Kreativ

ŠTÍTEK: Klub Sluníčko - Unijazz z. s.

Z domažlických jeslí.

Měsíc pobytu v ´jeslích´ vyjde na 3800 korun

Domažlice – Téměř čtyři tisíce korun bude od ledna stát rodiče z Domažlic měsíční pobyt dítěte v zařízení Sluníčko, které přebírá péči o děti do 3 let po končícím Jeselském zařízení.

Eva Moučková

Koledníky osvítilo v zahradě Sluníčko

Kladno – Více než dvě desítky let zpívají na Kladensku členové hudebního kroužku při 5. ZŠ Kladno. Jmenují se Sluníčko a nescházeli ani u středečního programu na zahradě Střediska volného času Labyrint, kde se lidé sešli, aby si společně zazpívali vánoční koledy. Správnou notu jim udával právě dětský sbor Sluníčko vedený Evou Moučkovou.

Ilustrační foto

Jaký bude letošní advent v Roudnici

Roudnice nad Labem - V neděli 15. prosince od 10 hodin zaplní roudnické Husovo náměstí stánky, ve kterých prodejci nabídnou kvalitní české produkty a potraviny, živé ryby, adventní dekorace, svíčky, keramiku a další vhodné dárečky.

Z domažlických jeslí.

Za měsíc v 'jeslích' by se mohly platit tři tisíce korun

Domažlice - Na zhruba tři tisícovky měsíčně by měl přijít pobyt dítěte z Domažlic v nové organizaci Sluníčko, která nahrazuje k 31. prosinci končící Jeselské zařízení. „Částka ještě nebyla stanovena, o poplatcích rozhodne rada města," uvedl místostarosta Karel Štípek. 

Čtyřiatřicetiletá Radka Křivová ze Vsetína (v modrém) křtila v úterý 3. prosince 2013 v Rodinném a mateřském centru Sluníčko svou knižní prvotinu s názvem Když se pedig stane koníčkem

Radka Křivová pokřtila knihu o tvoření z pedigu

Vsetín – Pletení z pedigu patří v současné době mezi nejpopulárnější tvůrčí techniky pro volný čas. Jako hub po dešti přibývá nejrůznějších kurzy, které nabízejí možnost nahlédnout do tajů splétání pedigu.

Hvězdárna Žebrák chystá novinky

Hvězdárna praskala ve švech

Žebrák – Hvězdárna Žebrák připravila pro své návštěvníky podzimní novinku, pravidelně se vždy první čtvrtek v měsíci věnuje v 18 hodin dětem, v 19 hodin dospělým. Následuje pozorování dalekohledy. O akce je velký zájem.

Ilustrační foto.

Tajný výlet či Teplické skály? Nuda o prázdninách nebude

Rychnovsko – Po víkendu, který bude tentokrát prodloužený o pondělí, budou muset mnozí rodiče opět nastoupit do práce. Děti ovšem mají v úterý a ve středu podzimní prázdniny. Co s nimi, aby nezůstávaly doma bez dozoru a nenudily se?Víceméně všechna centra volného času a domy dětí a mládeže na Rychnovsku nabízejí množství aktivit pro malé i odrostlejší děti.Třeba v rychnovském Déčku mají na oba dva dny prázdnin naplánovaný zajímavý program – v úterý se děti budou moci vypravit na tajný výlet a ve středu je pak bude čekat tvořivý den.

Ve škole se děti starají například i o páreček suchozemských želv.

Děti ze Sluníčka mají vlastní saunu a chovají želvy

Dvaadvacet dětí ve věku od tří do šesti let, které navštěvují místní školku Sluníčko, míří každé ráno do vily. Jinam, než zbývající stovka dětí. Ačkoli náplň jejich dní je stejná jako v hlavní budově školky, každodenní režim mají trochu odlišný. Patří totiž do třídy, kterou navštěvují většinou děti s respiračním onemocněním.

Ilustrační foto.

Tlumačovské Sluníčko vyhlásilo soutěž pro děti

Tlumačov – O medaile, poháry, drobné ceny a také diplomy mohou soutěžit děti z mateřských a základních škol 
s Domem dětí a mládeže Sluníčko v Tlumačově. To vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma Čtvero ročních období.  

