Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária v Hradci Králové.
Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária v Hradci Králové.
Velká Bystřice – Pečené husí stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, čerstvý chléb se sádlem a husími játry nebo sladké martinské rohlíčky. Takové speciality v sobotu ochutnávali návštěvníci Svatomartinských slavností ve Velké Bystřici. Popíjeli k nim mladá moravská vína.
Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária v Hradci Králové.
Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária v Hradci Králové.
Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária v Hradci Králové.
Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?
Nový Bydžov – Na šest set kompostérů do zahrad nyní zadarmo nabízí zdejší městský úřad. Zahrádkáři budou mít k dispozici celkem šest stovek kompostérů, dvě stě z dotací krajského úřadu a čtyři sta ze Státního fondu životního prostředí. Každý z nich má objem osm set litrů.
Nový Bydžov – Na šest set kompostérů do zahrad nyní zadarmo nabízí zdejší městský úřad. Zahrádkáři budou mít k dispozici celkem šest stovek kompostérů, dvě stě z dotací krajského úřadu a čtyři sta ze Státního fondu životního prostředí. Každý z nich má objem osm set litrů.
Velké Karlovice - Blíží se další svátek milovníků dobrého jídla a pití. K listopadu tradičně patří Svatomartinské menu s husími či kachními specialitami a k tomu degustace stále oblíbenějších Svatomartinských vín. Tento příjemný gurmánský zážitek nabídne i Resort Valachy s hotely Lanterna, Horal a Galik ve Velkých Karlovicích.
Velké Karlovice - Blíží se další svátek milovníků dobrého jídla a pití. K listopadu tradičně patří Svatomartinské menu s husími či kachními specialitami a k tomu degustace stále oblíbenějších Svatomartinských vín.
Praha – Dlouhá kolona se v pondělí ráno vytvořila na Pražském okruhu na úrovni obce Ořech, kde se v levém pruhu ve směru jízdy k dálnici D1 srazilo pět osobních aut. Naštěstí se nikomu nic nestalo.
Bezdružice – Přízemí základní školy v Bezdružicích bylo plné přírodních výrobků z listí, větviček, mechu, šišek, ořechů a řady dalších materiálů. Výzdobu školy přichystaly děti společně s učitelkami a rodiči.
Tato podzimní zelenina obsahuje velké množství betakarotenu a tak při nedostatku slunce v tomto období obohatí svými vlastnostmi náš organismus. Kromě toho obsahuje vitaminy B, C, selen, železo, hořčík a draslík.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Východní Čechy - Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Slatiňany - Chovatelé ze ZO ČSCH Slatiňany na podzim nezahálí. V září jsme pořádali podzimní výstavu drobného zvířectva a exotů, která byla tradičně doplněna o výstavu jiřin s možností objednávek hlíz na příští sezonu. Současně zde probíhal prodej květin, ořechu, sušeného ovoce, keramiky a suchých květinových vazeb.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Kladno – Po dnešním setkání s Kladeňáky na Václavském náměstí bude Miloš Zeman večeřet s představiteli Kladna a krajskými zastupiteli v restauraci Galerie. Kladenský deník zjistil, co dobrého bude mít k jídlu.
Dobříš – Už samotné sobotní počasí dává najevo, že je čas s oblíbenými regionálními trhy v Dobříši pro letošek skončit. Lidé ještě naposledy využívají možnost nakoupit nějakou tu bramboru a cibuli do zásoby, k tomu příjemně vyhrávají Klikaři.
Babí léto skýtá jedinečnou příležitost obohatit náš jídelníček o celou řadu ovocných dobrot, například hrušky. Ty obsahují velké množství hroznového cukru, díky němuž mají rychlý osvěžující účinek. Připravují se z nich zejména kompoty, povidla a vhodné jsou také k sušení. Z hrušek však můžeme připravit celé menu, od předkrmu až po sladkou tečku.
Umístit vinobraní na loketský hrad považují návštěvníci za geniální nápad! Čtvrtý ročník hradního vinobraní se opět nesl v duchu veselí, hudby, dobrého jídla a především kvalitního vína. Návštěvníci i vinaři si pochvalovali příjemnou atmosféru, organizátoři zase vysokou návštěvnost. Už v sobotu odpoledne byla vyšší než v minulém ročníku po oba dny dohromady.
Starý Klíčov – V Pálenici ve Starém Klíčově je sezona v plném proudu. Pěstitelé, kteří začali vozit ovoce, se drží hesla, že jen zkapalněné ovoce se nezkazí. Na čtenářské otázky dnes odpovídá majitel pálenice Jiří Císler.
Ostrava - Med, kaštan nebo třeba ořech. To jsou ingredience, které patří spíše do buchet. Přesto je sládci ostravských minipivovarů využívají při vaření tradičních podzimních speciálů. Ty jsou spojeny nejen s Vánocemi a blížícím se svátkem svatého Martina, ale i obecně s podzimním obdobím.
Švestky sice obsahují malé množství vitaminů, zato ale mají hodně draslíku a jiných prospěšných látek. Bělavý povlak na slupce chrání ovoce před napadením hnilobou a před vyschnutím. Snadno se dá smýt. Švestky jsou známou surovinou pro výrobu slivovice, povidel, výborné jsou do ovocných knedlíků a moučníků, ale hodí se i při přípravě masových pokrmů.
Plzeňsko - Sháníte na zimu palivové dřevo či uhlí a zároveň se snažíte, abyste během nákupu ušetřili? V případě uhlí někteří prodejci stále jedou podle letního ceníku. Pro zákazníky to znamená příležitost nakoupit metrák až o několik korun levněji.
Berounsko - Kriminalisté dopadli drogový gang, který zásoboval tvrdou drogou pervitin desítky narkomanů. Členům gangu se podařilo rozprodat velké množství této velmi nebezpečné drogy.