Kreativ

ŠTÍTEK: Ondřej Soukup

Richard Müller společně s Michalem Kocábem a Ondřejem Soukupem nabídnou lidem koncert nazvaný Šansóny a iné piesne.

Tip Deníku na neděli 22. prosince: Koncert Šansóny a iné piesne

Brno - Jedinečné vystoupení trojice zpěváků Richarda Müllera, Michaela Kocába a Ondřeje Soukupa nazvané Šansóny a iné piesne, si Brňané vychutnají v neděli dvaadvacátého prosince odpoledne v brněnském Janáčkově divadle. Hudebníci koncerty odehrají kvůli velkému zájmu hned dva po sobě.

AGC podpoří přípravu sportovkyň z regionu na paralympiádu v Tokiu.

AGC podpoří přípravu sportovkyň z regionu na paralympiádu v Tokiu

Teplická sklárna AGC Flat Glass Czech tradičně na konci roku rozděluje podporu neziskovým organizacím a jednotlivcům z regionu. Pro letošní rok se firma rozhodla podpořit Lenku Kadetovou a Martinu Šimonovou, které se připravují na letní Paralympiádu v japonském Tokiu.

Základní škola Tyršova v Nymburce.

Město neřeší podvod ředitelky spřátelené školy

Město Nymburk a základní škola v Tyršově ulici úzce spolupracují s ruským městem Mytišči. Škola přirozeně s jinou základkou. Jenže ředitelka ruské školy měla falšovat výsledky voleb do Státní dumy. Radnici i školu situace mrzí, žádné kroky se však podnikat nechystají.

Kapela Czech it.

Týnecká kapela Czech it natočila video k novému hitu

Týnec nad Sázavou /VIDEO/ - Czech it je týnecká kapela složená z mladých hudebníků, fungující již osm let. Právě natočila klip k novému hitu Letters, který se vydala natočit do Londýna, vidí v něm zvláštní kouzlo a jeho atmosféra jim skvěle zapadala do klipu.

Udílení výročních divadelních a filmových cen na Malé scéně Tylova divadla v Kutné Hoře.

Výroční divadelní a filmové ceny byly předány

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Tylova herecká škola Kutná Hora slavila šest let od svého založení, Divadlo za oponou pak rok působení na Malé scéně Tylova divadla v Kutné Hoře. Páteční galavečer, moderovaný Václavem Veselým, doprovázela vystoupení vzácných hostů, kteří předávali ceny v jednotlivých kategoriích.

Pohádka Máša a medvěd

Máša a medvěd míří do Prahy. Na ledě představí unikátní show

Osmadvacet krasobruslařů, tanečníků a akrobatů, pestrobarevné kostýmy. Už jen pár dnů zbývá do chvíle, než odstartuje show Máša a medvěd na ledě, jedinečná moderní adaptace na světoznámý animovaný seriál Máša a medvěd. Show se uskuteční v pražské O2 aréně 22. prosince od 10 hodin a od 14 hodin.  

Zahájení festivalu Filmový Písek.

Filmový Písek pokračuje až do neděle

Písek - Ve čtvrtek 18. října večer byl v píseckém kině Portyč slavnostně zahájen první ročník festivalu Filmový Písek, kterého se ujalo Centrum kultury města Písku.

Pomáda.

Chcete lístky na slavnostní zahájení Filmového Písku?

Písek - Konec příštího týdne bude v Písku ve znamení filmu. Muzikály světové i české kinematografie, notoricky známé kusy i lahůdky pro znalce, filmy hrané i animované, koncert filmových melodií, muzikálová show nebo filmová párty.

Sobotní večer patřil skladateli a kytaristovi Ericu Serrovi.

Hudebníci na Soundtracku fascinovali u jezera i v parku

Poděbrady /FOTOGALERIE/ - Velkolepý, hudebně skvělý, divácky vyhledávaný a s optimistickými plány do budoucna. I tak lze charakterizovat oficiálně druhý ročník festivalu filmové hudby Soundtrack, který od čtvrtka do neděle hostilo lázeňské město na sedmi scénách. 

Čechomor. Zleva Karel Holas a Franta Černý.

Poděbrady zvou na muziku Erica Serry i Ondřeje Soukupa

V poděbradském světě filmu by si měl během čtyř festivalových dní a nocí najít každý to své. „Program se pohybuje od klasických orchestrů k rockovým kapelám, od pohádek k videohře, od Kolji k agentovi 007,“ vyjmenovala dramaturgyně Karla Sluková.

Festival otevře kapela Čechomor s premiérou zcela nově pojatých skladeb z filmu Rok ďábla.

Soundtrack přivítá i tanečníky ze Star Dance

Poděbrady - Letošní Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack otevře své brány ve velkém stylu, a to už zítra. Hlavní program nabitý světovými koncertními premiérami velkých jmen hudebního světa podtrhne bohatý doprovodný program pro celou rodinu a zdarma přinese vedle koncertů, filmů či multimédií také řadu dalších aktivit.

Soundtrack Poděbrady 2017.

