Kreativ

ŠTÍTEK: Klub Sluníčko - Unijazz z. s.

Adélka při obědě.

I jedno dítě dá zabrat

Prachatice - V sedm hodin nejpozději definitivně vstáváme. Udělám snídani, která v případě Ádi zabere asi tak půl hodiny, protože má při jídle ještě spoustu jiných věcí na práci. Především utíkání od stolu a donášení všech možných plyšových hraček, které by jí měly se snídaní pomoci,“ popisuje ranní rituál Petra Walterová, maminka rok a tři čtvrtě staré Adélky. Přes den se pak z Adélky stává malá pomocnice, o koště na vytírání by se nejraději poprala.

Karvinské Centrum pro rodinu Sluníčko

Rodinné centrum Sluníčko slavilo sedmé narozeniny

Karviná /FOTOGALERIE/ - Sedm let mohou ženy s dětmi přijít do karvinského Centra pro rodinu Sluníčko. Načerpat tady sílu, poradit se, popovídat si, odpočinout od denního stereotypu nebo si zacvičit. „Chodím sem asi poslední dva roky,“ řekla maminka Monika Součková. Na oslavu přišla s ročním Lukáškem a dvouapůlletým Ondrou. Původně začala do centra chodit cvičit, pak ji upoutal i další program pro děti.

V mateřském centru Sluníčko se v úterý 5. ledna uskutečnila dílna pro dospělé.

OBRAZEM: Ve Sluníčku zdobili sklenice

Vsetín /FOTOGALERIE/ - Tvořivou dílnu pro dospělé připravili včera dopoledne ve vsetínském mateřském centru Sluníčko. Zatímco rodiče se učili výtvarné ubrouskové technice, o děti se starali pracovníci centra.

VÁNOCE V PŘEDSTIHU. V libereckém Dětském centru Sluníčko naděloval Ježíšek již včera, tedy 22. prosince. Tety připravily dětem vánoční stromeček se spoustou krásných dárků.

Pod stromečkem bude i stesk

Liberecko – Hned dva Štědré večery zažijí děti, které zůstanou na Vánoce v libereckém Dětském centru Sluníčko. První Štědrý den prožily včera, kdy dostaly od Ježíška dárky.

Vánoční jarmark v Lipníku

OBRAZEM: Vánoční jarmark v Lipníku

Lipník nad Bečvou /FOTOGALERIE/ – Dřevěné hračky, keramika, ale také jmelí a vánoční dekorace nabízely v pátek stánky na náměstí T. G. Masaryka v Lipníku nad Bečvou.

Rodinné a mateřské centrum Sluníčko pořádalo v sobotu ve Vsetíně tradiční bazárek s dětským oblečením a dalším zbožím

OBRAZEM: Bazárek ve Sluníčku: nakupovalo 120 lidí

Vsetín /FOTOGALERIE/ - Velkému zájmu se těšil už třináctý bazárek dětského oblečení, který v sobotu dopoledne uspořádaly pracovnice Rodinného a mateřského centra Sluníčko ve Vsetíně. „Přihlásilo se nám na sto čtyřicet prodávajících, nakoupit přišlo o dvacet lidí méně. Celkem se prodaly věci přibližně za pětaosmdesát tisíc korun,“ bilancovala Renata Trličíková ze Sluníčka.

Děti z Mateřské školy Sluníčko věnovaly pletené medvídky  rychnovskému Muzeu hraček.

Děti ze Sluníčka věnovaly Muzeu hraček tři medvídky

Rychnov n. K. - Pletené hračky vyrobila první ředitelka mateřské školy Ludmila Pecháčková a po desítkách let se dostaly do soukromé sbírky její snachy Miroslavy Pecháčkové. Ta exponáty považuje za rodinné stříbro.

Zázemí pro sebe i své děti maminky najdou kousek od centra, v bývalé ZŠ Rubešova.

Maminky chtějí víc přebalovacích míst, koutek najdou i na Rubešovce

Havlíčkův Brod /FOTOGALERIE/ - Brodské maminky přišly nedávno se zajímavou iniciativou: požádaly radnici, aby vytvořila více přebalovacích koutků hlavně v prostoru úřadu. Argumentovaly tím, že když potřebují něco vyřídit, nemají místo, kam by se se svým dítětem mohly uchýlit.

Ilustrační foto.

