Kreativ

ŠTÍTEK: Ondřej Soukup

Ilustrační foto.

Z Růžičky by měl Archimedes radost

Rokycansko – Okresní finále fyzikální olympiády (zasvěcení ji přejmenovali na Archimediádu) se týkalo v kategorii G deseti účastníků. Sedm z nich je možné považovat díky bodovému zisku za úspěšné řešitele.

Václav Noid Bárta

Poprockový Noid představí Jedinej krok

Liberec - Skladatel, zpěvák a herec Václav NOID Bárta vyráží na tour „Jedinej krok". Představí se také tento čtvrtek v Liberci. Koncert v domě kultury začne v 19 hodin.

Lucie Bílá - nový muzikál Sestra v akci

Lucie Bílá aneb Když se nebe spojí s peklem

Praha - Dokument, hlavní roli v muzikálu Sestra v akci a reedici jejího přelomového alba Missariel, dostane k jednapadesátým narozeninám, které oslaví 7. dubna, zpěvačka Lucie Bílá.

Ondřej Kavan si zahrál nacistického diktátora

Divadla nabídnou Karla Gotta, dvě sestry i Hitlera

Praha - S divadelními premiérami se 16. března v Praze roztrhl pytel. Divadlo Na Jezerce nabídne velmi aktuální inscenaci podle slavného románu Už je tady zas! Fandové muzikálů se mohou těšit na Čas růží s písněmi Karla Gotta. A Komorní Fidlovačka uvede slavnou britskou hru Třetí prst na levé ruce.

Iva Marešová

Jednám intuitivně. Role Jany z Arku je pro mě velkým darem

Praha - Novou představitelkou Jany z Arku v muzikálu Ondřeje Soukupa, Jiřího Hubače a Gabriely Osvaldové Johanka z Arku se v pražském Divadle Kalich stala Iva Marešová. Za sebou má prvních pár představení, která se odehrála koncem ledna, další nejbližší reprízy se uskuteční od 31. března do 2. dubna.

Helena Vondráčková - platinová deska

Helena Vondráčková: Původně jsem slavit nechtěla, ale okolí mě donutilo

Novou desku, sérii koncertů i divadelních a televizních vystoupení si pro letošní rok, v němž oslaví životní jubileum, naplánovala zpěvačka Helena Vondráčková. Prvním z avizovaných počinů je komorně laděné album Dávno vím svý, které se na hudebních pultech objeví už příští pátek – následovat bude jeho vydání v digitální podobě a na vinylu.

Iva Marešová

Iva Marešová jako francouzská světice

Johanka z Arku stále žije – tedy na jevišti pražského Divadla Kalich. Včera večer tam zpěvačky Bára Basiková a Lucia Soukupová (dříve Šoralová) přivítaly její další představitelku – Ivu Marešovou.

Helena Vondráčková

Helena Vondráčková vydá s novými spolupracovníky šansonové album

Praha - Zpěvačka Helena Vondráčková, která letos 24. června oslaví sedmdesátiny, vydá v únoru novinkové album s názvem Dávno vím svý. Na komorně laděné nahrávce s moderním šansonem pro náročnější publikum se podílel nový autorský tým. V úterý o tom za vydavatelství Warner Music informovala Marcela Kočandrlová.

Michal Pavlíček a Michael Kocáb

Pražský výběr ve středu zahraje na největším koncertu ve své historii

Praha - Kapela Pražský výběr ve středu vystoupí s mnoha hosty v pražské O2 areně na největším koncertu ve své čtyřicetileté historii. Původně jazzrocková skupina, která se stala významným představitelem takzvané nové vlny, svůj koncert nazvala eR - Last or Forever. Symbolické dobývání místa koncertu zahájil Pražský výběr 1. června natřením tanku T-34 na žluto v prostoru před O2 arenou.

Tisková konference Pražského výběru.

Pražský výběr vystoupí na největším koncertu ve své historii

Praha - Kapela Pražský výběr vystoupí 7. prosince s mnoha hosty v pražské O2 areně na největším koncertu ve své čtyřicetileté historii. Původně jazzrocková skupina, která se stala nejvýznamnějším představitelem takzvané nové vlny, svůj koncert nazvala eR - Last or Forever. Symbolické dobývání místa koncertu zahájil Pražský výběr 1. června natřením tanku T-34 na žluto v prostoru před O2 arenou.

Richard Scheufler st.

