Nový Bydžov – Na šest set kompostérů do zahrad nyní zadarmo nabízí zdejší městský úřad. Zahrádkáři budou mít k dispozici celkem šest stovek kompostérů, dvě stě z dotací krajského úřadu a čtyři sta ze Státního fondu životního prostředí. Každý z nich má objem osm set litrů.
Nový Bydžov – Na šest set kompostérů do zahrad nyní zadarmo nabízí zdejší městský úřad. Zahrádkáři budou mít k dispozici celkem šest stovek kompostérů, dvě stě z dotací krajského úřadu a čtyři sta ze Státního fondu životního prostředí. Každý z nich má objem osm set litrů.
Velké Karlovice - Blíží se další svátek milovníků dobrého jídla a pití. K listopadu tradičně patří Svatomartinské menu s husími či kachními specialitami a k tomu degustace stále oblíbenějších Svatomartinských vín. Tento příjemný gurmánský zážitek nabídne i Resort Valachy s hotely Lanterna, Horal a Galik ve Velkých Karlovicích.
Velké Karlovice - Blíží se další svátek milovníků dobrého jídla a pití. K listopadu tradičně patří Svatomartinské menu s husími či kachními specialitami a k tomu degustace stále oblíbenějších Svatomartinských vín.
Praha – Dlouhá kolona se v pondělí ráno vytvořila na Pražském okruhu na úrovni obce Ořech, kde se v levém pruhu ve směru jízdy k dálnici D1 srazilo pět osobních aut. Naštěstí se nikomu nic nestalo.
Bezdružice – Přízemí základní školy v Bezdružicích bylo plné přírodních výrobků z listí, větviček, mechu, šišek, ořechů a řady dalších materiálů. Výzdobu školy přichystaly děti společně s učitelkami a rodiči.
Tato podzimní zelenina obsahuje velké množství betakarotenu a tak při nedostatku slunce v tomto období obohatí svými vlastnostmi náš organismus. Kromě toho obsahuje vitaminy B, C, selen, železo, hořčík a draslík.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Východní Čechy - Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Slatiňany - Chovatelé ze ZO ČSCH Slatiňany na podzim nezahálí. V září jsme pořádali podzimní výstavu drobného zvířectva a exotů, která byla tradičně doplněna o výstavu jiřin s možností objednávek hlíz na příští sezonu. Současně zde probíhal prodej květin, ořechu, sušeného ovoce, keramiky a suchých květinových vazeb.
Východní Čechy – Říjen věnujeme tomu, že se díváme na zoubek protagonistům našeho hubnutí a hodnotíme jejich úspěchy či neúspěchy. Minule jsme „rozebírali" režiséra Tomáše Magnuska. V dnešním díle se podíváme na to, jak se daří hubnout samotnému doktoru Leoši Středovi.
Kladno – Po dnešním setkání s Kladeňáky na Václavském náměstí bude Miloš Zeman večeřet s představiteli Kladna a krajskými zastupiteli v restauraci Galerie. Kladenský deník zjistil, co dobrého bude mít k jídlu.
Dobříš – Už samotné sobotní počasí dává najevo, že je čas s oblíbenými regionálními trhy v Dobříši pro letošek skončit. Lidé ještě naposledy využívají možnost nakoupit nějakou tu bramboru a cibuli do zásoby, k tomu příjemně vyhrávají Klikaři.
Babí léto skýtá jedinečnou příležitost obohatit náš jídelníček o celou řadu ovocných dobrot, například hrušky. Ty obsahují velké množství hroznového cukru, díky němuž mají rychlý osvěžující účinek. Připravují se z nich zejména kompoty, povidla a vhodné jsou také k sušení. Z hrušek však můžeme připravit celé menu, od předkrmu až po sladkou tečku.
Umístit vinobraní na loketský hrad považují návštěvníci za geniální nápad! Čtvrtý ročník hradního vinobraní se opět nesl v duchu veselí, hudby, dobrého jídla a především kvalitního vína. Návštěvníci i vinaři si pochvalovali příjemnou atmosféru, organizátoři zase vysokou návštěvnost. Už v sobotu odpoledne byla vyšší než v minulém ročníku po oba dny dohromady.
Starý Klíčov – V Pálenici ve Starém Klíčově je sezona v plném proudu. Pěstitelé, kteří začali vozit ovoce, se drží hesla, že jen zkapalněné ovoce se nezkazí. Na čtenářské otázky dnes odpovídá majitel pálenice Jiří Císler.
Ostrava - Med, kaštan nebo třeba ořech. To jsou ingredience, které patří spíše do buchet. Přesto je sládci ostravských minipivovarů využívají při vaření tradičních podzimních speciálů. Ty jsou spojeny nejen s Vánocemi a blížícím se svátkem svatého Martina, ale i obecně s podzimním obdobím.
Švestky sice obsahují malé množství vitaminů, zato ale mají hodně draslíku a jiných prospěšných látek. Bělavý povlak na slupce chrání ovoce před napadením hnilobou a před vyschnutím. Snadno se dá smýt. Švestky jsou známou surovinou pro výrobu slivovice, povidel, výborné jsou do ovocných knedlíků a moučníků, ale hodí se i při přípravě masových pokrmů.