Opuštěné děti budou žít jakoby v rodině

Liberec - Opuštěné děti, které jejich biologičtí rodiče nechtěli, anebo se z nějakých důvodů o ně nemohou starat, mají nyní naději, že budou brzy žít v buňkách rodinného typu, tedy jakoby v rodině.

Ilustrační fotografie.

Chodníky: Úklid bude levný

Písek - Rada města rozhodla, že Městským službám budou stačit současní zaměstnanci. Techniku ale přikoupí.

Ilustrační foto

Děti ze Sluníčka nechtěly pustit herce po programu domů

Liberec - S hudebně – divadelním představením Povídejme si, děti, po němž následuje keramická dílna, objíždí lidé z občanského sdružení Klub Dětem nyní dětská centra, dětské domovy a nemocnice v republice. Minulý týden se zastavili také v Dětském centru Sluníčko.

Folklorní soubory v Rokycanech.

Rokycanské sokolovně vládla lidová píseň

Rokycany /FOTO/ - Dětské folklórní soubory si daly podzimní sraz na Plzeňsku. Opůsobivou premiéru se postaraly Rokycany, kde vpátek večer tleskal malým tanečníkům zpěvákům vlidových krojích zaplněný sál sokolovny.

Ilustrační foto

Tibetský láma bude přednášet v Rychnově

Rychnov nad Kněžnou - Naprostá většina lidí si pod slovem láma pravděpodobně představí tibetského mnicha, málokdo si ale dokáže udělat přesnější obrázek o tom, co toto „povolání“ skutečně obnáší. V zásadě je ale tento většinový názor pravdivý - jedná se o označení pro duchovního učitele buddhismu.

Ilustrační foto

Tibetský láma bude přednášet v Rychnově

Rychnov nad Kněžnou - Naprostá většina lidí si pod slovem láma pravděpodobně představí tibetského mnicha, málokdo si ale dokáže udělat přesnější obrázek o tom, co toto „povolání“ skutečně obnáší. V zásadě je ale tento většinový názor pravdivý - jedná se o označení pro duchovního učitele buddhismu.

Ilustrační foto

Počet dětí ve školkách se zvýší

Hranice - Vstřícný krok směrem k rodičům učinila tento týden rada města Hranic, když navýšila počet dětí, které mohou v září nastoupit do mateřských škol. Využila své zákonem dané pravomoci a pomohla tak celkem šestadvaceti rodinám.

Přehlídka dětských pěveckých sborů mateřských škol v jabloneckém Eurocentru.

Dětské sbory se zaskvěly v Eurocentru

Jablonec n. N. - Přehlídku dětských pěveckých sborů mateřských škol Libereckého kraje Kytička písniček připravil na středeční večer již pošesté sbor Unie českých pěveckých sborů Skřivánek z Mateřské školky Mšeňáček ve spolupráci s Eurocentrem a Městem Jablonec nad Nisou.

Ilustrační obrázek

Královéhradecké mateřinky nápor dětí neustály

Hradec Králové - S nebývalým zájmem rodičů o místo v mateřské škole se musí vypořádat hradecký magistrát. Žádostí je podstatně víc, než může radnice uspokojit. Město tak bude muset navýšit kapacitu v několika svých zařízeních.

Ilustrační obrázek

Královéhradecké mateřinky nápor dětí neustály

Hradec Králové - S nebývalým zájmem rodičů o místo v mateřské škole se musí vypořádat hradecký magistrát. Žádostí je podstatně víc, než může radnice uspokojit. Město tak bude muset navýšit kapacitu v několika svých zařízeních.

Tanečnice z DDM Klíč.

Při Dni s Deníkem v Jaroměři se představí Klíč

Jaroměř–Josefov - Při Dni s Deníkem, který se uskuteční na náměstí ČSA v pondělí 11. května od 15 hodin, v kulturní programu vystoupí děti z Domu dětí a mládeže Klíč v Josefově. Představí se například kroužky: Diskotance, Junior-aerobik či Orientální skupina Yasmin.

Oslavy 1. máje mají v Týništi nad Orlicí dlouholetou tradici

Ve městě swingu mají oslavy 1. máje tradici nejen u KSČM

Týniště nad Orlicí - Kdo chtěl zavzpomínat na oslavy 1. máje, ale již bez bez průvodu s mávátky a alegorickými vozy, měl zavítat na Svátek práce do města. K výběru měl totiž ze dvou akcí. Každá byla svým způsobem výjimečná a přilákala davy spokojených návštěvníků.

