Kreativ

ŠTÍTEK: pečivo

Český rekord: sedm koblih za tři minuty

Brno /FOTOGALERIE/ - Dobré pečivo, máslo, parmská šunka, salát a dresing. Tak může vypadat chutná bageta. A když má pětatřicet centimetrů, tak je maxi. Právě takovou bagetu do sebe nasoukal za dvě minuty a tři vteřiny Kamil Hamerský z Víru na Žďársku. Vytvořil tím nový český rekord v pojídání baget. A zapsal se do české knihy rekordů.

Český rekord: sedm koblih za tři minuty

Brno /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Dobré pečivo, máslo, parmská šunka, salát a dresing. Tak může vypadat chutná bageta. A když má pětatřicet centimetrů, tak je maxi. Právě takovou bagetu do sebe nasoukal za dvě minuty a tři vteřiny Kamil Hamerský z Víru na Žďársku. Vytvořil tím nový český rekord v pojídání baget. A zapsal se do české knihy rekordů.

Je libo dobrou českou klasiku? V Café Bláha

Liberec – Mléčný bar nebo bufet. Slova, která Liberečané téměř zapomněli. Móda amerických hamburgráren je převálcovala. Nyní se vrací. Poctivé jídlo, pečivo či chlebíčky. A třeba „na stojáka“.

Pekárny dostaly pokutu 53 milionů. Soud zamítl jejich stížnost

Brno – Téměř třiapadesát milionů korun, tolik budou muset zaplatit pekárny Delta, Penam a Odkolek. Krajský soud v Brně totiž ve čtvrtek potvrdil pokutu, kterou pekárnám uložil loni antimonopolní úřad. Pekárny se totiž podle něj od roku 2003 domlouvaly na společném zdražení pečiva u svých odběratelů.

Chléb podraží, ale ne o tolik, jak tvrdí pekaři

Praha – Neodvratné zdražení pekárenských výrobků nedopadne na spotřebitele takovou silou, jak tvrdí pekaři. I kdyby při vyjednávání s obchodníky prosadili výrazně vyšší ceny chleba a rohlíků, prodejci je nepoženou tak vysoko jako v letech 2007 až 2008. Tehdy bylo pečivo rekordně drahé, rohlík stál až 2,50 koruny.

Chléb i pečivo dramaticky podraží

Východní Čechy - Pořádný cenový skok v regálech s pečivem by mohl v příštím roce nemile překvapit nakupující. Zdražila mouka i další suroviny.

Chléb i pečivo dramaticky podraží

Východní Čechy - Pořádný cenový skok v regálech s pečivem by mohl v příštím roce nemile překvapit nakupující. Zdražila mouka i další suroviny.

Chléb i pečivo dramaticky podraží

Východní Čechy - Pořádný cenový skok v regálech s pečivem by mohl v příštím roce nemile překvapit nakupující. Zdražila mouka i další suroviny.

Chléb i pečivo dramaticky podraží

Východní Čechy - Pořádný cenový skok v regálech s pečivem by mohl v příštím roce nemile překvapit nakupující. Zdražila mouka i další suroviny.

Chléb i pečivo dramaticky podraží

Východní Čechy - Pořádný cenový skok v regálech s pečivem by mohl v příštím roce nemile překvapit nakupující. Zdražila mouka i další suroviny.

Zdražení elektřiny a mouky zvedne cenu pečiva

Karvinsko – Za chléb a pečivo zřejmě zaplatíme v nejbližších týdnech zase o něco více. Některé pekárny na Karvinsku totiž počítají s minimálně patnáctiprocentním zvýšením cen za tyto výrobky.

Cenu pečiva zvýší malá úroda obilí

Jindřichohradecko – Zdražení mouky je takzvanou ránou pod pás malým pekárnám i na Jindřichohradecku. K navýšení cen vedla neúroda obilí v celé Evropě a požáry v Rusku.Přitom majitelé pekáren v okrese si museli i tak dosud pracně udržovat svou klientelu. Supermarkety, kde stojí pečivo zlomek jejich ceny, jim ji stále neúprosně odvádějí. Většina zákazníků dá raději přednost levnějšímu zboží.

Špatné žně mohou zapřičinit zdražení pečiva i masa

Zlínský kraj – Letošní rozmary počasí připravily nejednu krušnou chvilku snad již každému. Včelaři naříkali nad nedostatkem medu, majitelé kempů nad menší obsazeností svých zařízení, hasiči se zapotili při likvidaci povodní.

Pojízdné prodejny? Vzácnost

Kroměřížsko – Z obecního rozhlasu se rozléhá informace o příjezdu pojízdné prodejny… a za pár hodin je skutečně tam. S pečivem, uzeninami či domácími potřebami, o co je zájem.

