Mráz spálil zahrádkářům na Pelhřimovsku většinu úrody
Pelhřimovsko – Silné mrazy, které minulý týden zasáhly Pelhřimovsko, zahrádkáři nepamatují minimálně deset let.
Pelhřimovsko – Silné mrazy, které minulý týden zasáhly Pelhřimovsko, zahrádkáři nepamatují minimálně deset let.
Ostrava /DENÍK ZAJÍMALO/ - Ostrava-Jih připravuje revitalizaci tržiště. Na Porubských trzích se představí více prodejců.
Bukov /HLASUJTE/ - Vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku zaujal jednoduchostí.
Ústí nad Labem - Chutný, ničím neobvyklý, typicky český, tak zhodnotil vítězný recept Ústeckého deníku šéfkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen Martin Ječmen. Vítězem posledního kola se stala Lenka Pravdová s receptem na Vepřovou roládu na rajčatech.
Ústí nad Labem - Recept děláme často. Nic bych mu nevytkl. S jídlem se mohou čtenáři setkat také pod jinými názvy, řekl kuchař Vladimír Houda.
Ústí nad Labem - Doslova na dračku, tak by se dal charakterizovat zájem návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku. Po hodině a půl co restaurace otevřela, se po Kachně s červeným zelím jen zaprášilo.
recept zaslala Zdeňka Kovářová, Zlín-Kostelec
recept zaslala Alena Paulusová, Chrudim
Jablonec n. N. – T Rogers Blues Band z Maďarska hraje ve čtvrtek 23. února od 20 hodin v jabloneckém Klubu Na Rampě.
Ústí nad Labem - Vladimír Houdek: Kamile Polákové není k receptu na převrácené řízky co vytknout.
Toužíte po zdravé zelenině z vlastní zahrady? Není nad ten pocit, když všichni po většinu roku nakupují v supermarketech předraženou zeleninu bez chuti a barvy a vám stačí vyjít před dům a mít k dispozici vlastní rajčata, papriky, okurky či saláty, kdy si jen vzpomenete! Tedy samozřejmě pokud tomu alespoň částečně dovoluje počasí.
Pro bohatou sklizeň je důležité teplo, vlhko a ochrana rostlin proti škůdcům.
Praha – V obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zdražily papriky a rajská jablka, a to oboje o více než 16 procent. Nepatrně, o více než čtyři procenta na 23,76 Kč/kg, naopak zlevnil krystalový cukr, uvedl ČSÚ.
Praha – V obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zdražily papriky. Na pultech obchodů byly k dostání za 45,05 koruny za kilogram, zdražily tak o 4,66 koruny, tedy o téměř 12 procent. Zlevnily naopak pomeranče, uvedl ČSÚ.
Ústí nad Labem - Recept podle čtenářky Ústeckého deníku vařili v Irské restauraci Sport Pub na stadionu.
Ústí nad Labem - Vítězný recept čtenářky si objednalo v restauraci na zimním stadionu více než 70 lidí.
Jičínsko - Dnes pokračujeme v přípravě houbových omáček.
Vracov - Každým rokem jsou papriky pěstované Janem Meislem z Vracova větší a větší. Neustále vylepšuje své postupy a paprikami doslova žije. A ještě bude. Jím vypěstované odrůdy Majka a Bajka nedávno získaly od odborníků prodloužení registrace.
Vracov – Každým rokem jsou papriky pěstované Janem Meislem z Vracova větší a větší. Neustále vylepšuje své postupy a s paprikami doslova žije. A ještě bude. Jím vypěstované odrůdy Majka a Bajka nedávno získaly od odborníků prodloužení registrace.
Jičínsko - Dnes vaříme houbové polévky a omáčky.
Ústí nad Labem - Svíčková na několik způsobů v české domácí kuchyni je prostě oblíbená.
ČR - Paprika na pultech obchodů zlevnila o více než 6 korun za kilogram. Rajčata podražila o více než 8 korun za kilogram.
Vysoké Veselí - Od pátku do neděle zvali místní zahrádkáři do kulturního domu, kde se jako každoročně konala výstava ovocnářských a zelinářských výpěstků.
