
Polička si svítí už sto let. Jak to bylo předtím?
Polička /FOTOGALERIE/ – „Naši předci to měli hodně obtížné, když potřebovali světlo.
Polička /FOTOGALERIE/ – „Naši předci to měli hodně obtížné, když potřebovali světlo.
V tomto ročním období probíhá honitba, a tudíž se v restauracích i na pultech obchodů můžeme setkat se zvěřinovým masem.
Dallas – Pravidelné pojídání ořechů snižuje pravděpodobnost úmrtí nejen na rakovinu či onemocnění srdce, ale i z jiných přirozených příčin. Vyplývá to podle agentury AP ze zřejmě dosud nejrozsáhlejší vědecké studie na dané téma.
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Vyškovsko – Měsíce usilovné práce má za sebou Libor Pištělka ze Švábenic. Od března letošního roku ho zaměstnávala příprava rozsáhlé expozice betlémů, které se mu během desítek let podařilo sesbírat nebo vytvořit. Právě v sobotu výstavu poprvé představí veřejnosti.
Recept nám poslasla Irena Papíková, Hradec Králové.
Recept nám poslala Věra Křiklavová z Proseče.
Recept nám poslala Božena Průšová z Jetětic.
Recept nám poslala Vlasta Slípková z Loučovic.
Recept nám poslala Danuše Kocandová, Moravský Krumlov.
Recept nám poslala Anna Brabcová, Kopřivnice.
Recept nám poslala Kateřina Papíková, Hradec Králové.
Recept nám poslala Hana Smětáková z Dobré Vody.
Recept nám poslala Martina Jurková z Brtnice.
Recept nám poslala Margit Urbánková, Bohdíkov.
Recept nám poslala Jana Šťástková, Horní Počaply.
Jindřichův Hradec - Tradiční předvánoční výstava betlémů Nožík Tomáše Krýzy bude zítra zahájena slavnostní vernisáží v kostele sv. Jana Křtitele v Jindřichově Hradci.
Polička – V Centru Bohuslava Martinů se v sobotu sejdou všichni, kdo mají rádi tradice. Budou tvořit vrkoče.
Recept nám poslala Michaela Fišerová, Hradec Králové.
Recept nám poslala Anežka Šimanová z Mnichu.
Recept nám poslala Ludmila Šilerová z Babic.
Recept nám poslala Marie Pihýrová z Chlumce nad Cidlinou.
Recept nám poslala Marie Pulcová z Kadaně.
Recept nám poslala Mária Bártová z Bělé pod Bezdězem.
Recept nám poslal Milan Turek z Liberce.
Recept nám poslala Anna Mádlová, Žďár nad Sázavou.
Recept nám poslala Dana Mikšová, Matyněves.
Recept nám poslala Jana Jančurová ze Starých Hamrů.
Recept nám poslala Marie Buchtová z Chvalíkovic.
Recept nám poslala Dagmar Bačinová z Lomnice u Pop.
Recept nám poslala Marie Študencová ze Sušic.
Recept nám poslala Radka Tlustá z Malíkovic.
Recept nám poslala Bohuslava Johanidesová z Golčova Jeníkova.
Recept nám poslala Anna Koutníková z Něžovic.
Recept nám poslala Jana Novotná z Klatov.
Recept nám poslala Jana Hrdonková z Oplotu.
Recept nám poslala Marta Vondrážková z Milevska.
Recept nám poslala Jana Drahokoupilová z Líšiny.
Recept nám poslala Anna Toncarová z Brlohu.
Recept nám poslala Marta Klímová z Prahy 10.
Recept nám poslala Věra Valešová z Dačic.
Recept nám poslala Alena Šerá z Horní Lidče.
Recept nám poslala Dana Vampolová z Havlíčkova Brodu.
Recept nám poslala Marta Skoková z Mostu.
Recept nám poslala Petra Polehňáková ze Zubří.
Recept nám poslala Hana Láníková z Prahy.
Recept nám poslala Věra Reichlová, Chvalšiny.
Recept nám poslala Květuše Hildebrandtová ze Svatého Kopečku.
Recept nám poslala Jitka Šejnohová z Kunvaldu.