Kreativ

ŠTÍTEK: Ondřej Soukup

Jaroslav Smejkal

Jarda Smejkal ze SuperStar: Nechci být horký brambor, který rychle vychladne

Turnov /ROZHOVOR/ - Ve čtvrtém pokračování úspěšného česko - slovenského televizního projektu SupeStar se dostal Jaroslav Smejkal, který pochází z Jenišovic u Turnova, mezi finalisty. Zaujal nejen porotu, ale i diváky, kteří mají hlavní slovo ve všech kolech soutěže posíláním telefonických hlasů, potřebných k postupu.

Jaroslav Smejkal

Smejkal: Nechci být horkým bramborem, který hodně rychle vychladne

Turnov - Ve čtvrtém pokračování úspěšného česko - slovenského televizního projektu SupeStar se dostal Jaroslav Smejkal, který pochází z Jenišovic u Turnova, mezi finalisty. Zaujal nejen porotu, ale i diváky, kteří mají hlavní slovo ve všech kolech soutěže posíláním telefonických hlasů, potřebných k postupu.

Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

Mauglí: Divadlo Kalich připravuje nový muzikál od Soukupa a Osvaldové

Praha – Výpovědí o našem světě, která osloví dospělého diváka, aniž by ten malý ztratil možnost sedět v hledišti po celou dobu v úžasu, bude připravovaný muzikál pražského Divadla Kalich Mauglí, jsme jedné krve. Autorské dílo Ondřeje Soukupa (hudba) a Gabriely Osvaldové (libreto a texty písní, spolupráce na libretu Miroslav D. Mirčev) bude mít slavnostní premiéru 12. září.

Petra Janů

Petra Janů zazpívá v Litoměřicích

Litoměřice - Známá zpěvačka Petra Janů se představí společně s kapelou Golem na koncertu v litoměřickém Domě kultury. Vystoupí tu v úterý 23.4. v 19.30.

DESETILETÁ Vendula Vichrová z Deštné získala za svou báseň Podzimní dopis zvláštní cenu od spisovatelky Markéty Zinnerové.

Letošní Textík zná jména vítězů

Jindřichův Hradec - Slavnostním předáváním cen vyvrcholil 3. ročník literární a výtvarné soutěže Textík, který organizuje místní nakladatelství Epika Jana Medka.

Co by to bylo za Výběr, kdyby u rozhovoru nebyla pořádně uvolněná nálada, která jim i na koncertech vždycky byla vlastní.

Ve Výběru nikdo neměl auto. Tak jsem šel ke Gottovi, říká Ondřej Soukup

Praha /ROZHOVOR/ - Po vyprodaném nedělním koncertu v Bratislavě se Pražský výběr vrátil do Česka. V úterý odehrál koncert v pražské Tipsport areně, v pátek v Hluku u Uherského Hradiště a v sobotu v Karlových Varech. Setkal jsem se s Výběrem jaksepatří, i s Ondřejem Soukupem a Jiřím Tomkem, o nichž už dnes mnozí ani neví, že kdysi byli jeho členy. A to ještě před pražským koncertem… A co by to bylo za Výběr, kdyby u toho nebyla pořádně uvolněná nálada, která jim i na koncertech vždycky byla vlastní.

Comeback Pražského výběru

V Tipsport aréně dnes vystoupí Pražský výběr

Praha – Pražský výběr v úterý v pražské Tipsport Areně na Výstavišti na dlouhou dobu naposledy vystoupí v původní sestavě. Tedy se zpěvákem a klávesistou Michaelem Kocábem, kytaristou Michalem Pavlíčkem, baskytaristou Vilémem Čokem a dvěma bubeníky Klaudiem Kryšpínem a Jiřím Hrubešem. Mezi hosty koncerty budou Ondřej Soukup, František Ringo Čech, Miloš Dodo Doležal, Iva Pazderková a Jana Kratochvílová.

Casting k filmu Requel - Tylovo divadlo 14. března 2013

Účastníci castingu očekávají verdikt. Zahrají si v Requelu?