Ratíškovice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ - Cibule, sladká a pálivá paprika, rajčata, směs hub a hodně česneku. Vše se podusí, dochutí a zahustí. Ideální přílohou je topinka.
Praha – V českých obchodech v uplynulých čtyřech týdnech výrazněji zlevnila mrkev, jablka a brambory. Naopak o více než 31 procent zdražila rajská jablka. Dražší byly také papriky, vyplývá z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.
Dražice - Žijí mezi námi
Brod, Příbram – Pro zahrádkáře snad není větší zadostiučinění, než když se mohou pokochat výsledky své minimálně půlroční práce. Záhony a skleníky jsou teď plné dozrávajících rajčat, paprik a okurek.
Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.
Praha - Sezonní zeleninu, jako jsou papriky nebo rajčata, mohou lidí v těchto dnech nakoupit i o několik korun levněji. Nejdražší je na Vysočině.
Ústí nad Labem – Chutná, pochutnal jsem si, ničím bych to nevylepšil, tak hovořili návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku.
Staré Město, Kalocsa /FOTOGALERIE/ – Objevovat drsné klima maďarské pusty i pohostinnost tamních obyvatel se před několika dny vydaly děti ze staroměstského folklorního souboru Dolinečka. Spolu s cimbálovou muzikou Rubáš byly totiž hosty 19. ročníku Podunajského folklorního festivalu ve městě Kalocsa.
Praha - Rajská jablka lidé nejlevněji koupí v Praze, průměrně za 19.82, nejdražší jsou na Královéhradecku, za 24,37.
Ústí nad Labem – Maso jsme více namarinádovali, nechali déle uležet a pro zpestření chuti místo červených fazolí jsme dali mexické, které jsou naložené v rajčatové omáčce.
Ústí nad Labem – Krkovičku pěkně nakrájet na plátky osolit, opepřit, posypat majoránkou a nechat hezky přes noc uležet v ledničce.
Nabočany – Zemědělci už dlouho vyhlížejí déšť. Při úterním zahájení výstavy Naše pole 2011 se paradoxně dočkali vydatné sprchy, která trvala celé dopoledne.
Praha - Za jablka si lidé připlatí. Průměrná cena v uplynulém měsíci stoupla o více než dvě koruny za kilogram. Naproti tomu například papriky jsou o 40 procent levnější.
Ústí nad Labem – Vepřové kotlety nejprve zbavíme kostí a mírně naklepeme, poté je obalíme v mouce. Do pekáčku si mezitím vložíme máslo a necháme krásně rozehřát.
Střední Morava - Seriál Deníku o vaření přináší zajímavé tipy, jak se zorientovat v mexické kuchyni
Praha - Ceny potravin se liší kraj od kraje. Například hovězí maso lidé na Olomoucku nakoupí za 170 korun, na Hradecku za více než 190 korun za kilo.
Litomyšl – Za chutí pravého maďarského guláše vyrazily v sobotu desítky gurmánů do restaurace Veselka. László Mókos zde se svými přáteli ukázal, jak se připravuje tato nefalšovaná maďarská specialita.
Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Milíkov – Koníčka, kterého by zřejmě ocenil každý labužník, má Miluše Kantnerová z Milíkova. Jednou z jejích největších radostí je vaření a sbírání receptů a kuchařek.
Jan Meisl z Vracova u Kyjova poskytl Receptáři užitečné informace o tom, jak zasít papriky, abyste se v létě mohli těšit z bohaté úrody.
Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Kaňk /FOTOGALERIE/ - Dalším hostem oblíbené talk–show Václava Wendy Veselého v cetru Mozaika na Kaňku byl ve středu kutnohorský policejní mluvčí Daniel Votroubek.
Praha - V uplynulých dvou týdnech v tuzemských obchodech nejvíce podražila pšeničná hladká mouka. Více lidé zaplatili také za brambory a cukr krystal. Naopak levněji mohli nakoupit pomeranče, papriky nebo kuchaná kuřata. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.
Praha – Bílé pečivo za uplynulé dva týdny podražilo i o sedm procent. Od listopadu by mohla růst i cena chleba.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Petry Drobné na Florentský řízek měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.