Plzeňsko - Sháníte na zimu palivové dřevo či uhlí a zároveň se snažíte, abyste během nákupu ušetřili? V případě uhlí někteří prodejci stále jedou podle letního ceníku. Pro zákazníky to znamená příležitost nakoupit metrák až o několik korun levněji.
Berounsko - Kriminalisté dopadli drogový gang, který zásoboval tvrdou drogou pervitin desítky narkomanů. Členům gangu se podařilo rozprodat velké množství této velmi nebezpečné drogy.
Praha - Byl to poměrně zásadní úder, který se za pomoci středočeské zásahové jednotky podařilo uštědřit drogovému podsvětí na Praze-západ. Tak kriminalisté hodnotí aktuální vyvrcholení akce se zatčením sedmi podezřelých, připravované zhruba půl roku.
Praha – Byl to poměrně zásadní úder, který se za pomoci středočeské zásahové jednotky podařilo uštědřit drogovému podsvětí na Praze-západ. Tak kriminalisté hodnotí aktuální vyvrcholení akce se zatčením sedmi podezřelých, připravované zhruba půl roku. Dlouhé měsíce, po které sledovali činnost gangu vyrábějícího pervitin v takovém množství, že stačil zásobovat desítky narkomanů. A ne rovna pouze lehkých a příležitostných konzumentů.
Praha – Z retenčních nádrží a některých vodních děl v hlavním městě se v rámci změn územního plánu staly veřejně prospěšné stavby. Budou se rekonstruovat a u některých se změní způsob využití pozemků v jejich bezprostředním okolí. Změnu územního plánu schválili zastupitelé hlavního města.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Strávit noc, aniž by se vzbudila bolestí, přestalo být pro pětatřicetiletou Alenu z Prahy samozřejmostí zhruba před rokem. Křeče, které ji chytily nejdřív v lýtku a pak v celé noze, se opakovaly i několikrát za sebou.
Vsetín – Festival pro všechny generace. Pod tímto názvem znají Vsetíňané oblíbenou zářijovou akci, kterou se lidé na Valašsku už patnáct let loučí s prázdninami a vítají tak nový školní rok. Pestrý program Valašského záření už tradičně přilákal tisíce návštěvníků.
Českobudějovicko – Stravování ve školních jídelnách řídí předpisy ministerstva. Určují složení obědů a podíl jednotlivých složek jako je maso, cukry, tuky, mléko, ryby, ovoce nebo zelenina.
Českobudějovicko – Stravování ve školních jídelnách řídí předpisy ministerstva. Určují složení obědů a podíl jednotlivých složek jako je maso, cukry, tuky, mléko, ryby, ovoce nebo zelenina.
Všestary – Vaření piva, pečení chlebových placek či obilné kaše nebo poděkování matce přírodě za sklizeň viděli a ochutnali návštěvníci Archeoparku pravěku Všestary při víkendových Dožínkách.
Všestary /FOTOGALERIE/ – Vaření piva, pečení chlebových placek či obilné kaše nebo poděkování matce přírodě za sklizeň viděli a ochutnali návštěvníci Archeoparku pravěku Všestary při víkendových Dožínkách.
Klatovsko – Kdo si nenakoupil uhlí na zimu včas, pořídí ho nyní dráž. Letos totiž většina prodejců uhlí na Klatovsku najelo na vyšší sezónní ceny už dříve. Ani toto zdražení v řádu několika korun ale nemusí být konečné.
Liberec, Česká Lípa - Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje se letos staly bezlepkové loupáky z Jizerských pekáren, které jsou určené k dopečení.
Liberec, Česká Lípa - Nejlepším potravinářským výrobkem Libereckého kraje se letos staly bezlepkové loupáky z Jizerských pekáren, které jsou určené k dopečení.
Dolní Bušínov – Pokrmy podle tradičních jesenických receptů mohou ochutnat milovníci dobrého jídla v Restauraci Bozeňov v oblíbeném rekreačním středisku Dolní Bušínov u Zábřeha. V rámci projektu Ochutnejte Jeseníky, který má za cíl podporovat a představovat tradiční kuchyni a regionální produkty, sestavili bozeňovští kuchaři originální menu z receptů pocházejících z kuchařek původních obyvatel Jeseníků. Využívají k tomu čerstvé suroviny od místních producentů a výrobců.
Dolní Bušínov – Pokrmy podle tradičních jesenických receptů mohou ochutnat milovníci dobrého jídla v Restauraci Bozeňov v oblíbeném rekreačním středisku Dolní Bušínov u Zábřeha. V rámci projektu Ochutnejte Jeseníky, který má za cíl podporovat a představovat tradiční kuchyni a regionální produkty, sestavili bozeňovští kuchaři originální menu z receptů pocházejících z kuchařek původních obyvatel Jeseníků. Využívají k tomu čerstvé suroviny od místních producentů a výrobců.