Kutná Hora – Chodba v budově Městského Tylova divadla v Kutné Hoře je ve čtvrtek 14. března v 18 hodin večer plná cvrkotu, smíchu, zkrátka ruchu, který příznačně naznačuje, že se sešlo hodně lidí. A když to jsou budoucí (někteří již současní) herci, tak se není čemu divit. Celkem se do castingu k připravované akční komedii Requel pod režií Petra Havlíčka přihlásily na tři desítky mladých lidí.

POROTKYNĚ. Bála jsem se, co budou lidé říkat když je mi jen devatenáct, říká zpěvačka Ewa Farna o svém angažmá v soutěži.

Totální hitšaráda, aneb co vás spolehlivě dorazí

Také si občas říkáte: "Toto mi prostě hlava nebere?" I nám v Kulturáku se to stává. Přínášíme vám deset věcí, které nás v posledním měsíci nejvíce zaujaly. Složení je různorodé - od superstar, přes pizzu, až třeba po hodně zvláštní duo Katka a Jindra. 

Natáčení videa Harlem Shake u Vlašského dvora v Kutné Hoře.

Virtuální senzace Harlem Shake: kraťasy na sněhu i tancují Einstein

Kutná Hora /VIDEO/ - Taneční skladba Harlem Shake se v posledních týdnech stala hitem číslo jedna na internetu. Kolem ní totiž vznikla senzace v podobě natáčení amatérských videí, na nichž nejprve jeden osamocený tanečník a posléze s ním celé skupiny lidí tančí do rytmu Harlem Shake bláznivé neorganizované tance.

Natáčení videa Harlem Shake u Vlašského dvora v Kutné Hoře.

OBRAZEM: Virtuální senzace Harlem Shake: kraťasy na sněhu i tancují Einstein

Kutná Hora – Taneční skladba Harlem Shake se v posledních týdnech stala hitem číslo jedna na internetu. Kolem ní totiž vznikla senzace v podobě natáčení amatérských videí, na nichž nejprve jeden osamocený tanečník a posléze s ním celé skupiny lidí tančí do rytmu Harlem Shake bláznivé neorganizované tance.

07. ČERVENEC - Ladislav Marek, Kladno

Miminkem roku 2012 se stal Ladislav Marek z Kladna

Kladensko – Je po boji. Tradičně čtenářsky nejúspěšnější anketa Kladenského deníku – Miminko roku – má vítěze. Za rok 2012 se jím stal Ladislav Marek z Kladna reprezentující měsíc červenec. Druhé skončilo červnové miminko – Adéla Kupcová z Kladna a třetí miminko ledna – Vanessa Vacková, rovněž z Kladna.

POROTKYNĚ. Bála jsem se, co budou lidé říkat když je mi jen devatenáct, říká zpěvačka Ewa Farna o svém angažmá v soutěži.

Ewa Farna: Pro dobrou muziku je na trhu místa až až

Praha /ROZHOVOR/ – Sama žádnou pěveckou soutěží neprošla – i bez ní se Ewa Farna dokázala prosadit nejen v Česku, ale získala si také celé Polsko. Teď usedá s Ondřejem Soukupem a Paľem Haberou v porotě SuperStar, aby mohla své zkušenosti předávat dalším talentům. Zpěvačka Ewa Farna v rozhovoru o roli porotkyně v pěvecké show TV Nova a Markíza, o přirozenosti, emocích a pokoře…

Leona Machálková v roli Gertrudy v muzikálu Hamlet

Leona Machálková: Drákula mi otevřel spoustu dveří

Praha /ROZHOVOR/ – Ačkoli Leona Machálková vystudovala český jazyk a dějepis, nikdy se těmto oborům profesně nevěnovala a svůj život zasvětila zpívání a především muzikálům. Jak sdělila v rozhovoru pro Pražský deník, na životní cestě dala přednost srdci a dnes toho rozhodně nelituje.