Eva Kročová ze Zlína

Když je spokojené mé dítě, jsem spokojená i já

Zlín – Státní nebo soukromá mateřská škola? Rodiče ve Zlíně si mohou pro své potomky vybírat. Kupříkladu ta soukromá sféra je stále z hlediska nabídky bohatší a bohatší. Dopustit na ni nedá například Eva Kročová ze Zlína.

Ve vsetínském Rodinném a mateřském centru Sluníčko uspořádali v úterý 3. září den otevřených dveří.

Ve Sluníčku uspořádali den otevřených dveří

Vsetín – Den otevřených dveří uspořádali v úterý 3. září v Rodinném a mateřském centru Sluníčko ve Vsetíně. Mateřské centrum, které sídlí v budově Střediska volného času Alcedo v místní části Rybníky, nabídlo maminkám možnost seznámit se s připravovaným programem aktivit pro rok 2013/2014.

Magdalena Kožená.

Kožená se v Brně stala patronkou sboru Kantiléna

Brno - Vyprodaný koncert Magdaleny Kožené ve středu hostil Besední dům v Brně, kde světoznámá mezzosopranistka vystoupila spolu s Kantilénou – sborem dětí a mládeže působícím při Filharmonii Brno. U této příležitosti současně Kožená odtajnila chystané překvapení. Stala se patronkou brněnské Kantilény. A jeho nejmladší soubor Sluníčka se u té příležitosti přejmenoval na Magdalénku.

Organizátoři folklorního festivalu Lubor a Eva Hankovi

Mexičtí mačeteros předvedou divoké tance

Karlovy Vary - Ani letos nebudou chybět na Karlovarském folklorním festivalu exotičtí hosté. Patrně největším tahákem pro publikum budou v tomto případě tanečníci a hudebníci z dalekého Mexika. „Při jejich křepčení s mačetami prý tuhne nezasvěceným krev v žilách," uvedl ředitel festivalu Lubor Hanka.

Štáb televize natáčel se Sluníčkem v Nevidě.

V Nevidě účinkovali malí zpěváci z Rokycan

Nevid - V televizní hvězdy se v úterý proměnili v Nevidě malí umělci z Rokycan. Přesněji zpěváci ze souborů Sluníčko a Rokytička při Domě dětí a mládeže. Přijel za nimi štáb Tv Noe.

Štáb televize natáčel se Sluníčkem v Nevidě.

V Nevidě účinkovali malí zpěváci z Rokycan

Nevid - V televizní hvězdy se včera proměnili v Nevidě malí umělci z Rokycan. Přesněji zpěváci ze souborů Sluníčko a Rokytička při Domě dětí a mládeže. Přijel za nimi štáb Tv Noe.

Koupaliště Vápenka

Zloději nechávají liberecká koupaliště zatím na pokoji

Liberec - Věci odložené na dekách u vody se zdají být ideálním terčem zlodějů. Situace na libereckých placených koupalištích je však klidná. Přestože často nejsou výrazněji zabezpečena, koupaliště Vápenka ani Sluníčko neregistrují od začátku sezóny ani jednu krádež.

Na letošní tábor TDS se vypravilo více než šedesát zpěváčků. Někteří už však pro nemoc museli odjet.

Brabenčata opět oblehla tábor v Kořeni

Kořen – Letní tábor v Kořeni opět ožil písněmi. Své prázdninové soustředění si zde totiž začátkem července odbyl Tachovský dětský sbor pod vedením sbormistra Josefa Brabence.

Středisko rané péče Sluníčko v Hradci Králové.

Sluníčko díky kamínkům získalo přes 24 tisíc korun

Hradec Králové – Přesně čtyřiadvacet tisíc a pět set sedm korun  vynesla dražba a prodej omalovaných kamínků. Ty zájemcům hned dva dny nabízeli v Žižkových sadech dobrovolníci hradecké Oblastní charity. Peníze podpoří projekty Střediska rané péče Sluníčko. Uvedla to Petra Zíková z charity.

