ZLÍNSKO - Chatařské a chalupářské oblasti na Zlínsku s příchodem prázdnin ožily. Do svých letních sídel se totiž nastěhovali rekreanti. Spokojenost panuje na všech stranách – chataři si odpočinou, obyvatelé dotčených obcí se těší z bohatšího společenského života a obchodníci mají žně. Nejvíce na odbyt jde pečivo, pivo a cigarety.
PRAHA - Moskevská ulice pod Vršovickým zámečkem za posledních patnáct let výrazně ožila. Pamětníci mohou namítnout, že „řezník je přece tam, kde býval“, nicméně v ulici přibyly drobné obchůdky, restaurace, vinárny a kavárny.
BRNO - Brněnský Cejl patří od konce devatenáctého století k pekařským chloubám Brna. Od roku 1917 zdejší dům s popisným číslem osmdesát pět totiž okupují pekaři.
BRUSEL - Lomnické suchary budou dalším z řady tradičních potravinářských výrobků z Česka, kterým Evropská unie udělí ochrannou známku. Proti registraci pečiva, které se vyrábí ve východočeské Lomnici nad Popelkou, nevznesla během uplynulého půl roku žádná země námitky.
OLOMOUCKO - Sáhnout hlouběji do svých peněženek teď při nákupu chleba a pečiva musí lidé z Olomoucka. Společnost Penam, která dodává do většiny prodejen v regionu, totiž kvůli dražší pšenici a žitu zvýšila ceny většiny chlebů a pečiva.
BRUSEL - Karlovarský suchar se stane osmým českým výrobkem, který získá ochrannou známku Evropské unie. Proti celoevropské registraci tradičního pečiva ze západočeských lázní totiž nevznesl během půlroční lhůty, která vypršela v úterý, nikdo námitky.
TACHOVSKO: Řada podnikatelů z tachovského regionu si láme hlavu nad tím, jak zabránit lapkům, aby jim kradli zboží. Zoufalí jsou především provozovatelé prodejen s potravinami. Zlodějům totiž přijde vhod i pečivo.
Čerstvě upečený chléb dnes známe hlavně z obchodů, přitom je to právě jeho vůně, která vytváří tu správnou atmosféru domova. Nepřekvapí, že se domácí příprava pečiva stává v celé Evropě znovu velmi populární.
VESELÝ KOPEC - V sobotu 28. dubna byla zahájena 35. návštěvnická sezonaveveselokopeckého skanzenu. Přes sedm stovek lidí, kteří prošli branami Veselého Kopce, si mělo možnost vyzkoušet tradiční, a často již zapomenuté, dětské hry. Připraveny pro ně byly chůdy, kuličky nebotlučení špačkůa honění obruče.
PROSTĚJOV - Novou výrobní linku na hluboce mražené pečivo otevřela včera v Prostějově společnost Pro Forst. Ta patří do skupiny Agrofert Holding a vytvoří pracovní místa pro 70 lidí.
TÁBOR - Výrobci v březnu meziročně zdražovali nejvyšší rychlostí za poslední dva roky a zemědělské produkty podražily o patnáct procent, nejvíce však brambory a obilí.
OLOMOUCKO -O zdražení chleba a tmavého pečiva nyní uvažují velké pekárny v regionu. Hlavním důvodem je růst cen žita, dražší energie a pohonné hmoty. Malé pekařské firmy z Olomoucka s úpravou cen počkají až na to, o kolik zdraží jejich konkurenti.
OLOMOUCKO -O zdražení chleba a tmavého pečiva nyní uvažují velké pekárny v regionu. Hlavním důvodem je růst cen žita, dražší energie a pohonné hmoty. Malé pekařské firmy z Olomoucka s úpravou cen počkají až na to, o kolik zdraží jejich konkurenti.
ŠUMPERK -Tradiční velikonoční pečivo – jidáši, provonělo včera prostory Vlastivědného muzea v Šumperku. Na Zelený čtvrtek ho upekly děti, které navštívily tvořivou dílnu, jež doprovázela aktuální výstavu Hody, hody, doprovody.
KLADNO - Velikonoce stejně jako Vánoce se v současnosti nesou především v duchu dobrého jídla a setkání s rodinou. Toho si jsou dobře vědomi obchodníci, kteří nyní plní své regály svátečním pečivem a dekorativními výrobky s velikonoční tematikou.