Leona Machálková v roli Gertrudy v muzikálu Hamlet

Leona Machálková: Drákula mi otevřel spoustu dveří

Praha /ROZHOVOR/ – Ačkoli Leona Machálková vystudovala český jazyk a dějepis, nikdy se těmto oborům profesně nevěnovala a svůj život zasvětila zpívání a především muzikálům. Jak sdělila v rozhovoru pro Pražský deník, na životní cestě dala přednost srdci a dnes toho rozhodně nelituje. V současnosti můžeme Machálkovou vidět v roli Gertrudy v muzikálu Hamlet, jako čarodějnice vystupuje v Robinu Hoodovi a nepopírá, že je v plánu i další muzikálová role… Po dlouhé době se navíc chystá natočit sólovou desku, jejíž pilotní singl se už nyní line z českých rádií.

Ondřej Soukup, Zorka Kepková, Ewa Farna, Pavol Habera a Roman Juraško.

Začíná SuperStar, nabídne několik novinek

Praha – Slibovaná nová éra SuperStar je tady. První talentované zpěváky, kteří budou bojovat o vítězství a cenu v hodnotě 100 000 eur (2,5 milionu korun), zhlédnou diváci už v neděli ve 20.20 hodin na TV Nova.

„Přijal jsem nabídku, protože jsem zvědav, jestli nám dorostli výjimeční jedinci,“ říká skladatel a producent Ondřej Soukup o své účasti v porotě další řady SuperStar.

Ondřej Soukup: Nikdo, kdo byl ze začátku favoritem, SuperStar ještě nevyhrál

Praha /ROZHOVOR/ – S rozhodováním o hudebních talentech už má Ondřej Soukup velké zkušenosti – teď se do jejich hledání pouští se svým příslovečným nadhledem zase. „Přijal jsem nabídku, protože jsem zvědav, jestli nám dorostli výjimeční jedinci," říká skladatel a producent o své účasti v porotě další řady SuperStar, která na obrazovkách TV Nova a Markízy odstartuje už 10. února.

Čtyřlístek ve službách krále. Ilustrační foto.

Premiéra Čtyřlístku ve filmu se bohužel odkládá

Doksy /VIDEO/ - Do velké události, kterou měla být sobotní předpremiéra nového filmu Čtyřlístek ve službách krále v Doksech - Třeskoprskách, zbývalo jen několik málo dnů… Producent snímku však tento týden veškerou projekci zrušil.

POSEDMÉ POROTCEM V SUPERSTAR. Palo Habera se na další ročník těší.

Paľo Habera: Pověst kata? Nevadí mi, ani v nejmenším

Praha /ROZHOVOR/ – Frontman slovenské kapely Team Paľo Habera je zkušený porotce SuperStar – tisíce soutěžících, kteří mu „prošli rukama", k němu taky chovají největší respekt! A to i přes to, že si při hodnocení jejich pěveckých výkonů často nebere servítky.

Televize Nova představila své jarní vysílací schéma, které nabídne pěveckou show SuperStar i pokračování zajetých seriálů, leckdy s novými tvářemi. Květa Fialová a Jan Révai jsou posilami seriálu Gympl

Přichází opět SuperStar, která má vstoupit do nové éry

Praha /FOTOGALERIE/ – Vycházející moderátorské hvězdy Zorku Kepkovou a Romana Juraška a nové pěvecké talenty, jejichž výkony bude hodnotit tříčlenná porota tvořená Ewou Farnou, Ondřejem Soukupem a Paľem Haberou, nabídne další řada SuperStar, která na jaře odstartuje na obrazovkách televize Nova. Podle tvůrců letos vstoupí do nové éry, neboť bude v několika ohledech jiná.

Matěj Burda, frontman skupiny Come and Play

Matěj Burda nadále boduje v SuperStar

Opava – Již jsme vás informovali o tom, že opavský muzikant a frontman kapely Come and Play Matěj Burda postoupil minulý měsíc z prvního castingu pěvecké televizní soutěže SuperStar. Podle Burdy šlo o pouhý hec z nudy.

Pavel Šporcl, Vojtěch Dyk a Roman Holý ve studiu.

