Kreativ

ŠTÍTEK: ořechy

Dortíčky

Recept nám poslala Helena Šromová z Kokašic.

Šohajky

Recept nám poslala Martina Scheibová z Novosedlic.

MEDOVNÍK A VÁNOCE

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce. Podpořte tradiční vánoční atmosféru a obdarujte sebe, svoji rodinu a své přátele tradičním lahodným dortem Medovník Originál.

Recept na vítězný jablečný závin

Absolutní vítězkou, a to jak podle hodnocení laické, tak i odborné poroty se v sobotu v Rokytnici stala teprve patnáctiletá Denisa Fricová. Vyhrála kategorii jablečných závinů s receptem po svojí babičce. Podle úspěšné pekařky však není ničím zcela výjimečný, ale je spíš jednoduchý. Právě v tom a v pečlivosti a lásce, se kterou štrúdl pekla, může být kouzlo jeho úspěchu. Denisa Fricová nakonec popsala alespoň postup, ačkoli zprvu váhala a nechtěla rodinné tajemství ani trochu poodkrýt.  

Ledovky

Recept nám poslala Libuše Nečesaná z Nové Skřeněře.

Myšáky

Recept nám poslala Bohumila Ermanová ze Sezimova Ústí.

Agátka je chytrá a jí potravu z ruky. Aby ne, je to totiž rejnok

Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária 
v Hradci Králové.

Agátka je chytrá a jí potravu z ruky. Aby ne, je to totiž rejnok

Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária 
v Hradci Králové.

Ledovky

Recept nám poslala Romana Hadysová z Vysokého Mýta.

VIDEO: Na slavnostech husy kejhaly i dobře chutnaly

Velká Bystřice – Pečené husí stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, čerstvý chléb se sádlem a husími játry nebo sladké martinské rohlíčky. Takové speciality v sobotu ochutnávali návštěvníci Svatomartinských slavností ve Velké Bystřici. Popíjeli k nim mladá moravská vína.

Agátka je chytrá a jí potravu z ruky. Aby ne, je to totiž rejnok

Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária 
v Hradci Králové.

Agátka je chytrá a jí potravu z ruky. Aby ne, je to totiž rejnok

Hradec Králové – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária 
v Hradci Králové.

Agátka je chytrá a jí potravu z ruky. Aby ne, je to totiž rejnok

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ – Rejnok s jedovatým ostnem, metrové ryby, které když kousnou, rozdrtí para ořech. Žádná legrace, přesto se Petr Petr každý čtvrtek ponoří do akvária se sto třiceti tisíci litry vody a své miláčky nakrmí. A to všechno mohu sledovat návštěvníci Obřího akvária 
v Hradci Králové.

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Na výsadbu stromků je stále čas

Nejvhodnější čas je nyní na výsadbu ovocných stromků, které se v poslední době stávají součástí i moderních nových zahrad.