něm vyhlášeni také vítězové online hlasování čtenářů deníku PNP v různých kategoriích. Cenu za lidovou hudbu převezme pasovská skupina  "Knopf-Tasten-Blos-Musi" (na snímku).

Ilustrační foto.

Prima od září zavádí ranní pásmo pohádek Primáček

Praha - Televize Prima začala od září vysílat ranní pásmo animovaných pohádek Primáček. Pro televizi to znamená první speciální vysílání pro děti. Oznámila to mluvčí Primy Marie Fianová. Pořady pro dětské diváky ráno zařazují také ostatní tuzemské televize.

Jedna z janovských školek se otevře později.

Oprava jedné z janovských školek se o týden prodlouží

Litvínov – Do Mateřské školy Sluníčko v Janově se tento týden vrátily děti. Vnitřní úpravy proběhly už vloni, letos o prázdninách se podařilo dokončit zateplení a výměnu oken. Provoz v nedaleké Mateřské škole Paraplíčko, která prochází také rekonstrukcí obvodního pláště, by měl být zahájen 8. září. Nyní čeká na zateplení ještě budova školní družiny.

Ilustrátor Adolf Dudek zapojil do pohádkových příběhů jak děti, tak i dospělé. Účastníci akce s ním společně pohádky vyprávěli, tvořili pohádkové bytosti, kreslili na tabuli a také si z každé pohádky odnesli ponaučení, která jsou stále aktuální.

Růženka měla jednu ruku dlouhou

Humpolec – Mezi akce letošního čtvrtého ročníku pětidenního festivalu Léto v zahradě, který se koná od pondělí do pátku v zahradě humpoleckého muzea na Dolním náměstí, patřilo také středeční Pohádkové malování s ilustrátorem Adolfem Dudkem.

Ilustrační foto

Zateplení komplikují problémy se střechou

Milevsko - Mateřskou školu Sluníčko z Jeřábkovy ulice proměňuje rekonstrukce. Pomáhá k ní dotace, kterou město získalo, i přijetí úvěru na obnovu sítí a komunikací v centru města. Díky němu může město použít peníze z rozpočtu na dofinancování jiných akcí. Třeba pravě na zateplení Sluníčka.

Petra Dvořáková

Radost mé maminky v hledišti mi potvrdila, že festival má smysl

Vsetín – /ROZHOVOR/ Desítky telefonátů, emailů i osobních schůzek. Petra Dvořáková ze vsetínské country kapely Gympleři má v posledních dnech hodně napilno. Je jedním ze čtyř hlavních pořadatelů hudebního festivalu Starý dobrý western, který se o nadcházejícím víkendu uskuteční v Bystřičce na Vsetínsku.

Jablonecká přehrada v létě

Kvalita vody ke koupání se v Libereckém kraji zlepšila

Liberecký kraj - Kvalita vody ke koupání se v Libereckém kraji podle posledního měření hygieniků zlepšila, bez omezení se tak dá opět koupat na liberecké přehradě i v jezeře v Hamru na Jezeře. Zhoršená kvalita vody zůstává na třech místech, včetně Máchova jezera, a nevhodné ke koupání je Sluníčko v Chrastavě u Liberce.

Malá Valerie se už dnes na nohy postaví, ale pro normální chůzi bude ještě potřebovat velmi nákladnou rehabilitaci, na kterou můžete i vy přispět sběrem víček.

Víčka pro Valinku sesbírali i Smečenští

Kladensko - Obrovskou vlnu solidarity vyvolal článek Kladenského deníku, který se rozhodl pomoci, stejně jako desítky dobrovolníků, nemocné dvouapůlleté Valerii Novotné z Podlešína.

Ilustrační foto.