Soundtrack má do Poděbrad přilákat 60 tisíc návštěvníků

Poděbrady /MAPA/ – Čechomor, Eric Serra, hudba ze Svěrákových filmů v podání Ondřeje Soukupa a řada dalších hudebních vystoupení doplněných o filmové projekce nebo například vizuální projekce na poděbradský zámek. Nabitý program druhého ročníku festivalu filmové hudby a multimédií jsme už v minulých dnech představili. Dnes přinášíme další zajímavosti včetně dopravních omezení a rozmístění jednotlivých scén.

Ilustrační foto.

Podívejte se, kdo u vás zabojuje o radnici - Protivín

Protivín - Strany a hnutí, jejichž členové se chtějí podílet na řízení obcí, už daly dohromady kandidátní listiny pro říjnové komunální volby. Podívejte se, kdo by mohl být příštím zastupitelem, radním či starostou Protivína. 

Kamila Polonyová (vlevo), mladá zpěvačka ze Vsetína, získala stříbrnou medaili ve třiadvacátém ročníku pěvecké soutěže Czechtalent.Na snímku s vítězem soutěže Petrem Matyášem Cibulkou z Hradce Králové a bronzovou Radkou Mrlinovou z Ratiboře.

Do Czechtalentu jsem šla s tím, že si jej užiju, říká stříbrná zpěvačka

Osmnáctiletá Kamila Polonyová z Hošťálkové má za sebou velký úspěch. Umístila se na stříbrné příčce v celorepublikové pěvecké soutěži pro mladé zpěváky Czechtalent. Že se v konkurenci tří set padesáti přihlášených zpěváků vyhoupne až na druhé místo podle svých slov nečekala. O to větší měla radost.

Ruský opoziční novinář Arkadij Babčenko.

Ruský novinář Babčenko je naživu, vraždu zinscenovaly tajné služby

/VIDEO/ Včerejší zpráva o vraždě ruského opozičního novináře Arkadije Babčenka není pravdivá. Fiktivní vraždu zinscenovaly tajné služby, jelikož se podle jejich informací zločin připravoval. Ukrajinské úřady uvedly, že mu tak zachránily život. Babčenko se dnes objevil na tiskové konferenci. Omluvil se všem, jež zpráva zarmoutila, a poděkoval za záchranu života. Ruská vláda odmítla tvrzení o připravovaném zločinu jako ukrajinskou propagandu.

Eric Serra, hlavní hvězda letošního ročníku festivalu Soundtrack. Dvorní skladatel režiséra Luca Bessona.

Na Soundtracku zazní živě i hudba z Kolji

Poděbrady – Světová premiéra koncertu Čechomoru se skladbami z filmů doprovázený projekcí filmu Rok ďábla. Koncert dvorního skladatele režiséra Lucca Bessona se skladbami z filmů Pátý element, James bond: Zlaté Oko či Brutální Nikita. Další světová premiéra projektu skladatele Ondřeje Soukupa, v němž zazní melodie z filmů Vratné lahve, Kolja, Tmavomodrý svět či Requiem pro panenku.

Radní Středočeského kraje chtějí opět podpořit Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY

Pro mimořádný festival chystají radní vysokou podporu

Střední Čechy – Čtyřmi miliony korun – stejnou částkou jako v loňském roce – hodlají středočeští radní podpořit uspořádání festivalu filmové hudby a multimédií nazvaného Soundtrack Poděbrady, jehož první ročník se loni uskutečnil na sklonku prázdnin. Stejné to bude i letos; festivalový program je rozvržen na poslední „prázdninový“ víkend: od 30. srpna do 2. září.

Závod City Cross Sprint v Dolní Oblasti Vítkovice, 9. února 2018 v Ostravě.

V Dolní oblasti kraloval Francouz Jay, hvězdný Bauer skončil v kvalifikaci

/FOTOGALERIE/ Čtvrtého vítěze v historii má hlavní mužská kategorie tradičního exhibičního závodu City Cross Sprint v Ostravě. Šestému ročníku kraloval francouzský závodník Renaud Jay, který ve finále zdolal českého reprezentanta a trojnásobného vítěze Dušana Kožíška, i dalšího Francouze Clementa Arnaulta a také Čecha Jana Bartoně.

Bývalý gubernátor Oděské oblasti Michail Saakašvili

Kyjevský soud propustil Gruzínce Saakašviliho na svobodu

/ANKETA/ Kyjevský soud v pondělí zamítl žádost ukrajinské prokuratury o uvalení vazby ve formě domácího vězení na gruzínského exprezidenta a odvolaného ukrajinského gubernátora Michaila Saakašviliho. Saakašvili čelil obvinění, že ve spolčení se zločineckou skupinou napomáhal na Ukrajině státnímu převratu. Obžaloba údajně žádala o uvalení vazby ve formě domácího vězení s povinným nošením elektronického náramku. Sám Saakašvili se před rozhodnutím soudu označil za válečného zajatce.

Film o Kutné Hoře získal na Mezinárodním filmovém festivalu Tourfilm ocenění.

Film o Kutné Hoře získal na Mezinárodním filmovém festivalu Tourfilm ocenění

Kutná Hora – Slavnostní vyhlášení 50. ročníku festivalu Tourfilm se konalo v pátek v karlovarském hotelu Pupp. „Naše město s videem Kutná Hora in Pictures získalo v národní soutěži čestné uznání, a to 2. místo v kategorii Tour Region Film – propagační spoty do 10 minut,“ uvedla Eliška Tivodarová.