Kocábovi pomohl s CD i Ústečan Richard Scheufler

Ústí nad Labem - Ještě než odehraje Pražský výběr obrovský koncert v pražské O2 Areně, je tu Michael Kocáb s novým albem „Abstract" (Warner Music). Natočit novinku pro lídra Výběru nebylo snadné, na skladbách pro nové album pracoval Michael Kocáb dlouhých 10 let.

Tisková konference kapely Pražský výběr

Pražský výběr chystá show, kterou už nezopakuje

Praha - Koncert se 150 účinkujícími na pódiu 27 metrů krát 27 metrů připravuje v pražské O2 areně na středu 7. prosince Pražský výběr. Přizvou si hosty jako Davida Kollera, Monkey Business, Vojtěcha Dyka, Ondřeje Soukupa, Ivu Pazderkovou, ale i Český národní symfonický orchestr pod taktovkou uznávaného amerického dirigenta Stevena Mercuria. Vystoupení bude trvat zhruba hodinu a půl. Kapela také vydá archivní nahrávky, novinky si zatím šetří na později.

Tisková konference kapely Pražský výběr

Pražský výběr chystá show, kterou už nezopakuje

Praha /FOTOGALERIE/ - Legendární kapela Pražský výběr chystá velkolepou show. Na koncertě se představí 150 účinkujících, kteří zahrají na pódiu 27 metrů krát 27 metrů. Koncert se odehraje v pražské O2 areně a to ve středu 7. prosince. Pražský výběr si přizve hosty jako Davida Kollera, Monkey Business, Vojtěcha Dyka, Ondřeje Soukupa, Ivu Pazderkovou. Zahraje ale i Český národní symfonický orchestr pod taktovkou uznávaného amerického dirigenta Stevena Mercuria. Vystoupení bude trvat zhruba hodinu a půl. Kapela slibuje, že vydá archivní nahrávky, novinky si zatím šetří na později.

Prof. Zuzana Růžičková.

V lednu udělí Classic Prague Awards, první vítězkou je Růžičková

Praha - Klasická hudba bude mít od příštího roku v České republice novou hudební cenu. Ocenění Classic Prague Awards budou každoročně odměňovat tuzemské pěvce, instrumentalisty, dirigenty, skladatele, ale i sbory či orchestry. V nominačních kategoriích ocení talent roku, celoživotní přínos a propagaci české hudby v zahraničí. První laureátkou v za celoživotní přínos se stala cembalistka a pedagožka Zuzana Růžičková. Novináře o tom ve středu informoval ředitel soutěže Jiří Besser.

Karel Gott a nový muzikál Čas růží

Čas růží pro Karla Gotta

Praha - Karel Gott je legenda a jako taková si zaslouží vlastní muzikál. Diváci se ho dočkají na jaře příštího roku (premiéra je naplánovaná na 9. a 10. března) v pražském Hudebním divadle Karlín.

TK k muzikálU ČAS RŮŽÍ,na snímku Karel Gott a Sagvan Tofi.

Součástí muzikálu s písněmi Karla Gotta bude jím namalovaný obraz

Praha - Obraz namalovaný Karlem Gottem bude součástí muzikálu Čas růží, jehož autorem je herec, zpěvák a producent Sagvan Tofi. Premiéra muzikálu s písněmi známými v podání Gotta se uskuteční 9. března v pražském Hudebním divadle Karlín. Osoby a obsazení budou známy po druhém kole castingu na přelomu října a listopadu. Gott v muzikálu také působí v roli supervizora.

Jihočeská mlékárenská společnost Madeta slavila ve čtvrtek 16. června na zámku v Bechyni 110. výročí svého založení.

OBRAZEM: Madeta slavila 110 let, přijeli Klaus, Troška, Bílá i Kubelková

Bechyně - Jihočeská mlékárenská společnost Madeta slavila ve čtvrtek 16. června na zámku v Bechyni 110. výročí svého založení. Oslavu navštívilo kolem 700 hostů, mezi nimiž nechyběl ani bývalý prezident a milovník jihočeských mléčných výrobků Václav Klaus, Ondřej Havelka s Melody Makers, kytarista Lubomír Brabec, režisér Zdeněk Troška, Vítězslav Jandák, Miroslav Kalousek, hudebník Ondřej Soukup či modelka Iva Kubelková, která akcí provázela.

Pomník ve Frýdlantě

Díky žákům z Extratřídy bude mít Frýdlant pomník

Frýdlant - Jaké období druhé světové války bylo pro Frýdlant nejhorší? Kupodivu až samý konec války, přesněji 8. květen 1945. Tehdy na město, kterého se předtím válečné běsnění příliš nedotklo, začaly padat bomby.