Účastníci výtvarné soutěže ve Včelařském muzeu v Hranicích

Účastníci výtvarné soutěže zcela zaplnili Včelařské muzeum

Hranice – To, jak velký zájem mají děti z Hranicka o přírodu i o nezastupitelnou roli včel, ukázal také právě ukončený čtvrtý ročník výtvarné soutěže, tentokrát s názvem Včela na květu. Na páteční vyhlášení výsledků se do Včelařského domu v Hranicích dostavilo 84 dětí ze všech koutů hranického regionu.

Ilustrační foto.

Žluté lázně otevřou po povodni už v sobotu

Praha – Sportovně-rekreační areál Žluté lázně v pražském Podolí otevře po povodni už tento víkend. Přestože travnatá pláž je z části ještě pod vodou, pro návštěvníky budou otevřeny některé venkovní restaurace a sportoviště. Dětské letní tábory začnou podle plánu od 1. července, sdělila mluvčí provozovatele Hana Tietze. Přesunuty byly některé koncerty. Celý areál by měl být v provozu do 26. června.

Tachovský dětský sbor oslavil čtyřicáté nározeniny i koncertem ve světecké jízdárně.

Brabenčata oslavila čtyřicítku

Tachov – Tachovský dětský sbor o víkendu oslavil čtyřicáté narozeniny. Dvoudenní oslavy završil velký koncert ve světecké jízdárně, na který přišlo okolo šesti set posluchačů.

NOČNÍ HOLČIČNY i následné dílny si v týnišťském „déčku“ užily desítky dětí. Vyzkoušely si pletení z pedigu nebo pečení jidášů.

Z vajíček vykouzlili Spidermana i potapěče

Týniště nad Orlicí - O velikonočních prázdninách bylo v DDM Sluníčko veselo. Ve čtvrtek se téměř 30 dětí vypravilo do rychnovského bazénu, kde pod dohledem našich vedoucích řádili na tobogánu, v divoké řece, ale i v brouzdališti pro mrňata.

Tradiční Únešovský ples se konal ve stříbrském kulturním domě.

Na ples přijelo i Sluníčko

Stříbro - Tradiční Únešovský ples se konal ve stříbrském kulturním domě. Únešovský statek pozval na pódium Skalanku a zpestřením večera se stalo vystoupení dětské dudácké kapely Sluníčko z Rokycan.

Zahájení Tříkrálové sbírky v Českých Budějovicích.

Tři králové pomohli také Sluníčku

Českobudějovicko - Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky se už vrací na místa, kde jej lidé vykoledovali. Na využití se těší například klienti z nízkoprahového i mateřského centra v Týně nad Vltavou

Akce Česko zpívá koledy v Rychnově nad Kněžnou

OBRAZEM: Koledy zahřály i při minus čtrnácti

Rychnov n. K. – Mráz jako když praští, minus čtrnáct stupňů, ale i přesto nádvoří Kolowratského zámku hemžící se dospělými a dětmi. Středeční již sedmé Rychnovské zámecké adventní trhy se letos nesly i ve znamení celorepublikové akce regionálního Deníku Česko zpívá koledy.

Sluneční hodiny na zvonici v Lipníku nad Bečvou

Během vánočního jarmarku v Lipníku zpřístupní zvonici

Lipník nad Bečvou – Téměř stovka stánků, bohatý kulturní program a zpřístupnění zvonice – tak bude vypadat letošní vánoční jarmark v Lipníku nad Bečvou. Náměstí T. G. Masaryka se zaplní v pátek 14. prosince a příchozí se můžou těšit na vánoční výrobky, lahodný punč i ukázku řemesel.

Středisko rané péče Sluníčko v Hradci Králové.

Pro potřebnou radu můžete zajít například do Sluníčka

Hradec Králolvé /FOTOGALERIE/ - Den otevřených dveří uspořádalo Středisko rané péče Sluníčko na Ulrichově náměstí v Hradci Králové. Právě zde odborníci nabízí poradenství pro rodiče s postiženými dětmi do sedmi let.