Před tropickým víkendem je voda v koupalištích vesměs dobrá

Praha - Koupaliště se chystají na první letošní víkend, na který meteorologové slibují tropické teploty. Voda v přírodních koupalištích je podle hygieniků většinou dobrá, teplota se přibližuje 17 stupňům Celsia. Najde se ale pár míst, kde hygienici koupání nedoporučují. Je to například na jihu Čech rybník Hejtman a Staňkovský rybník, či tábořiště Vojníkov na Písecku. Na severu Čech je to pak Sluníčko v Chrastavě u Liberce.

Zájem o umístění dětí ve žďárských mateřských školách příliš nepřevyšuje počet momentálně volných míst. „Přetlak“ žadatelů zaznamenali ve dvou jednotlivých školkách na Vysočanech a v Santiniho ulici.

Žďárské děti se do školky dostanou

Žďár nad Sázavou - Mateřské školy ve Žďáře budou moci vyhovět všem žadatelům o umístění dětí ve školce. Po zápisu začátkem dubna nyní kapacitě školek ve Žďáře nad Sázavou „přebývá" jen jedno dítě, místo ve školce však na ně zbude.

Mateřské centrum. Ilustrační foto.

Sluníčko propouštělo, ale nekončí. Prozatím

Vsetín - Rodinné a mateřské centrum Sluníčko ve Vsetíně končí. Fáma, nebo skutečnost? Maminky by si přály, aby šlo o nemístný žert. Ale prý není. Sluníčko se podle některých lidí opravdu dostalo do pro něj neřešitelné situace. V současné době se pak údajně zdá, že východisko z ní neexistuje.

První hlavní turnaj letošní série Dominion tour ve Sluníčku v Týništi

Ve Sluníčku se odehrála bitva do poslední karty

V sobotu 1. března se uskutečnil v Domě dětí a mládeže Sluníčko v Týništi nad Orlicí první hlavní turnaj letošní série Dominion tour, který pod záštitou firmy Albi organizuje sdružení Duha – Děsír.

Ilustrační foto.

Deník hledá své Sluníčko

Severní Čechy - Každé dítě je nejhezčí, tak se pochlubte! Deník společně s agenturou Reas agency hledá odvážnou a šikovnou holčičku s talentem, která bude dětskou tváří Deníků na severu Čech. Třeba právě ta vaše může být Sluníčkem Deníku a odnést si řadu cen.

Ilustrační foto.

Deník hledá své Sluníčko

Severní Čechy – Každé dítě je nejhezčí, tak se pochlubte! Deník společně s agenturou Reas agency hledá odvážnou a šikovnou holčičku s talentem, která bude dětskou tváří Deníků na severu Čech. Třeba právě ta vaše může být Sluníčkem Deníku a odnést si řadu cen.

Tradiční jarmark v Domě dětí a mládeže

Dům dětí a mládeže uspořádal tradiční jarmark

SUVENÝRY DĚLANÉ S LÁSKOU. V Domě dětí a mládeže Sluníčko ani letos nezapomněli na tradiční předvánoční jarmark. Konal se začátkem prosince, ale příjemná atmosféra po něm zůstala až dodnes.

Herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová v sobotu pobavila poměrně zaplněné mikulovské Náměstí. Vánoce pod radnicí nalákaly návštěvníky i na vystoupení dětí, živý betlém, jarmark a horké nápoje.

Pod radnicí si vychutnali zabíjačku i vystoupení Blanarovičové

Mikulov /REPORTÁŽ/ – Andílci ze školky a čertík z pohádky Princezna ze mlejna. Zpěvačka a herečka Yvetta Blanarovičová zpívá spolu s mikulovskými dětmi jednu koledu za druhou. Na Náměstí v Mikulově. Jde jim to spolu výborně. Už před druhou hodinou sobotního odpoledne pohádková čertice, tentokrát v bílém, zve blíž k sobě a pódiu návštěvníky Vánoc pod radnicí. Poté je baví úsměvnými historkami i typickým hlasem chlupatého stvoření z dnes již klasické pohádky.