Starší dorostence poděbradské Bohemie (v červeném) prohráli doma s Neratovicemi (0:2)

Bohemia hodně pozlobila favorizovaného soka

Poděbrady – Fotbaloví dorostenci Bohemie Poděbrady vyšli opět naprázdno. Svou kůži ale neprodali lacino a silným Neratovicích jejich úlohu jasného favorita v dalších utkáních krajského přeboru hodně ztížili.

HLAVNĚ TO ZDRAVÍ. Zdeněk Svěrák s přípitkem před projekcí své „vyprané“ Obecné školy. Gratulovat mu přišli mj. Daniela Kolářová a Jiří Bartoška (na snímku).

Jak měl Zdeněk (Svěrák) narozeniny

Praha - V Lucerně i jinde po světě se v pondělí večer slavilo. Autorovi Obecné školy přišli přát Daniela Kolářová, Jiří Bartoška i Bolek Polívka.

Křest knihy Na křídlech za lva v leteckém muzeu

V boleslavském muzeu Metoděje Vlacha pokřtili unikátní knihu o letectví

Mladá Boleslav - Letecké muzeum v Mladé Boleslavi hostilo v sobotu křest unikátní publikace Na křídlech za lva, která oslavuje československé účastníky Bitvy o Británii. „Pro příznivce letectví: Dnes je to na den přesně osmdesát let od doby, kdy poprvé vzlétl spitfire," přivítal návštěvníky leteckého muzea jeho vedoucí Vladimír Handlík.

Za účasti tvůrců a herců proběhla 10. února tisková konference k chystanému muzikálu Ať žijí duchové.  Představitelky Leontýnky: Petra Vraspírová, Ivana Korolová a Hana Holišová

Leontýnka, rytíř z Brtníku a spol. se sejdou na jevišti

Praha /FOTOGALERIE/ – Praha – Dumky žalky, Hajný je lesa pán či Žampióny nadívané – hity známé z filmu Ať žijí duchové! zazní v živém podání na jevišti pražského Kongresového centra. Společně s několika dalšími písněmi tandemu Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř (pánové jich mají u OSA zaregistrovaných čtyři sta, tudíž bylo z čeho vybírat, dojde tak například i na Není nutno či Elektrický valčík) se stanou nedílnou součástí divadelní adaptace oblíbeného snímku Oldřicha Lipského. Produkuje ji tým muzikálu Mamma Mia! a premiéra je ohlášena na 22. dubna.

ZE ZKOUŠKY. V Angelice se objeví i Marian Vojtko s Michaelou Gemrotovou.

Angelika, Robin Hood, Sibyla i duchové

Praha – Sibyla, královna ze Sáby, Angelika, Robin Hood či Ať žijí duchové – to je jen namátkově výběr z muzikálů, které se co nevidět objeví na pražských divadelních scénách. Některé z nich se vrací v obnovené premiéře, jiné absolutní start teprve čeká.

Štěpán Urban v inscenaci Slováckého divadla Pohřbívání.

Štěpána Urbana v neděli čeká útok na titul SuperStar

Uherské Hradiště – Na euforické vlně nadšení surfují příznivci mladého Hradišťana Štěpána Urbana, který v soutěži SuperStar postoupil do nedělního superfinále. „Budeme mu držet palce. Region Slovácka je odjakživa muzikální a v tom je naše síla a tak doufáme, že se ta síla v neděli ukáže," vzkázal Josef Kubáník herec a mluvčí Slováckého divadla, kde rodící se pěvecká hvězda z našeho regionu účinkuje v komedii Sám na dva šéfy. Podobně to vnímá další z herců úspěšného uherskohradišťského ansáblu David Macháček, jenž navíc už dvakrát povzbuzoval Štěpána Urbana přímo v soutěžním publiku.

Štěpán Urban v inscenaci Slováckého divadla Pohřbívání.

Štěpána Urbana v neděli čeká útok na titul SuperStar

Uherské Hradiště – Na euforické vlně nadšení surfují příznivci mladého Hradišťana Štěpána Urbana, který v soutěži SuperStar postoupil do nedělního superfinále. „Budeme mu držet palce. Region Slovácka je odjakživa muzikální a v tom je naše síla a tak doufáme, že se ta síla v neděli ukáže," vzkázal Josef Kubáník herec a mluvčí Slováckého divadla, kde rodící se pěvecká hvězda z našeho regionu účinkuje v komedii Sám na dva šéfy.

