Kreativ

ŠTÍTEK: Paprika

Ilustrační foto

S výsevem do skleníku již můžete začít

Toužíte po zdravé zelenině z vlastní zahrady? Není nad ten pocit, když všichni po většinu roku nakupují v supermarketech předraženou zeleninu bez chuti a barvy a vám stačí vyjít před dům a mít k dispozici vlastní rajčata, papriky, okurky či saláty, kdy si jen vzpomenete! Tedy samozřejmě pokud tomu alespoň částečně dovoluje počasí.

Ilustrační foto

V obchodech výrazněji zdražily papriky a rajčata

Praha – V obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zdražily papriky a rajská jablka, a to oboje o více než 16 procent. Nepatrně, o více než čtyři procenta na 23,76 Kč/kg, naopak zlevnil krystalový cukr, uvedl ČSÚ.

Ilustrační foto

Pomeranče jsou levnější, zdražily papriky

Praha – V obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zdražily papriky. Na pultech obchodů byly k dostání za 45,05 koruny za kilogram, zdražily tak o 4,66 koruny, tedy o téměř 12 procent. Zlevnily naopak pomeranče, uvedl ČSÚ.

Vracovské papriky Majka a Bajka mají prodlouženou registraci na dalších deset let.

Papriky Jana Meisla jsou rok od roku větší

Vracov - Každým rokem jsou papriky pěstované Janem Meislem z Vracova větší a větší. Neustále vylepšuje své postupy a paprikami doslova žije. A ještě bude. Jím vypěstované odrůdy Majka a Bajka nedávno získaly od odborníků prodloužení registrace.

Vracovské papriky Majka a Bajka mají prodlouženou registraci na dalších deset let.

Papriky Jana Meisla jsou rok od roku větší

Vracov – Každým rokem jsou papriky pěstované Janem Meislem z Vracova větší a větší. Neustále vylepšuje své postupy a s paprikami doslova žije. A ještě bude. Jím vypěstované odrůdy Majka a Bajka nedávno získaly od odborníků prodloužení registrace.

Ilustrační foto

V obchodech zlevnila mrkev, výrazně podražila rajčata

Praha – V českých obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zlevnila mrkev, jablka a brambory. Naopak o více než 31 procent zdražila rajská jablka. Dražší byly také papriky, vyplývá z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.

Syn Evy Šípové Honzík (nahoře) s kamarádem Péťou.

Léto vrcholí, zahrádkáři sklízejí ovoce i zeleninu

Brod, Příbram – Pro zahrádkáře snad není větší zadostiučinění, než když se mohou pokochat výsledky své minimálně půlroční práce. Záhony a skleníky jsou teď plné dozrávajících rajčat, paprik a okurek.

.

V Ludvíkově soutěžili ve vaření kotlíkového guláše

Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.

Recept Deníku.

HLASUJTE: Čína je v Čechách oblíbená

Ústí nad Labem – Chutná, pochutnal jsem si, ničím bych to nevylepšil, tak hovořili návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku.

Dolinečka na folklorním festivalu ve městě Kalocsa.

Dolinečka zatancovala ve městě papriky

Staré Město, Kalocsa /FOTOGALERIE/ – Objevovat drsné klima maďarské pusty i pohostinnost tamních obyvatel se před několika dny vydaly děti ze staroměstského folklorního souboru Dolinečka. Spolu s cimbálovou muzikou Rubáš byly totiž hosty 19. ročníku Podunajského folklorního festivalu ve městě Kalocsa.

Ilustrační foto

Jablka podražila, výrazně zlevnily papriky

Praha - Za jablka si lidé připlatí. Průměrná cena v uplynulém měsíci stoupla o více než dvě koruny za kilogram. Naproti tomu například papriky jsou o 40 procent levnější.

Ilustrační foto

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Ilustrační foto

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Jako každý čtvrtek se v restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Na snímku učenka oboru číšník – servírka Kristýna Vybíralová.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.

Výherní čtenářský recept

HLASUJTE o nejlepší čtenářský recept!

Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.

Ilustrační foto

V minulých týdnech zdražila mouka, zlevnily pomeranče

Praha - V uplynulých dvou týdnech v tuzemských obchodech nejvíce podražila pšeničná hladká mouka. Více lidé zaplatili také za brambory a cukr krystal. Naopak levněji mohli nakoupit pomeranče, papriky nebo kuchaná kuřata. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

Mistryně kulinářského umění Martina Hiřičová.

HLASUJTE: Vařili jsme králičí medajlonky. Měly úspěch

Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.

Skleníky pěstitele Milana Jánošíka v bruntálské zahrádkářské kolonii Na Vyhlídce jsou plné nejen rostlinek pálivých feferonů, ale i jiné zeleniny.

V bruntálské osadě pěstuje sto druhů feferonů

Bruntál – Pěstitel Milan Jánošík z bruntálské osady Na Vyhlídce se pyšní ojedinělou sbírkou sto šestnácti druhů feferonů. Pěstuje však nejen feferony a jinou zeleninu, třikrát získal okresní titul za Jablko roku.

Vařili jsme čtenářský recept.

Vařili jsme čtenářský recept: Králík po domácku chutnal

Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Tento týden v internetové anketě na www.ustecky.denik.cz vyhrála Naděžda Cetrová s receptem na Králíka po domácku.