Biopotraviny jsou v regionu stále ještě v plenkách

Vyškovsko - K snídani křupavé pečivo z obilí vypěstovaného bez použití herbicidů a pesticidů, k tomu lahodný kozí sýr přímo od farmáře, vše zapíjené mlékem od krav chovaných na ekologické farmě. Snídaně, kterou by zřejmě rádi viděli odborníci na zdravou výživu každé ráno na stole. Ačkoliv biopotraviny získávají obecně stále větší oblíbenost, v regionu jsou k nim lidé spíš skeptičtí.

Pekaři poradili čtenářce Deníku, jak doma skladovat chléb

Region – Osmašedesátiletá Františka Hlavová z Pálečku na Slánsku se na Deník obrátila s netradiční prosbou o pomoc. V poslední době ji trápí nekvalitní pečivo, přesně chléb, který jí začne plesnivět hned druhý den poté, co ho zakoupí. Deník proto začal pátrat, jak by mohly hospodyňky trochu ušetřit a nemusely velkou část jedné ze základních potravin zbytečně vyhazovat.

Pekaři radili čtenářce, jak doma skladovat chléb

Kladensko – Osmašedesátiletá Františka Hlavová z Pálečku na Slánsku se na Kladenský deník obrátila s netradiční prosbou o pomoc. V poslední době ji trápí nekvalitní pečivo, přesně chléb, který jí začne plesnivět hned druhý den poté, co ho zakoupí. Deník proto začal pátrat, jak by mohly hospodyňky trochu ušetřit a nemusely velkou část jedné ze základních potravin zbytečně vyhazovat.

Pečivo podraží nejspíš už na podzim

Kroměřížsko – O něco hlouběji do kapsy budou mít možná už za pár měsíců také zákazníci z kroměřížského regionu. Visí nad nimi totiž hrozba dalšího zdražování: tentokrát pečiva.

ROZHOVOR: Libuše zaměnila hlínu za těsto. Nelituje.

Příbram /ROZHOVOR/ - Březové Hory vPříbrami byly po celý víkend plné nejen návštěvníků Prokopské pouti, ale i pěstitelů a různých řemeslníků, kteří sem přijeli nabídnout výsledky své práce. Šikovné ruce nezapřela ani jednapadesátiletá Libuše Pokorná ze Sedlčan. Už patnáct let se věnuje výrobě originálního vizovického pečiva a nutno dodat, že její práce je na první pohled knerozeznání od výrobků zkeramiky.

Na tišnovském náměstí začínají pravidelné trhy

Tišnov – Ovoce, zelenina, pečivo, moučníky, mléčné výrobky, koření nebo originální ručně dělané dárkové předměty zaplní v sobotu tišnovské náměstí. Od tohoto týdne se trhy na tišnovském náměstí budou konat každou sobotu až do šestého listopadu.

Lidé si mohli koupit kozí sýr a Kitlův likér

Liberec – I přes uplakané počasí naplnila v pátek prostranství před libereckou Plazou vůně kozího sýra, klobás a pečiva. Proběhl zde totiž malý trh zvaný Den potravinářů Libereckého kraje, kde měli výrobci potravin z Libereckého kraje možnost nabízet své výrobky.

Lidé si mohli koupit kozí sýr a Kitlův likér

Liberec – I přes uplakané počasí naplnila v pátek prostranství před libereckou Plazou vůně kozího sýra, klobás a pečiva. Proběhl zde totiž malý trh zvaný Den potravinářů Libereckého kraje, kde měli výrobci potravin z Libereckého kraje možnost nabízet své výrobky.

Fantastický Josef Maleňák nezabránil prohře

Valašsko /AKTUALIZOVÁNO/ – Choryně vydřela tři body s favorizovaným Podlesím. Derby v Hovězí ovládli překvapivě hosté. V zápase o to, kdo si zvedne sebevědomí porazila Janová Zašovou. Valašská Polanka měla namále, ale jarní neporazitelnost uhájila.

Pokračují v tradici s vůní chleba

Opatov - V městysu Opatov o pekaře nouze nikdy nebyla. Ještě před válkou jich tu působilo hned několik. Po sametové revoluci v tradici pekařského řemesla pokračovali dva - Miroslav Paulas a Radim Ježek.

Ve Střelné zavoní medové pečivo

Střelná – Dvoudenní kurz v pečení a zdobení medového pečiva nabízejí zájemcům včelaři ze Střelné. Pořádají jej ve spolupráci s tamním obecním úřadem.