Štěpán Urban v inscenaci Slováckého divadla Pohřbívání.

Hradišťan Štěpán Urban „dostal" porotu SuperStar hitem od Nirvány

Uherské Hradiště – Postup mezi poslední čtyři soutěžící pěvecké soutěže SuperStar slavil v neděli večer Štěpán Urban z Uherského Hradiště. Posunuly jej tam nejen sms diváků, ale především skvěle zazpívaná píseň od kultovní kapely Nirvána. „Když legendy, tak jedině Nirvána a Curt Cobein," prohlásil doma. V přímém přenosu pak prozradil, co má s Curtem společného. „Jdeme oba dva svou cestou," řekl.

Štěpán Urban v inscenaci Slováckého divadla Pohřbívání.

Hradišťan Štěpán Urban „dostal" porotu SuperStar hitem od Nirvany

Uherské Hradiště – Postup mezi poslední čtyři soutěžící pěvecké soutěže SuperStar slavil v neděli večer Štěpán Urban z Uherského Hradiště. Posunuly jej tam nejen sms diváků, ale především skvěle zazpívaná píseň od kultovní kapely Nirvana. „Když legendy, tak jedině Nirvana a Curt Cobain," prohlásil doma. V přímém přenosu pak prozradil, co má s Curtem společného. „Jdeme oba dva svou cestou," řekl.

Štěpán Urban v inscenaci Slováckého divadla Pohřbívání.

Student velehradského gymnázia Štěpán Urban září v SuperStar

Uherské Hradiště – Nejen porotu, ale možná i sám sebe překvapil v nedělním finále SuperStar osmnáctiletý Štěpán Urban z Uherského Hradiště. Jeho Hallelujah ohodnotili dva z porotců na závěr jako nejvíce překvapivý výkon. „Strašně mě bavíš," řekl mu Ondřej Soukup.

Štěpán Urban v inscenaci Slováckého divadla Pohřbívání.

Student velehradského gymnázia Štěpán Urban září v SuperStar

Uherské Hradiště – Nejen porotu, ale možná i sám sebe překvapil v nedělním finále SuperStar osmnáctiletý Štěpán Urban z Uherského Hradiště. Jeho Hallelujah ohodnotili dva z porotců na závěr jako nejvíce překvapivý výkon. „Strašně mě bavíš," řekl mu Ondřej Soukup.

Ilustrační foto.

Nejlepší dlabač dýní? Rozhodne se u rybníka

Brno /TIP NA VÍKEND/ - Strašidla, vydlabané dýně a pouštění papírových draků. Nadcházející víkend bude patřit halloweenským slavnostem. Lidé je oslaví na brněnské hvězdárně, v zoologické zahradě i v zábavním parku.

Z vystoupení kapely Pražský výběr na letním parketu ve Výravě.

Pražský výběr oznámil svůj 'pravděpodobně' poslední koncert

Praha - Skupina Pražský výběr vystoupí 7. prosince 2016 v pražské O2 areně a tímto koncertem s názvem eR - Last or Forever prý uzavře svoji koncertní činnost. Do data vystoupení ještě vydá nové album s názvem eR. Zástupce médií o tom na tiskové konferenci informoval manažer Pražského výběru Aleš Nejedlo.

Z vystoupení kapely Pražský výběr na letním parketu ve Výravě.

Pražský výběr oznámil svůj 'pravděpodobně' poslední koncert

Praha – Skupina Pražský výběr vystoupí 7. prosince 2016 v pražské O2 areně a tímto koncertem s názvem eR – Last or Forever prý uzavře svoji koncertní činnost. Do data vystoupení ještě vydá nové album s názvem eR. Zástupce médií o tom na tiskové konferenci informoval manažer Pražského výběru Aleš Nejedlo.

Animovaná pohádka Máša a medvěd, která si na celém světě získala miliony fanoušků, přichází do České republiky, a to jako jedinečná lední show.

Máša a medvěd budou bruslit v České republice

Praha - Animovaná pohádka Máša a medvěd, která si na celém světě získala miliony fanoušků, přichází do České republiky, a to jako jedinečná lední show. Na diváky čeká originální příběh, více než třicítka bruslařů, pestrobarevné kostýmy, kulisy známé z pohádky, ale i světelné a 3D efekty.

Ilustrační foto.

Krátce z Protivínska

Protivínsko - Přednášku nabídne dům kultury, Budičovický duatlon chystají na září a hasiči tentokrát soutěží v noci.