Ústí nad Labem – Soutěž O nejlepší čtenářský recept zná posledního vítěze letošního roku. Recept čtenářky Radmily Laurencové na nivové kotlety s vejci měly ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Kaňk /FOTOGALERIE/ - Dalším hostem oblíbené talk–show Václava Wendy Veselého v cetru Mozaika na Kaňku byl ve středu kutnohorský policejní mluvčí Daniel Votroubek.
Praha - V uplynulých dvou týdnech v tuzemských obchodech nejvíce podražila pšeničná hladká mouka. Více lidé zaplatili také za brambory a cukr krystal. Naopak levněji mohli nakoupit pomeranče, papriky nebo kuchaná kuřata. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Petry Drobné na Florentský řízek měl ve čtvrtečním poledním menu restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.
Bruntál – Pěstitel Milan Jánošík z bruntálské osady Na Vyhlídce se pyšní ojedinělou sbírkou sto šestnácti druhů feferonů. Pěstuje však nejen feferony a jinou zeleninu, třikrát získal okresní titul za Jablko roku.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku zná další vítězku. Tento týden v internetové anketě na www.ustecky.denik.cz vyhrála Naděžda Cetrová s receptem na Králíka po domácku.
Polévka je grunt, kdo ji nejí, bude špunt! Jen málokdo neslyšel v dětství od babiček či maminek toto rčení. Ti, kdož ho respektovali, vyrostli, ale neztloustli. A svůj organismus pravidelně zásobovali vitaminy, minerály i vlákninou.
Ústí nad Labem /FOTO, HLASOVÁNÍ DO 12.00/ – Vítězem druhého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem „Kuřecí játra se šťávičkou“. Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Ústí nad Labem /HLASUJTE DO 11.00/ – Vítězem prvního čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jaroslava Faiglová s receptem „zapečené řízky se sýrem“.
Chov pštrosa, obřího ptáka, který nelétá, zato je obdařen schopnostmi sprintérskými, se rozmohl kvůli ženám. Nikoli hospodyňkám, nýbrž parádnicím, které své účesy zdobily pštrosími péry. Že pštros může nabídnout i výtečné maso, to objevilo až dvacáté století.
Lukoveček /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Soutěž o nejpěknější jablko nebo okurku zkříženou s paprikou. I to nabídla dvoudenní výstava ovoce a zeleniny, kterou pořádali zahrádkáři z Lukovečku a Fryštáku.
Znojmo /INFOGRAFIKA/ - Hlavní ceny v tradiční soutěži Znojemsko – Zahrada Moravy, která doprovázela minulý týden program znojemského vinobraní, rozdali pořadatelé výhercům. Na výstavě své nejlepší výpěstky představili firmy i drobní pěstitelé už po třicáté. Odborníci z vystavených vzorků a exponátů vyhodnotili ty nejkvalitnější.
Příbram - Ničemu jinému se letos prý tak dobře nedaří, jako rajským, okurkám a paprikám ve skleníku. Na ostatní úrodě se většinou podepsal déšť a kroupy.
Když se řekne americká kuchyně, většina lidí si okamžitě vybaví hamburger, hot dog, hranolky a kolu. Plátek masa vložený do sladké housky, obložený zeleninou, s porcí kečupu či hořčice je skutečně typickým americkým jídlem. Asi nikde na světě se ho nesní více než právě v USA. Ale není to hamburger, co dělá severoamerickou kuchyni zajímavou.
Pokrmy na přímém ohni připravovali naši předkové především proto, aby se nasytili. Oheň vystřídaly grily a vůně takto připravovaných pokrmů je nepřekonatelná. K létu prostě patří. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, nad nimiž se gurmáni budou rozplývat.
Ostrava - Bulhaři, kteří prosluli jako velmi šikovní zahrádkáři a zelináři, i letos nabízejí na tržnici v areálu výstaviště Černá louka sazenice salátů, rajčat, paprik a dalších druhů zeleniny. Je jich tady ale rok od roku méně. Letos by se už dali spočítat na prstech jedné ruky.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v pondělí 11. května. Nejlevněji bylo v součtu v Tescu.
Opava - (FOTOGALERIE, VIDEO) Plesnivé zapáchající papriky a rajčata. Rozkládající se hroznové víno či kvasící jablka. Síťky, ve kterých se ukrývají nahnilé pomeranče.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v pondělí 19. ledna. Nejlevněji bylo v součtu v Kauflandu.
Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech ve středu 13. ledna. Nejlevněji bylo v součtu v Bille.
Zlínský kraj - Banány, papriky nebo loupaná rýže, to jsou jen některé výrobky, které během druhého týdne tohoto roku ve Zlínském kraji podle Českého statistického úřadu podražily.