Motorkáři z Havířova připravili krásné zážitky dětem z dětského domova

Motorkáři potěšili děti z dětského domova

Havířov /FOTOGALERIE/ - Víc než třicet motorek v úterý odpoledne zaparkovalo na zahradě Dětského domova Sluníčko. Po té nadšenci silných strojů připravili pro děti zábavné odpoledne, završené společným opékáním párků.

Ewa Farna.

Farna potěší fandy na Sluníčku

Ostravice – Příznivci Ewy Farne v Ostravici se dočkají v sobotu 2. května. Zpěvačka vystoupí v přírodním amfiteátru v areálu koupaliště Sluníčko od 15 hodin.

V Rodinném a mateřském centru Sluníčko ve Vsetíně vyráběly maminky s dětmi výtvory z keramické hlíny

Ve Sluníčku vyráběli keramiku

Vsetín - Možnost vyrobit si keramickou ozdobu do domácnosti přilákala v úterý dopoledne do Rodinného a Mateřského centra Sluníčko ve Vsetíně celou řadu maminek s dětmi. „Velkou návštěvnost jsme zaznamenali už v pondělí.

Ilustrační foto

V Lomnici cvičí maminky s miminky

Lomnice nad Popelkou - Zacvičit si se svým miminkem, rozvíjet jeho orientaci v prostoru, pohyblivost i soustředění a už od útlého věku vést dítě k radosti ze cvičení, uvolnění a zklidnění.

14. ples Města Jablonce ve velkém sále Eurocentra.

VIDEO: Na plese nechyběl ani kankán

Jablonec n. N. - Výtěžek z plesu dostali sportovci ze Sluníčka. Šek s částkou dvacet pět tisíc korun, získal lets na 14. plese Města Jablonce klub handicapovaných sportovců Sluníčko. Zdeňka Synovcová jej převzala z rukou starosty Petra Tulpy. Pak už se všichni přítomní bavili ve stylu 30. let.

Téměř dvě stovky návštěvníků si nenechaly v sobotu ujít závěrečnou výtvarnou dílnu k výstavě Jiřího Šalamouna s názvem „Maxisvět Maxipsa Fíka“ v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích.

FOTO: Děti se loučily s Maxipsem Fíkem

Litoměřice - Téměř dvě stovky návštěvníků si nenechaly v sobotu ujít závěrečnou výtvarnou dílnu k výstavě Jiřího Šalamouna s názvem „Maxisvět Maxipsa Fíka“ v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích.

Děti z hlineckého Ministudia Sluníčko předvedli svoje taneční umění.

OBRAZEM: Děti ze Sluníčka se představily v Orlovně

Hlinsko - „Co jsme se už naučili aneb než vyrazíme na soutěže.“ Tak se jmenoval pořad, který připravilo na páteční večer hlinecké Ministudio Sluníčko do zdejší Orlovny. Návštěvníci měli jedinečnou možnost vidět všechny děti, které ve Sluníčku tančí. Premiéru měli také Pavoučci, což je přípravka těch nejmenších, a došlo i na nová vystoupení všech skupin pro letošní sezónu.

Na karnevalu ve Vsetíně.

OBRAZEM: Ve Sluníčku měli karneval s broučky

Vsetín - /FOTOGALERIE/ Karneval s broučky připravili v pátek pro ty nejmenší pracovníci rodinného a mateřského centra Sluníčko ve Vsetíně. Některé děti byly z čilého hemžení doslova u vytržení.

Rozsvěcení vánočního stromku na náměstí Republiky v Plzni se účastnil i Patrik Schyba s malou Verunkou.

VIDEO: Stromeček na náměstí Republiky už svítí

Plzeň - Vánoční strom se na plzeňském náměstí Republiky rozzářil ve čtvrtek vosmnáct hodin. Stejný den od 15:30 vrámci programu na náměstí vystoupily také dětské sbory Sluníčka, Gutta a Jiřičky a středověká hudba Góthien.

V Informačním centru Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně začala ve čtvrtek 20.11. prodejní výstava výrobků z Rodinného a mateřského Centra

Maminky vystavily své výrobky

Vsetín - Značnému zájmu veřejnosti se těšilo čtvrteční zahájení dvoudenní prodejní výstavy rukodělných výrobků, kterou uspořádalo Rodinné a mateřské centrum Sluníčko ve Vsetíně. Uskutečnilo se v Informačním centru Masarykovy veřejné knihovny, která se na akci podílela.