Návštěvníci muzea si sami vyrobí svíčky
Polička – Muzejníci zvou všechny, kteří nechtějí v době adventní sedět doma, do Centra Bohuslava Martinů.
			
		Polička – Muzejníci zvou všechny, kteří nechtějí v době adventní sedět doma, do Centra Bohuslava Martinů.
			
		Domažlicko - Hromady čokolád, bonbónů, oplatek a dalších dobrůtek plných cukrů a tuků jsou nejčastějším obsahem mikulášské nadílky. Své děti můžete obdarovat i mnohem zdravějšími pamlsky, jako jsou přírodní ořechy a čerstvé ovoce. Takovou nadílku dostane například i pětiletá Eliška Lehmannová z Domažlic.
			
		Jižní Čechy - Soutěž ve vánočním pečení má druhou vítězku. Čtenáři poslali prostřednictvím kuponů z novin nejvíc hlasů reprezentantce jižních Čech Isabele Houdkové. Ohlas vzbudil její recept na vánoční minidortíčky.
			
		Domažlicko - Čokolády a bonbóny lze nahradit ořechy, želatinovými medvídky a čerstvým ovocem.
			
		Trutnov /FOTOGALERIE/ - Vlna, šustí, smalt, pečivo - i z toho se dají vyrobit betlémy. Přesvědčit se o tom můžete na včera zahájené výstavě v přízemí trutnovské Staré radnice.
			
		Lomnice nad Popelkou – Podobně jako v uplynulých letech, tak i letošní rok bude výstavní sezóna v muzeu zakončena přehlídkou betlémů.
			
		Koncem listopadu se v mnoha domácnostech začíná péct vánoční cukroví. Některé kousky je totiž lépe připravit předem, protože se v uzavřené krabici pěkně uleží. Pokud je ovšem někdo z rodinných příslušníků nevystopuje předem a jednotlivé kousky postupně nezmizí. Aspoň tímto způsobem jsme chodili s tatínkem k nelibosti mé maminky na lup. Tajně ukořistěné cukroví chutnalo mnohem lépe, než když už bylo o vánočních svátcích na stole „veřejně" dostupné.
			
		Jihlava - Pečení cukroví patří jednoznačně k nejčastějším vánočním zvykům. Vyválet těsto, vykrájet tvary a upéct voňavé vánoční dobroty. Tuto činnost však tento rok mnoho hospodyněk vynechá. Stále více lidí totiž svěřuje pečení cukroví profesionálům.
			
		Jihlava - Jihlavská cukrárna pro své zákazníky napeče asi 170 kilo nejrůznějšího cukroví.
			
		Slovo advent znamená příchod (Adventus) a zde je míněn příchod vykupitele Krista. Období adventu končí o půlnoci na Štědrý den.
			
		Slovo advent znamená příchod (Adventus) a zde je míněn příchod vykupitele Krista. Období adventu končí o půlnoci na Štědrý den.
			
		Nová Paka – Vůně vanilky, pražených oříšků, kokosu, čokolády … Ano, i to je předzvěst Vánoc. Nejen honba za dárky, ale také úklid a pečení cukroví, to všechno je neodmyslitelnou součástí nejnádhernějších svátků.
			
		Semily – První adventní neděle bude i v okresním městě patřit slavnosti rozsvěcení vánočního stromu.
			
		Blatná - Jak se rodí večerníčky je název putovní výstavy, kterou do 1. prosince nabízí Městské muzeum Blatná. Část expozice představuje originály filmových loutek.
			
		Strakonice – Jak budou prožívat předvánoční čas, na to jsme se ptali dětí na ZŠ Poděbradova. Odpovídali Klára Soukupová, Veronika Slavíková, Robert Čonka a Martin Kylberger z 5.B.
			
		Představujeme 12 finalistů soutěže „Hledáme nejlepší recept na vánoční cukroví" o peněžní poukazy na libovolný zájezd od cestovní kanceláře FIROTOUR a dárky v hodnotě až 30 tisíc korun.
			
		Polička /FOTOGALERIE/ – „Naši předci to měli hodně obtížné, když potřebovali světlo.
			
		V tomto ročním období probíhá honitba, a tudíž se v restauracích i na pultech obchodů můžeme setkat se zvěřinovým masem.
			
		Dallas – Pravidelné pojídání ořechů snižuje pravděpodobnost úmrtí nejen na rakovinu či onemocnění srdce, ale i z jiných přirozených příčin. Vyplývá to podle agentury AP ze zřejmě dosud nejrozsáhlejší vědecké studie na dané téma.
			
		Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
			
		Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
			
		Vyškovsko – Měsíce usilovné práce má za sebou Libor Pištělka ze Švábenic. Od března letošního roku ho zaměstnávala příprava rozsáhlé expozice betlémů, které se mu během desítek let podařilo sesbírat nebo vytvořit. Právě v sobotu výstavu poprvé představí veřejnosti.
			
		Recept nám poslasla Irena Papíková, Hradec Králové.
			
		Recept nám poslala Věra Křiklavová z Proseče.
			
		Recept nám poslala Božena Průšová z Jetětic.
			
		Recept nám poslala Vlasta Slípková z Loučovic.
			
		Recept nám poslala Danuše Kocandová, Moravský Krumlov.
			
		Recept nám poslala Anna Brabcová, Kopřivnice.
			
		Recept nám poslala Kateřina Papíková, Hradec Králové.
			
		Recept nám poslala Hana Smětáková z Dobré Vody.
			
		Recept nám poslala Martina Jurková z Brtnice.
			
		Recept nám poslala Margit Urbánková, Bohdíkov.
			
		Recept nám poslala Jana Šťástková, Horní Počaply.
			
		Jindřichův Hradec - Tradiční předvánoční výstava betlémů Nožík Tomáše Krýzy bude zítra zahájena slavnostní vernisáží v kostele sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci.
			
		Polička – V Centru Bohuslava Martinů se v sobotu sejdou všichni, kdo mají rádi tradice. Budou tvořit vrkoče.
			
		Recept nám poslala Michaela Fišerová, Hradec Králové.
			
		Recept nám poslala Anežka Šimanová z Mnichu.
			
		Recept nám poslala Ludmila Šilerová z Babic.
			
		Recept nám poslala Marie Pihýrová z Chlumce nad Cidlinou.
			
		Recept nám poslala Marie Pulcová z Kadaně.
			
		Recept nám poslala Mária Bártová z Bělé pod Bezdězem.
			
		Recept nám poslal Milan Turek z Liberce.
			
		Recept nám poslala Anna Mádlová, Žďár nad Sázavou.
			
		Recept nám poslala Dana Mikšová, Matyněves.
			
		Recept nám poslala Jana Jančurová ze Starých Hamrů.
			
		Recept nám poslala Marie Buchtová z Chvalíkovic.
			
		Recept nám poslala Dagmar Bačinová z Lomnice u Pop.
			
		Recept nám poslala Marie Študencová ze Sušic.
			
		Recept nám poslala Radka Tlustá z Malíkovic.
			
		Recept nám poslala Bohuslava Johanidesová z Golčova Jeníkova.