Šporcl veze Teplicím svěží album Sporcelain

Teplice, Praha - Sporcelain, přelomová deska houslového virtuóze Pavla Šporcla, patřila loni k nejprodávanějším českým nahrávkám. Letos jí houslista vdechl koncertní podobu a jede s ní turné. Má kvadrofonní zvuk i led obrazovku, jeho předposlední show je v pondělí v Domě kultury v Teplicích a končí v úterý na Letišti Václava Havla v Ruzyni.

Pavel Šporcl.

Šporcl veze Teplicím svěží album Sporcelain

Teplice, Praha - Sporcelain, přelomová deska houslového virtuóze Pavla Šporcla, patřila loni k nejprodávanějším českým nahrávkám. Letos jí houslista vdechl koncertní podobu a jede s ní turné. Má kvadrofonní zvuk i led obrazovku, jeho předposlední show je dnes Domě kultury v Teplicích a končí zítra na Letišti Václava Havla v Ruzyni.

Pražský výběr zahrál v Brně.

Diváci s Pražským výběrem zpívali od začátku do konce

Brno /RECENZE/ - Legendární pražská skupina osmdesátých let Pražský výběr je opět na scéně. Pochybuji, že by tahle informace, která prosvištěla médii a burcovala řadu týdnů na billboardech kolem vozovek, zanechala tisíce jejich příznivců chladnými a tak se dala očekávat na jejich koncertním show velice slušná účast … .

Pražský výběr zahrál v Brně.

Diváci s Pražským výběrem zpívali od začátku do konce

Brno /RECENZE/ - Legendární pražská skupina osmdesátých let – Pražský výběr opět na scéně! Pochybuji, že by tahle informace, která prosvištěla médii a burcovala řadu týdnů na billboardech kolem vozovek, zanechala tisíce jejich příznivců chladnými a tak se dala očekávat na jejich koncertním show velice slušná účast … .

Pražský výběr 2012

Triumf Pražského výběru! V pátek večer přišla Zubatá

Praha /REPORTÁŽ/ – Je pátek, 9. listopadu, 18.25. Nadšeně míříme na show Pražského výběru do velká pražské haly, ale až tam nám dochází: „Jsme jinde!" 02 Arena je tichá. Zato u Tipsport Areny na Výstavišti, kde se koncert koná, už jsou davy.

Česká premiéra nové bondovky Skyfall proběhla ve čtvrtek 24. října 2012 v pražském multikině Cinema City Flora.

OBRAZEM: Premiéra nové bondovky Skyfall v Praze

Praha /FOTOGALERIE/  - Slavnostní premiéra nové bondovky proběhla ve čtvrtek 24. října 2012 v pražském multikině Cinema City Flora. Na „červeném koberci" a následné afterparty se objevila řada českých celebrit, které neodolaly a zalaškovaly si s bondovskými symboly.

Kamil Střihavka

Kamil Střihavka je už dvacet let v muzikálech a tak vydává CD Muzikál a film

Praha /VIDEO, KONCERTNÍ KALENDÁŘ/ / - Zpěvák Kamil Střihavka letos slaví 20 let od svého vstupu do světa muzikálu a při této příležitosti vydává album s názvem „Muzikál a film". Album přináší reprezentativní výběr písní, kterými Střihavka zazářil na divadelních scénách, uvádějících jak díla renomovaná, tak původní muzikálovou tvorbu.

Otevření prvního leteckého simulátoru pro veřejnost iPilot proběhlo 2. února v Praze.

Lidé si mohou v Praze vyzkoušet přistání s Airbusem

Praha /FOTOGALERIE/ – Simulátor pilotní kabiny dopravního letadla Airbus A320 nabízí ode dneška v centru Prahy možnost přistání „nanečisto“ s tímto strojem na některém z 24.000 letišť po celém světě.

Otevření prvního leteckého simulátoru pro veřejnost iPilot proběhlo 2. února v Praze.

Lidé si mohou vyzkoušet přistání s Airbusem 320

Praha /FOTOGALERIE/ – Simulátor pilotní kabiny dopravního letadla Airbus A320 nabízí od čtvrtka v centru Prahy možnost přistání „nanečisto“ s tímto strojem na některém z 24.000 letišť po celém světě.